Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Nyugi, nem te vagy fordítva összerakva, ez az élet rendje - folyamatosan fejlődni kell. Legalábbis én is így gondolom.
A konkrét helyzetre nehéz tanácsot adni, mert te látod miben vagy. Én is hasonló szituban vagyok kb. fél éve (hosszú és nem túl publikus történet, hogyan kerültem bele), és igazából az opciók azért nem olyan rosszak (nálam):
- Ugyanaz a fizetés és juttatási csomag, mint az előző (szellemileg jóval nagyobb kihívást pozimban (cégen belül vagyok)
- Folyamatosan tudom képezni magamat, új technológiával foglalkozom, ezen felül ezerrel megy a self-paced training
- A cég fizeti a certifikációkat, belső tudástárhoz, tananyagokhoz ingyen hozzáférek
- Kényelmes...A kényelem az egész rákfenéje. Ami megöli a lelket: a dilettáns és keresztbetevő kollégák. Nem tudom, hogy ezek eddig hol bujdokoltak, lassan egy évtizede leszek ennél a multinál, sok részleggel, sok különféle országban lévő kollégákkal dolgoztam eddig együtt, de mintha hirtelen egy teljesen másik céghez kerültem volna. Közben igyekszem melegen tartani a kapcsolati hálómat, és dobbantani egy másik poziba, amint lehetséges lesz.
Nálam most a tanulás az alapvető, mert egy igen spéci szakterülettel foglalkoztam korábban, ami kb. egy tollvonással megszűnt létezni. Ugyanakkor erősen agyalok azon is, ha minden kötél szakad, akkor menni kell, másik céghez, másik városba, másik országba, mindegy - de hosszútávon tényleg nehéz kibírni azt, amikor életed legszebb és legtermékenyebb éveit (képletesen) kb. ovisok pelenkázására kell elfüstölnöd.
-
azbest
félisten
Értem én. Az előző komment elsősorban oda szólt, amire válaszoltam, annak az értelmezése, amire meg ő válaszolt.
Azt már írtam, írtuk korábban neked címezve is, hogy a kényelmes helyen is lehet hasznosan tölteni az időt. Sőt, valószínűleg a mostani főnököd is örömmel ad több feladatot kevesebb fizetésért, ha szereted a kihívásokat Az üzemeltetés szerintem egyébként sem a folyamatos küzdelemről kell szóljon, hanem arról hogy a megfelelő felépítés után már stabilan teljesíti a rendszer a feladatát.
Azt hiszem már az is szóba került, hogy majd pár év múlva, ha a család nem a szüleid, hanem feleség és gyerekek kontextusban szerepel, akkor még nagyon fog hiányozni az a szabadidő, amivel most nem feltétlen tudsz élni
A tartalék téma kapcsán jó, hogy támogatod a szüleidet. Viszont, ha közben egyik hétről a másikra élsz, váltol egy rosszabbnak tűnő helyre, aztán meg ha kiderül, hogy mégsem olyan jó robotolni, akkor már nem feltétlen tudsz megint kényelmes helyre visszakerülni. Tartalék nélkül meg fel sem mondhatsz csak úgy, hanem rögtön kell valami alternatívát találni, nem válogathatsz, mert a számlák nem várnak.
Szóval szerintem nem bántásból kaptál kritikákat, csak úgy tűnik, hogy eddig elég kegyesen bánt veled az élet és nem annyira gondolkodsz előre. Persze, jól hangzik, hogy szakmai kihívásokat szeretnél, mert fejlődni akarsz. De közben arra is gondolni kell, hogy anyagi biztonság is meglegyen, mert nagyon gyorsan két szék közé lehet ülni.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Ennek is megvannak a maga hátrányai...A szellemi munka nem a nirvána. Pláne nem IT területen. Akár üzemeltetés akár fejlesztés, a stressz ott lóg a levegőben. Akár az ügyfelek akár a szűk határidők miatt...de más okból is lehet akár...
Szóval szellemi munkásként is elég rendesen meg tud roggyanni az egészség ha nem kap észbe az ember. A fizikai munka is akkor destruktív ha olyanok a körülmények...a mozgás önmagában még nem gond...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest