- Windows 11
- Bittorrent topik
- Milyen routert?
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
-
IT café
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #320797 üzenetére
Érdekel!
.. még ha nekem nem is voltak/vannak felsőpolcos telóim (mivel csak merevfarú volt/lesz, időrendben: Zoom (
) , RS Dart1, Manitou Marvel Expert, RS Judy Gold és most Reba) szeretem ha vajpuhán mozognak.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
efi99
őstag
Üdv.
Országúti sor kérdés. A 10-es sorokból úgy tűnik 2 verzió létezik, az egyiknek (amelyiknél csak a 3 felső lánckerék van egyben, pl CS-5600) része egy 1mm-es spacer a sor végén, a másiknak (pl CS-4600, nem). Ennek mi értelme van? A kazetta szélessége minden forrás szerint 37,2mm elvileg enélkül, mivel 1,6mm a láckerekek és 2,35mm a köztes spacerek. Mi értelme jobbra tolni az egészet, ha így is helyszűke van? Egyes források szerint ez kifejezetten azért kell, hogy a 8-as és 9-es bodykra is rátehető legyen, de ez meg azért nem logikus, mert az azokhoz tartozó kazetták rövidebbek (36,5 ill 36,4), miért kéne akkor megtoldani az amúgy is hosszabbat?Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
válasz
Hasaggymeg #320792 üzenetére
nekem is recseg-ropog a térdem gyerekkorom óta, de soha semmi bajom nem volt vele, se porcleválás, se szalagok, semmi, pedig még egy orbitális lúdtalppal is meg nyakon vannak öntve. bokával mondjuk annál több.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg #320760 üzenetére
Hova szoktad vinni?
Egy gyöngyösi sráchoz küldöm.
Régebben egy Fox Float DRCV (a Trek elmebetegsége, kb javíthatatlan túlbonyolított szar) villámon elhasalt a csillapítás.
A hivatalos rókaszervíz aszonta gazdasági totálkár, árajánlatra se méltattak...a srác korrektül megcsinálta, telefonon meg elmagyarázott mindent, hogy mit miért kell cserélni.
Úgy jött le, hogy nem csak ért hozzá, hanem szereti is amit csinál.
Azóta oda küldök mindent.
PM-be küldök elérhetőséget ha érdekel. -
fulton
addikt
-
-
fulton
addikt
De ami beszédesebb: az idei év, és a korábbi évek ezen időszakai egymás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #320792 üzenetére
Az szinte pont ugyan annyi. A sebesseg pulzus aranyra gondoltam. Idén 131 bpm atlag tarsult hozzá. Elozo evben 142bpm.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee #320790 üzenetére
A korai térdropogás nálam nem igazán jelentett megbízható prognózist a későbbieket illetően, középiskolás koromban nemcsak hogy ropogott, de fájt is úgy mind2, hogy alig tudtam felmenni a lépcsőn fájdalommentesen...aztán 45 évesen ripittyára is törtem egyiket, mely után az ízületi felszínt újra kellett legózni és azt mondták az orvosok, hogy 50 évesen olyan térdem lesz mint egy hetvenévesnek. Na most itt vagyok 55,5 évesen, de rossz térdem kicsivel rosszabb mint korábban, a törés előtt, és egyértelműen kevésbé fájdalmas mind2 mint 16 éves koromban. Vagyis nekem segíthetett a kerékpározás mert sem porcgyógyszereket, sem komolyabb gyógytornát nem alkalmaztam.
fulton...az átlagsebesség "változás" felettébb beszédes![ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz
Jester01 #320786 üzenetére
Idei év: 26 ride, 1538km. 28.1km/h atl. mind kint.
Ha már #visszatekintgetös": 24 janu 16 án vettem meg a cube bicót. 24 januar 17 - februar 13 ig , összevetve a 24 es 25 ev ezen időszakát (hogy repül az idő..) ennyi a fejlődés 1 ev alatt. Sebesség es pulzus viszonya.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz
Jester01 #320786 üzenetére
Persze, volt olyan nap, hogy mentem kint is, meg görgőztem is. Vagy például múlt héten, hogy meglegyen a 15 óra tekerés, két görgőzés is volt vasárnap.
Az, hogy mentél 71 órát és mindet kint. Váó
#320787 Hasaggymeg: mindjárt 35 vagyok, de mióta vannak emlékeim, azóta recseg-ropog a térdem.
Ja és persze mindig van feljebb, jobb. Követem Ben Hildredet, aki most ilyesmikben van: The Vertical Kilo-Meter Eater Ben Hildred on Climbing a Million Feet in 200 Days
napi 6 órák egy fullyval, 3200 körüli szintekkel.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-=RelakS=- #320784 üzenetére
Fiatal, ha jók a génjei és a fokozatosság elvét követi faxa térde lesz a bringázástól...ja és a görgőn meg sem üti és ki sem hűti.
...én a szűk 300km/5300 méteremmel mehetek a búsba.🤭...mivel lehajolunk minden forintért, egyetlen számom jobb a bent-kint arány, 0-100% 😎
-
Jester01
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg #320782 üzenetére
Ha a térde engedi. Újabban mintha összejött volna jó sok térdprobléma a topicban.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
Toobee
veterán
Megvagyok a 30 nap kihagyás nélküli kerékpározással, egy MyWhoosh - Capacity Pyramid #1 edzéssel zártam, ez elég kemény és jó edzés. Ha nem lett volna a betegség, akkor már készen lettem volna hamarabb. Január 1-e óta 3 napot kellett kihagynom, azok voltak a pihenőnapjaim (01.09., illetve 01.11-12-én képtelen voltam bárminemű aktivitásra). Sajnos utána elég óvatosan kellett visszaépíteném az edzéseket, de szerintem most már rendben vagyok. Ha így nézem, akkor 41 napot mentem az idei 44-ből. Nincs különösebb célom azon túl, amiket magamnak tűztem ki (nem járok versenyre).
Némi statisztika, mert én szeretem a számokat.
Azt nem gyűjtöttem ki, hogy a görgő-valódi arány mennyi, de valahol 80-20 körül lehetek, így nézzétek a számokat, kérlek.Testemmel kapcsolatos változások.
2024.12.28-án mért:
2025.01.13-án mért:
FTP teszt 206 wattról indult, ebből most még nem tudok friss adatot adni, de most tényleg csak Z2 fog menni pár napig, hogy kicsit regenerálódjak és utána mérek egy újat. Az edzéseket 210 wattra állított FTP-vel csináltam minden esetben. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #320779 üzenetére
Ez időnként felbukkan, hogy hát ki mitől fél, és van aki a fék hiányától más a 100e forint alatti sisakokkal kapcsolatosan vizionál azonnal tolószékes embereket, megint más meg a kínaibb karbon kormányok, nyeregcsöveket látja beleállni arcába, seggébe...ott van a roppantógyűrű ami a csavar nyomására és hely hiányában nemcsak rászorul a fékcsőre (rögzítve azt a helyén) melybe a bedugott lyukas és "szakállas" fémtüske ellentart, hanem egyben tömíti is a rendszert befeszülve a fékkarban kiképezett fészekbe. Szabály szerint ez egy oldhatatlan kötés fémes tömítéssel, hisz szorítástól függően akár mélyen bele is vághat a roppantógyűrű a cső anyagába, továbbá deformálódik és levenni aligha lehetne már a csőről, ugyanakkor ha nincs agyonbikázva újra visszatehető helyére vigyázva, hogy ne csak koppra, hanem picit jobban meg legyen szorítva. Gépészetben víz, klíma, vagy fűtésszerelésben ez egy ismert technológia, nem hordoz elfogadhatatlan kockázatot egy ilyen kötés esetenkénti újrahasználata...én személyesen olajcsere, illetve törés miatti fékkarcsere alkalmával kötöttem vissza ugyanazzal a rendszerrel a régi csövet elkerülve így a cső egyre rövidebbre vágását. Vége...
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg #320777 üzenetére
Részemről a fék nem játék, ha ezért kezdene szivárogni a fékfolyadék, akkor annak nem örülnék, meg lehet az arcom se, ha emiatt szakad le.
#320776Dark Archon: full kényelmes a fékkar, nagyobb kezűeknek lehet már pici lenne. A gumi sem kemény, csak nagyon passzos. Annyira, hogy 3-4 napig fájtak az ujjbegyeim amikor foglalkoztam a fékkarokkal.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz
Hasaggymeg #320777 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni. Nekem ez nem túl szimpatikus:
Musculus extensor carpi ulnaris részleges szakadás, környéki kóros folyadék.
Na de jövő szerdán megyek vissza 6030D által ajánlott dokihoz az infokkal, remélem okosabb és nyugodtabb leszek.X-factor: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #320773 üzenetére
Az a processus hamar letörik, nekem mind2 csuklómon le van törve (2-2 még gyerekkorban összeszedett csuklótörés után, ugyebár
), a többi viszont tényleg bajra utal, pl. az a sok kóros folyadék.🤔
#320776Dark Archon...az, hogy másik fékkarba bele lehet-e dugni nem tudom, de ugyanabba én már többször visszatettem a régit megbontás után, minden későbbi gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lsebestyen #320769 üzenetére
Nem lehet kihúzni, és bedugni a másik fékkarba?
Mondjuk kézzsibbadósként eléggé elriaszt a kemény műanyag markolat, meg a belehegesztett akkumulátorok sem szimpatikusak.
maumagic: 105-ös alkatrészek. Persze, 2 db Sárkány sörért a tied az egész
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
attiss66
senior tag
Az kicsi bele. Oda pontosan passzolónak(kicsit nagyobbnak) kell lenni, ami beleszorul/másképp kiesik/. A Tioga-s nem menetes, a Shimano Deore XT-s menetes, a noname se menetes. Végső megoldásnak marad az esztergályos. Csak nehogy többe legyen a leves, mint a hús./4000 Ft-ért vettem a Tioga-t. Kiváncsi vagyok az esztergályos haver vajon mennyit számol fel, de szerintem min.1500 Ft. Az is jó, úgy is megéri, de még 2000 Ft is(csak nem lesz több
). Leveszi a mintát arról, amin megvan, oszt rendben. Ilyenkor jó, hogy van pótpedálkészlet.
Azt le kell zárni, mert nem tesz jót a pedálnak, ha szabadon van, nem csak esztétika.
-
dom1n0
senior tag
Megjött az MR eredmény, nem túl biztató sajnos
.
"Vélemény: Kóros folyadék a radioulnaris és ulnocarpalis ízületben.
A processus styloideus ulnae letörött- szerkezete alapján régi fracturának tartható.
TF CC laesio jelei.
Musculus extensor carpi ulnaris részleges szakadás, környéki kóros folyadék. Ligamentum intercarpale dorsale részleges laesio.
A scapho-lunatum ligamentum részleges laesiojára utaló jelek.
A látott eltérések anamnézissel, klinikummal együtt értékelendőek." -
attiss66
senior tag
Nem tud valaki véletlenül/hol lehet ilyet kapni), olyan műanyag kupakot , amit rá lehet szerkeszteni erre a pedálra/amelyiken nincs
/ ?
Vagy valami maszek ötlet.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon #320768 üzenetére
Azért azok is 10-15%-a az árnak, szóval nem mindegy, meg már van elég alkatrész a fiókban.
Én egy jelképes összeg ellenében szívesen átveszem a megunt alkatrészeidet!
Lehetőleg SLX/105/GRX400 feletti kategória legyen és a futárt természetesen Te állod -
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon #320768 üzenetére
Azért kell levágni belőle annyit, mert a cső végén ez a két alkatrész (vagy legalábbis hasonló) van:
Tehát bele kell préselni, újrafelhasználni nem lehet.
A fékcső cserét tudod akkor megúszni, ha most úgy van méretezve, hogy még annyit enged maga a fékcső.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lsebestyen #320608 üzenetére
Megkérdeztem a Wheeltop supportot, de, muszáj megvenni a féknyergeket, mert nincs olyan szett, amiben nincs. Azért azok is 10-15%-a az árnak, szóval nem mindegy, meg már van elég alkatrész a fiókban.
Egyébként azt írták, hogy bármilyen BH59 standard teljes mértékben kompatibilis.
Ezt a 15 mm levágást amúgy meg lehet úszni úgy, hogy simán beljebb tolom a csöveket? Mármint 1,5 centi, nem ér annyit az egész, hogy vagdossam, préseljem meg minden.
-
dom1n0
senior tag
sry, dupla.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Reméljük
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #320762 üzenetére
Legalább hullna rendesen, mert hóban is lehet kerékpározni, de ez csak arra jó, hogy sár, mocsok legyen mindenhol.
...7végére talán túl leszünk rajta és megfagy, kisüt. 🤔
-
dom1n0
senior tag
válasz
Dark Archon #320763 üzenetére
Viccelek nyilván
-
-
dom1n0
senior tag
Basszus éreztem, hogy inkább sílécet kellett volna venni bicikli helyet... Tiszta hó minden
-
válasz
cattus #320759 üzenetére
Ilyet én is csináltam már, csak nem az alátét volt félrecsúszva, hanem az utolsó vagy azelőtti fogaskerék nem volt rendesen a helyén. Persze rá is bikáztam a záróanyát, meg tekertem úgy vele egy darabig, mire észrevettem... de nagy baja nem lett.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #320756 üzenetére
Hova szoktad vinni?
#320759cattus....az, hogy te tévedtél hagyján, a jó pap is holtig tanul, de a szerviz nem tudta feltenni?!
-
cattus
addikt
Vicces dolog történt meg velem a napokban. Vettem egy új fogaskeréksort, fel is raktam, viszont utána vettem észre hogy van egy "nyolcas" benne, ferdén fut a kazettán. Aztán elvittem egy közeli szervizbe hogy nézzen már rá mi okozhatja ezt. Azt kell tudni a fogaskeréksorról, hogy van hozzá egy alátét, amit (ha 11-es kazettatestünk van) először kell rakni a kazettatestre, utána jönnek a fogaskerekek. Forgattuk, próbáltuk másik alátéttel, de ugyanúgy ferde lett, nyomatékra húzva is. Mindegy visszahoztam haza. Most gondoltam leszedem és felrakom újra, ezúttal lassan, odafigyelve, kereket vízszintes helyzetben. És láss csodát hiba nélkül, síkban minden. Szóval aki a későbbiekben Shimano CS-HG700 vagy 800 fogaskeréksort 11-es kazettára szerel, figyeljen hogy az alátét ne csússzon félre véletlenül.
Do the thing!
-
Speedy007
őstag
válasz
Fall-N #320757 üzenetére
Bár ahogy néztem most az MTBiker kínálatát a Kellys be állt a sorba azt nem tudom hogy idehaza lehet e már kapni ilyen kerékpárt de az megmosolyogtató hogy 400.000-s árba MT200-s szett fér csak bele. Kellys Pheebe 70 U6000-s az 50-s meg u4000-s és kettő között 50.000-s ár különbség van a 90-s meg a polcon talált acera/tourne/alivio trio 260-t
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
Speedy007 #320754 üzenetére
Nem csodálom, a kutyát sem érdeklik. De ha megnézed például egy CUES fék árát, ki a fene venné meg a Deore vagy SLX helyett? Kicsit rádob az ember és kijön az XT is.
Váltók terén sem hozna semmit egy Deore/SLX/XT mellett, na meg lassan már majd mindenki elektromos váltót akar a csúcs szinten, amiben a Shimano még le van maradva.
Na meg a célközönséget sem értem. MTB-re jobbak az említett váltók, olcsó biciklikre meg drágák a gyártóknak. Na persze a Shimano tehet még róla, hogy ne legyen más, akkor elterjedhet.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
El szeretnék dicsekedni lúzer of the lyír díj gyanús mai alakításommal: A 34-es róka szteppkeszt szarakodott lefelé, kb félig lockolva maradt...
Megnéztem a lyutyúbmérnöki oktatófilmek között a megoldást, szét is szedtem a csillapítást, azt el is b.sztam gyorsan.
Mongyuk rosszabb nem lett, de úgy néz ki intéztem magamnak 1-2 gravel only hetet, holnap küldöm a beteget a lengéscsillapító gyártó saját futárcégével (Foxpost...) az ügyeletre.
Mondjuk úgyis ment volna 2 hét múlva szervizbe, de azért így égőbb kicsit -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #320749 üzenetére
Azzal a karcolás nélkül megúszott bukfenccel biztos kivívta volna elismerését.
mauimagic...má késő!
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg #320748 üzenetére
Jóvan Főni, de Te melyiken voltál ezek közül?
Merthogy ugye saját tapasztalatra voltam kíváncsi.
BTW Outdooractive utakról annyit, olyan Horváthba' futottam bele járhatatlan gravelbe pedig az is beszt of volt, de sebaj...
Mingyá megkérdem a kínai élyályt[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0 #320745 üzenetére
De szigorúan autostarstup rendszer without
Dark Archon:
#hátralépfelteszikétkezét: okhéSzerintem ahány rendszer annyi számítási mód, mint az NP(garmin) és a weighted avg watt (stravan).
[ Szerkesztve ]
-
Már csak azt árulja el nekem valaki, hogy ami az intervalson meg Rouvyn mondjuk 58-as TSS, az Wahoo-n miért 82? Ez sem standard, hogyan van számolva
fulton: szerintem leírtam érthetően, miért. Valós útvonal-szimulációnál bizony számít, mert olyan sebességgel megy a kis nyilacska a térképen, meg a sebesség függvényében végzel az úttal időben, akárcsak - a valóságban.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz
parandroid #320735 üzenetére
Én nem bánnám azéé ha 35km/h átlagot csuhalnék 3xri fagyizás mellett 120 as pulzussal meg autostartstop rendszerrel
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg #320723 üzenetére
Captain Obvious kitűzőt érdemelsz a HSZ-ed miatt, de köszi hogy megpróbáltad
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon #320741 üzenetére
Igyekezz a Garminnal, most még csupasz a bokor, megtalálhatod alatta.
-
válasz
ReFleXx #320736 üzenetére
Ha már a valóságban nem tudok oda eljutni, miért ne?
Hasaggymeg: hááá, mégis működik, nem tudom, hogy, de... ja, intervalson csatlakoztattam a Wahoo profilt és szinkronizálta a computerre az edzéseket. Mégsem megy a bokor alá
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz
Toobee #320731 üzenetére
De most ti azert tekertek gorgon hogy nezzetek a kultikus utvonalat? Ehhez nem kell gorgo, sztem fenn vannak youtubon ezek vagy ott a streetview.
De mindegy , nem vagyunk egyformak, en legszivesebben Karoora toltott edzestervvel tekernek mint sebi, de sajna a D100-al ugy nem lehet, igy kell a laptop.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
parandroid
félisten
válasz
Jester01 #320707 üzenetére
Amúgy nekem is be van kapcsolva auto start/stop, nyilván kényelmi szempontból, meg mert egyre előrehaladottab az alzheimerem, csak helyén kell tudni kezelni, és a kétszer fagyizós menettel nem felvágni, hogy amúgy 35-ös átlag volt, csak valahogy mégis 5 óra kellett a 100 km-hez.
Ahogy te is írod, a szegmenseket úgysem lehet átvágni, de jobbat mondok: az 50/100/stb km-es best effortokat sem.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
-
(ex)Cat
senior tag
Működött gond nélkül. Azt hogy a valós váltásokhoz képest mennyivel könnyebb így azt nem tudom, mert nem hasonlítgattam, de egyértelmű előny az, hogy bármikor "válthatsz" hiszen nem lehet olyan gond, hogy széttéped a láncot/váltót az erőlködéssel. Szóval nekem mindenképp bejövős a dolog. Már csak vmi ideálisabb helyet kell találni a Clik-nek, hogy ne is legyen útba, de kényelmesen tudjam kezelni.
[#320730 ReFleXx]
Szerintem izgalmasabb/érdekesebb egy életszerű(bb) útvonalat látni. Én legalábbis szeretem nézni. Amúgy meg inkább megy vmi zene alatta és úgy tekerek.[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz
Dark Archon #320691 üzenetére
De most komolyan, nem tok mindegy a grafika? En csak neha szoktam ranezni, hogy lassam mikor jon egy intenzivebb szakasz, amugy meg inkabb nezek valami mast.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
válasz
Toobee #320728 üzenetére
Ugyan, miért zárnák ki? Nem a saját pénztárcájuk ellenségeik.
Mellesleg van egy tippem, hogy a görgők kommunikációja is így működik, vissza kell fejteni. Emiatt van, hogy nem feltétlenül 100% kompatibilis az alkalmazás adott görgőkkel, hiába szabvány az ANT+ vagy a BT.
-
Toobee
veterán
Zwift Click/Cog/Ride Expands Beyond Zwift: Hands-On
Számomra nagyon érdekes volt egy mondtad:Rouvy has done the challenging work of reverse engineering the communications of the Zwift Protocol, and simply implemented it in Rouvy.
Szóval nem az van, hogy a Zwifttel megállapodtak, hanem egyszerűen visszafejtették a kommunikációs szálat és implementálták a saját szoftverükbe. Ez mindenképp egy nagyon érdekes és sok kérdést felvető rész. A Zwift fog tudni ez ellen tenni valamit, ki tudja zárni a Rouvyt, felismeri-e a hardverük, hogy nem Zwifttel kommunikál? Szerintem nem fogják ennyiben hagyni, de várom a fejleményeket.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #320693 üzenetére
Nekem is elég lenne valami ilyesmi megoldás. Sajnos edge explore 2 nem tud workoutokat, az órám tudna, de azt elég macerás nyomkodni...
Rouvy-n 99%-ban workoutokat csinálok, z2 is erg módban, normál útvonalon 1x voltam idén. Egy hónap múlva jár le az éves előfizum, addig megpróbálok keresni valami ingyenes appot. -
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #320676 üzenetére
Bikepro.hu cikke a témában
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #320716 üzenetére
Tyúkbélnek mióta gond a tüske.
...amúgy Montenegrot is így nézegettem meg odautazás előtt, ha vannak gyalogösvények és nem tiltott akkor lehet montizni.
(amúgy a mountain biking/best trails stb. in Tenerife is egy rakat találatot eredményez
) Ja és ki az a Parti András?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hasaggymeg #320697 üzenetére
ennél nekem nagyobb vádlim van, de pont úgy nem érek vele szart se, mintha nem lenne.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
fulton
addikt
válasz
Dark Archon #320710 üzenetére
nem vagyok nagy görgő guru(pár napos görgő pályafutással a hátam mögött) de mégis mi értelme van görgőn a sebességnek?... A watt és idő szerintem meg a pulzus. Ott pont az van hogy qmind1 a sebesség..szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg #320711 üzenetére
Olyan országútissal beszéltem, aki rendszeresen jár ki, azt mondta, hogy pl Parti Andris azért nem visz ki montit, mert állandóan defektelt a sok tüske stb miatt, pedig ha jól sejtem ő nem annyira mugli.
Ezért gondoltam hogy rakérdezek, hogy akinek van kinnti tapasztalata mit mond.
No offense, de google maps nekem is van[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz
Dark Archon #320714 üzenetére
Jah fultonnál ez egyszerre álom és átok, tök frankó utakon megy 0 forgalommal bármennyit gyakorlatilag... csak zéró szint van.
-
-
dom1n0
senior tag
válasz
Jester01 #320707 üzenetére
Így van, sokszor van hogy beragadsz egy körforgalomnál, vagy amikor alárendelt útról fel kell kanyarodni főútra és ha jönnek-mennek simán kicsatolsz, vársz stb.
Az megint más ha olyan helyen van az ember hogy végigtud menni úgy 100 kilit akár, hogy ki se csatol csak tolja, de ez ritka szerintem sajnos. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #320704 üzenetére
Azért csodálkoznék ha nem lennének montizható gyalogösvények ott a hegyeken, csak nem a hegyet építették az aszfaltra, hanem fordítva.
...találtam is egyet-kettőt neked. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lsebestyen #320708 üzenetére
Edzésnél tényleg az idő meg a watt fontos, de, ha egy valós útvonalat szimulálok, ott már nem. Nem 100% pontosságot várok el ott sem persze, csak ne 10 km/h-kat tévedjen. Elvileg gyorsabbnak kéne lennem, mint a valóságban, mert nincs légellenállás.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Én kimondottan örülök ennek. Szerettem a Zwift-en is ezt a virtuális váltást. Menet közben, sokkal gyorsabb, mint a rendes. De legalábbis csendesebb
Ma ki is próbálom majd vmi kis laza 1 órás tekerésnél. -
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon #320706 üzenetére
A Karoo nekem is nagyon alacsony átlagokat hoz görgőre kötve, de őszintén szólva totál nem érdekel, a watt meg az eltelt idő legyen meg azt kész. Én időre edzem, nem km-re.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz
parandroid #320662 üzenetére
De amikor már a pirosnál is kell az auto stop, hogy ne rontsuk le az átlagot, az nagyon LOL.
Igen, kell az auto stop. Van amikor négyszer megyünk át a vasúton vagy Fehérváron kapunk néhány pirosat vagy sokáig tart átvergődni a 7es főúton. Szeretném látni, hogy ezektől eltekintve hogy haladunk. Pihenéshez kevés, átlagrontáshoz sok. A szegmensek amúgy bruttó időre vannak azzal úgysem lehet csalni.
Jester
-
válasz
Toobee #320705 üzenetére
Ez butagörgőkhöz való okosító. Egyébként meg ugyanaz lenne vele a probléma.
A megoldás az lesz, ha a Wahoo rájön, hogy európai görgőgyártók is léteznek, és nem kevés ember használná.
Ha nagyon unatkozom, megnézem majd, hogy beírom a 12,1-gyel osztott értéket. Csak majd ne felejtsem el visszatenni automatára, ha kimegyek, mert akkor rohadt gyors leszek
Vagy leválasztom a sebességérzékelőt. Akkor nem is lesz hova beírni bármilyen adatot.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon #320699 üzenetére
ELITE Misuro B+ megoldás lehet erre?
-
mauimagic
senior tag
válasz
szuszinho #320694 üzenetére
Most próbálok infót összeszedni a környékről, monti arrafelé nem játszik?
A sziget északi részére megyünk kiccsaláddal, Santa Cruz felé.
Trailforkson vannak montis utak, de eddig akivel eddig beszéltem, azt mondta, hogy inkább virsligumisban érdemes gondolkodni.Teide tervben van nálam is, hosszú mez/mellény/széldzseki, vagy mi kell fenntre?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz
Figyelem, nekem is jól jönne egy. Már a 150-nek is örülnék.
-
MM
őstag
Széles lábúaknak téli SPD cipő szélességi sorrend, aki még vásárlás előtt áll:
Harmadik próbálkozásra sikerült végre találnom egy passzentos típust, Bringán még nem teszteltem, de járni benne frankó. Nincs extra széles lábfejem, de azért inkább széles, 42-es.
XLC CB-M07 - itt írták, hogy 1 számmal nagyobb kell, 43-asat rendeltem, de így is durván keskeny volt acipő, alig fért bele a lábam, a közepén a cipzárt össze sem tudtam húzni
FLR Defender MTB ez már szélesebb, bele tudtam bújni rendesen, 42-es hosszban is jó volt, de egyértelműen nem elég széles, azonnal szorított
Shimano MW501 42-es perfekt. Remélem bringán is ilyen jó lesz... -
Toobee
veterán
válasz
flash- #320690 üzenetére
Volt posztom korábban, hogy dobjuk szét egy 5 fős csomagot. Nulla jelentkezővel. Fórum kívülről 1-2 embert tudnék hozni. Bár egyelőre MyWhoosh ingyenes is megfelelő, tippem szerint hamarosan fizetős lesz, hacsak nem pénzelik korlátlan ideig és mennyiségben a dubaji ifjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Windows 11
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robogó, kismotor
- Nagy teljesítményű Thermaltake hűtőpad combos laptopokhoz
- Milyen videókártyát?
- Tippmix
- További aktív témák...