Új hozzászólás Aktív témák
-
Bling95
őstag
mp3, .doc, .pdf simán megy rajta teljesen hivatalos úton is
ko9: 2G-vel sokkal jobban jársz, hiddel, iOS 4-et lehet vhogy rábuherálják 1G-re, de minek? ha nem megy majd rajta rendesen, már 2G-re is csak butított iOS 4 van ( mondjuk én aktiváltam a hátteret meg a multitask-ot, szerintem működik rendesen). szóval 1G-t szerintem max akkor érdemes venni ha nem akarsz programokat rátenni csak a gyárikat használod
[ Szerkesztve ]
-
xxman
senior tag
válasz
geri005 #7697 üzenetére
bocs lusta voltam végigolvasni az elötemieket , szóval válaszolva kérdésedre azért nem jó jáccani mert
1. Igaz most még "ugyan az" de a jövőben minden (szinte ) csak 4.0án vagy a felett megy ami 1Gn nincs
2. Ez sokaknak nem széámit , iphone 2G meg touch 1g kicsit grafikailag laggosabb , nem szaggat de pl a fruit ninja meg tap tap 3 nál láccik h kicsit térhatásúbb vvagy hogyismondjabb szebb gördülékenyebb stb -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nah előzmények:
1.
2.
Tehát volt egy az iStyle szervize által javíthatatlannak titulált 3. generációs Ipod Touch-om, amit "többe kerülne javítani, mintha vennék egy újat"...
Csapi007 fórumtárs javaslatára elvittem az Appsulote-hoz, ahol viszont 10 perc alatt megcsinálták, egy régebbi szoftvert kellett csak visszarakni, valamiért a 4.0-ra való frissités vágta haza, most a 3.1.3 van újra rajta, és gond nélkül használható. Ingyen megcsinálták, mivel ahogy mondták, eléggé sokan voltak ott, és nem tudtak velem érdemben foglalkozni, de ennek ellenére tényleg nagyon korrektek voltak, látszott, hogy értik is amit csinálnak...
Lehet, hogy én is bénáztam, de nekem itthon a restore sem működött több gépen sem, ott viszont valahogy összehozták, amit ezúton is köszönök.
Az iStyle-ról szerintem ezek után mindenki tudja a véleményem, szerintem nagyon gáz, hogy egy hivatalos Premium Reseller szervize azt mondja valamira, hogy ki lehet dobni (azt mondták, hogy gyakorlatilag semmit nem lehet vele kezdeni, használhatatlan a cucc), majd egy másik szervizben negyed óra sem kellett ahhoz, hogy helyrehozzák.
De ha ezek után lesz valami gondom vele, akkor tudni fogom, hogy hova vigyem.[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Legfőképp erősebb a 2G-de van benne hangszóró, meg hangerő szabályzó gombok, meg mikrofon bemenet.
Nem hinném, hogy valahogy is megoldható lenne 1G-re az iOS4, még 2G-n sem teljes funkcionalitással működik (niincs multitask meg háttér beállítás, jb után lehetséges ezeket aktiválni).
Bluetoth-ra van megoldás jb után. (ibluenova)
A "multitask" gyári alkalmazásoknál (mail, safari) működik, zenét lehet hallgatni netezés közben sőt még játék közben is hacsak nem tiltja le ezt a lehetőséget a programozó. -
ko9
addikt
válasz
Bling95 #7673 üzenetére
Üdv!
Énis ezen örlődök, hogy 1G-t vegyek, vagy 2G-t...
Az első HSZ szerint ugyanolyan a belső hardver (erősségre) csak más... Akkor most mivan? Csak erősebb a 2G?
Bluetooth fáljküldésre 2G-n semmilyen megoldás nincs?
Az 1G-re hivatalosan nem jelenik meg a iOS4, ezek szerint "nem hivatalosan" megjelenik?
A multitask úgysem működik, hogy elindítom a zenét, és közbe neteznék?
Köszönettel a válaszokért
Üdv: Ex -
AlaBOSS
csendes tag
Üdv!
Ipod touch vételén gondolkozom. Elsősorban egy olyan mobil eszközre lenne szükségem amivel zenét tudok halgatni, netezni (egyetemen jönne jól, teljes wlan lefedettség van ott), Skype, msn-t használni, netrádiót hallgatni, esetleg pdf, doc, ppt, xls, fileokat olvasgatni.
Eddig nokia e52-re gondoltam, de anyagminőség, internet terén (kis kijelző, nehézkes böngésző navigáció) nem igazán győzött meg. + mire veszek hozzá egy 8 gigás memóriakártyát már közelítené egy 32 gigás touch árát.
Most is van egy ipodom egy második generációs nano és imádom.
Mit gondoltok? A fent leírt igényeimet jobban kielégítené? Érdemes kicsit több pénzt rászánni és touchot vennem?
Köszi a válaszokat előre is!
-
geri005
tag
válasz
Gordiann #7684 üzenetére
Kb egy éve volt iPhone 2G-m, akkor az úgy ment mint a karikacsapás. És az megegyezik az 1G hardverével. Jóllehet azóta jött ki új szoftver, átalakultak az alkalmazások. Kezdek tényleg elgondolkozni, hogy megéri-e ez nekem... Bár igazándiból nekem nem játszani kéne, max msn/net/twitter/facebook/zene/film kombóra.
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
válasz
geri005 #7682 üzenetére
Én biztos nem lennék nyugodtan az 1G-vel. 3G (2G)-m van, és ez is olyan "még elfogadható sebesség" kategória. Szerintem ez a minimum.
Az apple nagyon olyan elvet követ sajnos mostanság, hogy vedd meg mindig a legújabbat, és tényleg csak a baj van a régebbi cuccokkal.
Ez így nagyon általánosítás, de igaz....Szerk.: meghát játszani inkább kisebbet-újabbat, minthogy nagyobbat-régebbit. Minek az a sok hely ? (már ha megkötésekkel kell számolni, szűkösebb kerettel)
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabesz1019
senior tag
Az alkalmazásokat meg kell venni az App Store-ban, vagy ha nem szeretnél fizetni értük JB, de ez itt tiltott téma.
Ha érdekel, hogy ez hogy működik küldj egy PÜ-t.Egy 2. gen. 16GB szerintem 35, 40-et megér, bár ez mindig állapottól függ.
Szerk.:
Nézz szét itt a Hardveraprón vannak 16GB-osak, még 3.gen. 32gigásat is láttam jó árban.
[ Szerkesztve ]
-
gordn
tag
válasz
Gabesz1019 #7678 üzenetére
Köszi.
Hogy tudok tenni rá itunes-on kívül cuccot?a nyelvtanuló dolgok nem applestore-ból vannak...??
Hozzávetőleges(amennyiért még megéri)árat 2G 16Gb-re tudtok-e mondani?
Thx:
G -
gordn
tag
Nagyon köszönök minden hozzászólást.
Nos,mire kell nekem:
-mp3 játszóként(nyelvtanuláshoz pl.-tehát az itunes miatt problémás,nem?)
-játékként
-internet
Szerintetek megéri-e egyáltalán touch-ot vennem?
(ja,a 24e csak nyitó ár-licites...igaz,36ért azonnal vihető)
Köszönöm:
G
itt az elejéről kép[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
amikor a hátlapra mondtam hogy karcos , árat még nemtudtam hozzá
tényleg nagyon jó ár érte. csak azért említettem meg a 2G-t nehogy azlegyen hogy vesz magának 1. gen-t utána meg szidja hogy, nincs 4.0, nincs hangerő gomb ilyesmik. mint irta nem ért az apple termékekhez, így jobb elmondani neki hogy az 2G-ben sokkkal több az ujítás az előzőhöz képst mint mondjuk a 3G-ben
-
xxman
senior tag
rádásul nem tudom kiirta de az az 1G gyönyörű hátlappal rendelkezik sazerintem 24ért bűn kihagyni... szerettem az 1Gm volt nekem is , a 4.0 meg izgalmas de ha nem nagyon jáccani kell akk jó neked az 1G ... mert 11éven belül nem lesznek jók a játlékok...
szerintem vedd meg ! -
xxman
senior tag
a külső hangszoró , a hangerő gombok a design , és a7z h a jack felismeri a mikrofont is ennyi ami fontos , jah meg h 4.0
-
Bling95
őstag
hoszabb üzemidő, erősebb belső, szebb kijelző + 2G-re van még valamelyest szoftveres támogatás ( még a multitask is megy rajta jb-vel, viszont 1G-re hivatalosan nem jelenik meg a 4-es szotfver!!! ), 2G-n vannak hangerő szabályzó gombok, van külső hangszórója bár elég halk, van benne bluetooth ( fájlküldésre nem alkalmas kivéve képküldés Iphone/ipodtouch és iphone/ipodtouch között, szvsz BT füles, játékoknál lehet hasznos. és van rajta mikrofonbemenet, szóval pl ha mikrofonos fülest dugsz hozzá akkor hangfelvételre is alkalmas.
Szerintem ez elég sok különbség
bár 24-ért eléggé megéri az 1G is mivel 32gigás.
[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
Mennyit kérnek érte? Esetleg nem találsz hasonló áron 2G 16 gb-ot? nemtudom mennyire van szükséged 32 gigára. és a 2G-vel mégiscsak jobban járnál.
én személyszerint 40-et adnék érte max, bár az áras dolgokhoz nemértettem, viszonth a abból indulunk ki hogy 1G meg elég karcos hátlap, kijelzője törve nincs , de az pl karcos e az egy nagyon fontos szempont
-
gordn
tag
Hello,
tudna esetleg valaki feltenni képet az 1G/2G/3G hátlapjáról?
Hogyan lehet csak külső alapján beazonosítani a generációkat?
Köszöntem a segítséget előre is.
G -
trobi28
addikt
Olyan kérdésem lenne attol aki használ még 3.1.2-őt hogy az normális hogy Navigonnál is meg Googlemaps-nál is nem mutatja meg a helyzetemet?Engedélyezve van a helymeghatározás de mégsem fog műhodat.A 4-esnél fogott mindkét progi.
-
xxman
senior tag
válasz
boogie84 #7659 üzenetére
tedd dfu ba hátha sikerül.
DFU:
Kikapcsoltállapotban ÉS géprecsatlakozva. Majd:
3sec: Power gomb (sarokban)
majd anélkül hogy elengednéd a Power gombot tarts nyomva a home gombot is (középen) 10secig
majd engedd el a powergombot és tarts lenyomva a home gombot addig amíg fel nem ismeri a gép (elvben 30sec , de nekem 15eddig mindig elég volt) ha nem történik semmi akk rosszul csináltad , kezdd elölről -
Kommy
veterán
válasz
boogie84 #7652 üzenetére
Melyik iTunes van feltelepítve. Mert akár ez is lehet a gond. De ha rég lett telepítve a géped akkor én a helyedben, újratelepíteném és nagy valószínűséggel megoldódik a gondod.
vagy meg kéne próbálni minden Apple cuccot törölni a gépről és újra felrakni.[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
válasz
trobi28 #7644 üzenetére
Helló!
Régóta szemezgetek én is egy ipod touch 3G 8Gb kütyüvel. Eddig a mobilnet hiánya tartott vissza... Olvastam, hogy E51-el megoldottad a tethering-et.
Le tudnád írni egy kicsit bővebben, hogyan csináltad?
JoikuSpot-ot használsz? Pontosan melyik szoftvert?
Hogyan telepítetted, könnyen össze lehet hangolni a két készüléket?
Milyen netet használsz (melyik szolgáltatónál)?Előre is köszi a válaszokat.
-
boogie84
veterán
Na azt hiszem sikerült kinyírnom.
1. Restore modba rakta.
Ezzel a képpel indul a masina:Bekapcsolva rádugom gépre. iTunes elinudul...
További képek... slideshow[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz
trobi28 #7641 üzenetére
Én egyáltalán nem tudok frissíteni, vmi gáz van nálam, vagy a géppel, vagy a program/okkal. Szerettem volna restore-t csinálni, de nem megy. Elkezni csinálni, természetesen lefagy az itunes. A végén pedig hibaüzenet, h nem tudta végrehajtani, vmi írási probléma miatt....
[ Szerkesztve ]
-
-
trobi28
addikt
Nálam ezért nem lehetett lassu mert teljesen szűz gépre szinkronizáltam először,tehát előtte még iTunes sem volt a gépen.Felraktam az iTunest,rádugtam a touch-ot,megkérdezte hogy ott a 4-es FW frissítem -e,rányomtam hogy igen,és kb ennyi.
Akkor nem igazán értem hogy nálam miért nem ment döccenő mentesen.
Ami rendszer progi fent volt,jailbreak,sbsettings,backgrounder és ennyi,a többi játék meg 1-2 okos progi mint valuta stb.
Telepitéskor nem engedtem neki a Háttérbe futtatást mert olvastam elötte hogy az nagyon megfogja,a háttérképet engedtem meg a %-os akku kijelzést,röviden ennyi -
xxman
senior tag
válasz
trobi28 #7643 üzenetére
én nm értek vled egyet...
az én 2Gmen gyönyörűen , laggmentesen megy , soha nem lép magától ki semmiből, szerintem érdemes felrakniamúgy lehet abba a hibába estek bele akiknek lassú hogy amikor választhatsz ha kész a restore hogy restore from backup vagy set up as a new ipod , szifonon azt olvastam h a restore from backuptol nagyon lassú lesz (Én nem erre nyomtam és jó gyors)
Szóval ha télleg így csinálta az akinek nagyon lassú az szerintem próbálja meg set up ... al[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
Gondoltam megosztom hogy miért raktam vissza a régbbi FW-t.
Szép meg jó ez a 4-es de 2g touch kevésnek bizonyul hozzá.
Rendszeresen eljátszotta hogy böngészés közben 5-6 oldal megnyitása után elfogyott a memória és kilépett
Ez még elviselhető lett volna de még komoly kompatibilitási problémák vannak a régebbi szoftverekkel és ezért sok jó progi nem akar menni.
Úgy döntöttem hogy megvárom amig kiadnak egy frissitést amiben javitják a dolgokat és eltelik egy kis idő amig hozzá írják a progikat és akkor talán vissza rakom,mert most így a 3.1.2-vel fényévekkel gyorsabb az egész.
Ez van röviden[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
válasz
boogie84 #7640 üzenetére
Igen,de 2 gépen okoskodtam igy az egyiken megvolt minden és amikor vissza raktam a 3.1.2-öt akkor átmentem a másik gépre és szépen vissza rakott mindent ugyhogy megvolt pikk-pakk.
Más: a 3.1.3-at nem sikerült felerőltetnem rá.Mennyivel jobb mint a 3.1.2? Érdemes kinlodnom vele vagy nem nyujt többet sokkal? -
jenei92
senior tag
válasz
Marcibucsek #7638 üzenetére
-
Marcibucsek
csendes tag
Üdv.
Fura kérdés lessz de mi az a firmwire? -
trobi28
addikt
Vissza akarok rakni egy 3.1.3-as FW-t.
Letőltöttem egy régebbi iTunest és az FW,be is huzza frankón de amikor felmegy akkor 13-as hibát ír ki.
Mit csinálok rosszul?
Miért nem megy fel?[ Szerkesztve ]
-
xxman
senior tag
Szerintem az az iPod touch , nem biztos , de lehet h be van ázva ... az enyém is anno igy viselkedett
_______________________-4.0 szerintem (nem néztem meg a linkelt tesztet) de érdemes felrakni , nem lassul szerintem sőt ... hasznos és jó és az SBSettings pl 3.1.3 alatt elérheto 73Mb RAMbol 40-50 volt elérhető (kevés cydia csomaggal) (2G) de 4.0án 103Mb-ból stabil 50en de volt már 72mb is, úgy hogy sok Cyidia csomag van telepítve...
Azon kívül meg HA jól tudom akkor redsnow nélkül se multitasking se Menü háttér.
Az üzemidő (PushN) még javult is nálam.
Ja és ha még lassúlna is akkor se a multitasking miatt... Szifonon azt irták h a menü háttér a hibás, de mondom én nem érzékeltem lassulást vagy laggot pl: Guitar Heroban ami szerintem egy "nagy" játék mármint igény szempontjábol , szóval nem egy doodlejump.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz1019
senior tag
Érdemes elolvasni, ebből kiderül, hogy érdemes-e felrakni a multitaskingot és a hátteret.
-
jezusom
csendes tag
válasz
boogie84 #7622 üzenetére
Eddig az volt a megoldás, hogy repülő módba tettem, ha nem használtam, de nem akarom állandóan kapcsolgatni, meg van, amikor elfelejtem és akkor pár óra alatt használhatatlanná merül. Fél éve megvan az ipod, eddig semmi gondom nem volt vele, ugyan azokat a programokat használom hónapok óta, de ez elég idegesítő.
-
jezusom
csendes tag
válasz
Csapi007 #7621 üzenetére
A levelezés beállításaihoz nem nyúltam közben, tegnap délutántól reggelig nem merült semmit, csak amióta felraktam a két programot. Miután leszedtem őket, folyamatosan tovább merült. Most újraindítottam, azóta nem merül... A 3.1.3-al nem volt semmi ilyen problémám. Szerintem a 4.0 a ludas, folyamatosan bekapcsolva felejti a wifit....
-
jezusom
csendes tag
Még mindig merülési problémáim vannak a 4.0-val....
Tegnap töröltem mindent az ipodról, próbaként felraktam a foci vb progit és egy másik programot az akksi töltését figyelni. Reggelig semmi merülés wifi mellett. Akkor felraktam két programot (Facebook, Angry Birds), 7 től 9-ig 60%-ra ment le az akksi. Letöröltem mindkét progit, most 30%-on van az akksi, semmit nem állítottam közben. Ez mitől lehet??? -
boogie84
veterán
Sziasztok! Hozzám került egy ipod touch 8gb-os kütyü. Rádugom a gépre, elindul az itunes, és tulajdonképp lefagy a program. Nem is működik a szinkronizálás
Nem tudom pontosan hogy kell használin, új a dolog. Megadtam neki egy könyvtára, h abból másolgasson, de csak szinkronizál szinkronizál szinkronizál és hibaüzenet.Tudja vki h hogy tudnám leresetelni hardveresen a lejátszót?
-
Gabesz1019
senior tag
válasz
Marcibucsek #7598 üzenetére
Sajna az, de az élmény kárpótol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Path of Exile 2
- Akciókamerák
- Renault, Dacia topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Metal topik
- További aktív témák...