- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zyxel NAS326
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
-
poli27
veterán
válasz
#41635072 #12838 üzenetére
Azért mert arra vagy beállítva amire szerződtél portsebességben,más szolgáltatók feljebb állítják a profilt, hogy az előfizetőnek meglegyen a rendelt sebessége, ezt az invitel nem csinálja és a hálózati veszteség a te sebességedből jön le!De hogy még vdslnél is ezt csinálják ez egy vicc
-
C4mp3r
addikt
válasz
#41635072 #12849 üzenetére
ja hogy most azert anyazol, hogy 15/1 helyett csak 13.5/1 jon? azt hittem mar valami valos problemad van es elnezted az atvaltasokat. nekem is 9.45 jon a 10 helyett majd megyek is reklamalni, de esetleg cserelhetunk is
GoodSpeed: nekem mast adott ki a kalkulator, [link] hasznaltam
-
C4mp3r
addikt
válasz
#41635072 #12841 üzenetére
ugye tisztaban vagy vele, hogy a speedtest eredmenyed megabyte-ban van megadva, nem pedig megabitben. tehat a linkelt speedtest eredmenyed 13.44 Mbit lefele es 0.88 felfele, ami szerintem nem olyan rossz eredmeny egy 15/1-es netnel. a 14999 Kbit = 14.999 Mbit. MB =/= Mb, ugyhogy szerintem amig itt frocsogsz meg a szolgaltatot anyazod tanulj meg szamolni
-
kabelmania27
félisten
-
válasz
#41635072 #12795 üzenetére
Nem a népet akarják azok hülyíteni, egyszerűen ők így tudják! Sajnos az értékesítők, és az egyszerű mezei (nem műszaki) ügyfélszolgálatosok műszaki, technikai felkészültsége minden szolgáltatónál szinte nulla! Én is voltam már úgy UPC-nél, hogy elkezdtem beszélni a modem vételi és adási jelszintjéről, erre vissza kérdez, hogy én azt hol látom?! Meg amikor a visszirányú SNR-t említettem, arra azt mondta, hogy náluk olyan nincs is! Na mondom jó, akkor köszönöm segítséget, viszont hallásra!
-
törölt tag
válasz
#41635072 #12748 üzenetére
Telekom oldala is ír ki néha furcsaságokat, például az vicces, amikor beírom a saját címem és kidobja, hogy nem szolgáltatható Internet a címen, miközben vezetékes net van, több mint 11 éve...
Szerintem honlap hiba, mert az sem esélyes, hogy visszafejlesszék. Ha meg véletlen mégsem, és így marad, akkor meg nekem megoldódott a dilemmám.
Bár ez is érdekes, hogy itt DOCSIS 2.0-t ír:
"*Az ajánlat 2014. augusztus 25-től visszavonásig érvényes az Invitel digitális kábeles, Docsis 2.0 szolgáltatási területén, amennyiben a kívánt szolgáltatás külön beruházás nélkül biztosítható. Az ajánlat, új (akik az elmúlt 90 napban nem vettek igénybe Invitel szolgáltatást) lakossági előfizetők számára a szolgáltatáscsomagra kötött 24 hónapos határozott idejű szerződéskötés esetén érvényes."
-
Viki84
tag
válasz
#41635072 #10932 üzenetére
A router-t szervizes állította be, aki állított már be párat ez a router-modem-net kombóban. De estére lesz egy próba másik modemmel, aztán ha nem megy, akkor router újra állítás. Ha ezután sem megy egyik modemmel sem, akkor csere.
Amúgy olyan sok rosszat olvastam erről a modemről, hogy csodálom, hogy nálam így bírja a kiképzést. -
-
válasz
#41635072 #10665 üzenetére
Lehet, hogy lekakkantják, de lehet hogy nem.
Amúgy meg ha nem foglalkoznak vele, akkor kik és miért csináltak frissítéseket?
Viasat6 nálatok is akadozik időnként?
-
ntrbot
csendes tag
válasz
#41635072 #9178 üzenetére
Nekem 1 évig volt Huawei ,majd lassan 1éve Comtrend ... Szerintem mind2 jó nálam ment vele stabilan. Mondjuk nem tudom mi történhetett de a huawei modemmel 10-12vel alacsonyabb volt a ping, de lehet hogy más oka van ennek . : D De már csak 3 és fél hónapot kell ADSL-el kibírnom és utána végre szabad az út lejár a hűség
-
-
andras117
csendes tag
válasz
#41635072 #9077 üzenetére
Tel Elek: Nem találom az Invitel honlapján, amiről írsz (régiekre ADSL esetén 2 év hűséggel 10 Mbit 6500 Ft)
Én 7000 Ft fölött fizetek 4Mbit ADSL-ért Gödön, van hozzá telefon előfizetés is, bár nincs rá semmi szükségem. Az előfizetésből lebeszélhetek egy ezrest, de nem használom a telefont.
Nekem 4-5 Mbit kellene csupaszon, ehelyett 15 Mbit-et ajánlgatnak 7500 Ft-ért.
-
Orlin
addikt
válasz
#41635072 #9077 üzenetére
Én a 10 MB-ért fizetek 6500 Ft.8 500-at fizettem eddig a 10-ért.Hívtam őket,h szeretném növelni és nekem is azt mondták nem bírja a vonal.Viszont mondta az ügyintéző,hogy ami most van azt tudják adni 2000 olcsóbban is jó lenne-e az nekem?!
Sajna nincs 15 MB-ém de sikerült legalább az árat csökkenteni. -
bopeti98
őstag
válasz
#41635072 #9072 üzenetére
Az ügyintézők nem is próbálnak kedvezményt adni mert ők is tudják hogy drága, lassú és sz@r a szolgáltatás(legalábbis a DSL) és nem is tudnak olyan nagy kedvezményt adni hogy ott maradjanak az emberek. Most van ez az akció hogy az optikát fél évig fél áron adják. És miért csak fél évig? Szerintem ennek az akciós árnak kéne lennie a normál havidíjnak mert kb az lenne a reális ár érte.
-
bopeti98
őstag
válasz
#41635072 #8998 üzenetére
Igen, optikára kéne átjavítani.
(#8996) csasaKKP
Amúgy egy xDSL központban ilyen van:
Magát az épületet nem tudom megmutatni mivel az változó de biztos te is láttál már utcák elejénél ilyen kisebb épületeket. Az nagy valószínűséggel egy ilyen központ. És minél messzebb vagy egy ilyentől annál lassabb a net.
-
kabelmania27
félisten
válasz
#41635072 #8945 üzenetére
Sajnos kábelen is akadozhat, pár napja frekivizsgálatot néztem (UPC SD box), az értékek nem voltak túl jók, kiakartam lépni mire lefagyott az egész. Áramtalanítás utána újra kellett telepíteni, nem találta a hálózatot, koax kábelt kihúztam vártam pár másodpercig majd újra vissza ( ügyfélszolgálat ezt tanácsolta 2 évvel ezelőtt) párszor megcsináltam semmit, felmegyek a padlásra és látom hogy két osztó van a box előtt.
Az osztókón out tv rádió kimenet volt, az első tv kimenetébe volt kötve a második, a második tv kimenetében volt a box, kivettem mindkettőt, helyére bekerült egy F toldó kb 25%-ot mutatott a skála, már meg lehetett nyomni az ok gombot, pár másodperc alatt meg találta a 98 tévé csatornát és a rádiókat is. Frekivizsgálatnál egy 3%os erősségű frekit mutatott jelminőség 100%, Telektronik hármas splitter esetében is mindent megtalál, de több a 2-3%-os freki ezért vissza került az F toldó. Legerősebb freki erőssége 60%
Az analóg adások tiszták voltak a régi osztókkal, az utolsó freki volt az egyik szobában kicsit szemcsés de ott volt egy régi osztó a hifi miatt, mivel UPC-nél csak Kossuth, Petőfi, Bartók rádió érhető el ez az osztó is kikerült. Ismerősnél kábeleket és osztócsere után jobb lett a digitális vétel, megszűnt az akadás, kockásodás, szétesés. -
válasz
#41635072 #8945 üzenetére
Nekem is volt T-Home SatTV-m, körülbelül egy évvel ezelőttig, mintegy két-három évig! Szinte az indulástól... Nem sűrűn, de előfordult, hogy megszűnt a vétel, egy-két nagyon durva nyári zivatarfelhő átvonulása idejére!
UPC Direct is volt, de az már nagyon régen, arra nem is emlékszem, csak azt tudom, hogy k. drága volt!
DIGI nem volt...
UPC kábelen a videótárban láttam akadást, amikor próbálgattam... Bár mondom, nagyon keveset használom a BOX-ot!
-
válasz
#41635072 #8941 üzenetére
"Digitális TV vagy van vagy nincs."
Ez így nem egészen igaz, mert ha valami probléma van, ott megakad a kép, aztán megint megy, szétesik, kockásodik... Ez ugyanúgy igaz a digitális ktv-re, mint a műholdas vételre is, ha mondjuk jön a viharfelhő, és kicsi a parabola tükör!
-
válasz
#41635072 #8936 üzenetére
Nálunk nem gyenge az analóg kínálat sem, konkrétan 40+ csatorna, de ha azt nézem, hogy ebből szinte csak a Barátok köztöt nézem, és a Híradót, akkor nem is értem, hogy minek ettől több! Mondjuk nekem is van BOX-om, de ennek oka leginkább csak az, hogy így tudtam kedvezőbb árú csomagra szerződni, és azt sem tudom, hogy mikor használtam utoljára... Én úgy vagyok vele, ha az analóg TV hozza azt a minőséget, ami tőle jogosan elvárható, akkor az nekem megfelel, ha meg szar a hálózat, akkor tök mindegy, mert a digitális is lefagy, szétesik, kockásodik, stb...
-
válasz
#41635072 #8924 üzenetére
OK, ennek örülök, én sem sértődtem meg!
A villamosmérnök az olyan, mint a repülőgépen a fedélzeti mérnök, csak Ő a kombínón ül a vezető mellett?
Más téma, más kérdés, mindenkihez!
Egy ismerősnél felmerült most a kérdés, hogy az Invitelnél mennyit is kell várni a szerződés felmondása után, hogy új ügyfélnek minősüljön valaki? -
poli27
veterán
válasz
#41635072 #8922 üzenetére
Egyébként a DSL technológia sokkal drágább, biztosabb rendszer.
Pár nagyobb cég nem is enged kábelnetet a közelébe, pl MOL.Ennek megint mi a titka, az hogy itt sincs a hálózatban aktív elem, mint az optikánál.... míg a koaxnál ugye tele van ilyennel a hálózat !Amúgy meg sztem nagy cégenél ne nevettess hogy dsl-t használnak
inkább bérelt vonali optikai hozzáférésük van sztem !
-
-
poli27
veterán
válasz
#41635072 #8917 üzenetére
A dsl nem tudom mennyibe kerül, lehet olcsóbb jóval, de én most a koaxról beszélek, mivel a dsl nem ellenfele az optikának.... A koaxikális kábelezés pedig sosem volt ésszerű dolog internetszolgáltatásra. Kivéve akkor, ha kis pénzből kellett gyorsan profit... ezt nem tudom mire értetted, hogy kis pénzből, te nem nagyon vagy tisztába a technikával ahogy látom!A koax sem kis pénz mint írtam feljebb egy csomó minden kell hozzá, és a fejállomás is drágább mint az optikának..... De nem vitázok veled, biztos jobban tudod mint én ! Megkérdezhetem mit dolgozol hogy ennyire tudod?
-
poli27
veterán
válasz
#41635072 #8915 üzenetére
Mér a réznél nem kell? Ott a hálózatot is karban kellett tartani,áramot adni neki stb stb, 7 éve vagyok kábeltévé szerelő karbantartó, tudom mi hogy megy!Itt csak a fejállomás van, ami kiszolgál sok sok települést akár, míg a réznél(koax pl) az is kiszolgál , de nagyon sok áramot fogyaszt maga a hálózat, egy csomó alkatrészből áll(dc,node,erősítő,tap stb stb) ami el tud romlani be tud ázni, míg ez nincs az optikánál!!Annyival a kiépítése nem drágább már, ha nem pont ugyanannyi mint a rezes hálózatnak, de tizede a karbantartási költség.....
-
powerup2
addikt
válasz
#41635072 #8904 üzenetére
itt most nem a Horváth Andrásról van szó csak mint látható a videóba 40k feltöltéssel egy kép milyen problémás az hogy te nem fotózol és nem küldöd el ismerőseidnek a jól sikerült képeid az egy dolog más viszont szeretné és tudod normális RAW kép nem 2 mega de biztos nem tudod mert még nem próbálkoztál ilyesmivel vagy csillagászati képek összerakásával hidd el nem 2 mega ..... de ha neked hogy a 40k feltöltés legyen és ez nem offolás mert az invitel is rájött fontos az optika fejlesztenek is ahol tudnak igaz lehetne gyorsabban és azt is tudjuk sokba kerül meg minden ....
-
powerup2
addikt
válasz
#41635072 #8895 üzenetére
nem a warez a lényeg hanem hogy egy youtubos videót nem lehet rendesen végignézni 1 megabittel sőt van olyan amit 8 megabittel sem a pl 1080p a felbontás, és azért 2012-be legyen már rendes internet az engem nem érdekel hogy Angliába egy kietlen helyen mekkora a sávszélesség nem ott laksz nem akkor az itthoni dolgokkal kéne foglalkozni mellékesen gondolom neked sem 1 megabites neted van de ha szerinted az annyira jó akkor legyen 1 megabitesed és akkor nem kell fejleszteni jó a szaros réz kábel ha ilyen felfogásúak lennének egyesek lovaskocsi is megtenné nem mert idővel bárhova elérsz azzal mint kocsival ......
-
válasz
#41635072 #8788 üzenetére
Hát jahh, tudom... Én is 3000 valamennyiért mentem oda induláskor, 3 BOX-al, aztán ez szépen felment 5000 fölé, ekkor leadtam egy BOX-ot, lett belőle 4500, majd egy év múlva megint 5000 felett volt... Ekkor leadtam a maradék kettőt is, és ez esett egybe a fentebbi történettel is, és jött az analóg TV, havi 3400-ért korlátlan készülékre!
Én is nagyjából a híradót, és a barátok köztöt nézem rajta!
-
válasz
#41635072 #8784 üzenetére
Nekem anno kínáltak 1000Ft kedvezményt is, de akkor is lett volna 8990Ft a telefon és az internet, ami mellé volt akkoriban 2 BOX-os T-Home SatTV-m 5300-ért... Vagyis 14290Ft lett volna 2 TV-re a BOX, 10M ADSL, és telefon! Ezzel szemben a ktv kínálta 11500-ért a 16/2 netet, analóg TV-t korlátlan számú készülékre, és telefont. Persze az Invitel-nek esze ágában sem volt ez alá menni... Ekkor hagytam ott őket! Azóta a ktv-t megvette a UPC, a 11500-ból lett 9200, a 16/2-ből lett 50/5, kaptam egy digitális BOX-ot, és persze megvan az analóg TV, és a telefon is!
-
kabelmania27
félisten
válasz
#41635072 #8784 üzenetére
Még télen felhívtak, hogy le fog járni a hűségnyilatkozat, ha nem hosszabbítok drágább lesz, honlapon a mixer csomag havidíja, egy éves hűségnyilatkozatnál és hűség nélkül megegyezett.
internet 6/1 4053,84 ktv családi 3850,64 (37csatorna) telefon 701,04 összesen 8774
Ismerős ugyanennyit fizet UPC-nél: fiberpower 25, digital gold dvr, telefon bronze
UPC-nél lehet hűség lejárta után kisebb csomagba váltani, Invitelnél csak listaáron ( mint a Fibernet idejében) -
Reag3nS
senior tag
válasz
#41635072 #8780 üzenetére
Nem értitek. Ez a fajta stratégia él az Invitelnél. Már jó pár ismerősnek van itt Vácott így Inviteltől előfizetésük. A helyi szolgáltató már pár éve kiépítette, akkor azoknál voltak, elkezdte Invitel is kiépíteni, hívták őket telefonon, ők meg mondták, hogy miért mennének át? A helyinél sokkal olcsóbb, ekkor jött az ajánlat tv-vel. Mentek is át. Hiába furcsa számotokra, ez így működik.
-
-
válasz
#41635072 #8677 üzenetére
Az NMHH-tól és az NFH-tól én sem kaptam választ - mondjuk nem is kértem, csak másolatban küldtem nekik is a panaszt, amit jeleztem is a levél alján, felsorolva a címzetteket -, de érdekes módon erre a levélre már kellő figyelemmel reagált a UPC, a panaszomat valóban kivizsgálta, és nem dobott vissza csípőből egy elutasító határozatot, mint az előzőekre, és kaptam elég szép jóváírást a számlából! Igaz, ez postai ajánlott levélben ment el nekik...
-
válasz
#41635072 #8549 üzenetére
Na igen... Nyilván nem akarnak lemondani egy garasról se, és ezért mindent megtesznek! Lehet ide is kellene már egy olyan mutató, mint a bankoknál a THM, ami mindent tartalmaz, így nem érhetnék az embert ilyen "apró" meglepetések! Ennyi erővel mondhatnák azt is, hogy amennyiben befizeted a 78000Ft-os csomagváltási díjat, akkor egy évi szolgáltatást ajándékba kapsz!
-
válasz
#41635072 #8547 üzenetére
Félre ne érts, én is ellene vagyok a sok szemét szolgáltatónak, akik úton útfélen visszaélnek a monopól helyzetükkel, meg az erőfölényükkel, és, hogy az átlagpolgár lusta belefogni ilyen feljelentgetős mizériákba, de ez azért nem biztos, hogy megállja így a helyét! Az, hogy mit tartalmaz a csomag, egy dolog, az ára viszont csomag esetén egyben értendő! Amennyiben a számlán külön tételként szerepel az internet, vagy a telefon, vagy éppen a lebeszélhetőség összege, akkor az nyilván nem a csomag része, de ha egyben van számlázva, akkor sajnos az...
UPC-nél is van csomagváltási díj, de azt hiszem csak valami 2700HUF! Mondjuk nekem még nem volt dolgom vele... Viszont most, hogy szóba került, lehet meg is kérdezem, hogy alkalmazzák-e esetemben!
-
-
-
válasz
#41635072 #8528 üzenetére
Tedd azt, tetűk ezek mind egytől egyig!!! Én is most írtam a fentebb említett szerveknek, és ismételten a UPC-nek is, mivel számla panaszomat valótlan állítással indokolva elutasították, mégpedig azzal, hogy a kérdéses hibák minden esetben el lettek hárítva 72 órán belül! Ez akár itt a fórumon is, mivel több településről fórumozó fórumtársak is leírták, de gondolom a hatóságok számára a UPC nyilvántartásában is visszakereshető, hogy mit és mikor javítottak! Így most ismételten megreklamáltam, ezen két szervet is tájékoztatva az ügyről! Tegye is ezt mindenki, akinek bármilyen problémája van, egyszer majd csak megunják, ha a szemét szolgáltatók nem is, akkor majd a hatóságok talán!
Bár magában az, hogy egy csomag zárt, még nem jelenti azt, hogy ne lehetnél továbbra is annak előfizetője, csak új előfizetést nem vesznek már fel rá! Egyébként én is ilyenben vagyok analóg ktv-t illetően, de nekem eszem ágában sincs lemondani, annak ellenére hogy a UPC már csak a digitális csomagokat erőlteti rá mindenkire!
-
-
-
Daffni2
addikt
válasz
#41635072 #8499 üzenetére
Nem tudom, Te mit nézel, nem hiszem, hogy kétféle honlap van.
7500 2 éves határozott idejű szerződés esetén........de!!!"A díjak az ÁFA-t tartalmazzák. Az ajánlat 2012. május 17-től érhető el, az Invitel egyetemes szolgáltatási területén FTTH (optikai) és VDSL technológiával lefedett területén, új (akik jelenleg nem vesznek igénybe az Inviteltől szolgáltatást) lakossági előfizetők számára a szolgáltatás csomagra kötött 24 hónapos határozott idejű szerződéskötés esetén. Az akciós díj a csomagra kötött határozott idejű szerződés időtartamának végéig érvényes. Az előfizetői jogviszony a határozott időn belüli felmondása esetén az előfizetőt a vonatkozó ÁSZF szerinti kötbérfizetési kötelezettség terheli. A szolgáltatások 12 hónapos határozott idejű, valamint határozatlan idejű szerződés keretében is igénybe vehetőek, amelynek feltételeiről az ügyfélszolgálaton érdeklődhet."
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Linux kezdőknek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- The First Berserker: Khazan
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- PlayStation 5
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest