-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
Szevasztok Arcok! Jo itt is latni Titeket!
-
lagoon79
tag
Sidamo nalam is nagyon domborit, nem lehet hibazni vele.
Ma voltam mm-ben, kerestem a regi fekete piros csomagolasu saicaf-ot, de helyette mar uj zacsiban figyelnek. Ha minden igaz 07.29-es porkolesek, tehat meg szinte meleg. Ra is probaltam du, egyszeru mint a faek, de alacsony hofokon kb 88 fok olyan mintha olvasztott kakaoport innal. Tejben meg kap egy kis vanilias izt is.nem rossz vetel 2600 ft/kg aron, de kicsit karcos a megszokott arabicas vonalhoz kepest.
-
lagoon79
tag
én is így kezdtem, aztán elmaradt a cukor, idővel kevesebb lett a tej és végül már az sem volt. persze ehhez az kellet, hogy jó minőségű kávékat próbálhassak ki. viszont most is azt mondom, hogy mindenki úgy igya, ahogy szereti!
Parci: nálunk is inkább az asszony issza így, sajnos Ő még ennyi idő sem vevő az eszpresszóra (mondjuk ez a mák, mert akkor hogyan gyakorolhatnék öntést
-
lagoon79
tag
nekünk van otthon dolce gusto - vagyis asszonynak, de már leszokott róla ha jól tudom, most megjelent olyan változat, aminél tudod állítani a mennyiséget. a régebbi verziónál egy kar mozgatásával indítottad a "csapolást". sajnos azt kell mondjam, hogy a kapszulás kávé köszönő viszonyban sincs egy jól elkészített eszpresszóhoz képest. ami iható, az az egyéb ízesített tejes italok, de ott összesen 8 kávét készíthetsz egy dobozból kb 200 Ft/kávé árban (és fölötte)
-
lagoon79
tag
Gyerekek, kicsit én is olvasgattam az AVX vagy milyen fórumon, elképesztő. Annyira de annyira az elején járnak még, amivel semmi baj nem lenne, de úgy tolják a hülyeséget, mintha világ életükbe ezzel foglalkoztak volna. atc barátunk meg felvásárolt mindent. de legalább most már tudom, hogy kávét pörkölni mindenki tud. sztem veszek én is egy pofás kis probat-ot meg egy ültetvényt Erzsébeten, aztán mehet bármi.
-
lagoon79
tag
válasz -HajTömeg- #2686 üzenetére
Tobbhoz egyebkent meg latte art tudas sem kell. A kepeken jopar nem is ontes, hanem tuvel rajzolt. Par potty a kaven, egy fogpiszkalo es mar kesz is a mu
-
lagoon79
tag
válasz vadászcsiga #2939 üzenetére
ezért reggel általában csak V-60 v Aeropress szokott lenni, az pikk-pakk megvan. Délután/este szoktam nyúzni, na meg hétvégén. Ha otthon vagyunk, akkor reggeltől estig megy.
-
lagoon79
tag
Elkészült a Nouva Simonelli Oscar felújítása/tuningja. Már csak az utolsó simítások vannak hátra. Az utolsó csavarig szétszedtem. Ami beépítésre került: OPV, légtelenítő szelep, manométerek (pumpa, kazán), új szelepek, kazán újraszigetelése.
Akit érdekel, képek az alábbi linken (remélem látható lesz): -
lagoon79
tag
Köszönöm! Kb 3 hónapja TSzabi kollégával nekiálltunk. Utána úgy döntöttem, hogy ha lúd legyen kövér és szétkaptam a gépet. Onnantól kezdve egyedül csinálgatom, tanácsadói háttér viszont mindig rendelkezésre állt
Ja, azt elfelejtettem még az előbb, hogy a fej bemeneti ill. kimeneti oldalára is fúvóka került a tuti hőstabilitásért. Az 5let a home-barista oldalról jött, ahol többen nyúltak már ilyen géphez.
Toobee: a pumpát mértem üresben, mikor még nem volt a gépben majd lemérem Neked.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #3159 üzenetére
Laci (ha Te vagy az) ne viccelj már, a Te szakmai múltaddal!!! A kazánt, elengedi a levegőt. Ha ez nincs, vagy nem működik megfelelően, akkor a fals nyomás alapján nem fűti fel rendesen a kazánt a gép. Nekem volt a Wegamban, van az R-58-ban.
régebben hallottam szakmai körökben a "szuszogó" szelep elnevezést is, ha így ismerősebb.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #3168 üzenetére
az az.
Köszönöm! Gyárilag elég fapad, de így már jó. A fúvókáknak köszönhetően pedig alig kell pancsolni csapolás előtt. Aki nem ragaszkodik az E-61-es fejhez, de gőzerő kell, annak tökéletes választás otthonra.
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #3179 üzenetére
Kb 1 cm vastag habosított szilikon. Itthon náluk láttam, de horror ára volt, ha jól emlékszem fél nm volt 14-16 ezer körül. Végül egy barátom hozta kintről, aki Londonban kávégépezik.
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #3182 üzenetére
több mint valószínű, hogy a következő felújításnál, ha szükséges, én is ilyet fogok!
ronin: szvsz a kazánszigetelés áramot spórol leginkább. jelent esetben szerettem volna a gyári állapotot visszaállítani, azért került rá, mert eredetileg is volt. az r-58 mindkét kazánján van, tehát vmi oka csak van, h így jön ki a gyártótól.
-
lagoon79
tag
Valaki, vmelyik fórumon (már nem tudom követni hol) említette, hogy a tescos tej milyen remekül habosítható.
Tettem egy próbát, a két kép asszem magért beszélt (nem a mintában, hanem a hab állagában, illetve tartósságában van óriási különbség). Technika, gép stb ugyan az. Felső kép tesco, alsó lidl, mindkettő 1,5%, fehérje tartalom is egyforma.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
a kapuba tovább húzod levegővel az elején, így több, erősebb habot kapsz. itt az italon 1 centis habnak kell lennie, ami, ha kanállal elhúzod, záródik. a flat white hab (a kávé alapon kívül) abban tér el, h ott jóval kevesebb levegőt viszel be az elején, így egy lágyabb, selymesebb krémet kapsz. itt nem tudom sajnos, h milyen vastag a standardban meghatározott, de természetesen vékonyabb mint a kapunál. latte art-hoz az fw hab az igazán jó, sokkal szebb és kontrasztosabb minták önthetőek vele, csak a kezelése nehezebb.