-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz meander #59145 üzenetére
sajnos az, hogy mi volt 20 (inkább 25-30 lassan) éve, már "mindegy", az az idő nem hozható vissza, azóta itt is élelmiszeripar van. persze, a gyerekkorunkban a paradicsom tényleg paradicsom volt, a tej tej stb. ma meg minden csak annak látszik. ezért is menő nyugaton az organikus izélés, mert jobb híján ott legalább tudod (elhiszed), hogy amit veszel, az az, ami.
én egy ideje képtelen vagyok megenni ezeket a 2 hét alatt felnőttre tuningolt csirkéket. undorító az állaga is. az igazi csirke sárgább, kisebb, rágósabb, de tényleg húsból van. stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
meander
tag
persze, nem is keseregni akartam, az nem vezet sehova. Az érdekesség nekem ebben annyi volt csak, hogy a kereskedelem apró lépésekkel úgy változtat meg kialakult szokásokat, hogy azt mindenki a legtermészetesebbnek tartja. És ha igény támad a csirke-csirkére akkor feltalálja és prémiummá teszi, annak ellenére, hogy a kedves fogyasztó még emlékszik hogy is volt gyerekkorában. ...azért ez mégis furcsa, hogy ezen az emberek -legalább a tudatosság kedvéért- nem akadnak fenn.
Egyébként erre az egész jelenségre (apró lépésekben változtatás) van egy poénja egy jó barátomnak: Vajon mégis mit tett volna egy középkori király, ha egy nap odamegy hozzá valaki és azt mondja, hogy az összes aranyadért cserébe adok neked egy műanyag kártyát. De ne ijedj meg, mert ebben az a szuper, hogy ha szükséged van pénzre, akkor egy ATM-ből adok neked egy kicsit. Kamatot meg kb. annyit adok, amennyi költségem felmerül. Nem bírta volna szegény hóhér a rohamot...[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz meander #59158 üzenetére
A lényeg az, hogy mitől érzi jobban magát az ember. Ha attól érzi jobban magát, hogy oda figyel az alapanyagok minőségére, akkor azért nem hibáztatható!
Ha viszont ez a dolog extra frusztrációt okoz, akkor jobban teszi ha ugyanazt eszi/veszi amit az elmúlt 20-30 évben.
Csak tudnám miért van akkora ellenszele a bio-nak, ha ráadásul többet is kaszálhatnak rajta az eladók? Úgy gondolom azért, mert félnek, hogy nem fogják venni az ipari hulladékot az emberek egy idő után ők pedig nézhetnek más munka után.Csápájev: ha téged ez fogott meg benne. De ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy minden kijelentést majd le fognak vezetni a 20 perces műsorban. És ha egy orvos mondja akkor elhiszed? Biztos nem jártál még rossz orvosnál.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Csápájev
őstag
válasz radi8tor #59159 üzenetére
A világon a legtöbbet a BIO felirattal kerestek eddig. Ebben biztos vagyok.
Tudom meggondolatlanság de inkább hiszek az orvosoknak, mint a vecesnenikbol lett jósoknak.
Kicsit olyan ez, mint a tudomány és a hit közti különbség.
Megforditanam a kérdést, te miért hiszel inkább nekik?[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Csápájev #59160 üzenetére
Azt hittem a BANK felirattal.
Szerk: azért, mert semmi olyat nem mondanak ami káros lenne neked, ellenben jobb lehet tőle az életed.
Kb 5 éve nem használok alumíniumtartalmú dezodort. Nekem ez fontos.
Az orvosok gyakran csak tünetet kezelik, nem a kiváltó okot akarják megszüntetni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
celf
őstag
válasz Bazsee71 #59083 üzenetére
Ez tökjól néz ki, de a szűk keresztmetszet a 80 mikronos fémszűrő lesz. Imho a nyomás az AP-nél egy másodlagos kérdés, inkább a kávé tisztaságát kéne megoldani.
A videón is látszik (ettől a weblap design-tól amúgy majdnem falramásztam), ahogy az americano-t felönti vízzel: csupa iszap az a kávé. zavaros mint a 10 évvel ezelőtti Balaton.
-
celf
őstag
válasz Csápájev #59143 üzenetére
Nagyon jó a teszt!
Amúgy csak ez a 10-es csak az alumínium mérésére volt? Gondolom 10-esével növekszik az ár, ha mást is nézetni akar az ember.
Bár nekem nincs kisgépem, és IX. kerületi csapvízzel iszom a kotyogóst/AP-t/V60-at, szóval nem vagyok igazán érdekelt. Ennyi arzént, higanyt, olmot, aluminiumot talán kibírokHabár azért viszont egyszerre csak egy változót módosítsatok szerintem. Így az fog látszani, hogy mennyit számít a kávépogácsa léte/nemléte. Ha sokkal kevesebb lesz az alu a vízben, akkor az 1 napos vízzel értelemszerűen csak mégjobb eredményt fogtok kapni.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
Keresek Lelit 57mm rendszerhez tartozó kart: lehet naked, vagy lehet kifolyós, gyári, utángyártott, vagy más gyártóé, de kompatibilis.
Ha akad elfekvőben jelezd!
Előre is köszi!
-
Csápájev
őstag
válasz zolko74 #59170 üzenetére
6 éves a gép. Szét én még nem szedtem, Fragola szerelte párszor.
Ha ugyanazok lesznek a feltételek akkor ugyan megtudjuk mennyit szűr a kv, viszont nem tudjuk meg hogy ha csak 24 órát all a víz a gépben, akkor mi az eredmény. Azt gondolom, hogy ha sokkal alacsonyabb alu tartalom jön ki, akkor mindenképpen szűr a kv. -
soldier2
őstag
-
John3:16
csendes tag
Atom ez az Euréka!
Rögösödés gyakorlatilag nincs, egyenletes az őrleménye.
15 perc és kb 30 dkg - a beállításhoz vett - Spar Budget kávé ledarálása után második húzásra teljesen jó eszpresszót kaptam! .
Feneketlen szűrővel teljesen jól összeállt a lefolyás, nem spriccelt egyáltalán. Ahhoz képest hogy ez egy 1500 Ft/kg árú kávé meglepően korrekt, krémes, csokis, malátás, pörkölt magvas ízt kaptam:
[ Módosította: radi8tor ]
-
Deer76
aktív tag
Ezt szerintetek érdemes volna kipróbálni kotyogósban vagy túl drága ahhoz?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
soldier2
őstag
válasz Deer76 #59177 üzenetére
Mit veszíthetsz Én most épp egy Kávékalmár féle hasonló árú kávéval etetem a brikkát, és érezhető a különbség a korábbiakhoz képest.
John 3:16 a hasonló árú kávékból én max a füstöt tudtam kiérezni, semmi nemesebb ízjeggyel nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
celf
őstag
válasz soldier2 #59179 üzenetére
Nekem az van, hogy egy kb 4 hónapja nyitott Omniával (amit sajnáltam kidobni) finomabb a kotyogós, mint ami Guatemalat a kávé kiállításon vettem.
Igaz, hogy mindkét kávé halott már.
De az Omnia eleve az volt.
Szóval ebben az esetben találó lehet a mondás a Game of Thrones-ból, miszerint:
What Is Dead May Never DieBocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
A Bellaromból nekem is olyan crema lett, hogy bármelyik frissen pörkölt arabica a közelébe sem ért. Ezek nem fékezett habzásúak.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
von toth
tag
Lidl saját kávéi viszonylag jól pörögnek, ha nincs idő valami komolyabb tételt beszerezni én is abból szoktam tolni, két hetet ki lehet valahogy bírni vele.
A blassiusból mostanában rendelt valaki (pacific) megér hatezer kemény forintot? Olvastam hogy volt receptváltás. Most milyen a cucc )?
-
Bazsee71
őstag
Én azért mindig kétkedve olvasom, hogy ezekből a "bolti" szemesekből milyen csodákat lehet kihozni. Persze a helyén kezelve biztos megállják a helyüket, azért rákérdeznék, hogy referencia kóstolást szoktatok jobb helyeken csinálni?
Saját tapasztalatom az, hogy az általam elvárt szintet sajnos még csak közelíteni sem tudják. Persze nem a Szarvasin főtt Bravos a mérce. Állítgatáskor, kíváncsiságból nagy ritkán én is borítok ilyen kávékat az őrlőbe, de mindig az a konklúzió, hogy ez bizony még mindig nem finom.
jolti: Nekem sem jelennek meg a képek.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Deer76 #59177 üzenetére
Csatlakozok soldier2-höz!
Átmenetileg kotyogósra voltam szurolva (ráadásul nem bialetti, de azért szilikontömítéses :-) ). Nagyon meglepve tapasztaltam, hogy a PY-kávék (amiket eddig próbáltam) alapízjegyei egyértelműen kiérződtek!! Ez azért lepett meg mert az írások szerint (amiket úgy tűnik félreértettem) arra számítottam, hogy
"minden kv." kb. egyforma lesz a kotyogóból... de ezt nagyon benéztem mert amellett, hogy ugyan végig ott volt a kotyeszokra jellemző ízfaktor, a kv.-k sajtátosságai ezt szépen áttörték, kiegészítették, "feljavították" (kivétel nélkül).Szóval nálam most az az álláspont, hogy a kotyogóba sem mindegy (nagyon nem!), hogy mit rakok... (ráadásként a kolléga megbecsült tesztjének köszönhetően részemről: no alupara anymore :-) )
-
Sinisi
senior tag
válasz radi8tor #59187 üzenetére
Több mint valószínű. Már jártam így többször... szerkesztettem a (megszokásból túlnyomó részt a )"böngésző vissza gombjával", így megduplázott (vagy triplázott stb...) minden amit írtam, de úgy, hogy (emlékeim szeirnt) a közösbe nem jelent meg valamiért többszörösen... nekiláttam söprögetni... (a képek rovására)...
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #59188 üzenetére
ebben nincs semmi meglepő. a kávé az alapanyag, mint a hús a sülthöz vagy a zöldség+hús a leveshez. a gép/főző pedig az eszköz, amin az alapanyagot elkészíted. bármelyik serpenyőt, lábost is választja az ember, a végeredmény legfontosabb eleme az alapanyag lesz.
szóval brikkába is csak jót érdemes tenni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
sortiefish
csendes tag
válasz Toobee #59190 üzenetére
Szerintem mi is örömmel olvassuk,de engem biztos érdekelni fog, tetszik a promója.
A Diana-ról is csepegtethetnél néha valami kis infót, mert az is cool masina.Szerk.:
Más:
- Az aluparáról csak annyit, hogy fragola remélhetőleg mégsem csak egy darabban gondolkozik majd hanem hosszútávban is lát a GC rézbojleresítésében fantáziát.[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz soldier2 #59179 üzenetére
Jó, hogy mondod. Igen, füstös is az íze!
2018. 3. hó a lejárati dátum.
A krema a fotón már lenyugodott egyébként, mert közvetlen csapolás után szinte csak azzal volt tele a mérőpohár.
Természetesen szoktam referenciaként jobb kávézókba járni, mindamellett nem vagyok profi kávékóstoló.
Nyilván a beszámolómat célszerű helyén kezelni, értelemszerűen nem ilyen kávéval fogom etetni a masinát. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik számomra, hogy inkább az olaszosabb, csokis, kakaós, pörköltmagvas vonal jön be nekem. A nagyon savas kávék nem annyira jönnek be. Bár ki tudja, talán az Atom segítségével új dimenziók nyílnak majd e téren is.
Természetesen örömmel beszámolok majd a tapasztalataimról.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #59192 üzenetére
Diana-ban nincs nagy truváj. Egyszerű DB gép, klasszik köntösben. Azt hiszem az ugyanolyan kapcsolókkal szerelt, olcsóbb modell is ezt a belsőt kapta. Nálunk pörögnek a tejes cuccok is, ezért lett DB gép. Ja és simi írta korábban azt hiszem a sima modellek legnagyobb gépénél, hogy kikapcsol valami fél óra után. Nem tudom már pontosan, hogy volt, de majd leírja, ha erre jár. Na, az szerencsére itt nincs. Nálunk megy olyan 7.30-tól 17.30-ig heti 5 nap. Valószínűleg kartömítés így gyorsabban fog fogyni. PID-en semmi állítási lehetőség nincs a hőfokon kívül, ami szerintem munkahelyi környezetben nem is baj. A hőfokot is maximum én fogom állítani, ahogy a darálót is. Gőz brutál, be is terítették már a kollégák a gépeket tejjel. Hétfőn megyek megint, kíváncsi leszek, hogy 3 nap alatt mit hagytak maguk után.
https://barbieripnk.hu/
-
-
mdav88
senior tag
válasz Toobee #59195 üzenetére
Piden lehet állatani, kikapcs, két gomb nyomva tart, bekapcs, elenged, truváj
Gilda ez egy másik bojlerrel kiegészítve. Nekem azzal sem volt gondom, kiváló nedűket lehet vele készíteni, főképp, ha felsőszűrő, és a kosár is fasza!
Jó hír a leliteseknek, hogy a danettinél az ims felsőszűrő ebben a méretben 2800ft.
-
John3:16
csendes tag
Az Atom megérkeztével eladósorba került a kis Eureka Mignon Istantaeo Mk 2. darálóm:
http://www.eureka.co.it/en/prodotto/mignon-istantaneo/Tökéletesen működik, otthoni használatban volt, kb. 20 kg kávét daráltam le vele.
2016.jan 26-án vettem a Momentitől. Doboz, számla, kiegészítők, használati utasítás megvannak.
2-3 apróbb karc van a házán.Adagonkénti daráltam vele, jól kiadja a berakott mennyiséget, minimális a pangó őrlemény.
Eszpresszó finomságnál kicsit rögösít, de ezeket WDT-vel tökéletesen meg lehet szüntetni
(legtöbbször feneketlen szűrővel csapolok és szinte sosem spriccelt csapolás alatt, hanem szépen összeállt egy sugárba a kávé). Graef CM702-t használtam előtte, anno nagy előrelépés volt csészeminőség tekintetében.Irányár: 80e Ft
Érdeklődni privátban.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #59188 üzenetére
Köszönöm, csak arra voltam kíváncsi, hogy előjöhet-e kotyogósban ez az édesebb, tejcsokis ízvilág? Elég drága kávé csak úgy próbálgatni.
Sinisi: pont veled konzultáltunk arról, hogy kijön kotyogósban a különbség, de persze nem lesz olyan, mint az eszpresszó. Azóta milyen kávékat készítesz? Lehet, hogy a PY Get up!, bár finom, de talán kotyogóban már elég erős, ezért pl a Pacificcafé Rome Espresso helyett kevesebb robuszta százalékkal rendelkező kávét nézek majd, lehet, hogy a következő próba a Palermo aranya lesz.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- Így építsd a billentyűzeted!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dell asztali gépek
- Milyen routert?
- Tippmix
- További aktív témák...