-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Ismét rácsodálkozhattam a karácsonykor elajándékozott T510-emre, milyen szép kijelzője van, attól függetlenül, hogy pwm-es. Nagyon jó kis gép.
-
MrSealRD
veterán
(#83696) westlake: Köszi, megjegyeztem.
(#83697) Wolfskin : T420s-t szeretnék nagyon egyébként, de lehet T420 lesz "csak". Egyszerűen nincs készlet, vagy nem írnak vissza, vagy horror áron adja... (80K 0-ás áfával, azt picit soknak érzem.)
Ezt a csíkosodást megnézem, még nem hallottam róla. Köszi neked is.Túlpörgő venti az mit jelent? Egyfolytában megy, vagy nagyon felpörög?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HSM
félisten
válasz Wolfskin #83697 üzenetére
A nagyfelbontású AUO panelen lehet ilyet látni, a többi jó tudtommal. Nekem pont olyan van, ronda, de lehet tőle használni a gépet. [link] (Eltúlzott ábra a jelenségről, ennyire nem durva.)
Ami még zavaró lehet, szintén ez az AUO panel, hogy nagyon durva a tükrözőséfgátló réteg, olyan, mintha állandóan kissé "koszos, poros" lenne a kijelző, pedig nem az. -
Wolfskin
őstag
válasz MrSealRD #83695 üzenetére
a sarka szokott berepedni/letörni, de azt úgyis észreveszed.
am nekem is t420s van, nagyon jó gép (egyetlen hibája, a 16:9 képarány)
meg attól függően, milyen panel van benne, egy rácsosodás (gitter effekt) léphet fel a kijelzőjén. valahogy csíkos lesz, még nem láttam ilyet, csak olvastam: itt ha tudsz németül
meg az usb3 driverrel szoktak lenni gondok, meg a túlpörgő ventivel. a 2 utóbbira van megoldás.Bekannte Probleme
Abhängig davon, welches Display-Panel verbaut ist, kann ein sog. Gittereffekt auftreten. Diese mehr oder minder sichtbaren "Gitterlinien" (aus geringer Entfernung zum Display) sind die Zwischenräume zwischen den Pixeln und nicht zu beseitigen. Das AUO und das LG-Panel sind davon anscheinend stärker betroffen, wohingegen viele User eines Samsung-Panels diesen Effekt nur sehr schwach oder gar nicht beobachten können. Allerdings ist dieses Problem sehr subjektiv, was die Wahrnehmung angeht und somit nicht objektiv darstellbar.
Der Lüfter des T420s greift bei manchen Modellen trotz eines sparsamen Energieschemas sehr aggresiv ein und verursacht sowohl Lärm, als auch einen hohen Verschleiß des Lüfters. Seitens Lenovo wurden mehrfach BIOS-Updates ausgeliefert, die das Problem beheben sollten. Trotzdem sind noch einige Modelle davon betroffen. Hier hilft der Einsatz von ThinkPadFanControl. Wie man dieses Programm einrichtet und benutzt, lässt sich hier nachlesen.
Manche externen USB 3.0 Festplatten werden mit den neueren Treibern von Renesas Electronics mit Windows 7 nicht erkannt. Hier hilft meistens ein Downgrade auf den NEC USB 3.0 Treiber mit der Version 1.0.17 . Hierbei muss zuerst der alter Treiber über den Geräte-Manager und anschließend noch die entsprechende Software über Windows deinstalliert werden. Beim Geräte-Manager bitte auch beim Punkt "Die Treibersoftware für dieses Gerät löschen" einen Haken setzen. Anschließend kann man den NEC-Treiber 1.0.17 gewohnt installieren. Windows erledigt dann den Rest selbstständig. Die Festplatte sollte anschließen wieder laufen, ggf. aber erst nach dem zweiten Einstecken.[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
MrSealRD
veterán
Úgy néz ki ma, vagy hétfőn elindulok egy T420/T420s-ért. Azon kívül, hogy alaposan megnézem a külsejét, meg a belsőt ellenőrzöm...van valami tanácsotok amit ennél a típusnál érdemes ellenőrizni? Gondolok itt valamilyen típust érintő gyerekbetegségre...vagy bármilyen ötlet hasznos lehet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
dugo_
veterán
válasz Wolfskin #83692 üzenetére
2,5", 5400rpm, 7/9mm, régi/új lemezek, egyetlen kábelcsatlakozással (Y-t kb sose dugom be, az is felesleges). 7200-hoz lehet kevés.
Én viszont azt nem értem, hogy akkor ezek hogyan lennének 3.0-ás portok, ha nem adnak le a szabványnak megfelelő delejt. Akkor valami highspeed 2.0-nak kéne hívni ezeket az átalakítókat.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz Francia91 #83691 üzenetére
de várj, ti most 2,5" vagy 3,5" külső HDD-ről beszéltek? mert nekem a 2,5", ami a tápot is az usb-ről vesz, az már nem indul el, ha nem adok neki külön tápot egy másik portról (is). én úgy tudtam, hogy az xpress card csatolófelület maga nem visz át annyi áramot. valaki egyszer azt mondta... de amit itt utoljára linkeltél, annak is van táp kábele (5. kép balról)
-
Francia91
veterán
válasz Wolfskin #83686 üzenetére
ASMedia chipes-et használok
Pont ugyanezt[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
ExpressCard-os USB 3.0 & eSATA kombót használok én is, azon van egy 750 GB-os HDD 7200 rpm-es HDD rákötve USB 3.0-ás házban, tökéletes. És nem kell ahhoz még külön táp. A belső (saját SATA helyén) helyen is kezelnie kéne az 1 TB-os HDD-t amúgy
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Wolfskin
őstag
csak arra kell figyelni, hogy egy slotos USB 3.0 xpress cardot használj, amihez van egy power bemenet egy másik usb-ről (pl. delock), mert különben egy külső vinyót már nem hajt meg, annyi áramot nem tud leadni.
a t420s-ben volt az i7-esekben 1db usb 3.0, de egy külön renaissance chip-el, nem az alaplapi chipszet kezelte, így az alsó, dokkoló porton nem is megy ki usb 3.0 a dokkolóra! azon ha az van is, csak usb2.0 sebességgel fog menni.
-
Bocsek
aktív tag
Én is leszek ON: mondtam az asszonynak hogy T szériás használtat vegyünk olcsóbban mint a fentebb vázolt z50-70-et, de neki új kellett és fehér
Én a T400-ammal megvagyok, ami hamarosan eladó lesz, amint sikerül találnom elfogadható áron egy 240+GB-os MSATA SSD-t, akkor költözök át egy T430-ra -
Bocsek
aktív tag
Uhh, na nekem is az lesz ha nem lesz valami előrelépés. Én mondjuk még nyugodt vagyok valamelyest, asszonyé a gép, ő külföldön van most, de ő is rájuk gyújtaná már az egészet Az a baj hogy ha jó is lesz, ő se fog tudni ránézni...
Most az edigital felől közelítek, aztán jön a tmx.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Bocsek #83678 üzenetére
Sok sikert. Nem lesz jó, készíts be pár Xanax-ot.
Pontosan ugyanezzel a hibával egy Z50-75 esetében:
Nov. 18. el a TMX-be; dec. 9. vissza, alaplapcsere. 96 óra elteltével kezdődött elölről.
Dec. 17. el aTMX-be; dec. 30. vissza, hozzá se nyúltak, szerintük én vagyok a hülye.
Jan. 5. el a TMX-be egy polgári perrel, homárral, NFH-val fenyegetés kíséretében; jan. 14. vissza, újabb alaplapcsere, wlan kártya csere, kijelző csere.Most egyelőre úgy néz ki működik, de már ránézni se tudok erre a szarra, ment is a szekrény mélyére.
De a legszebb, hogy szerintem még mindig lövésük sincs a hibáról. Tesztelni nem teszteltek semmit, ment a Furmark ezerrel, aztán ha attól nem szállt el a kép, akkor szerintük már jó is a laptop. Befizetnék egy ilyen állásra.
Csak akkor cseréltek alkatrészt, amikor a hibaleírásnál megemlítettem, hogy szerintem, látatlanba mi lehet a hiba. Gondoltam naivan, hogy majd ennek nyomán utánajárnak..._____________
De hogy ON is legyek:
Belepattintottam hétvégén a T500-ba egy potom áron szerzett LG 1920x1200-as panelt, azóta elég jó világ van. Bár 2,5 órát birkóztunk, nem tudom ki tervezte meg ezt a kijelző keretet, szerelhetne csak ilyet élete végéig.
Kicsit gyenge már a háttérvilágítása, de legalább van már jó nagy tér.A T9600-as procimról semmi hír, kezdem azt gondolni, hogy lenyúlták a postán.
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
válasz Tikakukac #83677 üzenetére
Másodszor olyan problémával járt náluk, hogy kikapcsolt az lcd random időközönként, bekapcs gombbal ha lement szundiba, majd vissza, akkor 20-ból egyszer visszajött a kép. Driverhibára gyanakodtam (win 8.1), de pendriveról futtatott linux alatt és a biosban is elment a kép, úgyhogy beküldtem. Ezt kb rekordgyorsasággal küldték vissza (kb 1 hét), pedig leírtam hogy van hogy napokig nem jelentkezik a probléma, van hogy bekapcsolás után pár percen belül. Véleményezéssel jött vissza, hogy mindenféle tesztet futtattak, meg valami tesztmerevlemezzel rendszert is futtattak rajta, és nem találtak semmi hibát, szoftveres gond lesz. Újratelepítettem win10-zel, persze jelentkezett utána a probléma ismét... Két hete telepítettem egy ubuntu-t, azt egy hétig nyüstöltem, és semmi gond, most win 7 megy rá, remélem jó lesz...
-
Tikakukac
titán
válasz Bocsek #83676 üzenetére
Akkor szerencséd van/volt.
A módi inkább úgy néz ki: nincs alkatrész, gépet nem kapsz, csak papírt aztán veszel másikat vagy pénzt kapsz.
Vagy eltűnik a géped és mókázás van.
Random egyéb indok, 1-2 hét vagy 1-2 hónapig.
Egyik kollega csukott szemmel tölti ki azt a tucat papírt a csereigazolással, tippelj mennyi van
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Bocsek #83673 üzenetére
Semmi karc nem volt rajta, de gondolom egy fedlapcsere nem pénz annak az oltárán hogy újra el lehessen adni újként.
Huhuhúúú, na ezt sokan hiszik. Elárulok egy titkot: ezek mennek kapásból nagykerbe, aztán vagy aztán másik kiskernek ki tudják sózni vagy megoldják. Egy fedlap, főleg levonó szinten nagy gond, mert alkatrész az nyesta.
A sokat állt verzió lehet, de fura hogy már a kereskedő beregisztrálná az eszközt.
Micsidicsi? Azt nem a kereskedő csinálja, az a gyártótól való leszállítást mutatja.
Mindig a számla az érvényes, ami a rendszerben van az úgy van, simán van olyan, hogy 6-7 hó az eltérés, rekord 14 hónap. No problemo.
Ideapad egyébként másik tészta.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Bocsek
aktív tag
válasz westlake #83672 üzenetére
Semmi karc nem volt rajta, de gondolom egy fedlapcsere nem pénz annak az oltárán hogy újra el lehessen adni újként. A sokat állt verzió lehet, de fura hogy már a kereskedő beregisztrálná az eszközt.
Köszi a linket, lehet az lesz a megoldás, bár nem lenne gond a szervizeltetéssel gondolom, mert az edigital ászf-je szerint a vásárlás dátumától él a jótállás, a tmx rendszerében amúgy 2015.12.19-es vásárlási dátum szerepel, sajna járt már náluk a gép nem is egyszer. -
westlake
félisten
válasz Bocsek #83671 üzenetére
Nem feltétlenül. Nem ez a legvalószínűbb, de az is lehet, hogy ilyen sokat állt valahol. Egyébként nem tudtad megállapítani, hogy egy új, vagy egy használt gépet kaptál? Ha nincs rajta kopás, vagy karc, akkor az nem használt. Visszavásárolt persze lehet, de ha nem hibás, akkor az valójában "új". Ettől függetlenül a kereskedőnek tudomásom szerint jeleznie kellene, hogy egy újraérkésetített gépet ad el.
Vedd fel a kereskedővel a kapcsolatot (vagy a TMX-szel) és kérdezd meg, hogy kihez kell fordulnod azért, hogy frissítésk a rendszerben a garancia idejének kezdetét. Esetleg itt te is meg tudod oldani. Ha elakadnál, nyugodtan írj egy privátot.Play nice!
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok, igaz nem T széria, de akár az is lehetne. Barátnőmnek vettem a nyáron egy Z50-70-es gépet az edigitálnál 2015.06.29-én, ma szúrtam ki, hogy a hivatalos oldalon a garancia ellenőrzés alapján a garancia 2014.12.13-án indult, és a tegnapi nappal járt le!? [link]
Szerintetek is az lehet, hogy gyakorlatilag egy olyan gépet vettem meg, melyet (legalább) egyszer korábban már értékesítettek, csak valahogy visszavették az előző vevőtől?[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz soldi3r #83666 üzenetére
Nem. Se a HP, se a Lenovo nem "futtat" olyan listát, amiben a lopott eszközök szériaszámai szerepelnek. Azt viszont minden esetben ki lehet deríteni, hogy egy eszközt kinek adott el a nagykereskedés/disztribútor. Persze ez csak azokra az eszközökre vonatkozik, amelyeket hivatalos úton kerültek be az országba. Ha a gép lokalizációja magyar, akkor biztosan hivatalos úton jutott be az országba. Ha pedig nem magyar, akkor meg majdnem biztos, hogy nem hivatalosan. Ilyenkor azt sem lehet kideríteni, hogy ki adta el kinek az eszközt.
Egyébként meg nem törödnék ezzel a kérdéssel. Ha még garanciális, akkor a garanciát akkor is el tudod intézni, ha lopott a gép. Ha pedig nem garanciális, akkor pedig nyilván egy adásvételi szerződéssel veszed meg. Ha te akarsz valami miatt reklamálni, akkor ott a papír amivel megteheted. Ha pedig rajtad keresnék a gépet, mert rendőrségi ügy lett belőle, akkor meg annyit kell mondanod, hogy ellopták tőled is. Nem vagy köteles bejelenteni, ha elloptak tőled valamit. Viszont így nem is kérhetik számon rajtad a gépet.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
t256
őstag
Sziasztok!
Van egy T500-as gépem. Mivel a működése kifogástalan nem cserélem le, ellenben a gyári 160 Gb háttértárat szeretném lecserélni 1TB-ra.
Ehhez szükséges BIOS frissítés? Jelenlegi verziószám: 6FET92WW (3.22)
USB port bővítésre mi a legjobb megoldás?
A jelenlegi HDD belekerülne egy rack-be és USB-n keresztül csatlakozna. Már van ilyen módszerrel a gépre kötve egy 3,5-ös HDD is. Plusz USB billentyűzet és egér. Ráadásul a telefonomra is szoktam fájlokat másolni.
Gondolom látjátok, hogy kifutottam a 3 USB portból.
USB HUB-ban gondolkodjak vagy dokkolóban?A laptop hálózatról megy, akkut ritkán használom.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Tikakukac
titán
válasz soldi3r #83666 üzenetére
Fölöttünk lévő emberre pingelj rá és megtudod.
Meglepne egyébként, kisker adatokat gyártó szerintem nem kap nem is nagyon kaphat vissza. Az ilyet a boltban/bolthálózatban vagy még talán nagykernél tudnád megkérdezni ahol vették/küldték kiskerbe, sn alapján szoktam én is rákeresni ha épp olyan gép van amire rálátok, nyilván adatokat nem adunk ki, de gari időt azt minden további nélkül. Céges gépnél meg ismeretlen tulajnál nagyjából felejtsd el, esélytelen, hacsak nem vagy jóban minden itthoni disztrivel
Az ilyen egységes lopika nem lopika kérdésemre kacarászást kaptam legtöbbször...ívesen letojják amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Ezen az oldalon levo telefonszam vagy esetleg valamelyik szerviz tud abban segiteni, hogy egy adott noti eseten az elado legalisan jutott e hozza a keszulekhez?
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
westlake
félisten
válasz simonjoe #83657 üzenetére
Az LCD kábel ugyanaz, az FHD kijelző FRU-ja pedig a következő: 04W1544. A kijelző nyilván kompatibils a több T510-es kijelzővel, így minden további nélkül átszerelhető. Ha nem FRU alapján rendeled, akkor arra kell figyelni, hogy a csatlakozó kompatibilis legyen.
eBay-en rendelni pedig a legtöbbször rizikós. Én biztos, hogy csak itthon vennék kijelzőt.Play nice!
-
Tim82
félisten
válasz simonjoe #83663 üzenetére
Nem tudom, hogy esetleg nincs-e a Wake On Lan bekapcsolva a BIOS-ban és nem azzal függ-e össze. Ez most csak tipp, nem néztem utána jobban.
A T510 -> fHD kijelzős kérdésed nincs elfelejtve, csak még nem volt időm mélyebben beleásni magam. Az biztosnak tűnik, hogy T520, W520-hoz jó kijelzőpanelek 1:1-ben mehetnek bele.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
simonjoe
őstag
válasz donjohnson #83662 üzenetére
..akkor is Az éjszaka úgy világított, h a gép ki volt kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Joe
-
simonjoe
őstag
..a t430s-em LAN aljazatán folyamatosan világít a két LED, úgy, h nincs csatlakoztatva semmi. Szerintetek ez normális???
Joe
-
westlake
félisten
válasz donjohnson #83659 üzenetére
Egy X1 Carbon-om van (Gen3), de nem használom. Nem vagyok notebook-os ember. Munkahelyen PC-n dolgozok, itthon pedig PC-n csinálok mindent.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Mennyire rizikó bay-en T510-be FHD panelt rendelni, és az átszerelés megy minden átalakítás nélkül? Csinált már ilyet valaki közületek??
THX!!
Joe
-
SNor
tag
Témába visszaterelés gyanánt:
Az első mondat után, picit vakartam a fejem. -
Tikakukac
titán
válasz westlake #83653 üzenetére
Az a naivitás, ha valaki elhiszi, hogy ha 4 sorban átlag 2 bites szinten is leírná érthetően az MS mit művel meg a többiek is a privát szférával, akkor nem változna a helyzet. Ó pedig mennyire. Na ehhez lenne elég golyójuk? Na ugye, hogy nem.
Nyugodtan lehet írni és anyázni ezerrel, egészen addig amíg ilyen húzásokkal próbálja nokedlibe nézni a cég azokat akikből él én sem fogom többre tartani őket. Ez a helyzet sem lép előrébb így soha. Valóban pont.
OFF end, részemről mára ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Szerintem meg ennek már meglehetősen kevés köze van a topikhoz, legyetek szívesek az idevágó Windows 7/8/8.1/10 szak- és kevésbé szaktopikokban folytatni. Megértéseteket köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
westlake
félisten
válasz Tikakukac #83650 üzenetére
Hosszú évek óta ezt csinálja a M$. Nem kötelező elfogadni, nem kell Windows-t használni. Én csak azt tartom nevetségesnek, hogy sok milliárd hozzászólás szültett teljesen feleslegesen. Naívitásra utal, ha azt hiszi bárki is, hogy ez a kémkedés újdonság. Annyiban változott a helyzet, hogy most (részben) engedélyt ad rá a felhasználó. A helyzet nem változott és nem is fog. Szidhatjátok akárhogy a M$-ot, megteheti és meg is teszi. Pont.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
metal01
őstag
Valami hasonlót én is mókoltam anno, azóta nincs MS-rinya, hogy telepítsem a 10-et.
Ma ahogy átolvasgattam a híreket azért jön a sok fos a MS részéről.
A klikk és hatásvadász címektől eltekinteni érdemes...
Csinálhat bármit, a Windows 10 tovább kémkedik
Sokaknak nem fog tetszeni: mostantól akkor is letöltődik a Windows 10, ha nem akarja
Nem tudom, ki hogy van vele, de én egyelőre marandék a 7-nél, bármennyire szeretné a MS, hogy ne tegyem.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz westlake #83648 üzenetére
Jajj, mi lesz akkor, ha M$ megtudja, hogy ki milyen weboldalakat nézeget!?
Ugyanaz, mintha telekameráznám a lakásodat és azt nézegetném. Mi lenne belőle? Hát semmi, még tapsolni is kéne hozzá. MS kussolhat, meg mindenki más is. Az én dolgom mit nézegetek és mikor és nagy pont.
-
-
dugo_
veterán
De ettől még legalább két tucat telemetria fos elárasztja a rendszert. Újra és újra, mert hibára rejted el, két hónap múlva újra felugrik/átneveződik és kezdődik elölről.
Friss installnál én hagyom automatikusan a frissítést, leszedi azt a több száz update-et, aztán utólag kézzel kiirtom, ami nem kell. Utána jöhet a manuálisra állított WU.
Én ezeket a scripteket használom: [link], meg még párat, ami részben ugyanazt csinálja, mint a gwx control panel és az előbbi linkelt darab: [link]. (Ennek most nem találom a forrását, saját felelősségre letölthető). -
gozi
tag
válasz metal01 #83645 üzenetére
Nem kell kikapcsolni az automatikus frissítést. A legegyszerűbb módszer a Windows 10 frissítés tiltására:
Beimportálni a regisztrációs adatbázisba az alábbi kulcsokat:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"DisableOSUpgrade"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade]
"ReservationsAllowed"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\GWX]
"DisableGWX"=dword:00000001Restart után a GWX-nek is el kell tűnnie a tálcáról.
-
metal01
őstag
válasz soldi3r #83642 üzenetére
Az addig rendben van. De valószínű, hogy hasonlóképpen fog érkezni, mint az a frissítés ami a tray-be tette a W10 upgrade lehetőségét (KB3035583). Jó, biztos ki lehet szűrni, de könnyen bele is lehet szaladni...
Szerk.: Csak linkeltem be, mert jó ha tud róla az ember. Nehogy meglepetés érje.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz beloadjoker #83640 üzenetére
A Windows 7 alap frissítéseit én nem szeretném kikapcsolni. Jelen esetben le fog töltődni a full W10 és a telepítő el is indul majd. Ha akarod, ha nem. Max. azt nyomod, hogy nem. De hihetetlen ez az agresszív "válcsá hülye júzer" kampány. :/
-
beloadjoker
őstag
válasz metal01 #83639 üzenetére
En ezzel kikapcsoltam eleg sok dolgot pl a frissiteseket is erdekes lenne ha ezutan is feltenne, nezd meg hasznos kis program [link]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
metal01
őstag
Microsoft is now aggressively pushing Windows 10 upgrades
Jaj, de jó. Ezt a szart nem lehet sehogy már kikerülni?
-
addikt
válasz #95561216 #83634 üzenetére
Én egy ATEN US-224-et használok, teljesen jól működik egy desktop és a 430s (dokkoló) között. Egy kis nyomógomb van egy vékony kábelen kivezetve, oda teszed ahova akarod (nekem az asztali lámpa fején van a lámpakapcsoló mellett, az mindig kézre esik és nincs útban
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Tim82
félisten
válasz #95561216 #83634 üzenetére
KVM Switch esetleg? Bár nem tudom, hogy a monitor USB hubja hogyan bonyolítja meg a történetet.
r3dsnake: itt legörgetsz az oldalnak majdnem az aljáig, megvannak a korábbi verziók letöltési linkjei is ott.
-
r3dsnake
nagyúr
Win7-re való Power Managerből van valakinek a legújabb előtti verziós telepítője? (November előtti asszem.)
Azt még fel lehetett vakarni Win10-re. Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom hol máshol kérdezzem meg, usb "váltó" létezik? Az a helyzet, hogy a monitoromban van egy usb hub, arra van rákötve a billentyűzet, egér. Azt szeretném, hogy a monitor hubjába menő vezeték egyszerre lehessen az asztali gépbe és a notiba is bedugva, és egy kapcsolóval tudjam váltani, hogy épp melyik használja.
-
-
ivana
Ármester
Sziasztok!
Adott egy T420 ami olyat csinál, hogy néha nem kapcsolódik be, olyankor se led se semmi nem jelenik meg. Ha éjszakára ki van szedve az aksi és reggel nyomva kb. 60s-ig akkor általában bekapcsol, de utána előbb utóbb újra ledöglik. BIOS a legfrissebb van fenn. -
totron
addikt
Az optikai meghajtó tövében tanyázó, állapotjelző (állapot: itt van a meghajtó, nem vesztettem el, ezért tessék, itt a jó nagy mátrixfény) zöld ledet szeretném elnémítani, hogy ne bocsájtson ki több fotont, mert egy picikét túlgondolja magát. Van mód erre?
-
Tinuszka
tag
válasz donjohnson #83582 üzenetére
köszi
-
lakkusjj
aktív tag
Sziasztok!
Led-es pwm villogásra találtam egy mini alkalmazást, hasonló, mint a korábban linkelt intel pwm control, t400-tól t430-ig elvileg használható intel vga-val. zip Egy próbát szerintem megér.
-
westlake
félisten
válasz SzalaiG #83622 üzenetére
Restore Defaults a BIOS-ban (F9), majd telepítsd fel a megfelelő driver-t.
Elég, ha csak a megfelelő operációs rendszert választod ki.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Vettünk egy T520at alfa156-tól. Kifogástalan állapot és korrekt szállítás.
A dedikált VGA-t nem hajlandó feltelpíteni a Lenovo System Update. Vajon miért?
T520 4243-W3C a pontos típus.
Aida 64 szerint van benne egy Nvidia kártya az Intel mellett.
Tud valaki linkelni egy hozzá való drivert? -
MrSealRD
veterán
-
mustang28
tag
válasz tototos #83612 üzenetére
Szia!
Én is ezen a vonalon indultam el a T430s-emmel, de az msata SSD melegedett! 50C körül járt mindig. Kivettem a PCi foglalatból,és átraktam egy 2.5" adapterrel a winchester helyére és ott már minden ok! Sajnos Caddy-t kellet így vennem, és az Ultrabay akksinak így annyi!
Nálad mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz MrSealRD #83611 üzenetére
Én tavaly októberben vásároltam Németországban egy T420s-t, ultrabay akksival, optikai meghajtó nélkül, nvidia optimus kártyával.
Én nayon meg vagyok elégedve vele, a sima és ultrabay akksival közösen 5-6 órát elmegy, súlyra szerintem veri a sima t420-t, fpleg ha 9 cellással akarod használni. Raktam bele msata ssd-t így a hdd is megmaradt. USB portokból van 3 de én kb mindig csak egyet használok. -
MrSealRD
veterán
(#83609) Tim82: Ha meglesz a kitaposott ösvény, akkor talán én is belevágok később. Feltéve ha sikerült kitalálnom milyen gépet vegyek.
(#83610) lakkusjj : Utána még forgattam magamban témát... A T420-ba is kellne USB3, akkor úgyis vennék Express Card-ot, amivel el is használtam a portot... Ha meg van egy beépített, de nincs EC akkor ugyanott vagyok. A portok száma nem biztos, hogy érzékenyen érint. Amúgy pont a portok hátraszervezése miatt tetszik az 's' változat. A CPU csere nem szerepel a tervek között. Az egyedüli dolog ami komolyan elgondolkodtat az az akku kapacitás. Eléggé elkényelmesedtem a 9 cellás 94Wh-val.
Egyébként igazad van, totál T420 mellé jön ki az érvelés.Áttúrtam a Hardverapró hirdetéseit. Van 3 potenciális 's' ami lehet, hogy csak 2 mert a két hirdetés elég "hasonló". Van még 2 sima is...
(jófogás, vatera is csak ismétli a dolgokat) Alfánál nincs ilyen felbontás, de rákérdeztem hátha mégis...
Van még ötlet hol lehetne megnézni? ( ami nem ebay).Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
lakkusjj
aktív tag
válasz MrSealRD #83608 üzenetére
Szerintem leírtad, hogy miért a sima t420 a jobb választás. Meglévő caddy, nagyobb akku lehetősége, több usb port, amikből 3 db az oldalán van (nekem ez kényelmesebb, mint a gép hátulján kotorászni), tovább bővíthető két porttal. Ha pedig később fejlesztenél a gépen, a simában cserélhető a proci, az s-ben pedig lapra forrasztott.
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #83605 üzenetére
Elvileg igen, a BT is működőképes lesz.
Gyakorlatban én azt szeretném elérni, hogy az Fn + F5-tel kapcsolgatható legyen a BT és BT-ként a 7260AC BT részét használja.
Eddig azt olvastam, hogy erre az a recept, hogy bent kell hagyni a régi BT modult is (mert kell, hogy a helyén legyen az Fn + F5 működéséhez), de le kell tiltani az Eszközkezelőben, és ezután telepíteni a 7260AC BT driverét. Namármost ez nekem nem működik, mert az Fn + F5 továbbra is a régi modult kapcsolja, letiltás ide vagy oda, akkor meg az Intel BT rész leáll/nem indul el stb. Ahogy írtam, próbáltam korábban a régi BT modul nélkül is, anélkül meg fel sem ismeri a Windows jelenleg, még az Intel driver telepítése után sem, hogy van benne egyáltalán BT.
Wifire a pinragasztgatás után teljesen jó a legfrissebb Lenovo-tól letöltött, 18.32.0.5 verziószámú driver.
-
MrSealRD
veterán
Kicsit kapargatom a felszínt T420 vs T420s témában de egyre bizonytalanabb vagyok.
1. Akku: 's'-nél csak 6 cella a max és az is kisebb mint a normál változatban.
2. Caddy: Most van egy amit a T530-al használok. Az jó lenne a simához, de nem jó az 's'-hez. Abba vékonyabb kell.
3. ExpressCard és kártyaolvasó: 's' változatnál nincs egyszerre a kettő, vagy az egyik vagy a másik van.
4. USB. 's' változatban USB3 van ugyan 1 darab, de összesen csak 3 port van, míg a sima verzióban 4 port van. Igaz ezek mind 2.0-t tudnak csak. Meg van egy eSATA kombó.Nehéz lesz a döntés.
-
MrSealRD
veterán
Végül a BT is működőképes lehet? Mi az amit ebből reálisan ki lehet hozni? Wifi most működik, de a BT is megoldható, vagy abból a régi lesz aktív?
Melyik driver verzió a jó ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
RoboGuru
tag
x201 Fan error. Cseréltem hűtést igaz az is használt, de nem mozdul. Majd biztosítékot mert nem engedett át, ugyan nem lövi ki, de ez sem segített. Most vagy az van hogy mind2 venti halott, vagy olyan hiba amire egész más megoldás létezik, ha létezik? Találkozott valaki hasonlóval?
www.rendszerguru.hu
-
aktív tag
Sziasztok,
Van egy X220-am, amin a trackpoint-hez tartozó gombok néha működnek, néha meg nem. Win10-zel használtam, azon se volt tökéletes (vagy talán egyáltalán nem is mentek, nem tudom, de igazából nem érdekelt, mert nem használtam azokat a gombokat). Most eladás miatt feltelepítettem rá Win7-et, tegnap hibátlanul működtek, ma meg egyáltalán nem megy. Elvileg minden drivert feltelepítettem. Mi lehet a hiba oka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkPad L15 Magyar Bill - 15,6"-Intel i5-10210U - 16GB - 256GB SSD - Win 10 Pro
- Dell Lattitude e4310
- Lenovo T14 Gen 1- 14.0" Magyar bill, Full HD, Intel Core i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD, Win 10 Pro
- HP EliteBook 840 G7 - Core i5-10310u - 16GB RAM - 256 SSD
- Lenovo Thinkpad T490s i5-8365u/8 GB/256GB SSD/14"FullHD Garanciás laptop eladó