- A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- AI generálja majd a képeket a Photoshopban
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- PHP programozás
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz BluEyes #1500 üzenetére
Ha szerencséd van, megdöglik hamar és a Lidl cserél újra, vagy pénzt visszaad.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Williamgrant #1501 üzenetére
Mi döglik meg
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Precorus #1503 üzenetére
Hirtelen a faszénre gondoltam
Én egy ilyen békebeli hajszárítót használok, az elektronikai hulladék konténerben találtam
Tökéletesen teszi a dolgát, egy kis apróra hasított keményfából tüzet rakok, arra megy a faszén vagy a brikett és pillanatok alatt beizzítja a hajszárító.
De nagyon szemezgetek ezzel a kínai csodával valahogy a grill vagy majd a smokerre applikálom és csak tekerek egyet egyet néha rajta -
veterán
-
fonok87
aktív tag
-
Brandynew
őstag
válasz Williamgrant #1507 üzenetére
-
Essejó
Topikgazda
Sajna fotóra nem volt idő
Sajttal töltött Jalapeno paprikával töltött, rubozott csirkemell, baconba tekerve, készült az UDS-ben. A vége előtt 20 perccel egy kis Almavajjal átkentem. Illetve a tányéron is öntöttem rá egy picit. Most kerítek egy Sört és valami kényelmes helyet.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Egészségedre 🍺
Én is bontok egyet, bár én pár száz négyzetméter fűnyírás után vagyok
Erről a jalapenoról jut eszembe, hogy a múlt hónapban vettem két zacsi Szilas -t de valami fertelmes büdös volt, pedig a Szilas termékekkel eddig nem volt gondom.
Töltött karajon agyalok már jó ideje, két szelet enyhén ki klopfolt fokhagymával és borssal bedörzsölt karajközé egy egy szelet kemény sajt lapot és enyhén megdinsztelt zöldpaprikát lilahagymát és paradicsomot tennék. Az egészet bele tenném sertés hashártyába és úgy sütném meg faszénen, talán egy két vékony szelet erdélyi szalonnát elbírna -
lemmy71
Topikgazda
válasz Peetta14 #1515 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mit is szeretnél tudni
Én tavasszal szereztem egy 8mm kazánlemez lapot amire körbe egy gátervasat hegesztettem peremnek hogy ne folyjon le róla a zsíros szaft. Ahogy te én is a grillre teszem csak én brikettel fűtök alatta, sokkal egyenletesebb a hője. A tortilla tésztát én élesztővel kelesztem, hagyományos búza lisztből sóból étolajjal tejjel és élesztővel készítem. Zsemlényi darabokat szoktam csinálni amit le is lehet fagyasztani. Vörös marhahúsból egy kis bors só és némi fokhagymából elkészítem a húspogácsát, amit a zsíros vaslapon sütök. Közben egy két bacon szalonnát és szeletelt házi kolbászt is felteszek a lapra. Szeletelt erős zöldpaprikát paradicsomot vöröshagymát és tv paprikát lecsós alapra dísztelem. Közben a kinyújtott bucit is sütöm a lapon és néha megtunkolom a belső részét a kisült szafttal. Amikor minden megsült, belepakolom a tésztába és teszek mellé egy két karika lilahagymát és egy vékony trapista sajtlapot, majd össze csukom és még így melegítem egy rövid ideig. Én ajvárt meg uborkát nem teszek bele, így szeretem magyarosan, a kolbász és a szalonna jó szaftot ad neki Persze ki hogy szereti, lehet még gombát ubit stb. bele pakolni.Tavasszal kipróbáltam a Gianni féle pizzatésztát, az is jó tortillának ha folyamatosan szafttal tunkolgatod sütés közben, akkor nem szárad ki
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1513 üzenetére
Ez azért vicces mert a nem hivatalos mobil PH app akkor nem működött, és mobilon böngészőből nem látszódott a kép. Azóta már megy az app, és látszik a kép. Most viszont asztali gépen böngészőben akartam megnézni és ez van a kép helyett:
Na erre kössön valaki csomót.
Egyébként használtam már ilyet és nem volt büdös, de tény jobb amit a kertben szedek frissen. Lehet kifogtál egy állottat. De esetleg próbáld ki helyette a Chipotle chilit. Füstölt tört chili... mmmmm[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
BRock faszén weboldala.
Már Prémium kategóriás húst is árulnak. Az árakat elnézve én nem itt fogom beszerezni a hétvégi sütéshez a cuccot. Na jó, a faszenet igen.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Mostanában néha nálam is előfordul hogy nem látom a képeket, főleg a kinagyítást kell többször újraindítani, na de majd a PH megoldja
Ahogy írtam eddig nem volt gondom a Szilas termékekkel, előszeretettel vásároltam őket, szerintem kenterbe veri a kotányit Lehet valami rossz szériát fogtam ki, egy kartonból vettem két tasakkal de mindkettőnek "fura" szaga volt. Amit linkeltél olyat már vettem, habanero chilit szoktam még venni azt nagyon szeretem.Tyűha, tényleg vannak húsárak a Brock -nál viszont a faszén még mindíg jó árban van, kár hogy olyan messze van tőlem, két ezres postával meg már nem olyan nagy biznisz lenne, bár tök mindegy úgy sem postázzák el Amúgy tiszta gyertyán faszén néha szokott lenni a pennyben is, 5 kg. -s felirat nélküli barna papírzacskós kiszerelésben.
-
veterán
Mindenkinek az van aki nem appból nézi.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
bjeno76
újonc
Tudom, jóval egyszerűbb grill, amit én vettem, és amit a többség használ, de iszonyú praktikus és designos szerintem. Ha kirándulni megyünk, simán visszük magunkkal, meg egy kis faszenet, sütni valót. Ár-érték arányban is megéri. https://ajandek.shop.hu/termek/zold-b%C3%B5rond-grill/7846
-
veterán
válasz bjeno76 #1523 üzenetére
Nagyon komoly!
Ha a hordozhatóság fontos, akkor érthető. Otthonra ennyiért azért lenne pár jobb deal.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
válasz lemmy71 #1525 üzenetére
Mi meg ezt visszük 899 Ft-ért.
Lepisilés és kihűlés után mehet a kukába.
[link][ Szerkesztve ]
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
-
Precorus
tag
válasz bjeno76 #1523 üzenetére
Ha neked tetszik, használjátok, és jókat esztek, akkor az egy jó grill.
Egyszer páran az osztályból összeverődtük, és kimentünk szalonnázni a szomszéd faluba. Mesés hely, tavacska a völgyben, szép erdő, minden ami kell.
Egyik csajszi hozott ilyen bolti pácolt csomagolt húst. Néztük, hogy ez most wtf? Hogy gondoltad?
Na de húst nem viszünk haza nyersen (sehogy sem ) , szóval szereztünk egy kis bemélyedéses követ, körberaktuk a tüzet pár másik kövel, emezt meg a tetejére, és istenien megsült. Jópárszor voltunk így, azóta direk köveket vadászunk a patakocskából(mellől) amikor megyünk, már úgy készülünk. Még csak egyszer sikerült a szívbajt ránk hoznia egy hatalmas pukkanásnak, ugye a vízben éveket dögönyöző kő szív magába annyit, hogy meleg hatására elpattanjon
Mondhatnám úgy is, hogy mi lusták vagyunk ilyen cuccokat cipelgetni, ha van minden helybenKönyvtár == Old-school Netflix
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Williamgrant #1527 üzenetére
Gondolom észnélkűl berendelt valaki egy vagonnal, most meg nem győznek tőle szabadulni Nálunk is szokott ilyen lenni, holnap én is elnézek a lidl -be hátha akad valami olcsó cucc.
Én most a weber 8.8kg briktettjét vadászom, ha lemegy valahol 5 ezer alá akcióban akkor 4 zsákkal berendelek. Tavaly 12 eu -ért hoztak német -ből ilyen kiszerelésűt, azóta nagyon megszerettem brikettel való sütést.
Elsőnek egy kicsit viszolyogtam tőle, de ha az ember nem valami kínai "kovács" brikettet használ akkor nincs gond. Amúgy a lild -s brikett sem rossz, nyáron kipróbáltam#1528 Precorus
+1 Ahogy mondod, annak úgy van meg az igazi varázsa. Egy spontán sütésnél nincs jobb, főleg ha valahol a "világ végén" vagy a négyszögletű kerek erdő közepén -
tsboj
csendes tag
Sziasztok!
Nyar elejen vasaroltam egy Landmann Vinson 200 offset smokert grillezesre es fustolesre. Sajnos csak utolag melyultem el a temaban es jottem ra, hogy a Vinson 200 lemezvastagsaga (1.5mm) eleg sovanyka es nehezen tartja a hot indirekt sutesnel, direkt grillkezesre egyebkent tokeletes. Eddig csak 2-szer probaltam ki smokerkent, es meg sokat kell tanulnom. Nem adom fel, meg 1-2-3 evig jo lesz, de szeretnek a jovoben egy igazit
Ezen gondolatmenetet folytatva elkezdtem olvasgatni es videokat nezni (Essejó blogpostja, lemmy71 YouTube videoja stb.) arrol, hogy hogyan lehetne egy sajatot epiteni. Bennem szemelyszerint mar a 0. lepesnel kerdesek merultek fel, ami az anyagbeszerzes:
1. Hol tudok vasarolni megfelelo meretu tartalyt? (Szerintem 200L eleg lenne a sutoternek). Pest megyeben elek.
2. A kb. 200 literes olajos hordok lemezvastagsaga altalaban 2-3 mm (amennyire en tudom legalabbis) es ez meg csak nagyjabol a fele annak ami szerintem kellene (5-6 mm). Milyen tipusu tartalyokat kellene keresnem?A 3. es 4. kerdesem megegyezik az elsovel es a masodikkal, csak nem a sutoterrel kapcsolatban, hanem az egesterrel.
Elore is koszonom a valaszokat!
PS.: szimpatikus a csoport, szerintem fogok meg hozzatok fordulni kerdesekkel illetve megosztom a tapasztalataimat a jelenlegi sutom hackeleseirol
-
lemmy71
Topikgazda
Üdv itt
Annyira nem olyan rossz az amit vettél, bár igaz ami igaz nem egy egész marhaszegy füstölésére való. Szerintem oldalas csirke és kisebb húsok füstölésére jó az a szerkezet, persze nyáron. Na meg grillezésre tuti hogy tökéletes, nem tudom mivel fűtesz benne, de ha brikettet használsz azzal magasabb és stabilabb hőt tudsz előállítani. Arra rádobsz egy két tölgy vagy cseresznye esetleg kökény kocsányt és kellemes füstöd is megvan.
De ha a rácsra felteszel egy 3 mm -is vaslapot és jól befűtesz a tűztérben akkor lehet hambi pogácsát vagy akár tortillát is sütni rajta.Nem tudom hogy mit is szeretnél készíteni, UDS -t vagy offset esetleg reverse -t.
Ha fekvő offset vagy reverse ben gondolkodsz akkor a hagyományos lemez hordót felejtsd el, az nem arra való, max grillezni jó és persze UDS -nek.
Anyag beszerzés, na az jó kérdés mert iszonyatosan elszaladtak az árak, egy igazi offsetnek legalább 6 mm -is falvastagságú tartály kell. Na olyat tartályt szerezni szinte lehetetlen, a lehengereltetett acél lemez meg egy kisebb vagyonba kerül. A most beszerezhető tartályok cirka 3 és 4 mm falvastagság közt vannak (nyári használatra az már jó), ezek lehetnek légtartályok vagy bojler.
A 200 literes sütőterű offset amiben gondolkozol, szerintem első építésre túlzás. Egy 100 - 120 literes szivar alakú tartály már bőven kiszolgál egy nagyobb családot vagy haveri társaságot. Ott már cirka 70X40 -es sütőrácsról beszélünk, amire ráfér két három tábla malac oldalas
A hagyományos elektromos bojler tartályok, szerintem ducik ilyen célra. Én inkább gázüzemű bojlert keress, azok arányosan nyújtottak, talán tüzérnek átalakítható egy 80 literes elektromos bojler. Ezeket vagy internetes oldalakon megtudod szerezni 5 - 10 ezer forintért, de sokat lehet találni a helyi vastelepeken (MÉH) is ócskavas árban. Na meg egy hely ahol megtudod csinálni és némi szerszám (hegesztő, flex és rengeteg korong, kalapács stb. )
Ha meg van az alapanyag (tartály) akkor már lehet gondolkozni hogy mit is szeretnél. Erre ott van a feldon calculator de szerintem sok hiba van benne, főleg a kémény és a tüzér térfogata, plusz a levegő nyílások is "érdekesek".[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1534 üzenetére
Teljesen jó, megérte megcsinálni. Jól tartja a hőmérsékletet és keveset fogyaszt. Akartam csinálni pizzasütőt amihez nem sok lemez kellett volna, a szekrény szmóker anyaga került annyiba tavaly mint most ez a kevés lemez. De ettől függetlenül is elengedtem a pizza sütést, nem jött be annyira, hogy ezzel foglakozzak (szerencsére lehet rendelni nápolyi stílusú pizzát igy probléma megoldva). A tartály fenékből meg lesz egy [ilyesmi] . Lába már megvan, 400-as cső lesz, sütőfelületet kell még beszerezni.
-
tsboj
csendes tag
válasz lemmy71 #1531 üzenetére
Koszonom szepen az alapos valaszt, tetszenek az ajanlasok, eszben tartom oket.
Reverse offsetben gondolkodom, kinezetre is tetszik meg a mostani sutom is offset es tetszik. Irtak itt paran a szekreny smokereket, megnezegetem azokat is.Weber brikettel szoktam futeni, nyari idoben este (akar 11-kor is) tudtam magas hofokot generalni es tartani 2-3 oran keresztul, amikor csirkemellet es combot csinaltam. Igy osszel nem tudom mit tud produkalni a sutom, kicsit szkeptikus vagyok, szerintem hidegebb idoben (10-13 fok korul) nem fogom tudni elerni vagy tartani a kivant 100-110 fokos belso homersekletet a sutoterben. Jelenleg az uj maghomeromre varok, szoval szerintem jovohet elejen fogom tudni kiprobalni. Nagyon kivancsi vagyok.
#1532 Ittnemaz:
Nem tudok hegeszteni, de arra gondoltam hogy ez volna a tanulo project -
lemmy71
Topikgazda
Ez nem rossz, az egyik havernak van hasonló. Neki egy átalakított 22 colos pótkocsi felnibe van egy rozsdamentes perforált mosógépdob az a tüzér, körben meg egy cirka 15 centi széles 4 -es acéllemez van. Azon süti a húst, egy gond van vele hogy nehezen melegszik át, amúgy látványos nagyon. De bitang nehéz, nem egy tedd ide meg oda kategória, a lába annak is valami bazi nagy acél csőből van és egy beton tuskóval bent van a földben
#1536 tsboj
Ebben az időben (10 - 15 C) még vidáman feltudod fűteni azt az 1 mm -is smokeredet is, max több brikett kell hozzá. A weber nagyon jó én is szeretem, a long változat tudja a 3 órát bőven. De ez a lidl -s sem rossz és árban jóval olcsóbb is, nyáron próbáltam és írtam is róla, egyenletes hőfokon dolgozik.
Amúgy ha egy két vagy három centis kőzetgyapot szigetelést rátudnál varázsolni akkor az sokat segítene a helyzeteden, azt könnyebb megcsinálni mint egy komplett újat."Nem tudok hegeszteni, de arra gondoltam hogy ez volna a tanulo project "
Ha így vagy vele akkor, max egy offsetben gondolkozz, az sem egyszerű de talán annál kell a legkevesebbet heftelni -
Ittnemaz
aktív tag
Uds ben 0-10 fok között meg van a 120-130°C csak a kosarat többet kell pótolni. Én faszen és brikett keveréket használom, de nem webert.
Hát megtanulni nem most érdemes,tenykeg magasak az árak. És eléggé pontosan kell hegeszteni a szekrényhez.
Mindkettőnek (ofszet és szekrény) van előnye és hátránya a másikhoz képest,sajnos el kell dönteni melyiket akarod. -
lemmy71
Topikgazda
válasz hegegabi80 #1539 üzenetére
Na majd ha ott leszek akkor lefotózóm üzem közben De ahogy már írtam, nem egy nagy szám vaslapos sütésre, nehezen melegszik fel a perem és a hőfok sem stabil rajta. A közepébe amikor beteszi a rácsot azon jól lehet grillezni, de a széle max melegen tartónak jó. Egy hagyományos tárcsa százszor jobb választás
Amúgy ugyan azt képzeld el mint amit gu007 linkelt, annyi különbséggel hogy nem domború az alja, magyarán a felninek az alsó pereme lett levágva és a kerék csavar furatain kapja a levegőt alulról. -
lemmy71
Topikgazda
Végre találtam egy rövid beszámolót az álmaim smokeréről szeretem az ilyen jellegű elemzést ahol egyaránt megtalálható a pozitív és negatív kritika. Nekem is vannak ezen smokerral kapcsolatban problémás észrevételeim, de összességében ez az "alapméretű" smokerek királya
Kicsi a kereke, hát igen ez elmondható és első ránézésre kicsit butának is találtam de mára már megszerettem még ha csak képről is szemlélhetem. Az meg hogy pázsiton nem lehet tologatni más tészta, ez szilárd burkolatra való, húzogassa az a füvön akinek két anyja van
Furcsállottam hogy a kéményen és a tűztér ajtón nincsenek huzat szabályzók, de gondolom a mester itt is a kiforrott egyszerűséget vette alapul és ha ez így jó, akkor teljesen felesleges mindenféle cullanggal tele aggatni a vasat A bőségesen megnövelt tűztér és tökéletes kémény kialakítással elérte hogy nem széntablettát készít az offset, ugye sokan ezért ockodnak az offsettől. De ezzel a kémény kialakítással a hő és a füst gyönyörűen cirkulálva spirálisan megy a kamrában és a füstcsövön is úgy távozik. Ez nemcsak elmélet hanem szikla szilárd tény is, hasonló az én kialakításom is és a teszten jól kivehető volt az áramlás meg a tökéletes huzat.
-
need
addikt
Estét..
Egyre jobban kezd izgatni a BBQ szeretném kicsit jobban megismerni ezt a dolgot..
kezdésnek elkezdek vissza olvasni..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Precorus
tag
Hali!
Pár hónapja elkezdtem szemezgetni a kamadókkal. Kár hogy a big green meg a kamado joe is olyan milla fölötti normális(40-50cm) rácsméretben + kiegészítőkkel.
Aztán nemrég szembejött egy-két 'majdnem' túl jó ajánlat: 1 2
Kicsit utánaolvasgattam, az elsőnél van manuál, tq0020 névvel fut a dolog, rákeresve csak 60 találatot dob az aliexpress. Kerestem pár reddit/fórum posztot, egyet találtam aki kicsit jobban belemélyedett, és majdnem ugyan az a kerámia van ebben, mint a drágább brandekben.
Mivel nem értek a lovakhoz, és súlyra/falvastagságra jóknak tűnnek.... Már vagy 5x majdnem rányomtam a vásárlás gombra.
A kérdés felétek az lenne, hogy van bárkinek bármi tapasztalata kamadókkal? Vagy valami ismerősötöknek az unokájának a régi szobatársának hátha van egy, és meghívjuk beszélgetni a totyikbaKönyvtár == Old-school Netflix
-
Madoc
veterán
Santa maria grillt csinált már itt valaki? Téli elfoglaltságom ez lesz .
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
lemmy71
Topikgazda
Úgy 5 - 6 éve csináltunk egy András - Ferenc napi közös grill partyt (asszony és gyerekek nélkül )december elején szakadó hóesésben. Cirka húszan voltunk, kibéreltünk egy fél kocsmát a kerthelyiséggel együtt, nagyon ütősre sikeredet. Az étel mind egy morzsáig elfogyott, igaz megvolt hozzá a megfelelő alapozás is
Ha lesz hó és megteheted akkor csináld, nagy élmény felnőttnek és gyereknek is
Új hozzászólás Aktív témák
- A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
- EAFC 24
- Retro teló rajongók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- AI generálja majd a képeket a Photoshopban
- Politika
- További aktív témák...
- 205/55 R16 5x112 alufelni michelin nyári gumival
- Ikea falilámpa
- Kibernetik Mobil klíma, 3,5kW légkondi, légkondícionáló
- LAICA Genova HYDROSMART rendszerű csapra szerelhető mikroplasztik-stop vízszűrő + ajándék LAICA fém
- Eladò Philips Series 2000 LatteGo automata kávégèp tejhabosìtòval ùjszerű àllapotban