- Mozilla Thunderbird
- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Nagy botrányt okoz az EU kiberbiztonsági terve
- Linux kezdőknek
- Van, ahol már törvényben védik az agyhullámainkat
- Már azelőtt szoftvert írnak a chipekhez, hogy elindulna a gyártás
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Rendszergazda topic
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Bocsi, de a Brikka ajánlások közül vegyük már ki a Lavazza Créma e Gusto Ricco-t (ritka szar), és tegyük be a Dallmayr Prodomo-t.
Köszi!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
Úgy, ahogy mondod. Sokféle kávéval próbálva feneketlen karral csatornásodik, spriccel ezerrel, meghabverőzve meg szépen összeáll, és ezt minden HG1 tulaj leírja a Home Baristán. Azért most szöget ütöttél a fejembe, mert már egy éve, hogy ezt elfogadtam, és nem próbáltam wdt nélkül azóta sem. Ma du megpróbálom wdt nélkül, és jelzem az eredményt. Sokkal heterogénebb volt az őrlemény az elején ez a bejáratással elmúlt. Hátha már wdt sem kell!!!
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
Szerintetek melyik dupla szűrőt érdemes beszerezni?
Reneka már nincs nálam, szerintem határozottan jobb volt,mint a régebbi , noname dupla szűrőm,de még agyalok,hogy megér-e 10ezret
Fent említettek közül szerintetek melyiket lenne érdemes beszerezni? -
Bazsee71
őstag
válasz Csápájev #59310 üzenetére
Bocsi, nem túrtam át, hogy ott mi van, de ezt az IMS-t gpbenedek ajánlotta, Macskakőben próbáltam, bejött. Hosszú távú tapasztalat nincs, de ott a Renekával váltogattuk, és nekem közel azt hozta. Ellenben a VST-vel (LM Strada) azóta sem lettünk barátok, de majd Major fél fordulatszámmal kap még esélyt.
-
John3:16
csendes tag
válasz Csápájev #59312 üzenetére
A preciziós idén jelent meg, szerintem még nincs vele túl sok tapasztalat.
Saját márkanevet találtak ki (E&B Lab) neki, ez valamiféle kísérlet az IMS berkein belül:
https://www.eb-lab.coffee/Amikor dupla IMS szűrőről van szó otthoni Gaggiához, akkor szerintem legtöbben ezt értjük alatta:
http://www.imsfiltri.com/filtri/b68-2t-h24-5-m/?lang=enNekem is ilyen van, elégedetten használom már 2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csápájev
őstag
válasz Keresztapper #59321 üzenetére
Köszi,de a tiéd nem jó Gaggiahoz a leírás alapján.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Rossz hír nekem de úgy tűnik nem úszom meg a wdt-t. Direkt karba őrölve gyönyörű, laza őrlemény, tömörítve palmtampal ahogy kell. Már az előáztatásnál csak féloldalasan indult el, később sem tört át mindenhol, és spriccelni is kezdett. Rossz volt na.... Utána ugyanaz a beállítás habverőzve tökéletes lefolyás, finom presszó. Az okát nem tudom, leginkább az eltérő szemcseméretek rétegződését írják oknak, de szvsz csak találgatás.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
A Hami által linkelt Faemat nem innen vette meg valaki?
Aki használt már Faemat, Brasiliát,az mondja már el legyen kedves,hogy miben jobbak ezek a gyakorlatban,mint egy GC.
Oké,a régebbi Family réz bojleres, nagyobb is a bojler,ezt tudom, A gyakorlatban ettől jobb a kávé,amit csinálok vele?
Nagyon tetszik a faema family kinézetre, nagyon gondolkodom rajta,hogy elkezdek rá vadászni,ha jobb,mint a Baby.[ Szerkesztve ]
-
-
Deer76
aktív tag
Bialetti márkájú cuccokat honnan érdemes rendelni?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
soldier2
őstag
Parci: így néz ki direkt karba őrlés után az őrlemény a szűrőben. Mégis csatornásodik, és nem a peremnél, ahol meg tudnám magyarázni. Wdt után sokkal rondább ránézésre, mégis jó az ital. Ki érti ezt??
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #59335 üzenetére
passz. idegesítő, gyökér dolog ez a kávé, ha ilyen x-atkákkal és aknákkal jár. mostanában éppen tele a tököm vele, idióta módjára hústűvel, vagy ami még rosszabb, hangyára méretezett játékhabverővel piszkálgatni az őrleményt, na, azt már nem. komplett elmeháborodottnak néz szerintem már így is minden ismerősöm, és igazuk van, tényleg abnormális, amiket csinálunk egy qrva kávéért. pláne, mert igazából nem is kellhet, kávézóban sem látod.
with that said, picit wdt-zek akkor én is, hátha látok bármi különbséget. de hosszabb távon nem leszek rá hajlandó, inkább visszaállok a csokis pörikre akkor, vagy én is filterezek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vTamas35
csendes tag
Félévente engem is elkap a kényelem iránti vágy, nyomok egy gombot a Jurán, és irígykedek, hogy ez mennyire egyszerű, aztán megkóstolom... és megyek is vissza WDTzni mint a kisangyal
Lehet pár év múlva nekem is elegem lesz a vacakolásból, de egyenlőre beláttam, hogy ha kell a minőség a szervezetemnek, akkor rá kell szánnom azt az öt percet a kávéra. Ha valami ételkülönlegességet akarok otthon elkészíteni akkor is többet pepecselek mint a Jamie Oliver...
Plusz mondhat akárki akármit, a WDT sem tart tovább, mintha csak simán kézzel oszlatnám el. Az meg hogy elmebetegnek néznek, az már ott megvalósul, amikor meglátják a 60 kg vasat a pulton, a liftek vezérlésére predesztinált frekiváltóval stb. a megmosolygás viszont általában addig tart, ameddig megkóstolják az első kávét, utána általában beüt az aztakurv@ faktor és nincs több kérdésük...
O1G
-
soldier2
őstag
Lehet a Roburnál nincs jelentősége, de nálam az alacsony fordulat, és a garat hiánya (ahol valamennyire torlódik a kávé) ide vezet. Ilyen szempontból az EG1 megoldása jó, ott az edénykére amibe darálsz tettek egy kupakot. Darálás után pár másodperc alatt összerázod, és kész.
vTamas: nincs több kérdésük, de otthonra ilyent nem akarnak. Fölösleges varázslásnak élik meg, holott vsz nem kerül több időbe egy kávé elkészítése így sem mint a szarvasival, vagy kotyogóval. A személyes rekordom 3 perc két kávé között, de ha megadom a módját akkor is 5 perc alatt vagyok (ebben benne van a gép eltakarítása is). Brikkával ez nem megy, igaz kevesebbet is gyakoroltam.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
sortiefish
csendes tag
+1
Én a kotyogón gondolkodom meg még azon is, hogy abba érdemes-e darálózni. Vagy továbbra is jó nekem a kőmíves kávé (bolti tégla alias bolti kézműves).
A legújabb, hogy most olyan friss kávét sikerült venni amire jó esetben csak két hetet kell várni, hogy iható legyen. Az egyik már döglött mert egy hónapos a másik túl friss, mert most pörkölték. Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem. -
mdav88
senior tag
válasz Keresztapper #59341 üzenetére
Én a 12/18as variánst használom, (h24.5 talán) amibe azért világos pörikből vígan bele tud szaladni 20-20,5gr is, de a sötétebbek sem mennek 18gr alá.
-
HÁZIGAZDA
válasz vTamas35 #59337 üzenetére
nem a rá fordított idő a gond. hanem az, hogy a hústű nálam már kiveri a mércét, tényleg ennyi erővel bohócsipkát is húzhatnék. vagy kényszerzubbonyt. egyszerűen abszurd. semmi gondom nincs már a darálással és tömörítéssel például, beletörődtem. de a wdt... az nem megy le a torkomon. már a hülye, fontoskodó neve sem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Kiváncsiságból a ma reggeli két kávénál habverőztem. Semmin nem változtattam, se a kávé mennyiségén, se az őrlőn, csak a wdt. A lefolyás gyorsabb lett, legalább 1,5x (a nyomásszabályzóval igyekeztem kordában tartani), a crema meg olyan kis csúnya, eltűntek a tigrisminták. Ízre elég harmatos lett, egyéb baja nem volt. Én ebből azt szűrtem le, hogy többet ártottam, mint használtam
Alap felállás: őrlök, söprök, 1-2x finoman lekoccintom a pulton a kart, hogy elterüljön, pörgetek párat a Keresztapper-féle egyengetővel, majd jön a Palmtamp, és húzás.
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #59345 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy pár próbálkozás semmit nem bizonyít, főleg egy rutinná vált dolog ellen. Bár vsz kinek ez jön be, kinek az. Nálam egyszerű a helyzet, 49mm-re nincs egyengető, de az elkészült italt bármelyik otthoni gép produktuma mellé oda merném tenni.
WDT vsz azért terjedt el az elnevezés, mert könnyebben leírható mint a hústűzés, kevergetés, stb.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bluesfan
tag
válasz Bazsee71 #59345 üzenetére
Anélkül, hogy kardoskodni akarnék a wdt-ről pro, vagy kontra, ebből a kis kísérletedből az leszűrhető volt, hogy valamit változtat a lefolyáson, tehát nem tartozik a "tökmindegy" kategóriába. Hogy kinél használ és kinél árt, azt lehet, hogy az illető rendszere és kávéja válogatja.
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #59346 üzenetére
Azért is írtam bele, hogy 2x próbálkozás után, mert így mindenki annyit szűr le magának, amennyit akar. A napokban még próbálkozok vele, amíg el nem fogy a jelenlegi kávé, aztán ha nem tett hozzá semmit, akkor visszatérek a wdt nélküli előkészítéshez.
bluesfan: Természetesen senki helyett nem akarom eldönteni, hogy szüksége van-e rá vagy nincs. Én bízom abban, hogy a következő napok tapasztalatai is azt mutatják majd, hogy nálam elhanyagolható.
A téma egyébként onnan indult, hogy mit számít a rögösödés. Továbbra is tartom, hogy ez konstrukciós hiba eredménye, és nem elfogadható egy adott szint felett. És akkor most hangos gondolkodás, vissza a gyökerekhez: lehet, hogy egy jól kialakított, tisztára seprő dózer (pl. Compak) nem is hülyeség? Szemcsék keverését, rögösítését pár mozdulattal megoldja.
-
bluesfan
tag
válasz Bazsee71 #59349 üzenetére
A dózer is egy érdekes kérdés. Én a műhelyemben egy dózeres Obel Juniort használok a Bacchi mellé és bizony amikor a dózerből adagolom a kosárba az őrleményt, az még ott is képes rögösödni, pedig a dózerben már szép, egyenletes volt. Lehet, hogy a sztatikusság teszi, de nekem úgy tűnik, hogy csak a kosárban van mód a rögöket végleg eliminálni. Ezt egyébként én már csak ujjal szoktam elsimítani, de szerencsére itt nincs nyitott kar.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mozilla Thunderbird
- iPhone topik
- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dying Light 2
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Vicces képek
- További aktív témák...