- Windows Insider Program
- Hatalmas változásokat hozhat az Apple az iOS-be
- Google Chrome
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Megbénítaná Kína chipgyártását az USA
- Aliexpress tapasztalatok
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Csináltam már jópár képet. Ha a robbanás tökéletes, akkor a créma is az. Durvára kell darálni, pl. a bolti téglás Dallmayr Prodomo tökéletes erre, de bármely Pal&Yotz alkalmas rá. Hideg víz, közepes láng. Ezt kedden főztem:
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz Csápájev #58215 üzenetére
Az iagzság, hogy a Cremina mellett labdába sem rúg, így év közben esélytelen. De nyaraláshoz a megfelelő kávéval már jó választás.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #58219 üzenetére
Darabra van az ár.
-
Deadzone41
őstag
válasz fragola.6035 #58163 üzenetére
GC AVX approved edition?
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #58163 üzenetére
Nem semmi!
Ez egy réz tömbből lett kiesztergálva?
Hova tervezed a hőmérést és mivel? -
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #58219 üzenetére
Nekem már van, most rajtatok a sor
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
#93794560
törölt tag
Sziasztok!
Úgy látom, itt profi kávéhívők vannak, ezért kérném a segítségeteket. Elnézést, ha volt már ilyen kérdés! Átlagos kávéivó vagyok, nincsenek profi cuccaim. Van egy sima kotyogós kávéfőzőm, 2 személyes. Sima bolti téglával etetem, normál darálásúval. A víztartályt forró vízzel töltöm meg a szelep aljáig, ahogy azt írják. A szűrőkosarat is megtöltöm kávéval, de nem tömörítem, mert azt hallottam, hogy a kotyogósnál ez nem jó. Rácsavarom a felső részt, és felteszem a tűzhelyre. Próbáltam már közepes és erős lángon is, a végeredmény ugyanaz. A lefőtt kávé még a bele töltött mennyiség felét sem éri el, és olyan erős, mint a patkányméreg. Ha a kávé lejövetele után leveszem a tűzről, majd lecsavarom a tetejét, a víztartályban még ott van a fele víz, a kávézacc pedig olyan, mint a sár. Ha még rajta hagyom a tűzhelyen, akkor már csak gőz jön, de kávé semmi.
Mit csinálok rosszul? Vagy a kávéfőző ilyen rossz konstrukció, és ne várjak tőle többet?Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58228 üzenetére
Köszi! Próbálgatom!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Bazsee71 #58227 üzenetére
jónak számit. ha nem lennék nagyon megelégedve a majorral, rá is ugranék. nomeg fene tudja mennyire van lelakva kése, háza, ha ezek szarok, akkor még 50e.
annyiból gondoltam az összefogásra (ha nem kamu a hirdetés), hogy általában be szokott jönni, hogy hallo add ide 1800ért a 3at.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #58226 üzenetére
no meg a duma is nagyon ''megnyerő'' . . . .
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58228 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy valami gond van ezzel a kávéfőzővel. Ha forró vízzel főzöm, a korábban leírt, kevesebb mennyiség jön le. Ha hideggel, akkor meg semmi! A víz valahol eltűnik a tartályból, miközben a kávéfőző kívül száraz marad, a réseken víz nem szivárog, de a valahol eltűnik a víztartályból. Talán gőz formájában? Amit nem tudom, hol megy el. De ha kinyitom, a kosárban lévő kávé majdnem teljesen száraz, úgy, ahogy beleraktam. A víz nagy része pedig sehol. A víztartály oldalán lévő biztonsági szelep érintetlen, nincs kiolvadva. Hol mehet el a gőz? A fölső részen, ahol a kávénak kellene jönnie, ott jön gőz, de hogy jut el odáig úgy, hogy a kávé száraz marad? A felsőrész alján a tömítőgumi teljesen jó állapotban van, érezhetően jól zár. A felsőrészt jó erősen rácsavarom, hogy mellette még véletlenül se jöjjön ki a gőz. Igaz, a kávétartó kosár pereme elég keskeny, nagyon pontosan kell illesztenem, hogy ne keletkezzen mellette rés. Bár amikor rácsavartam a tetejét, elmozdulhatott.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #58226 üzenetére
viszont 100% a ratingje és nem is valami sok tízezer tranzakciós dealer. nyilván figyelni kell, meg kérni képeket, de nekem tisztának tűnik első benyomásra.
bazsee: a robur elektromos verziója kb. 1000 euro. nyilván ki lehet fogni zseni vételeket, de jellemzően nem az ebay-en. ez van, ennek ennyi az ára, nekem is fáj a mai napig, ha rágondolok
pityu: új kés úgy is kell, egyszerűen azért, mert igazából nem tudhatod, hogy mit használsz pontosan, amíg nem cseréled.
apropó, új kések: ezeket ugye simán cserélhetem házilag, nem lesz "kuka a daráló", ahogy fragola írta a késtartót a tengelyről leszedőknek? (legalábbis remélem, hogy a késtartót nem kell levenni a cseréhez. jövő héten kapok új késeket)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58234 üzenetére
Mindkét szűrő teljesen jó, átjárható, állandóan tisztítom. Arra gyanakszom, hogy a kosár keskeny pereme mellett szökhet a gőz, ha nem pontosan illeszkedik. Annyira keskeny, hogy milliméter pontosan kell beigazítanom, de ha meg is teszem, a felsőrész rácsavarásakor elmozdulhat, akármilyen óvatosan is csavarom rá. Majd nézek valahol hozzávaló szűrőkosarat, aminek nagyobb a pereme. Ha azzal jó lesz, akkor megvan a hiba forrása.
[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
válasz #93794560 #58235 üzenetére
Esetleg még az is okozhatja a problémát, hogy túl finom őrlésű kávét veszel bele.
Én is bolti téglával használtam, de csak olyan kávét vettem bele amin a csomagoláson jelölték, hogy kotyogóshoz való a kávé. Bármelyik jó lehet amin rajta van a jelölés, de nekünk a Lavazza jött be a legjobban.
Óccó kinai botban egész jó áron be lehet szerezni és választék is van belőlük. -
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58236 üzenetére
Espresso-s, lisztes darálású kávét nem teszek bele. Legutóbb a szürke csomagos Omnia Classic, előtte Krönung volt benne. Ezek normál darálású kávék, átlagos háztartásba, kotyogóba, amiben sokan használják.
-
celf
őstag
Hol lehet szerintetek olyan hőmérőt venni, ami hőmérőtű, és digitális, de nem az IKEA-s madzagos?
Hanem olyan mint egy tejhőmérő, csak digitális. És már a tű vége is mér (mint az ikeás)
[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
válasz #93794560 #58235 üzenetére
Egyébként nem is szórakoznék és költeném rá a pénzt mármint új szűrőkosárra hanem egyből vennék egy új kotyeszt. Nem sokkal kerül többe, mint csak a kosár és esetleg gumikészlet. Máshol is szétnézhetsz, de itt láthatod, hogy 4-5 ezret megér hogy nem kísérletezel hanem veszel egy biztosan jól működő kotyogót. A szállítási költséget is meg tudod spórolni, ha nem találsz más üzletet személyes átvétellel. 1 2
Amúgy jobb kávé is készül a Bialettivel, mit az átlag kotyogóssal sokkal több benne az anyag. Ha gondolod megmérem.[ Szerkesztve ]
-
#93794560
törölt tag
válasz Csápájev #58241 üzenetére
Egyáltalán nem tömörítem, és laposra szoktam rakni. Ez számomra tiszta X akta. Ha meleg vízzel töltöm meg, a fele benne marad, ha hideggel, akkor eltűnik úgy, hogy sehol sem látszik szivárgás. Sem az illesztésnél, sem a biztonsági szelepnél. Már ott tartok, hogy leszarom, és lefőzöm a fele adag erős kávét, és egy kicsit felhígítom.
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58243 üzenetére
Én is ezen gondolkodom, hogy új főzőt veszek, mert ezzel már nem tudok mit csinálni. Végignéztem az egész internetet, a profi kávés oldalakat, mindent kipróbáltam, de semmi nem használt. Veszek egy újat, ezt meg kidobom a francba.
Egyébként köszönöm a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz kozsy18 #58248 üzenetére
köszi a tippet! de amúgy nem erre gondoltál, vagy igen?
(#58247) gb4400 én egy idő után úgy használtam a Brikkát, hogy nem húztam csutkára össze a részeit, hanem épphogy csak. Így őtágulástól kicsit egymásbafeszültek.
Ez pont az ellentéte annak, ami neked kéne, de ha jól emlékszem, így kb. azt küszöböltem ki, amit leírsz. Paradox módon.
Ha nagyon van időd kísérletezegni, szerintem egy próbát megér.Illetve a Baristaszaküzletben mondták, hogy nagyon sok romániai kotyogóst vissza kellett váltaniuk és meg is szüntette az ottani gyártást a Bialetti, szóval lehet, hogy valóban gyári hibás a tied. All in all.