- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen switch-et vegyek?
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- A Microsoft feltalálta az olcsó AI-t
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Érdekes írás volt. Akkor ahogy értelmezem ilyen "sütési" módnál nem csinálunk nedves pácolást, csak "RUB" "barnacukros" szárazpácot viszünk fel a húsra, gondolom bedörzsöléssel. És egy gyorsabb az átlagosnál magasabb hőfokon sütjük, így kapjuk meg a kérges kűlső réteget és a belső vöröses szint kicsit angolosan.
[ Szerkesztve ]
-
Precorus
tag
Akkor nekem valami hasonlót sikerült összehoznom kövön.
A hús ropogós, feketés kérget kapott helyenként, messziről égettnek tűnt, de köze nem volt az égett, szenes ízhez.Ellenben finom füstös, fűszeres íze volt, kívűl vékony ropogós réteg, belül pedig finom(nem-kiszáradt), omlós volt.Anya néha vesz ilyen kocka, előkészített mini-grillező cuccot. Volt otthon LIDL-ös előre pácolt hús is.
Mind a kettő borzalmas. Annak a grillezőnek nem volt jó füstje(éreztem a húson is hogy nem finom a füstös íze), az előre pácolt hús meg...... szemétre való kb. Túlfűszerezett, húsból semmi nem érződött. Tippre a rossz minőségű húsokat rakják valami jó erős pácba, hogy az idiótája megvegyeKönyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Na, pont jó az edigital, majd beugrok valamikor hozzájuk pécsre egy ilyenért. Ez az 1.700Ft nem is vészes.
Egyébként ismerőssel harmad ennyiért csináltatok rozsdamenteset.......Ezért akarok egy zártat. Majd. Egyelőre a BBQ-ra, meg a saját méretre gyártatott kőre vagyok nagyon ráizgulva(a kő olcsóbb/kevesebb idő megcsinálni, szóval először inkább arra )
Egybként azon filózom, milyen kő lenne a legoptimálisabb vágatni. Néztem előre kiszabott lávaköveket, de elég piciket találok.....Kb 1,5-2x akkora kéne, mint ami most van(ca. 40x80), azon mehet egyszerre2-3 kg hús, meg a zöldségek.Köszi a begyújtós cikket Szerintem ez mehetne is egyből összefoglalóba
Könyvtár == Old-school Netflix
-
lemmy71
Topikgazda
Sütött ott azért az öreg rendesen, ahogy néztem a tarját a platnikon, 20 szelet az meg több mint három kiló, plusz a csirke a hal a gomba és az a rengeteg lecsós hagyma vagy micsoda. De ha megfigyelted az öregnek az egyik tepsije igencsak profi volt, ahogy néztem valami öntény, a másik meg olyan 3mm lemezből lehetett.Talán aki a blogot írta azt megkapta egy kicsit a nap vagy sok volt a házi pálesz, előfordul az ilyen, társasági eseményeknél
Nálunk is 3 fős a család, de 8 - 10 szelet hús alatt én sem szoktam nekikezdeni pácolni, még ha csak magunknak is csinálom.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Azon gondolkodtam, hogy hajlitanek egy-egy karikat (gyuru, vagy nem tudom, hogy mondjam...) alulra a nyilasokra, meg felulre a kemenyre, es igy tudnam szabalyozni a huzatot. Ennyit lehet, hogy megerne...
Mondjuk az a bajom ezel az eszkozzel, hogy nem nagyon talalok rola ertekelest, es amit itt olvasok egy hasonlo aru cumonal, az nem tul biztato: [link]
"Hullik a tetejének a belső felületéről a festék a sütés során"
"Eléggé gagyi készülék, papírvékony lemezből készült, folyton eldeformálódik."
Lehet, hogy csak penzkidobas megvenni egy ilyet."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
Nagyon sokat olvasgattam a témában, de az az igazság hogy a családba a grill kolbászokat virsliket nagyon szereti mindenki, így igazából nagyrészt csak ezekkel foglalkoztunk.
A Weber brikett nagyon meglepett, mert nagyon magas hőfokon izzott, legalábbis az előtte használt faszénhez képest, illetve amikor a rácsra ráraktuk a virslit akkor pillanatok alatt megégett a külső fele sajnos. Ezután kicsit igazgattam a briketten hogy inkább a szélén legyen több, és így középen már sokkal jobb volt a helyzet.
Tudom hogy általánosítani nem lehet, de egy átlagos méretű virslit vagy kolbászt te meddig szoktál grillezni?
Igazából az első adagon kívül a többinek nem volt baja, legalábbis belül is szépen átsült, csak forgatni kellett azért. Csak kíváncsi lennék hogy ki meddig grillez ha kolbászokról van szó?
Ez elég kicsi grill szóval ilyennel nem fogok próbálkozni, de ha veszek nagy gömbgrillt akkor mindenképp megpróbálom a BBQ módszert, illetve akkor beszerzek egy hőmérőt is mindenképp.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Igen tudom hogy elviekben megoldható, csak sajnos (számomra) tényleg ilyenhez elég kicsi ez a 36cm-es gömbgrill. Kinéztem a Weber-nek az 57cm-es Master Touch gömbjét, biztos hogy abba jobban neki mernék ilyennek állni, főleg azért mert abba van hely rendesen mindennek. Nem kell attól tartanom hogy mondjuk csak pár kolbász fér el az indirekt zónában mint a mostaninál.
Persze ennyiért már ProQ vagy Napoleon szmókert is tudnék venni, ott pedig még jobban megnyílna a világ számomra, de ahogy említettem inkább a virslik kolbászok a kedvencek.
Nyilván a csúcs egy offset lenne, de oda már tényleg az kell hogy nagyon nagyon sok tapasztalatom legyen. Mondjuk meg kell hagyni hogy az oldalast nagyon szeretem, talán a sertésből azt szeretem a legjobban, és sokszor fb-s csoportokba olyan munkákat látok hogy miket hoznak ki belőle hogy hihetetlen. Igaz hogy elmegy rá fél nap legalább, de a végeredmény magáért beszél.iPhone 13 Pro Max
-
lemmy71
Topikgazda
A bekötő részt láttam, maga a smokerben nem mutatta a füstjáratot, de elképzelhető hogy nincs is benne. Az hogy lefestette itt ott belülről azt én sem értem, de úgy is az első használat előtt az ilyet ki kell égetni. Amúgy szerintem nem rossz, olcsó hulladék anyagokból hozta össze, kivéve a két kereket. A grillnél pedig a csavart hústűt azt nagyon eltalálta, rettentő egyszerű és praktikus
Így utólag belegondolva, lehet azért festette belülről az ajtót, mert bemutatónak szánta és csak jobban mutat így, mint rozsdásan.[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Én siklottam el a járat felet, igen van benne hasonló mint a grillnél egy ívelt acéllemez bevagdosva, csak a gyors képváltás miatt nem vettem észre. Én is valami hasonló füstjáraton gondolkodom bár még képlékeny a dolog. Ezért jó hogy beszélünk róla, mire az építésre kerül a sor addigra szeretnék toppon lenni A fekvő tartályos változatot szeretném elkészíteni, nekem az szimpatikusabb. Még két dolog amit érdekesnek találtam a képeken, az egyik a felső képen a faszén vagy a fa a tűzrács alatt van, az alsón pedig rajta a tűzrácson szerintem az utóbbi a jó mert így tökéletes az égés. A második a lenti képen a kéményen a "felső szellőző" jelzés, az nem egy pillangószelep lenne elméletileg.
-
fonok87
aktív tag
Igen, biztosan lesz ilyen. Sőt, már van is egy jó kis tepsim amit biztosan felhasználok. Pont a Te egyik hozzászólásod nyomán kezdtem el utánanézni, hogy is tudnám "BBQ-sítani" az eszközt Rögtön van i egy kérdésem. A deflektornak ha jól sejtem az a szerepe, hogy felfogja a sugárzó hő nagy részét, így indirekt módon jut a hő a sütőtérbe. Ez a lemez lehet valami vékonyabb fém is, vagy kellene legyen valami hőtehetetlensége?
Truss me, I'm an engineer.
-
Precorus
tag
Ja, félreértés lesz köztünk. Szívesen hagyják hogy kitaláljak dolgokat, csak sokszor azt érzem hogy azt várják hogy mindent (is) én oldjak meg. Segítek mindenben ha kérik, de ne én oldjam már meg a szülők problémáit
Ha kitalálnám hogy grillterasz, épített tűzrakó, akkor 100 másik dolgot mondanak, ami előbb kéne jöjjön, mint amaz. Csak nem az én dolgom lenne...Könyvtár == Old-school Netflix
-
lemmy71
Topikgazda
A videón az emberünk nem a precizitásáról híres, a furat jelöléstől legalább másfél centire fúrt
Belülről könnyű kiégetni a hordót, kívülről meg gázperzselővel rálehet segíteni, utána jöhet a kisflex drótkoronggal, de ha van kompresszor akkor érdemes venni egy obis kézi [homokszórót] és egy zsák fugázó kvarchomokot valamelyik tüzépen és az szépen megtisztítja.
Az UDS kétoldalán az 5/4'' - 6/4'' csövek hosszának van valamilyen szerepe azonkívül hogy ne kelljen hajolgatni a csapok zárásánál Esetleg tudnál linkelni egy metszett képet vagy valamilyen rajzott amin jól látszódik a belső szerkezeti rész.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
Emlékeim szerint a tűzkosár tetejétől úgy 10-12 cm-re raktam a vizes tál alját, aztán a vizes tál tetejétől a hordó pereméig lévő távolságot elosztottam két rácsra, de majd ma napközben lemérem. A rácstartó csavarok M6-os menetes rúdból lettek vágva, a vizes tálat 3 db M6-os szemes csavar tartja. A vizes tál egy nagy méretű rozsdamentes peremes kutya tál.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Ha kinyitom a fejét 'sapkáját' akkor olyan mint egy kémény és felfelé húzza a hőt de becsukot állapotban is felfelé kellene menni a meleg áramlatnak, a szemét azért csináltam perforált lemezből hogy meglegyen a kellő huzat. A szája és a sütőrács közé tervben van egy kis oldalra nyíló ajtócska, csak nem volt már kéznél 3milis lemezem meg lesz még egy nadrág szíj és egy húzentrogli is rajta, majd jövő héten át dúrom a telepen az ócskavasat
-
lemmy71
Topikgazda
Ezt én tettem fel két hónapja még témának felhoztam a füstjáratot mert arról nagyon keveset látni belőle a videón. De nem baj hogy újra beszúrtad, mert ez egy nagyon jó kis építési videó, nekem is ez adott ihletett a grillhez Nagyon sok faszenes grillt néztem már, nekem ez jön be igazán, praktikus és könnyedén megépíthető minimális anyagköltség mellett
-
-
lemmy71
Topikgazda
Anno 6 éven keresztül szállítottam a Kőér utcai nagyvásártelepre a húst és a különböző felvágottakat a Békéscsabai barneváltól éjszakánként, azok a régi szép idők
Nem tudom milyen a német vion -nak a termékei, egy ismerősöm Hollandiában Boxtel -ben dolgozik a vion -nál, azt mondja hogy néha borzalmas húsokat dolgoznak fel, pedig ott van helyben a vágás is.[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Centit akartam de mire észrevettem már, kicsúsztam a szerkesztésből persze jobb lenne egy 120 - 140 es keresztmetszet de akkor tuti hogy faragni kell a grillt is. Olvastam hogy nincs meg a megfelelő szerszám és egyebek, azért is nem neki írtam. Amúgy szerintem működne a dolog ha folyamatosan táplálná a "tüzet". Na mindegy ez csak egy kósza ötlet volt, hátha valakinek ad némi ihletet.
-
Agent T
tag
Igen, a hőtartás az még nagy kérdés eddig csak nyáron használtam. Az a tervem, hogy ha beállnak a mínuszok, próbaképpen begyújtom, és megnézem, hogy mennyire lehet benne tartani a 120 fok körüli hőmérsékletet. Abban bízom, hogy több tüzelőanyaggal valamennyire lehet ellensúlyozni a dologt. Ha nagyon reménytelen, akkor megvárom a tavaszt.
[ Szerkesztve ]
Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
lemmy71
Topikgazda
Ez biztos nem lehet rossz, ráadásul én [szeretem a babos ételeket] de ez már hasonlít egy jó kis sűrű csülkös bableveshez
Igényes ez a PIT BOX smóker is, szívesen megízlelném valami bemutatón hogy milyen is a végeredmény. Esetleg valami kóstolóval egybekötött rendezvényen, lehet velük valahol találkozni
Ha már tube-s videók akkor én is linkelek egyet. [Kadir Barcin] -t régóta figyelem, tetszik amiket csinálgat, pár éve jártam azon a vidéken és volt szerencsém megkóstolni egy két hegyi faluban a helyi ételeket, annyit mondhatok hogy az 5 csillagos ottani szállodai éttermek és a hazánkban megkóstolt török kebabosok a kanyarban sincsenek ahhoz amit ott az ütött kopott tűzhelyen készíttetek -
lemmy71
Topikgazda
Igen valami hasonló turbó vagy keskeny csőventilátorra gondoltam én is, hőfokszabályzás nem lesz majd kapcsolgatja a gazda ügyesen a kezével Egy vasfelni lesz a talpa és egy 65 mm rozsdamentes acélcsővel lesz összekötve a felső felni, a csövön keresztül menne a levegő, felülre egy tetőformára hajlított bevagdalt acél lemezre gondoltam amiből szépen jönne a huzat a faszénnek. 95 centi magasra terveztem az szerintem kényelmes. Azon agyaltam még hogy az alsó felnire kellene egy gumit rakatni, jól mutatna
-
lemmy71
Topikgazda
Hát igen az alin vannak nyomott árak rendesen és sok silány termék is sajnos Hőfokmérő órákat majd én is onnan akarok venni, remélem "nem nyúlok nagyon mellé"
A gömbgrill smókeresítése, hát nem tudom nekem biztos nem érne közel 20 ezret az a vizestál, egy két ezres egy rozsdamentes kutyatányér Az a vékony bili acél amiből ezek a gömbgrillek készülnek, a vizestál max arra lenne jó hogy ne száradjon ki a hús.
Ha már smóker akkor itt van [Texas íze Németországból] érdemes megnézni az összes részt
[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Na ez erről beszéltem egy vérbeli barkács ember magának is megcsinálja, amúgy kitudnám fizetni meg még ha olcsóbb lenne akkor sem kellene, nekem az jelenti a kihívást ha magam csinálom, olyan érzés ez nekem mint egy narkósnak egy szippantás Félre téve a viccet egy kartonból megcsinálod a sablont, átrajzolod a lemezre és kivágod, egy ilyet egy combosabb szögvason meg is tudod hajlítani.
Hát igen ezekkel a kisebb elektronikai cuccokkal nem érdemes bajlódni, 500 forintért tokkal vonóval veszel kettőt hármat, a kis kínai egy tálka rizs áráért, egy zsákkal gyárt ilyeneket naponta
Lomtalanítás volt egy háznál és egy ilyet találtam [öntöttvas grill] haza is hoztam, agyalok rajta hogy mibe is tudnám beépíteni olyan 40 centi a rács átmérője, talán egyszer használták[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Amiért tulajdnképp rátaláltam a topikra. Az összefoglalóban lévő BBQ szószt kipróbáltad?
Összegyűjtöttem én is egy csomó receptet, de midig a Metroba jutok vissza BBQ szószért. De igazából eddig 1x ettem jó félét, azt Angliából egy 1 fontos boltból hoztam.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
lemmy71
Topikgazda
420 ezret ezért az [offset szmókerért] max 250 - 300 körül lenne a reális ára anyaggal munkával együtt.
-
soldi3r
veterán
Szerintem sok. Kicsit túl van lihegve ez a smoker dolog.
Ez kb 1 tábla lemez, 2 szál zártszelvény, meg néhány apróság. Ha beballagsz egy lakatos céghez, egy rajzzal, akkor ha munkadarab súlyát megszorzod 4-600-zal és annyiért legyártják. Épp most csináltam egy offszetet, a lemez költsége kb 70 ezer ft.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Mint írtam, nem otthon kell vele bűvészkedni, hanem keresni kell egy acélszerkezet gyártót egy rajzzal. Otthon sem jössz ki vele olcsóbban, mert te kb brutto 325-ért veszed a vasanyagot, ő meg kb netto 200-ért.
A baj ott van, ha valaki havi 2-3 eladott példányból akar megélni. Egy jobb lakatosnál pedig egy ilyen alkatrész 1 napos meló.E30 (oo=[][]=oo)
-
tvamos
nagyúr
"a Sertés oldalas milyen kapós Grill és BBQ alapanyag azóta árban talán csak a sertés szűz a drágább nála"
No, ez engem nem erint, egyaltalan nem hoznak a bordak lazba. Inkabb a csulok... Meg ezt a csirkeszarny divatot sem ertem..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
mirci18
addikt
Sajnos amire kereslet van az drágul is.
Bár nem ide tartozik közvetlen de mindíg meglepődök mennyire megdrágult a tepertő.
ami nem más mint kisült zsírszövet. sokszor kétszer annyiba kerül mint a marha hús vagy pl a párizsi.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- KIA Ceed 1.4 T-GDI Platinum DCT. 2019.
- Költségmentes! 61xxx KM, Jaguar XE L4D Prestige 2.0D Automata.
- Új Bestway medence vizforgatóval akciós áron
- profi traffipax és lézer detektor + blokkoló Kiyo Ultimate AP4 GPS komplett rendszer