- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Mobilinternet
- Az MSI RadiX AXE6600 tesztje – router, játékosoknak
- Hálózati / IP kamera
- 3 évig még biztosan nem rendelhetünk Xiaomi EV-t
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HBO Max & OD topic
- Milyen program, ami...?
- Aliexpress tapasztalatok
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
válasz von toth #59347 üzenetére
én azt hiszem még irtam is itt a topicban, hogy ez a wdt-zés már nevetséges és igen, én is szép csendben már minden őrlés után keverem-kavarom a szűrőben a kvt.
viszont én hülye anno nem irtam fel, hogy melyik kávék nem igényelték ezt. most kezdhetem megint a kisérletezgetést. viszont legalább nem fog ellaposodni a kávéhobbym:)
-
Keresztapper
senior tag
válasz mdav88 #59342 üzenetére
Na ez az! Nálam most egy saját Kenya van éppen csapon (meg ez előtt is az volt ) és ebből belemegy 23g is úgy, hogy a peremtől számítva 11mm-es a tömörítési mélység (ezt azért tudom, mert kísérletezek egy saját maroktamperrel közben). Imádom, hogy így elég tisztességes mennyiségű a reggeli presszóm.
http://palscoffeetech.com/
-
Keresztapper
senior tag
válasz vicces #59351 üzenetére
Ne aggódj, szerintem sokan vagyunk ezzel így. Mikor én először idetévedtem, azt hittem, hogy a Holdon vagyok, mert korábban el sem tudtam képzelni, hogy a kávékészítés ilyen bonyolulttá is tehető. Mondjuk addig azt sem tudtam, hogy milyen finom is lehet egy gondosan elkészített ital...
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #59352 üzenetére
Csak nem a Gura Ferda?
-
titusz248
csendes tag
Úgy néz ki megjön ma a GC-m. Állitolag gyári állapotban van az OPV. Van arra lehetőség, hogy vakon beállitsam valahol 10.5 és 9 bar közé? Találtam róla cikket külföldi forumon de nem tudom, hogy van e létjogosultsága. Később szerkesztenék nyomásmérős kart, de egy jó darabig biztos nem lesz rá időm, viszont szeretném addig is használni. Tudtok valamit ajánlani? Illetve még egy olyan kérdés, hogy a burokolatot milyen szerszámokkal fogom tudni lebontani?
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz vicces #59356 üzenetére
Külföldön él.
Titus: az opv beállítás fontos, de lehet élni nélüle. Amint van időd, vagy találsz egy ilyen kart, megoldod. Egy pid sokkal fontosabb lenne. Ha van hozzá némi tehetséged a Caffé35 (Fragola) face bookján találsz részletes leíráyst.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
John3:16
csendes tag
válasz titusz248 #59360 üzenetére
Réz vízterítő:
http://expolygon.hu/webshop/gaggia-classic/700542-rez-felsoszuro-tartoKosár:
http://expolygon.hu/webshop/gaggia-classic/1460106-i-m-s-2-cs-szuro-12-18grh24-5-gaFelsőszűrő (nálam jobban működik, mint az IMS):
http://expolygon.hu/webshop/gaggia-classic/13-013-felsoszuro-gaggia-700162 -
zolnagy
őstag
válasz Keresztapper #59341 üzenetére
Nem a magasság a lényeg, hanem a perem, ami 70 mm a Brasilia, Rancilio stb gépeken, és 68 mm a Gaggian (B70 vs B68)
-
And06
aktív tag
válasz Bazsee71 #59366 üzenetére
én a szitálásnál tapasztaltam ezt, hogy állitani kellett az őrlőn. amúgy ez(a szitálás) lenne a legjobb megoldás, mert minden tekintetben jobb lesz az eredmény, de én erre mondom azt, hogy még hétvégén sem fogok ennyit p.csölni vele, a WDT +5 másodperce engem nem zavar.
ha a következő próbánál is gyorsabb a WDTvel, akkor állits utána az őrlőn és úgy vesd össze a két kávét. -
zolnagy
őstag
válasz titusz248 #59355 üzenetére
Ott külföldön egy bármilyen vizes/csőszerelő boltban nem tudsz összerakatni egy manometert 3/8" csatlakozással? Nekem anno ilyen volt az első "műszerem" és töredékéből megvolt, mint egy komplett kar. Igaz, csak 10 barig mért, de megoldottam úgy, hogy mérés előtt kitekertem az opvt, aztán apránként vissza 9,5 barig.
-
gpbenedek
csendes tag
-
k2laci
tag
Szerintetek ez milyen [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz k2laci #59372 üzenetére
ja, tényleg: van egy ipari darálóm, a macskakőben volt eredetileg. nagy, dózeres, fogalmam sincs, hogy mit tud. jelképes összegért, mondjuk 5e ft-ért megválnék tőle olyasvalaki számára, aki tényleg örülne neki. de épp szabira megyek, bővebben jövő héten.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #59375 üzenetére
Elfogadom én mások véleményét, de, szerintem sokkal jobb, ha saját tapasztalatot osztunk meg. Nekem is volt ilyen darálóm és semmi gondom nem volt vele, bár nyilván nem ez az ULTIMATE őrlő.10 éves volt, mikor hozzám került. Egyedül kést cseréltem benne és kitakarítottam, mielőtt használni kezdtem. Bár látszott, hogy lehasználva nem volt, de nem kotyogott, nem ütött és az őrleményével sem volt bajom. Egyedül a háza volt kevésbé szimpatikus. Kicsit kongós, mert az nem öntvény, de lehet, hogy csak a tömegen(is) akartak vele spórolni. Átalakítottam tölcséres, karba örlőre, aztán végül a mérete miatt adtam el, ami nem kimondottan konyhapult- és feleségbarát, bár a Roburtól azért messze van.
Szerintem helyszíni átnézés, kipróbálás után ennyiért simán meg lehet venni. -
meander
tag
válasz Bazsee71 #59366 üzenetére
nem lehet csatornásodás?
plusz két gondolat: ezt a WDT, meg egyengető, meg palmtamp dolgot (ha valakinek van indíttatása) szerintem legjobb világos pörkölésen próbálgatni. A Casmoval én szívtam annyit, hogy az őrlemény-lefolyás kísérletekre ott látom legkönnyebben, hogy mi okoz érdemi változást/javulást.
Másik: volt már olyan tapasztalatotok, hogy baromi csöpögősre állítottatok egy kv-t, ami egyébként baromi szépen folyt le nyitott karral mégis savanyú lett? Majd visszadurvítva az őrleményt, szintén szép lefolyás mellett meg nagyon finom. A szög a fejemben ugye az, hogy az egyszerű logika alapján inkább keserűnek kellett volna lennie, vagy üresnek (túloldott). Nem nagyon értem, de most így jártam a Casmo etiópjával. -
-
titusz248
csendes tag
Van egy kis öröm, tegnap megjött a GC-m Egész jó állapotúnak tűnik. Burkolatot levéve belülről patent, szerintem volt szervizelve mert a kis vezetékcsatlakozók be vannak számozva. A vizteritő "fej" kuka lesz (tegnapi ajánlásra lecserélném rézre, ebben ha kérhetnék segitséget, hogy kell), illetve a felsőszűrő is kuka. A karra úgy rá volt szorulva a dupla kifolyó, hogy a feleségemmel ketten egy csőfogó segitségével 5 perc alatt tekertük le, de sikerült. A gyári nyomásfokozós szűrő egy rémálom-vicc kategória. Nem is kezdtem el méricskélni semmit, tök random szemre őröltem bele X mennyiséget, kicsit lenyomkodtom a gyári tamperral lefőztem és nagyságrendekkel jobb volt mint amit előzőleg csináltam a delonghival, úgy hogy tizedre mértem a kávét, WDT-ztem, normálisan tampereltem. Leginkább az végre az az égett keserű iz szűnt meg.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz titusz248 #59382 üzenetére
Pont ez volt a szettem 3 éve!
A felsőszűrő kicsavarozása után hozzáférsz a vízterítő 2 belső kulcsnyílású csavarjához, amit (pl IKEÁS) imbuszkulcssal tudsz kiszedni:
A réz vízterítőt tényleg csak a PID után javasolt beépíteni. Annyival jobb lesz a fej hőtartása, hogy égetheti a kevésbé hőtűrő kávékat, így visszatérhet a keserű íz. Arra is figyelj, hogy azt a 4 lyukút vedd, amit belinkeltem, semmiképpen se a 6 lyukút, mert annál az egyik furat pont a fej vízbelövési pontjánál van, így rossz lesz a vízterítésed és csatornásodni fog a kávéd.
-
Sinisi
senior tag
Brikka ügyben érdeklődtem egy forgalmazónál, aki azt mondta, hogy maradt romániában a gyártása?, azzal, hogy a "szériahibákat" jatvították... De az "újak" szűrőin a képek alapján az látszik, hogy made in italy... :-)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #59392 üzenetére
https://caffe35.webnode.hu/
-
titusz248
csendes tag
-
Sinisi
senior tag
válasz fragola.6035 #59390 üzenetére
Nem szeretném a réz vs. alu témát beindítani és hírbe se hoznék senkit sem, de hogy "érdemben" válaszoljak is valamit:
Amikor nálunk a (szerintem acél) ivóvízcsöveket kicseréltük rézre, akkor érezhetően más lett a víz íze egy darrabig, (lehet, hogy csak addig amíg az oxidréteg ki nem alakult a csövek belsejében (a kádba engedett víz pl. zöldes színű volt), de az is lehet, hogy megszoktuk).
Kvgépnél: amikor GC-m volt (és még élt bennem az alupara is), rézre lett cserélve a vízterítő (a hőstabilitás miatt)... ekkor erre a (jellegzetes) kimondott ízkülönbségre nem figyeltem fel (de akkoriban egyáltalán nem voltak stabilak ízileg a csapolt kv.-im sem).
Szummázva: azért nem kérdőjelezem meg az ízkülönbség lehetőségének ilyen jellegű meglétét mert nálunk a hálózati vízcsőcserélnél ez érezhető volt. Bár nem alumínium csövekről cseréltünk, és a víz is viszonylag hosszan halad végig a kilépőpontig de ha átgondolom akkor a vízterítőnél is elidőzik némileg a pogácsa által képzett ellenállás miatt a víz... szóval el tudom képzelni, hogy valamennyi, a rézből történő kioldódás felléphet, hiszen a vegyszeres visszaöblítés leszedi az oxidréteget, ami esetleg meggátolhatná a fémből történő "íznyagok" kioldását, nem?
Szerk.:
Bazsee71:[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
válasz fragola.6035 #59392 üzenetére
Húúú micsoda szemet gyönyörködtető munka.
Kávét még nem tudok normálisat főzni, de úgy érzem rögtön vennem kell ezekből egyet.
A kb. 6 db Mazzer SJ felett azt az egyet a hetediket, ha még megvan szívesen megveszem féláron csak, hogy lásd a komoly szándékot 50. -
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #59390 üzenetére
LOL! Atyaég! Semmi más ízt nem ad a réz vízterítő.....
5+ évig használtam alu vízterítőt, és a réz semmi más ízt nem hozott elő, hőleadása, megtartása más....
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Witcher topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Steam Deck
- Opel topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Fényképeken a Google Pixel 9 Pro
- További aktív témák...