Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bsh

addikt

válasz WunderKinder #109938 üzenetére

hát ami 3d nyomatokat én láttam, azok kurva szarok voltak, gagyi amatőr minőség, de lehet szar technológia miatt, vagy szar anyag, szar nyomtató: szétváltak a rétegek, törékeny volt az egész, okádék felületek és pontatlanság, elmozdult a darab nyomtatás közben, ilyenek. asztalra dísznek jók de használatra nem. nekem ezek nem jók. nekem masszív kell, ami működik. kábé egy fröccsöntött (sorozatgyártott) darab minőség kéne. gondolom ezek megfelelő technológiával és géppel és anyaggal megoldhatók.
    van modellem, de én alumínium forgácsoltra terveztem, de a cégnél nem tudjuk megfusizni, egy hagyományos marógépen eltökölne vele valaki 2-3 órát, az meg úgy 20-30e ft minimum, egy cnc-n meg még magasabb a rezsi óradíj, szóval az nem éri meg, ha nem tudom fusiban megoldani :D ezért gondoltam 3d printre mint esetleges opció. de ehhez át is kell alakítanom a modellt kicsit, például menet nem lehet benne, oda rakok egy anyát, ilyesmi, ami nem probléma, plusz még akkor rátehetek olyan lekerekítéseket amit marógépen kurvanehéz lenne.
    szóval ja, van modell.
    amúgy egy egyszerű rögzítő bilincs lenne, ami bicikli nyeregcsőre lesz. majdnem pont olyan, mint egy átlagos nyeregcső bilincs. kerestem olyan bilincset, amit meg tudnék farigcsálni, de nem találtam sehol, így jött a fusiban legyártás, majd a 3d nyomtatás mint ötlet.

Új hozzászólás Aktív témák