-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
senior tag
válasz sortiefish #56320 üzenetére
Szép az az omron pid, csak mocsok drága.
-
Bazsee71
őstag
válasz sortiefish #56320 üzenetére
Sok jó kávét vele, nagyon jó kis gép! Az Omron PID brutál jól mutat rajta, csak hát az ára...
-
Upo
addikt
válasz sortiefish #56329 üzenetére
És te vitted vagy ő adta? A baby primo-t tervezem majd hozzá vinni, és ha már egyszer megcsináltatom akkor lehet ennyit megérne. Azért a rex az nem egy szépségkirálynő, az evo-mon az van, de arra nem érdemes sokkal többet költeni.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
meander
tag
válasz sortiefish #56320 üzenetére
Nézd Parci ott szalad a PID-ünk na nem baj, csak megjön egyszer a mienk is...
-
adp
őstag
válasz sortiefish #56320 üzenetére
Eleg meno lett az omronnal. Majd kesobb a nyomasszabalyzo ha mar oke a kavezas igy aztan meg vagy egy darabig
Majd megyek aztan segitek en is beloni
Akos[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz sortiefish #56486 üzenetére
Viszont-miután ez a lemez antisztatizálja a kávét-így most mocskos módon szórja minden hova
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Rendo84
senior tag
válasz sortiefish #56486 üzenetére
Ja bocs, én a 702-ről írtam. Annál a forgó propelleres rész házából csak egy töredéke szedhető ki, a kiömlőnyílás felől.
-
F.B.I.
veterán
válasz sortiefish #58182 üzenetére
Kösz! Már rendeltem is!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58228 üzenetére
Köszi! Próbálgatom!
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58228 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy valami gond van ezzel a kávéfőzővel. Ha forró vízzel főzöm, a korábban leírt, kevesebb mennyiség jön le. Ha hideggel, akkor meg semmi! A víz valahol eltűnik a tartályból, miközben a kávéfőző kívül száraz marad, a réseken víz nem szivárog, de a valahol eltűnik a víztartályból. Talán gőz formájában? Amit nem tudom, hol megy el. De ha kinyitom, a kosárban lévő kávé majdnem teljesen száraz, úgy, ahogy beleraktam. A víz nagy része pedig sehol. A víztartály oldalán lévő biztonsági szelep érintetlen, nincs kiolvadva. Hol mehet el a gőz? A fölső részen, ahol a kávénak kellene jönnie, ott jön gőz, de hogy jut el odáig úgy, hogy a kávé száraz marad? A felsőrész alján a tömítőgumi teljesen jó állapotban van, érezhetően jól zár. A felsőrészt jó erősen rácsavarom, hogy mellette még véletlenül se jöjjön ki a gőz. Igaz, a kávétartó kosár pereme elég keskeny, nagyon pontosan kell illesztenem, hogy ne keletkezzen mellette rés. Bár amikor rácsavartam a tetejét, elmozdulhatott.
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58234 üzenetére
Mindkét szűrő teljesen jó, átjárható, állandóan tisztítom. Arra gyanakszom, hogy a kosár keskeny pereme mellett szökhet a gőz, ha nem pontosan illeszkedik. Annyira keskeny, hogy milliméter pontosan kell beigazítanom, de ha meg is teszem, a felsőrész rácsavarásakor elmozdulhat, akármilyen óvatosan is csavarom rá. Majd nézek valahol hozzávaló szűrőkosarat, aminek nagyobb a pereme. Ha azzal jó lesz, akkor megvan a hiba forrása.
[ Szerkesztve ]
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58236 üzenetére
Espresso-s, lisztes darálású kávét nem teszek bele. Legutóbb a szürke csomagos Omnia Classic, előtte Krönung volt benne. Ezek normál darálású kávék, átlagos háztartásba, kotyogóba, amiben sokan használják.
-
#93794560
törölt tag
válasz sortiefish #58243 üzenetére
Én is ezen gondolkodom, hogy új főzőt veszek, mert ezzel már nem tudok mit csinálni. Végignéztem az egész internetet, a profi kávés oldalakat, mindent kipróbáltam, de semmi nem használt. Veszek egy újat, ezt meg kidobom a francba.
Egyébként köszönöm a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
válasz sortiefish #58499 üzenetére
Azért az nem mindegy, hogy egy jól elkészített espessoról lekanalazod a cremat, vagy olyan kávét kóstolunk aminél alapanyag, vagy elkészítési hiba miatt nem is képződik crema.
Szerintem azért meddő ez a vita, mert nem arról van szó, hogy éppen melyik irányzat jön be valakinek, hanem hogy jól, vagy rosszul van elkészítve a kávé.
O1G
-
jveres
csendes tag
válasz sortiefish #58502 üzenetére
A legegyszerűbb, ha legközelebb megkóstolod külön a krema-t és utána a krema-t leszedve a kávét! Majd számolj be!
-
jveres
csendes tag
válasz sortiefish #58508 üzenetére
Köszi
-
Csápájev
őstag
válasz sortiefish #58719 üzenetére
Nem árulja el!
Irigy!!!! -
senior tag
válasz sortiefish #58719 üzenetére
Majd holnap meglátod!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
ronin s8
senior tag
válasz sortiefish #58775 üzenetére
Mi a pöcs az a Stradivari..?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
-
Bazsee71
őstag
válasz sortiefish #58793 üzenetére
Jó ár érte, utóbbi időben mentek csak ennyiért. Kis barátkozás, és igen jókat lehet vele produkálni.
-
kaligula
tag
válasz sortiefish #58793 üzenetére
Nno ez jó is lenne. Létezik, hogy újonnan már 130ért van ez a típus?
rovidkv.reblog.hu
-
Wolfy999
tag
válasz sortiefish #58799 üzenetére
Pár órája még nem volt készleten.
-
kaligula
tag
válasz sortiefish #58804 üzenetére
Ne érts félre, ez is jó ár, csak meglepett, mert többre számítottam.
rovidkv.reblog.hu
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #58878 üzenetére
Mutogattam már a többieknek, hogy hogy kellene, de szerintem nem mindenki fogja használni. Azért is marad az automata is. Amikor kevés volt a tartályban teljesen kiszámíthatatlan volt. Úgy a jó, ha vonal felett van a kávé (talán látszik a képen). De messzemenő következtetéseket nem vonok meg le, pár shot után. Az tuti, hogy ilyen kevés (gyakorlatilag nincs) rögöt nem produkált meg nekem daráló. Mivel napi 10-15 kávé biztos lemegy majd rajta, szerintem lesz pörgés rendesen.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #58880 üzenetére
Az automatát is csak én szoktam takarítani. Nincsenek illúzióim. Mondjuk mondtam nekik, ha ujjlenyomat lesz a krómon, akkor mérges leszek.
https://barbieripnk.hu/
-
adp
őstag
válasz sortiefish #58884 üzenetére
En ablakmoso clinnel szoktam
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #58884 üzenetére
A többi részét majd intézem én, de amilyen igénytelen néhány ember, nem sok jót várok
https://barbieripnk.hu/
-
adp
őstag
válasz sortiefish #58888 üzenetére
Ha nem hozna le, akkor en sem ezt hasznalnam
Ez az alkoholos fajta -
cotagg
tag
válasz sortiefish #58888 üzenetére
Ezt a Mülleres rongyot ajánlom kipróbálásra:
https://www.dropbox.com/s/bio1l8rfz4q2ldj/IMG_0365.jpg?dl=0
Kicsit megnedvesítve minden újlenyomatot leszed fém felületekrôl, semmiféle vegyszer nem kell hozzá. Nem tudom mi a trükkje, kézbe fogva sima rongynak tûnik, nem a szokásos microszálas cucc. Sokadik mosás után is hibátlanul mûködik. Egy probát simán megér.
-
paljoc
tag
válasz sortiefish #58896 üzenetére
Természetesen nyomtam bele tejszínt is, csak az nincs a képen. Tök jó volt a maga nemében, megy az Omnia ehhez a Szarvasi főzőhöz, cukorral és tejszínnel jóízűen elcuppogtam. Én simán elfogyasztok ilyesmiket, alkalomszerűen persze. Ritka alkalomszerűen.
-
sortiefish
csendes tag
válasz sortiefish #58775 üzenetére
"Mostanra kialakult és bevált a kávés szettem is bő egy hete élvezem a kofi készítés és fogyasztást minden „nyűgjével” együtt. Az elkészült italokra most már nyugodtan mondható, hogy nagyon jó ízűek. Most már jöhet az élvezeti értéke a kávézásnak és a rengeteg féle ízű kávénak."
Már megint kezdődik a szopóroller az előbb főztem két duplát az első legalább lefolyásra és kinézetre jó volt
16g 25mp 37ml valami ilyesmi.
A 2. és 3. is jó volt lefolyásra is meg kinézetre is csak meg sem közelítette az elsőt.
Azt hittem már legalább ezen túl vagyok az elmúlt jó 1,5 hét legalábbis ezt mutatta. Most meg úgy látom újra kezdődik, hogy az első főzés után felgyorsulnak a történések sajnos szó szerint.Mindegy, rendeltem egy Maréktampert a gyártótól, később meg jön hozzá egy hangulategyengető a keresztapától.
-
ronin s8
senior tag
válasz sortiefish #58935 üzenetére
Oké csinálok, de idő kell hozzá, mert egyelőre nem tudom hova feltölteni, ide nem lehet.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bazsee71
őstag
válasz sortiefish #58965 üzenetére
Ne generáljunk pletykát. Tudtommal csak nálam van ilyen gondja a Major menetemelkedése miatt, Dewláék a ZM-mel állítólag igen jó espressokat húztak.
Egy új darálónak, gyári késsel ilyet nem nagyon illene produkálnia.
Toobee: Ez a műanyag csatorna vezeti le az őrleményt a karhoz? Nem valami biztató kialakítás. Annak a felső műanyagnak gondolom a rögöket kellene megszüntetnie, nem feltétlen kellene megfognia az őrleményt.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz sortiefish #58987 üzenetére
Az avx-en csak 4 személyes van, az túl nagy nekem.
Köszi, ezeket kipróbálom, de próbálok ötletelni valami beépített megoldáson is.
-
mester6
tag
válasz sortiefish #59020 üzenetére
Igen , igaz a statikus nyomás más mint a tényleges kávéfőzés alatti nyomás.
Azért a kávéfőzésben nem érdemes dogmákat fabrikálni, gondolj a nyomásprofilozható gépekre.
Van aki 9-10 barra állítja az OPV-t és próbálkozik a kávéfőzés menetében pl 6 barral is igen jó kávéfőzési eredménnyel.Néhány nyomásmérő műszer is eleve úgy van skálázva, hogy 3 tartomány van megadva amelyben a megfelelő érték 7-9 bar közé esik általában zöld színnel jelölve..
-
Deer76
aktív tag
válasz sortiefish #59029 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, ha tudtok jó gépet, írjatok. Kb max. eddig az ársávig (max 70k, de inkább alatta).
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz sortiefish #59029 üzenetére
Sógorom felvette a kapcsolatot az eladóval, meglátjuk mi lesz. Ha azt mondjátok jól jár vele, akkor rendben.
Köszönöm a tippeket.
(Darálóból majd újat vesz, Graef-et).A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Rendo84
senior tag
válasz sortiefish #59029 üzenetére
Azért ezzel vigyáznék picit. Ha jó pár évig be sem volt kapcsolva, vélhetően szinte az összes tömítés cserés egy ilyen gépben, mert elértek. Ezzel számolni kell. Csodálkoznék is ha nem csepegne sehol.
Nem nagy összeg ezeket megvenni, de nem mindenkinek van hozzá affinitása szerelgetni.
Egyébként legalább 60-at egészen biztos hogy megér. -
Bazsee71
őstag
válasz sortiefish #59011 üzenetére
Én azért örülni szoktam, mikor a kényszer használat után elcsomagolhatom a Brikkát, és a GC-n húzhatom a napi kávét.
Rendo84: Egy átnézést megér, de nem feltétlen lesz vele baj. Ezek kemény hőterhelés mellett is évekig bírják a strapát.
sz.zs.: Megerősítem, az Intermezzo gusztustalan! Danettitől viszont érdemes lehet próbálgatni a blendeket. Illetve továbbadom a stafétát adp-nek, hogy a Break Rosso-t lefikázza.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz sortiefish #59056 üzenetére
Inkább egy ezres, 100x jobb a gyári, mint az utángyártott. Mind élettartamra, mind tömítésre (az utángyártottal nekem eresztett, ha nyitott kart használtam).
Milyen darálót használsz?
-
gpbenedek
csendes tag
válasz sortiefish #59058 üzenetére
Cadynél is, talán Danettinél, kávégépboltban is van eredeti, az drágább. Vedd kézbe, ha nem hiszed el, tartósabb, jobban tömít. Nekem sem jött be az utángyárott. (GC)
-
Bazsee71
őstag
válasz sortiefish #59079 üzenetére
Ez sajnos nem oldja meg a problémát.
Parci: a tapasztalatlan kollégák inkább ne nedvesítsenek kávét, még a végén véletlenül többet kap az Atom.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #59085 üzenetére
Ma már nagyon tetszett a kollégáknak. Főleg miután csapra került az Etióp is. Tejhabosítással még meggyűlt a baja kolléganőmnek, nyalhattam tisztára mindkét gépet, meg a pultot, de alakul ez Egy szavam sem lehet. Nem hiszem, hogy sok helyen van ilyen géppark, meg 5-10 ezres kávék. De ez már nagyon más téma.
https://barbieripnk.hu/
-
kk831228
addikt
válasz sortiefish #59094 üzenetére
Megnyugtatò kb. ennyi szerintem...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
vicces
addikt
válasz sortiefish #59094 üzenetére
nekem a gyári beállitással előfordult, hogy teljesen lecsavartam már, de akkor sem volt elég finomságú a kofi.
nekem 800-as van és ezt is átkalibráltam. most 24-25 körül jön a "szexpresszo" - kb a tárcsa fél állásában:)
-
John3:16
csendes tag
válasz sortiefish #59079 üzenetére
Nem ismertem, kösz az infót! Lehet, hogy hasznos lesz majd.
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #59192 üzenetére
Diana-ban nincs nagy truváj. Egyszerű DB gép, klasszik köntösben. Azt hiszem az ugyanolyan kapcsolókkal szerelt, olcsóbb modell is ezt a belsőt kapta. Nálunk pörögnek a tejes cuccok is, ezért lett DB gép. Ja és simi írta korábban azt hiszem a sima modellek legnagyobb gépénél, hogy kikapcsol valami fél óra után. Nem tudom már pontosan, hogy volt, de majd leírja, ha erre jár. Na, az szerencsére itt nincs. Nálunk megy olyan 7.30-tól 17.30-ig heti 5 nap. Valószínűleg kartömítés így gyorsabban fog fogyni. PID-en semmi állítási lehetőség nincs a hőfokon kívül, ami szerintem munkahelyi környezetben nem is baj. A hőfokot is maximum én fogom állítani, ahogy a darálót is. Gőz brutál, be is terítették már a kollégák a gépeket tejjel. Hétfőn megyek megint, kíváncsi leszek, hogy 3 nap alatt mit hagytak maguk után.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz sortiefish #59201 üzenetére
2 nap utan meg nem szeretnék ilyesmiről írni. Spicy Italy van a cégnél is, meg vettem otthonra is. Talán majd azzal. Amúgy bent van a cégnél Majorom is, csak nem feltétlen szerencsés napi 1-2 órát a kávéval foglalkozni munkaidőben
https://barbieripnk.hu/
-
sortiefish
csendes tag
válasz sortiefish #58946 üzenetére
Kipróbáltam a mosószódás zsíroldást a GC-on.
Az eredmény gondolom egy zsírmentes nagytakarításon átesett GC lett.
Más tapasztalatom nem nagyon volt, elmaradt a katarzis, koszos barna folyadék stb..
Ami vagy a szépen karbantartott főzőnek köszönhető vagy annak.
Krema az nem volt, de még habosodás sem pedig nem sajnáltam rá a mosószódát és a Nordát sem, 2L vizet el is pacsáltam rá. Zsíroldás letudva környezetbarát és még az aluparát is csökkentheti amennyiben számít, hogy nem olyan erős koncentráció, min a társai amit zsíroldásra szoktunk használni. Gondolom itt a többségünk rendszeresen tisztítja, visszaöblít, mosogat, méreget, törölget így lehet tényleg nem szükséges ajtóstól rontani a házba.Viszont korábban észrevettem, hogy mikor vettem a GC-ot kb. 3 hónapja még ez a rész a főzőfej szépen csillogó fényes állapotban volt ami mostanra nem tudom mennyire látszik a képen szépen oxidálódott vagy lerakódott rajta valami gondolom a Norda-ból. Más nem folyt rajta át Gyuri előttem csak 0-ás szűrt vizet használt a gépben. Ezt szoktátok valahogy tisztítani érdemes vele foglalkozni?
Valaki más egy kis zsíroldás és darálótakarítás sikerült a kedvcsinálás.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- E-roller topik
- Motoros topic
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...