Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_
őstag
Csak a b*zik használnak nyomatékkulcsot a kerékcseréhez
Sovány szakácsban sose bízz!
-
NoLF
veterán
válasz Stylewars_kp #108292 üzenetére
ebből adódóan csak 2-3 mrd bevételű, nem áruszállítással foglalkozó végek vannak?
mondjuk az árbevétel kvázi lófiszt nem számít amúgysem, egy szám a sokból.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Stylewars_kp
őstag
Egy 2-3 mrd huf bevételű cég, ha nem áruszállítással foglalkozik szerintem kitudja gazdálkodni, ha nem az régen baj. Ha meg áruszállítással foglalkozik vagy nagy igénye van üzemanyagra +energiára az úgyis tovább hárítja a vevőkre. Szóval megfizetjük kispolgárok úgyis.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
NoLF
veterán
válasz Stylewars_kp #108289 üzenetére
egész pontosan hogy oldják meg? és melyik cégek?
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
kalapos
tag
válasz kalapos #108283 üzenetére
"Az előterjesztő szerint a változtatások célja nem a bevételek növelése, hanem a várakozóhelyek felszabadítása. "
Hogy csökken az autók száma a városban? Ja nem ugyanannyi lesz csak kicsit kintebb nem lesz parkoló, ahol nem kell fizetni.
Jó akkor fizessünk ott is!
Inviziböl Dzsizusz
-
kalapos
tag
Mi lenne, hogy ha jövedéki adónál, az átírásnál ill. teljesítmény adónál befejeződne az autósok lehúzása?
És ha a belvárosban nem kellene fizetni a parkolásért akkor senki se állana meg a Szil-nél, hanem bemenne a belvárosba, így nem lenne tele a a parkoló?
Inviziböl Dzsizusz
-
Zeki
nagyúr
válasz 313313 #108277 üzenetére
Egyetértek. A kórházas LIDL parkolóhoz is elég a 40 perc, ha nem nagyon bámészkodsz. Vagy nem mész át a DM-be is. Akkor nem elég.
De amúgy a DM-ben a vásárláskor is lecsippantják a parkolókártyát., így ugyanúgy ingyen parkolsz 40 percig, mint ha csak a Lidl-be mentél volna.
-
313313
addikt
2 óra alatt megjárod ott az összes boltot, akár egyszerre is, kivétel az MVM-et
Vége az ingyen parkolás város szerte, rengetegen jártak be kocsival a városba és hagyták Mömax, Szilcoop és társainál az autót, volt hogy vásárolni se bírtál...
Akinek telik autóra és üzemanyagra az vegyen patkoló jegyet is, ha velamelyikre már nem futja, járjon busszal...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Zeki
nagyúr
"2022. október 24-től két óra ingyenes parkolást követően óránként 2.500 forintba fog kerülni a parkolás a Szil-Coop Bevásárlóközpontnál. Erről értesítette a Szilvási és Társa Kft., mint a létesítmény tulajdonosa a bevásárlóközpont látogatóit. A döntést azzal indokolva, hogy a gépjárművel érkező vásárlóik számára akarják így elérni a szabad parkolást.
Ez egyébként egybecseng azokkal a véleményekkel, melyek az új kecskeméti parkolási rend megalkotását, illetve elfogadását indokolták. A vitában ugyanis elhangzott, hogy például a Szil-Coop Bevásárlóközpontnál a parkoló azért van egész nap tele, mert - az ingyenes parkolási lehetőséget sokan itt arra használják - hogy leállítják az autójukat, majd gyalogosan, vagy autóbusszal mennek Kecskemét városközpontjába dolgozni."Durva az a 2500Ft-os óradíj 2óra ingyenes parkolás után.
Azt is olvastam egy hírlevélben, hogy jövő hét csütörtökön nyílik ott a legújabb Lidl.
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
Tisztelt Régnemlátott Kollégák!
Van-e itten valakinek 27 colos monitorja eladó olcsóéert?
És ha igen, miért nem?
-
313313
addikt
Azt mondta Viktor, az idei ősz a munkahely megtartásokról fogs zolni, örüljön mindenki, akinek megmarad a munkahelye...
Júliús végén/augusztus elején meg azt mondta, olyan munkahelyet kell keresni, ahol annyi fizetést adnak, amiből ki birod fizetni a számláidat.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
gabe_
őstag
Hali!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy Kecskeméten melyik gumis dolgozik elfogadható árban?
4 abroncs csere lenne, gumit viszem.Sovány szakácsban sose bízz!
-
Zeki
nagyúr
Jól megy a Merciben.
linkGondolom a németeknél nagyobb a prémium.
-
gabe_
őstag
25-30W bármilyen hangszóró párja nincs valakinek elfekvőben valahol a por alatt?
Csokiért jeligére... :)Sovány szakácsban sose bízz!
-
tibibi
őstag
xbox 360 kinect dance central vagy valami fitness ugribugi játék van eladó vagy kölcsön valakinek ?
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Majd arra figyelj oda kazánnak nem mind1 melyik vezetekére kapja a fázis, melyikre a nullát...
Ha gyárilag nincs rajta dugvilla, szerelnék rá lengő aljzatot.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Zeki
nagyúr
Sziasztok!
Beszereztem egy szünetmentes tápegységet. Befele van kábelem, de kifele olyan kellene, ami ez a 3 ágú számítógépes apa és 230V-os rendes csatlakozós anya.
Mint ami ebbe a 4 csatlakozós részbe belemenne, a másik felébe meg a kazán dugalját csatlakoztatnám. Merre lehet ilyet venni?
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Kecskeméten hol foglalkoznak most laptop újrapasztázással és takarítással? Sajnos nincs most időm babrálni vele.
Köszi!
i9 / 4080 / 32"
-
vakond5
őstag
válasz TeeBee73 #108247 üzenetére
Tudnék csinálni, ha nem egy alsó kategóriás alaplapról beszélnénk... Biostar A520MH. Ilyet kerített az ügyfelem, én meg nagyon nem szándékozok venni csak a frissítés miatt egy procit. Semmi lehetőségem nincs ezzel a hulladékkal, csak egy másik proci.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
DeltaPower
addikt
válasz alázógyík #108249 üzenetére
Ok, kösz!
Más téma. Rendeltem egy ilyen tévé okosító vackot, ehelyett kaptam egy ilyen klónt. Működni működik, de már 720p-ben is szaggat a kép mint a rohadás, full HD-ben gyarkolatilag képregény.
Valaki használt már ilyet vagy hasonlót? Csak a klón ilyen szar, vagy az eredeti is inkább diavetítésre való?
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
alázógyík
addikt
válasz DeltaPower #108248 üzenetére
Ma megírom, hogy milyen lenne.
-
DeltaPower
addikt
Valakinek van esetleg eladó működő notija olcsón? Gyereknek lenne, a követelmény annyi, hogy működjön minden alkatrésze, a win10 lehetőleg ne 1 hét alatt induljon rajta és ne feküdjön meg 8-10 chrome tabtól.
Kábé minimum i3-2. gen, 2 mag + ht (celeront kösz nem), ddr3 2 giga és felette (ramom van, csak bővíthető legyen a gép), 12-15 col, inkább ips mint tft kijelző. ssd, jó akku előny. Szétcseszett, zsanértörött, lötyögő töltőcsatlakozós stb. gép nem igazán érdekel, ezeknek az előállítását a saját kölökre bíznám."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
vakond5
őstag
válasz TeeBee73 #108243 üzenetére
Az alábbi procik egyikét keresem egy BIOS frissítés erejéig!
Ryzen 9 PRO 3900
Ryzen 9 3950X
Ryzen 9 3900XT
Ryzen 9 3900X
Ryzen 9 3900
Ryzen 7 PRO 4750G
Ryzen 7 PRO 3700
Ryzen 7 3800XT
Ryzen 7 3800X
Ryzen 7 3700X
Ryzen 5 PRO 4650G
Ryzen 5 PRO 3600
Ryzen 5 3600XT
Ryzen 5 3600X
Ryzen 5 3600
Ryzen 5 3500X
Ryzen 5 3500
Ryzen 3 PRO 4350G
Ryzen 3 3300X
Ryzen 3 3100"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
DeltaPower
addikt
válasz alázógyík #108244 üzenetére
Nekem a gyereknek kellene, mert a Samsungom bemondta az unalmast, random kikapcsol mintha tápvonalon valahol kontaktos lenne. Kijelzővel együtt viszont ez már nem az az árkategória lenne, amit eldobósnak odaadok a gyereknek
Tényleg, javít még valaki Kecskeméten laptopot picipézé?
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
alázógyík
addikt
válasz DeltaPower #108242 üzenetére
Ha valakinek kell egy iszonyat kis fogyasztású, hangtalan gép, akkor tv-re kötve tökéletes.
Van hozzá, de drága. nem kicsit.
m140nwf5[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
BIOS frissítés erejéig tud valaki kölcsönözni egy procit az alábbi listából?
Hatalmas segítség lenne, köszönöm előre is!
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
alázógyík
addikt
Érdekel valakit egy kijelzőhibás 14"-os méretű netbook?
4GB RAM, i3-5005U, 256GB M.2 2280 SSD, HDMI, USB3.0. -
wolf88
aktív tag
válasz Dave Crank #108235 üzenetére
Széchenyiváros? Alkony utca?????? Petőfivárost akartál írni, nem?
-
tibibi
őstag
ikea lappland tv szekrény eladó. [link]
-
Zsadi
őstag
válasz Dave Crank #108235 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Dave Crank
senior tag
válasz Zsadi #108234 üzenetére
Szia!
Pint János +36 30 955 0769
Széchenyiváros Alkony u. 90.
Nekem idáig mindig kb arra a napra adott időpontot, amikor hívtam, és még aznap meg is nézte, ha kértem a javítást, akkor még meg is javította a TV-t.
Az elmúlt fél évben 4 TV-vel is voltam nála, mindig gyors volt.Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani szerelőt tv led háttérvilágítás javításhoz, cseréhez? (Aránylag gyorsan dolgozik, nem hetekre kellene otthagyni a tv-t)
Köszi előre is! -
gabe_
őstag
Sziasztok
Ennek a tipusú autórádió csatlakozónak a párját hol lehetne beszerezni Kecskeméten?Sovány szakácsban sose bízz!
-
Zeki
nagyúr
Ha így elvált a parketta szegély a faltól, mivel lehet visszarögzíteni?
linkValamiért csak az északi oldalon ilyen.
-
alázógyík
addikt
A telefonon leadott rendelés nem e-kereskedelem, és nem webáruházból való rendelést jelent. Gondolom nem online számlát kaptál, nem email címre küldték ki...
Ugye ezt az elállást arra találták ki, hogyha a "vakon" online rendelt termék nem tetszik, nem jó, nem szép, akkor vissza lehessen küldeni. Te ebbe a kategóriába nagyon nem tartozól.
Telefonon rendelted, nem is online fizetted ki gondolom, és személyesen is láttad a terméket átvételkor.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Vettem a konyhagépstúdióban egy 100 ezres mosogatótálcát (Blanco), de sajnos elmértem, nagyobb mint ami befér, és nem lehet a helyet nagyobbítani. A nylonból ki sem lett bontva. Telefonon rendeltem meg, a következő héten a boltban vettem át (megrendelték ők is). Erre azt mondja a bolt, hogy csak 80%-ot ad vissza. És már ennek is örüljek, mert ezt a mosogatót (rozsdamentes acél) ők nem tudják eladni, nem keresik.
A 14 napos elállásra magasról tojnak, meg hogy ilyenkor a teljes vételárat vissza kell adniuk.
Igen rendesek. -
Astroboy
őstag
válasz DeltaPower #108215 üzenetére
Ezek a tálcák már csak ilyenek - aki kapja marja.
-
DeltaPower
addikt
válasz faragojof #108208 üzenetére
Ezt egyébként megerősíthetem, az a rohadt rozsdamentes lemez mindent is kibír. Az én mosogatótálcámon volt ugyan lyuk a csapnak, de én természetesen kihúzható fejű csapot akartam beleépíteni, és a normál csap 2 csöve helyett 3 cső nem fért a lyukba. Sima reszelő nem vitte, gyémántreszelő épp nem volt nálam, flexxel nem akartam szétbarmolni, smirglis csiszolófej szétfoszlott egyből, korund fejet is leesztergálta rögtön, de a kerémia csiszolófej is csak úgy porladt a rozsdamentes lemeztől. Végül egy hss nagyfordulatú cnc maróval sikerült felbővíteni, ami gőzöm sincs honnan került hozzám, de ezek szerint nem fölöslegesen hányódott évekig a szerszámos doboz aljában
-
Zeki
nagyúr
Köszi-köszi mindenkinek!
Ma reggel felkeltem, benéztem a felújított konyhába, fényes bútorlapok, fényes fogantyúk, és beszerelve egy matt, oda nem illő mosogatótálca, kb. mintha 20 évet ugrottam volna vissza az időben.
Na elkezdtem túrni a netet, hogy aszongya, mi is van abban a méretben, ahogy a munkalap ki van vágva a mosogatónak. Mondom legyen vagy fehér, vagy sötétbarna. Na sajnos gránitot nem találtam a szükséges méretben. Akkor nézzünk fényes fém mosogatótálcát. Na azt találtam, rozsdamentes acélt. Blanco. Na akkor hozzá menő csapot is (Blanco). Lyuk is van gyárilag a mosogatón. Megy majd a konyhafelújítás projektbe a többi számlához, aztán meg az Otthonfelújítási programba. Szerdán megjön. Elméletileg szaki is lesz aki beszereli.
-
313313
addikt
válasz faragojof #108208 üzenetére
Ehhez képest a fűrdőszobai mosdót a feleségem fúrta ki. Nem kellett más csak mikromotor 30.000-40.000-es fordulaton és kerámiás frézfej :D
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
faragojof
őstag
válasz tibibi #108206 üzenetére
Nem, nem azért nincs rajta lyuk. Hanem azért, mert nem gyártanak már külön mosogatótálcát. Majd a júzer eldönti mihez akarja használni.
Ha egyszerhasználatosra veszed a lépcsős fúrót, az is jó lehet. Szerintem legalább kettő kell, de mindegy. A rozsdamentes ugyanis ha nem megfelelő fordulaton ill. élszöggel fúrod, megeszi a fúrót. Ha hűtöd fúrás közben, beedződik, a reszelőt is megeszi. Fasza anyag. Vidiás koronafúrót szoktak hozzá használni, kis fordulaton fúrják, hogy ne keményedjen fel. Ugyanis a szabad levegőn is képes elkezdeni edződni ha hőt kap. Ha lemez, akkor nem kell (szabad) hűteni, ha vastagabb, akkor emulzió fürdő.
daninet: Lófaszt semmi különös!"Formicate Under Command of the King,,
-
daninet
veterán
Nekem a gránit tálcára is ilyen f@szságokat magyaráztak, és kifúrtam egy fém fúrószárral körben aztán reszelővel megigazítottam. Egy rozsdamenteshez végképp nem kell semmilyen speciális szerszám, az csak egy fém lemez semmi különös.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Zeki
nagyúr
Ismer valaki vízszerelőt, aki hétvégén is dolgozna?
Beraktak a felújított konyhabútorba egy mosogatótálcát, de jé, nincs rajta lyuk, így nem tudják betenni a csaptelepet, eszközük meg nincs hozzá. Szóval azt a rozsdamentes kellene megfúrni speckó szerszámmal. Így most nincs víz a konyhában és körülményesebb lesz főzni. -
daninet
veterán
van az NMHH-nak valami törvénye, hogy hűségidős szerződést csak wifi routerrel lehet kötni. Ezért nem ad már egy szolgáltató sem "csak modemet". De minden szolgáltatónál lehet kérni, hogy rakják bridge módba amikor transzparenssé válik az IP kommunikációban és nem teszi passzívvá a kapcsolatod.
Mármint minden szolgáltatónál kivéve deltanet.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest