-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
válasz Corsair90 #58790 üzenetére
Igen a régebbi Gaggia Classicban van OPV.
Egy csavarhúzóval és egy műszeres segédeszközzel könnyedén be tudod állítani a nyomást.
A nyomásmérő műszert a szűrőtartó csatlakozójához kell csatlakoztatni.
Nekem egy ilyen eszköz van a méréshez.Általában 9 bárra szoktuk állítani az OPV-t.
A műszer jól mutatja azt a zöld tartományt ami egy beépített műszernél az elfogadható nyomásérték lehet
kávéfőzés közben.
(A műszer egy dupla manométer, amiből persze a gőznyomás mérésére alkalmas rész nincs bekötve.
Beépítés esetén ez is használható.)Ha érdekel a segédeszköz meg is vásárolhatod, személyes átvétellel 3500Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
-
kaligula
tag
válasz sortiefish #58804 üzenetére
Ne érts félre, ez is jó ár, csak meglepett, mert többre számítottam.
rovidkv.reblog.hu
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Forever Miss Combi Duo kavefozom, amit nagyon szerettem. Sokaig gond nelkul mukodott, de egy ido utan tonkrement a szelep resze. Vásároltam egy masik szelepet, de ez lenyegesen kevesebb ideig birta.
Tudtok ajanlani valami mas alternativat amivel hasonloan keszitheto capuchino? Vagy az osszes hasonlo kavefozonek problema a szelep tisztan tartasa ?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
vTamas35
csendes tag
WTF most már láttam mindent... [forever miss combi duo] Cappuccino 2:12-től.
O1G
-
Bazsee71
őstag
válasz vTamas35 #58812 üzenetére
Vagy a Bialetti Mukka Express. Nem iszunk itthon capput, de egy ilyenem egyszer lesz. Lehet ősszel be is szerzem a taljánoknál.
-
Toobee
veterán
válasz PeterAgos #58771 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Ha minden igaz holnap meg is jön, aztán be is üzemeljük. PY Get Up szokott lenni az automatában, de majd mutogatom a többi kofít is a többieknek. Végre a komolyabb kávékat is tudjuk majd főzőcskézni bent Amúgy király kis főnök, ~500k-t gyorsan eltapsoltunk gépparkra.
-
mester6
tag
válasz Corsair90 #58819 üzenetére
Ha az eszközök meg vannak, akkor kezdjünk hozzá.
Első lépésként mérd meg légy szíves most mennyi a nyomás ha a műszert csatlakoztatod a szűrőtartó menetes alsó részéhez és bekapcsolod a kávéfőzés funkciót?
Lehet hogy nem is kell állítani semmit, ha 8,5-9 bar értéket kapsz.
-
ronin s8
senior tag
válasz vtechun #58823 üzenetére
Nem tudom a nevét, de a Bagatellini örvén belül működik. Az "olasz" vonal a Daniel Moser, az újhullámos a 42.
A környéken a másik jó hely a Budai Milieu, a Hegyvidékben, ahol (miután ők a Stika elegánsabb helye) Tóth Sanyi Yirga és Carraro Tazza d'Oro van.
Megpróbálkozhatsz esetleg a MOM Parkkal szemben lévő Cserpes Tejivóval is, ahol turisztikailag korrekt Illyt adnak.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bazsee71
őstag
Székesfehérváron tudtok jó kávézót ajánlani?
-
And06
aktív tag
nyaralás, első kávéfőzős nap, most hoztam a V60at is, a múltkor emlitett kávézóban kóstolt filterrel. mini-millt random kitekertem valahova, kb törmelék lett nem is őrlemény, gondoltam magamban, na ez lefolyó lesz, de azért felöntöm. kancsóm nincs, a vizforralóból ömlik a viz, finom öntésre esély sincs. 3 részletben öntöttem rá, 2 perc alatt megvolt mindenestől. itt már a mosogató irányába tendáltam. Megszagolom, "na! ez jó". korty melegen "nem is rossz", hagyom kicsit hülni, utána megittam. teljesen jól hozta az izeket. fene se érti ezt, mindent elrontottam amit lehetett és mégis tök jó kávé lett tanulság talán, hogy a legfontosabb a jó kávé, az összes többi másodlagos.
-
mester6
tag
válasz Corsair90 #58819 üzenetére
Ezt is érdemes megnézni:[Gaggia Classic OPV beállítása]
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Jó reggelt! Ma különösen finom lett a Get up!. Létezik, hogy kell a frissen őrölt kávéknak 1 hét, hogy jobban kijöjjenek az ízek? De lehet, hogy csak annyi az egész, hogy most a szűrőt nem kocogtattam, csak simán késsel elsimítottam az őrleményt a peremig. Bár a kotyogós talán nem ennyire érzékeny.
Esztergomban melyik kávézó ajánlott?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz meander #58841 üzenetére
Bocsánat én írtam rosszul. Frissen pörkölt akart lenni.
Ja és aromazáras tasakot lezárva hagytam. Esetleg ilyenkor 1 hétig nyitva kell tartani?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest