Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila567
csendes újonc
Sziasztok olyan gondom van az XP telepitesenel hogy berakom a lemezt a meghajtoba es azt irja ki hogy hianyzo NTLDR ujrainditas ctrl alt del
250gb-os hdd van a gepbe ami ures masterre allitva, kivalasztom hogy az irorol bootoljon es a fennt emlitett hibat irja ki
Elore is koszonom a segitseget -
Attila567
csendes újonc
Sziasztok olyan gondom van az XP telepitesenel hogy berakom a lemezt a meghajtoba es azt irja ki hogy hianyzo NTLDR ujrainditas ctrl alt del
250gb-os hdd van a gepbe ami ures masterre allitva, kivalasztom hogy az irorol bootoljon es a fennt emlitett hibat irja ki
Elore is koszonom a segitseget -
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne hogy a gép egyik pillanatról másikra bootoláskor kiírja hogy hiányzó: NTRLD.
Utána olvastam a legtöbb helyen azt árják hogy windóz lemez és javítás de a probléma az, hogy hiába nyomor rá hogy cd-romról való indítás ugyanúgy kidobja az NTRLD hibaüzit.
XP volt a gépen és most win7 lemezzel próbáltam bootoltatni. Ez befolyásol valamit? VAgy ha erről se akkor xp dvdről se jönne be? Az xp cd sajnos nincs meg csak ez az egy szem win7 lemezem van.
Előre is köszönöm a segítséget! -
pestisz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ezt írja ki: Hiányzó NTLDR
Vadi új a gépem, én raktam össze, lehet, hogy valamit rosszul dugtam össze...
Van benne egy hdd meg egy ssd is. Nem tudom, h kell-e őket jumperelni, de sztem nem az lehet a baj, mert úgy is próbáltam telepíteni, hogy az ssd-t kikötöttem, így elvileg nem kell a jumperelés.
Win 7-et akarok felrakni és a Windows 7 USBDVD Download Toollal írtam ki USB-re az ISO-t.
Előtte csak simán átmásoltam az ISO-t USB-re, akkor 'No bootable partition in table' fogadott.
Biosban bootoló particiónak az usb van beállítva.Mit kéne csinálnom?
Basszus a gépet is beletellt vagy 2 napba mire összeraktam, most meg ez is...
-
Dr. Gonzο
senior tag
Nekem ez a video volt segítségemre ntldr fájl hiányra!
-
Yag
tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni.
Amikor újratelepítettem a WIN7-et egy régebbi vinyót is bennehagytam amin XP volt.
Újratelepítettem a WIN 7-et egy másik partícióra. A menüitem kiosztotta Régebbi windows telepítésre és WIn 7 re a rendszert így ha akartam akkor el tudtam érni az XP telepítést is.
Most szeretném a régi és kicsi vinyót kivenni mert csak visszafogja a rendszert de a hiányzó NTLDR miatt nem tudom az új partición lévő WIN 7-et elérni. elindítani.Van arra mód hogy WIN 7 újratelepítés nélkül valahogy megmondjam a rendszernek hogy induljon a másik particióról vagy kénytelen leszek újratelepíteni a Win7-et ... megint
?
Köszi a segítséget.
ÜDv.
Yag. -
törölt tag
Nekem is ezt a sz.rt írja ki Win 7 telepítőnél. USB-re raktam a telepítőt. Korábban mindig jó volt, gyanítom, hogy az a csöves W7 USB DVD Tool nem ugyanaz a verzió és az kavar be...
-
cirkus
aktív tag
Továbbra is NTLDR hiba. De most már nem is indítja el a CD-ROM-ról való XP lemezt.....
-
cirkus
aktív tag
XP van rajta !
-
cirkus
aktív tag
Gondba vagyok, mert a laptopomban sztem megváltozott a vinyó partíciók prioritása, és most azon keresi, amelyiken nincs éppen az NTLDR file. Viszont nincs CD Romom... Na akkor hogy változtassam meg a partíciók prioritását ?
-
Hani
aktív tag
Amúgy azért jöttem ide, hogy leírjam a saját esetemet, hátha tanul belőle valaki:
az egyik nap hirtelen a hiányzó NTLDR üzenet fogadott - boldog voltam. Nyilván felmásoltam a telepítő CD-ről az NTLDR-t (ami egyébként ott volt, mégse látta) - semmi.
Felmásoltam az ntdetect.com-ot is (az is ott volt) - semmi.
Írtam új boot.ini-t - semmi.
Hátha zavarja a túlhajtás, visszaállítottam mindent alapra - semmi.
Bios reset, hátha mégsem állítottam vissza mindent - semmi.Kezdett fura lenni, hogy minden ott volt, mégsem látta, ráadásul amikor bent volt a meghajtóban a windows XP CD, akkor felállt a rendszer: először kiírta, hogy hiányzó ntldr, nyomjak meg egy gombot az újraindításhoz, de amikor megnyomtam, akkor nem indult ám újra, hanem felpörgette a CD-t és kiírta, hogy a CD-ről való induláshoz nyomjak meg egy gombot. Ha megnyomtam, akkor elkezdte a telepítést, de ha nem nyomtam meg, akkor simán betöltötte a Windows-t, én meg csak néztem, hogy hát ez miért nem sikerült az előbb.
CD nélkül mindenesetre semmi, pontosabban hiányzó ntldr és az édesanyámat is.Ha már gyanús lett, csináltam egy scandisc-et meg egy defragmentet - semmi.
Javítókonzolból FixMBR és Fixboot - semmi.
Közben írnom kellett egy DVD-t, visszaolvasáskor a Nero hibákat talált... nocsak. Kábel?
Gép oldala le, csatlakozók megmocorgatása - semmi.
Kábelcsere - semmi.
Harmadik kábel - semmi.
Másik meghajtó lehúzása, átjumperelés - semmi.
Még egy fixmbr, fixboot, ntldr/ntdetect/boot.ini másolás - semmi.Itt eldurrant az agyam, és a jó édesanyja emlegetése után elmentem vacsorázni.
Vacsora után egy hirtelen ötlettől vezérelve kicseréltem az alaplapi gombelemet, és minden gyönyörűen ment újra.Tanulság: vacsorázni kell menni
-
Hani
aktív tag
Ha tényleg be van állítva a CD-ROM elsődleges boot eszköznek (azaz be lett állítva, mentve is lett a beállítás, nincs letiltva, stb), de mégsem szeretne arról indulni, akkor esetleg letilthatod rajta kívül a többi eszközt, hátha. Biztos amúgy, hogy CD-ROM néven fut? Pl. nálam a BIOS-ban az optikai eszközt a saját nevén tette be, asszem HL-DT....akármi néven.
Esetleg ha van valami olyasmi, hogy Delay IDE Initial sec... 0, akkor állíthatnád magasabb értékre is, az ad egy kis időt boot alatt a CD-nek, hogy felpörögjön (ugyanakkor SATA vinyó esetén nem tudom, hogy használ-e). Csak egy tipp, hátha. -
Manson^
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Van egy notebook Sata-s winchesterrel, ezt szeretném formázni és Windows XP-t telepíteni rá. A gép indításakor az "NTLDR is missing" felirat fogad és nem tudok CD-ről boot-olni. Természetesen be van állítva bios-ban, hogy a CD-ROM legyen az elsődleges boot eszköz, de meg sem próbálkozik vele. Mit tudok tenni ilyenkor? -
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #321 üzenetére
Több órás mahinálással elértem, bootoljon 2 partíció volt másodikon a winxp telepítőfájlok. winnt vel indítottam elindult a telepítés majd első újraindításnál hiányzó NTLDR
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #321 üzenetére
Igen én is így gondolom. Ez is volt a terv. De nem bootol be hdd ről. Más meg nincs.
Tehát alap esetben a boot al van gond. ibm x20Ha a kis hdd vel indító lemezként bootol megy a smartdrive de akkor meg missing ntldr.
-
Realradical
őstag
Szerintem túlbonyolítod.
Működő gépen felparticionálod a 40Gb-os vinyót két részre (NTFS-re ofc). A második partícióra felmásolod az XP telepítőt. \i386\winnt.exe-vel elindítod a telepítőt DOS alól. Lehet előtte kell egy smartdrive-ot kell indítani. Milyen notiról van szó?
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #316 üzenetére
Megpróbáltam erederi sp1 ugyan az. A partícionálás azért nem lehetséges egyenlőre mert nem találtam megoldást a boot ra. Egyszerűen nem hajlandó elindítani a rendszert. Portable xp hez kevés a memória. Csakis úgy hajlandó, hogy egy 6,5gb hdd re boot lemezt írok így bootol.(boot rekord jó elvileg de config.sys ig nem jut el)>>> 40gb viszont nem enged fat32 a mérete miatt.
Viszont w98 hibátlanul felment a 6500mb hdd re és működik is. Úgy gondolom nem hardver hiba van. Egyenlőre nem tudom hogyan tovább.
Cél> 40gb hdd xp rendszerrel... -
Dr.Ádám
tag
válasz
a legfurcsább, hogy egy másik laptopban ntldr, ntdetect és boot.ini visszamásolás után fut a rendszer. Az ibm en keresi az ntldr -t
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Újabb problémára derült fény. Előretelepített hdd nél letöröltem a boot.ini t és ugyanúgy hiányzó NTLDR a baja. Ez szerint nem is piszkálja a boot.init!?
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Az a gond ,hogy boot gondok vannak. Most előretelepített xp próbálom de bármit írok a boot inibe mindig hiányzó NTLDR..
Olyan lehetséges, hogy sp3 at nem támogat egy régebbi csipkészlet vagy valami?
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #314 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy egy partíción vannak a telepítő fájlok és ide kellene telepíteni is. Előzőleg szétszedni egyéb okokból nem lehetséges. (egyenlőre)
Amikor indul a telepítő akkor megkérdezni, hogy hol vannak a telepítőfájlok, utána rögton másolja a fájlokat.
-
Realradical
őstag
1. Okozhatja. Ne kókányolt XP-t használj akkor még a gyanú sem merül fel, hogy rossz az image.
2. DOS alól miért kéne particionálnod? A Win telepítőnek kéne feladnia egy ablakot ahol tudod managelni a diszkeket. Tessék ott beparticionálni újra a meglévő törlése után. Ott lesz a gond. -
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #311 üzenetére
Amikor újratelepítek fel sem kínálja a partíció kezelőt dos alól winnt vel de ez ugye normális. Ekkor fat32 és ezen vannak a win telepítő fájlok is. Amikor előretelepített hdd teszek bele akkor ntfs.
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #311 üzenetére
Nem eredeti lemezről. Ez okozhatja?
Csak sp1 van original. -
Realradical
őstag
Valami nem kerek ott. A boot.ini-d úgy néz ki mintha valami win2000 alól jött volna.
Hasonlóan kéne kinéznie elvileg:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP
Professional" /fastdetectEredeti Win-t próbálsz telepíteni? Ja igen. NTFS a partíciód? (véletlenül nem FAT32?)
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #308 üzenetére
Hibátlan. 100/100%
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Realradical #306 üzenetére
Egyben 40gb egy partíció.
-
Dr.Ádám
tag
Üdv!
Adott egy laptop amiben csak hdd van. Se cd, se fdd nem áll rendelkezésre. Usb boot nincs.
Xp t szeretnék telepíteni de első újraindítás után "NTLDR is missing". Ha más gépen előretelepített xp vel telepített vinyót rakok bele akkor is "NTLDR is missing".
Minden esetben megtalálható a gyökérben az nt loader fájl és az ntdetect is. Viszont boot ini nincs!
Valami megoldás?
-
adamkatre
csendes tag
Hi!
A következő történt velem , véletlenül kitöröltem az ntlde fájlt, ami ugyebár szükséges a bootoláshoz. Az indításkor az oprendszer bootolása előtt kiírja , hogy hiányzó ntldr az újraindításhoz nyomja meg az Ctrl + Alt + Del gombokat. Több módon is probáltam már megoldani , például windows xp javítással , cd-ről pendrive-ról. Próbáltam olyat is , hogy merevlemezről , amin volt működő oprendszer másolom át de azt se engedte bootolni.
Megköszönném a segítséget , akár olyat , hogy hogyan tudom cd-ről bebootoltatni az xp-t mert ugyebár jelenleg újrarakni se tudom. A cd-t berakom boot sorrend minden rendesen be van állítva, de valamiért nem pörgeti be a cd-t , próbálkozik de nem megy , és utána megint csak jön a hibaüzenet.
Köszi! -
iceesp
csendes tag
Sziasztok!
nekem telepítés előtt van hiányzó ntldr hibám... másig gépről volt formázás aztán utána lett ez! a formázás oka h betöltésnél megakadt(verifying dmi pool data)
még egy kérdés abit fatal1ty an8 a lapom és a biosban milyen jeleket keressek az usb-s boot-ra gondolom az öreg fat1 még nem tud ilyet vagy igen?!
írjatok vmit lécci mert :s
a válaszokat előre is kösziiijöhet püüü is!!!
-
imrefos
tag
Hali van egy olyan problémám nem akar be BOOT olni a cd jo a olvaso is jo meg a sorrend is jóde mégse bootol be mi lehet a baj??
-
zardoc
csendes tag
Sziasztok!
Hiányzik az NTLDR fájl,csak a ctrl+alt+delete engedi nyomni és újra indul.
Beállítottam BIOS - ban elsődleges meghajtónak CD\DVD olvasót.
Ezután próbáltam boot-olni de nem csinál semmit.
Van valakinek tanácsa mit csináljak?
Köszönöm előre is! -
Fegyoka
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis problémám akadt. A hiányzó NTLDR után eltűnt a rendszerből az adott meghajtó, és más gépbe betéve, sem látható már.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond, vagy mi lehet az orvoslás módszere?
Köszke előre is! -
matekaa
csendes tag
sziasztok
I_Am eltudnád küldeni nekem is meg vmi részletesen hogy megértsem mert ehez nem nagyon érek
email:meszarosmate007@freemail.hu
jah és hiányzo ntldr hibám van
-
bartrender
csendes tag
hello
nekem is van egy ilyen problemam hogy nem boot ol bena gepem hanem az irja ki hogy hianyzo NTLRD.
probalok ra telepiteni uj win akor se semmi tortenik,nemnagyon ertem ezt most,
1 HDD- n vana rendszera tobbi dokumentummal particionalva,es megsem bootol,hogyan tudnam ra vissztenni ezt az ntlrd-t?
-
mystic185
csendes tag
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni abban hogy elindítottam a gépemet és azt irta ki hogy "hiányzó NTLDR".
Mit tegyek ilyenkor?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! -
gaba00
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #292 üzenetére
Kö a választ.
Valóban érdekes a problémám, ugyanis +vinyót nem raktam hozzá, és a PQM-hoz is csak már a probléma után nyúltam.
A biossal nemtok mit kezdeni, mivel 1 vinyóról van szó, ami ketté van osztva, a javítással meg soha nemtok vmiért boldogulni. Maradt az, hogy kapott még1 op rdsz-t a másik meghajtó is, hogy letudjam szedni róla a dolgaim, aztán jöhet az új partíció.Vhol olvastam azóta, hogy ilyen gondot okozhat a gyorsformázás a vinyón, és nekem az volt.
Még1x köcce a választ...
-
Hali!
Magától nem szoktak a meghajtó betűjelek cserélődni, annak mindig oka van, ráadásul 2 külön gépen is. Meggyőződésem, hogy te kevered meg a rendszert valamivel, de most nem ez a lényeg, hanem hogy megoldást találjunk.
Ha esetleg utólag beleraktál egy másik HDD is az asztaliba pl, vagy a notira dugtál egy külső HDD-t, akkor ez egyszerűen orvosolható, nevezetesen, hogy BIOS-ban a boot sorrendet megfelelőre állítod(az a HDD legyen az első, amin az XP van)
Ha nem ez a szitu, akkor XP telepítő cd-ről boot-olj, indítsd el a javítókonzolt és ott add ki a fixmbr majd a fixboot parancsot.
A javítókonzolba a úgy jutsz el, hogy addig menjen a telepítő, amíg a szerződést el nem fogadod(F8), ezután fogja felajánlani hogy Folytatás(enter) vagy Javítás(j)Sajnos a PQ-val történt mahináció rossz ómen, nem kellett volna, ki tudja mit cseszett szét.
Fire.
-
gaba00
csendes tag
Az előzőhöz csak annyi még:
Win Xp és nem volt Ghostolva a rdsz.
-
gaba00
csendes tag
Hali!
Előre is köszönöm, ha vki tud vmi okos megoldást a problémámra, ami 2 gépemen (asztali és laptop) is előfordult 2 héten belül.
A gép nem indul, hiányzó ntldr hibaüzenet.
Kettéosztott vinyó, C rendszer, D dokumentum.
Boot indítás után kiderül, hogy a 2 meghajtó betűjel megcserélődött és sajna hiába írom vissza PQ magic-el, új indításnál uez a gond....... -
herczeg6179
csendes tag
jólvan, a windows 7 dvdről be tudtam bootolni és eljutottam a formázásig úgyhogy probléma megoldva
-
herczeg6179
csendes tag
hi
problémám a következő:- windows újratelepítés, cd-ről minden bootol faszán, egy winchesterem három partíciójából kettőt leformázok egyen adat van úgyhogy az marad.
- telepítés indul, fájlok felmásolása, reboot (innentől nincs op-rendszerem)
- újraindulás után jön az alapprobléma így néz ki alapból csak magyaramit eddig próbáltam(egy rakat topic átolvasása után)
- windows cd-ről boot és előröl az egész telepítés, de: nem bootol cdről
- jólvan gondolom, irány a BIOS berakom CD-t elsődleges bootnak: semmi
- oké, akkor letiltok minden mást, csak cd-ről bootoljon. erre kiírja hogy nem talál semmit amiről bootolni tudna. a windows cd ami bent van tuti jó, ma már egyszer bootlolt róla, egyébként kipróbáltam másik xp cdvel is, ugyanazt írja ki
- PQ Magic boot lemezt és Ultimate Boot CD-t sem ismeri fel boot lemeznek
- csináltam egy USB-s boot lemezt ez alapján (method 2), erről a pendriveról bootolva kaptam egy Lemezhiba! üzenetet.jelen pillanatban két ötletem maradt:
- kiszedem a vinyót (laptop btw), de ezt nam nagyon szívesen mert akkor bukom az egy év garit ami maradt (és ugye szoftverrel nem foglalkoznak) és rárakom slavekent egy másik gépre
- vagy lenne értelme megpróbálkozni egy másik verziójú windowssal/linuxszalilletve valakinek valami ötlete?
-
Viktor77
titán
válasz
G.Beatrice #285 üzenetére
Hát, ha nem ment tönkre a vinyó, a ki-be kapcsolgatástól, akkor is javaslom, hogy kérj meg egy hozzáértőt, hogy nézze meg neked a gépet. Elég bonyolult így fórumon keresztül megreparálni ezt, főleg, ha valóban ennyire nem vágod a témát (nem bántásként mondom).
-
Viktor77
titán
válasz
G.Beatrice #282 üzenetére
Elsőnek (ha nagyon nem állítgattál elötte semmit), nézd meg nem felejtettél-e floppy-t a meghajtóban. Találkoztám már olyan irodai géppel (nem eggyel), ahol alapból floppyra volt az indítás belőve, és hát ugye ilyenkor nem éppen szerencsés floppyt hagyni a meghajtóban.
-
G.Beatrice
csendes tag
sajnos nem ertek hozza, nem tudna valaki elmagyarazni pontosabban, reszletesebben, hogy mit is kell csinalni, lepesrol lepesre?Koszonom
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
G.Beatrice #280 üzenetére
Olvasol is vagy csak írsz ? Első pár hsz-t ebben a topicban fusd át. azzal kezd ha nem megy úgy akkor írd le miket hogy próbáltál és mit ir miért nem megy.
-
G.Beatrice
csendes tag
Hello, elnezest, lehet az elobb rovid voltam, a helyzet, hogy surgosen szuksegem van a gepre, nagyon fontos dolgom van rajat es nem indul, vagyis elindul de csak az elejen es leall annyit kiirva, hogy hianyzik a NTLDR, es nem indul barmit vegig nyomogatok a billentyuzeten, meg igy nem jartam, ha tudtok kerem segitsetek, nagyon halas lennek. Elore is koszonom
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
G.Beatrice #278 üzenetére
Első pár hsz-t olvasd el előbb ha úgyse megy akkor ird le miket csináltál.
-
G.Beatrice
csendes tag
Hello, mi a megoldas, ha hianyzik a ntldr?nagyon szepen koszonom
-
szabika18
csendes tag
Bocs a multkori bunkóságért csak egyik "okos" barátom próbált meg segítséget kérni az én pc-m ról de ahogy látom nem nagyon sikerült neki.
okostojás... Tényleg bocs ha bunkó volt.
Egyébként én is mondtam neki hogy nálunk elég nagy a kuka szívesen beledobom neki...
-
78zolika
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #273 üzenetére
" Elromlót a CD olvasója , Ubs röl " sem tudja újra rakni a Windowst De lehet hogy én értetem félre
-
h.adam.92
őstag
bocs srácok, azota elmaradtam nektek egy köszcsivel, tényleg ez a rosszul kiírás volt a probléma, szval köszcsi
-
válasz
szabika18 #272 üzenetére
Hali!
Ha azt sem tudod leírni, hogy mi a problémád, akkor inkább ne tedd!
Ha NTLDR hiányzik, akkor ezzel a hibával leáll a noti, akkor mikor látsz te olyat, hogy hiányzó hal.dll?
Ha meg látod, akkor azt legtöbbször az XP telepítése közben jön elő, akkor mégiscsak tudsz boot-olni valamiről?
Ha igen, akkor meg mi az hogy, cd olvasóm meghalt, meg usb-ről sem tudok bootolni?Ha így teszed fel a kérdésed
"NTLDR hiányzik hal.dll hiányzik cd olvasóm meghalt usb ről sem tudok bootolni nem indul a laptopom..mit csináljak?
köszi előre is"
Akkor ez a válaszom:
"Akaszd ki egy oszlopra, aztán lődözz rá csúzlival, vagy használd levélnehezéknek"Ha értelmesen kérdezel, akkor értelmes választ is kaphatsz.
Fire.
-
szabika18
csendes tag
NTLDR hiányzik hal.dll hiányzik cd olvasóm meghalt usb ről sem tudok bootolni nem indul a laptopom..
mit csináljak?
köszi előre is
-
h.adam.92
őstag
válasz
kraftxld #268 üzenetére
a formázást nem vettem még észre, de később kiderült az is h egy másik gépen lett igy winből feltéve a windows az én vinyomra. itthon bedugtam és azt irta h bootoljak ujra és kiderült h a másik vinyora tett record fileokat amik nekem a boothoz kellenének...
ez mgé az NTLDR problémám előtt volt.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #266 üzenetére
ezt nem a formázás miatt kérdeztem, hanem azért mert akkor egyből bootolt.
mert asztali telepitésnél kék képernyő(az xps kék képernyő) ott vmi eszközöketű teleitett majd 15sec utáni resi. utánna jött a másik kék képernyő amikor lehet formázni stb.
de akk legyen igazatok, remélem énis h csak ennyi volt a probléma. -
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #263 üzenetére
de az nem számit h asztalrol lett elkezdve a telepités. ott vacakolt és utána 15 sec után resizett. és azután a resi után egyből indult a kék képernyős telepités.
v ez nem számit?
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #263 üzenetére
jo persze mindenkinek köszi
(még a látogatóknak is akik aurájukkal segitettek a helyes irányba terelni)
kösz nektek
karácsonyi ajándéknak jolesz -
válasz
h.adam.92 #262 üzenetére
Hali!
Szívesen, de ez nem csak az én érdemem, hanem kraftxld kollégáé is, hisz ha nem tette volna fel korábban a "jó" kérdéseket, akkor nehezebben jutottunk volna el a megoldásig.
(És én is ugyanazokkal a kérdésekkel kezdtem volna)
Fire.
UI: Azért a "hiányzó NT Loader..." témától nem kicsit kanyarodtunk el...
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #261 üzenetére
HALLOD 2 NAPJA ROHADOK VELE!!!
GONDOLTAM H VMI KIS ROHADT PROBLÉMÁJA VAN NEM VMI KOMOLY. ÉS TESSÉK...
kösz szépen
(direkt van nagy betűvel)
ezt nemtudtam
-
válasz
h.adam.92 #257 üzenetére
Hali!
"az a baj, hogy azt csináltam h amit az isoban láttam fileokat rámásoltam a vinyora, és onnan adat dvd-ként másoltam a dvd-re?" IGEN!
Remek, de Te legalább bevállalod(mint Ambrus doki páciensei), hogy elcseszted....
Sebaj, jó úton haladsz a gyógyulás felé.
Akkor azt az ISO-t kellene LEMEZKÉPKÉNT kiírni, pl Nero-val így: [link]. Kijelölöd ezután az ISO-t(nem kell kitömöríteni sehova), aztán mehet az írás. Utána egyből be fogsz tudni boot-olni róla...Fire.
UI: Minden boot-os lemezt képfájlként(image) kell leszedni, illetve képfájlként kell kiírni.
-
-
DJackson
tag
válasz
h.adam.92 #249 üzenetére
itt a kutya elásva, hoyg nem a te lemezeddel csinálják meg
mod: szerintem rosszul csináltad. Ha megnyitod fájlkezelőben akkor egyetlen fájl van a lemezen, mégpedig az iso? Ez esetben nem jó. Az író programban megnyitásra menj, keresd ki az iso-t és elvileg egyből bejön az írási ablak. Ha jól csinálod, akkor írás után betéve különféle könyvtárakat és fájlokat kell látnod a lemezen, nem pedig egy db iso fájlt.
mod 2 (bocs) : az se jó ha a fájlokat átmásolod a dvd-r, ez ugyanolyan lesz mint amit a koléga mondott az előbb, hogy a bootsector nem íródik ki, na pont ekkor lesz nem-bootos a lemez sajnos.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #255 üzenetére
nah isoban van meg.
megnyitottam az iso-t és ami volt benne file rámásoltam az üres dvd-re diohélyban ennyi -
válasz
h.adam.92 #253 üzenetére
Hali!
Akkor visszaolvasva kraftxld kollégával folytatott "beszélgetésedet" is, 3 dolog tehetsz.
1. egy másik gépen/meghajtóban ellenőrizd, hogy olvasható-e a lemez
2. ha igen, akkor azt is ellenőrizd, hogy valóban boot-os-e a lemez. Sajnos a mai napig belefutok olyan userekbe, akik azt hiszik, hogy sima fájlmásolással át lehet másolni egy boot-os lemezt, ilyenkor azonban a "bootszektor" nem kerül másolásra.
(lemezképként kell leszedni, majd lemezképként kell kiírni)
3. ha ez is oké, akkor pedig marad, hogy hibás az optikai eszközMás lehetőség nincs.
Fire.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #252 üzenetére
persze látszik a neve, mivel akkor nem tudnám beállitani biosban h rola bootoljon. a lemezt is felpörgeti, még direkt meg is áll mielőtt bootolna h bepörgesse a lemezt.
persze h működnie kellene, de hát nem...
2 lemezzel lett próbálva 2 db ODD-n
-
válasz
h.adam.92 #251 üzenetére
Hali!
És ott látszik az optikai meghajtó neve? Valamint megvártad, hogy beolvassa a lemezt?
Az, ha egy lemezt beolvas a cd/dvd meghajtó, az jól látszik, biztosan beolvassa?
Ugyanis ha ezekre a kérdésekre mind IGENNEL válaszolsz, akkor annak be kell hogy bootoljon. Ha nem, akkor a lemezzel, vagy magával a lemezmeghajtóval van gond...Fire.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #250 üzenetére
igen, gondolom az F8 nyomkodására előjövő kis boot ablakra gondolsz. már próbáétam, ugyan az
-
válasz
h.adam.92 #249 üzenetére
Hali!
Vannak olyan lapok, amiknek nagyon gyors a boot-ja, azaz nem képes az optikai egység annyi idő alatt beolvasni a lemezt, amíg elér odáig a boot folyamat, ahol keresné. Ilyenkor egyes lapok "továbblépnek" és keresnek más bootolható egységet, ami esetedben persze nincs, hisz mindkét HDD üres. Ilyenkor azt kell tenni, hogy MANUÁLISAN belépni és kiválasztani, hogy miről bootoljon, ugyanis ilyenkor megvárható, hogy az optikai meghajtó beolvassa a lemezt.
Szóval lépj be a boot menűbe és várd meg hogy beolvasodjon a lemez. Azt hogy ezt melyik billentyűvel lehet, az változó, de pl Gigabyte F12, MSI F11, Asus F10/F2 stb...
Fire.
UI: a boot order az a bootoláshoz eszközök sorrendje, azaz ott kell/lehet beállítani, hogy melyik egységről induljon a rendszer. Elsődleges, másodlagos...stb egységet lehet megadni. Ott ahol nincs boot menűbe való belépési lehetőség, ott ilyen esetben(telepítés) elsődleges egységként kell megadni az optikai egységet...
-
h.adam.92
őstag
válasz
kraftxld #244 üzenetére
az a gáz h xp-vel meg win7-el is próbétam és ugyan ez...
de ha ugy telepitem fel h egy másik vinyorol amin van kést OP és onnan asztalrol inditom a telepitést akkor elkezdi, resinél eljutok a kék képig, megkérdezi hova tegyem, felteszi és kész. utána kihuzom a vinyot aminek a segitségével telepitettem és azt irja h bootaljak ujra...
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
lenne egy NTLDR problémám ami a következő. van 2db vinyom. mind a 2 teljesen üres, le lettek formázva. bootolásánl mikor betszem a win lemezt akkor ezt irja ki, hogy NTLDR is missing... Ilyenkor mit kell csinálni?
-
BambaHuba
tag
Visszaraktam a még jó vinyót a másik konfigba és már az se jóóóóó!!!!
Kérlek vki segítsen!!!!!!!
-
BambaHuba
tag
Sziasztok!
Amellett, hogy nekem is felütötte a fejét ez a NTLDR hiba más gondom is vasn.
Kivettem a szar merevlemezt és beraktam egy másikat (egy ugyanolyan konfigból) amin van win és azt írja ki h DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK....
Akkor ez az NTLDR hiba nem winyos???? Most jobban széttosztam a gépem mint format előtt?
Ja és BIOSBAN első bootnak Hard Disk van beállítva
Tanácstalan vok
-
Eicca
csendes tag
Hello!
Szintén Ntldr problémánk van!Ugye azt írtátok hogy formázzuk vagy javítsuk ha hiányzik az Ntldr,13 szor telepítettük újra a vincsesztert és 2 partíció van,(mindig formázva lett) és egyszerűen nem lehet felrakni rá..
A másik nagyon nagy gond hogy nem BOOT-ol nak a gépeink! (2gépről próbálkozunk) semmi sikerrel!Viszont az egyik vinyóra 2 szer rakta rá az ntldrt és azóta is 2 vincsesztert ismer fel a gép mikor csak 1 van benne!
LÉGYSZI segítsetek mert meghülyülök -
DriverX
csendes tag
Hello Segítsetek pls bocs a hejesirasi hiakert de ezen a billentyuzeten van 1-2 rossz gomb.
Na az lenne a baj hogy nekemis az ntldr file hianyt ir. A gepem virusos volt ezelott es nem tudtam rendesen kikapcsolni tehat elosztoval kellett. Berakom a win sp3 as telepito cd-t de semmit sem csinal nemtudom mi lehet a baja.
Az urjainditast is kiirja de nem csinal semmit.
Valaki segitsen pls. -
Jaay86
csendes tag
Sziasztok!
Na akkor még egy kis NTLDR:
Ha jól sejtem, a tápom kivitte a C:-m. Nem ezen van a win, de ez az elsődleges ezért ment az NTLDR. (Ha jól tudom.)
A kérdésem:
Ezt a winyót szeretném egy határozott mozdulattal kivágni az ablakon. (Mind1, hogy jó-e.)
Meg tudom csinálni enélkül a winyó nélkül a fent leírtak szerint a gépet win reinstall nélkül? -
number666
tag
sikerult jobban kiszurni magammal, mint gondoltam...
http://mossimossi.blogspot.com/2008/08/multi-boot-recovery-and-bootable-cd.html
Multi-Boot Recovery and Bootable CD
Ha van még vkinek hasonló gondja, akkor úgy néz ki, h ez megoldja. -
number666
tag
Hiányzó NTLDR nalam is...
De legalabb tudom a hiba okat, csak nem ertem miert most jelentkezett...
Ami eddig nalam C meghajto volt, az 1 ujrainditast kovetoen hirtelen D jelolest kapott. Ugy nez ki, h azert mert az XPs meghato logikaikent, mig a masik elsodlegeskent lett particionalva... Eszembe se jutna, h igy particionaljak egy vinyot...
Ennek ellenere, azert szepen fel tudtam telepiteni az XP-t, sot mar majdnem mindennel vegeztem, amikor reboot utan: hiányzó NTLDR... paff
Sikerult felraknom egy xosl-t, amivel veletlenul le is gyalultam az egeszet.Epp most sikerult visszaallitani.
A lenyeg: amit bootolhatova teszem a logikai meghajtomat, sztem siman be fog tolteni az xp. -
Alex94
csendes tag
Hello!! Nekem az baj a gépemnek,hogy mikor berakom a Daytona 2008 telepítő cd-t akkor el sem indítja !!és így nem nagyon tudok hozzáférni a géphez!!!!Szall nem tudom megoldani ezt a problémát!! Szall vki megtudná mondani ja és elküldi valaki email-ben a NTLDR-fájlt nagyon szépne megköszöném előre is köszönöm valaki küldje el!!!!
Email: wowos94@citromail.hu
-
akaido
addikt
Másolj át egy másik gépről egy kész boot.ini fájlt, de erre jó a Javítókonzolban kiadott fixboot parancs is!
A boot.ini tartalma( egy Jegyzettömbbel is létrehozható, csak boot.ini-ként mentsd el.)[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetectde van kész is: [link]
-
Ap3m
csendes tag
Hát ez a dolog megoldotta ezt a problémámat. Most azt írja ki, hogy érvénytelen boot.ini file!
Érdemes egyáltalán xp-vel vesződni??? -
Ap3m
csendes tag
Köszönöm a segítséget ez megoldódott. De az NTLDR file még mindig hiányzik! :S
De még egyszer köszönöm a segítséget.
-
akaido
addikt
-
Ap3m
csendes tag
Ezzel sem jött össze. Sőt most mikor a cd-ről bebootol a gép előtte ki kell választanom h mit is töltsön be. Mikor a rebulidot használtam kért valami azonosítot. Adtam neki egy 1-st. Most kettő van ott a windows xp és ez az 1. x) Azzal mit csináljak? Valamint esetleg ötlet még. Bár lehet h kidobom a francba a gépet! x)
-
Ap3m
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is ez a probléma merült fel és egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele. Újratettem a windowst már nem egyszer. Kipróbáltam a verzókat amiket itt tanácsoltatok. De sajnos sem a scandisk, sem a fixmbr, Fixboot kombináció, sem az átmásolom a filet egyszerűen problémamegoldás nem jött össze.
Arra szeretnék kérni valakit a tisztelt társaságból, hogy az email címemre küldje el ezt a bizonyos file-t? Mivel nem vagyok jártas ezen a téren kérem írja bele h hova kell másolni.Előre is köszönöm. Ap3m
-
akaido
addikt
A javítókonzolt a Telepítés közben a J betűre való koppintással tudod elérni, ill. Neked ez nem műxik.
A torrent link itt és ilyetén formában nyíltan nem fog működni, mert kimoderálnak, tehát saját magadra vagy utalva ha torrent linkre vadászol.
Tipp: Kérj kölcsön egy jogtiszta xp cd-t és arról "butulva" indítsd a javítókonzolt... -
trafo90
csendes tag
Elolvastam az összes hozzászólást, majd rájöttem hogy a sp2-s xp CD-ről nem tud bebootolni az xp.
ez szivás, mert sehol sem találok sima xp professionalt a neten.
valaki tudna küldeni egy torrent linket?
trafo90@indamail.huelőre is köszönöm (természetesen visszatölteném azt, amit letöltöttem)
-
trafo90
csendes tag
-
-
trafo90
csendes tag
Nekem is ugyanez a bajom van.
Nagy okosan total commanderrel töröltem minden fájlt az egyik particiórol.
Majd mikor másnap bekapcsolom a gépet ezt irja ki:
Hiányzó NTLDR
Ujrainditás: ctr+alt+delberaktam az xp telepitő cd-jét de nem csinál semmit sem, gondolom azért mert, töröltem a boot.ini fájlt is. most mit csináljak?
irtatok hogy a főgyökérkönyvtárba kell bemásolni pár fájlt, de hol van ez? hogyan érhetem el? -
bendegu
csendes tag
Szevasztok én így oldottam meg:
Előjött a "hiányzó ntldr" sor amit a többszöri újraindítás nem oldotta meg(EZ FONTOS INFÓ)
Nah akkor keresgélek a megoldásra. itt elolvasom mi a megoldás.
No akkor mondom magamban kezdjük el. előveszem a cd-t kapcsolom be a gépet de hoppá a cd meghajtó nincs bekötve nem tudom berakni a cd.
Már nyomni akarom ki a gépet mikor látom hogy a xp most valahogy elindult.(pedig előtte egyszer sem pedig többször próbáltam és nem csináltam vele semmit.)
Nah hát úgy néz ki nekem elég ha elolvasom a leírást és már meg van oldva a dolog.
Remélem nektek sem volt nehezebb dolgotok. -
Tibi78
csendes tag
ja meg 2 alaplappal
-
Tibi78
csendes tag
helló nekem is ezt csinálja már 4 vinyóval kipróbáltam meg 3 dvd-vel...
-
ellso
csendes tag
hiányzó NTLDR esetén mit tudok tenni, hogy a PC elinduljon?
Válasz köszönöm -
polo88
csendes tag
Segítségre lenne szükségem, nekem is hasonló a problémám.
Van 2db RAID0-ba kötött vinyóm. Először feltettem rá egy XP-t, majd később vistát. Rendje módja szerint a vistával együtt jött egy felület, melyen választhatok a korábbi windowsok és a vista között.
Minap azonban új vinyót akartam kipróbálni, ám sehogy sem ment az, hogy az XP lássa. A próbálgatás közben pedig betettem a winXP telepítőjét, majd floopyról beadtam neki a raid vezérlőjét. Hiba volt. Hiába vettem ki a plusz vinyót, az XP azóta nem indul el, 0×0000 szerű hiba és a hiányzó ntldr gátolja meg az indításában. A vista is panaszkodott, de megjavította félig a telepítőlemeze.
Érdekesség, hogy a vista viszont felcserélte a meghajtóbetűzést még a legelején: amit az XP E: meghajtónak lát, azt a vista C:-nek, és amit a vista E:-nek, azt az xp C:-nek. Ez utóbbi komoly problémává vált, mert a meghajtóváltogatás miatt a vista rendesen betűzte a dolgokat (azaz az eredeti csavar megszűnt), de így nem tudott belogolni (nem látta a user profilokat, de a login screenig érdekesmód eljutott). Egy safe módos belogolás után regeditben átírva a meghajtókat, minden renbejött a vistával. XP-vel továbbra is bajom van.
Tehát a helyzet: a gépen egy RAID kötetes vinyó, azon egy XP és egy vista. Az XP ntldr-t hiányol, a vista fut. A RAID kötetet az XP telepítésnél csak akkor látja, ha floopy beadogolom neki a raid vezérlőt.
Próbáltam már, hogy XP telepítőlemezzel kérem a rendszer javítását, de F2 után nem látja a vinyót, ha meg F6, akkor nem látja a már rajta levő XP-t (nem ajánl fel javítást). Ebben az esetben az történik, hogy elvisz a telepítő addig, hogy partíció kiválasztása, kiválasztom a régi partíciót, majd közli, hogy az nvraid.sys (v hasonló) filet nem tudja másolni, márpedig enélkül nem tudja folytatni a telepítést.
Valami javaslat, tipp? Sajnos diák vagyok, így ha jól tudom, support nekem nem jár.
-
Magyar Atom
csendes tag
Nos, egy 3 órás szívózás következtében úgy néz ki, hogy legyőztem Bill Gatest pasziánszban, és egy félbruteforce megoldás után annak rendje-módja szerint visszaindult a régi, szép windóz
. A megoldás annyi, hogy a működő boot.ini-jét felpakoltam egy flopira (meg persze ott volt az ntldr meg az ntdetect.com is), aztán a bootban kilőttem a primary master szerepét betöltő régi meghajtót, rajta az új ikszpével [auto->none]. Ezután CD be, konzol elő, és átmásoltam a boot.ini-t a másik meghajtó gyökérjébe. Egy resetet követően a beállított, régi windows kérdés és kötekedés nélkül bejött. Ezek után töröltem a régi meghajtóról a "javító"-windows-t, majd a bootban visszakapcsoltam primary masternek [none->auto]. És láss csodát: a gép kerepel minden gond nélkül
-
Magyar Atom
csendes tag
Nos emberek, üdvözlök mindenkit. Nyilván nem véletlenül vagyok én sem itt... Nos, az alaphelyzet a következő (nem írnám le, de már mindent végigzongoráztam, és az én szép(?), mindenre jólbelőtt windózom még mindig mély hallgatásba burkolózva fekszik a meghajtón...
) : rendelkezem kettő darab 80 gigás HDD-vel, egy volt a gépben alapból, egyet meg később vettünk hozzá. Erre az újra felpakoltuk az ikszpét, aztán működött, tehát örültünk. Egészen mostanáig, mert sikerült valamit úgy letörölni a RÉGI meghajtóról (amin akkor már nem volr oprendszer), hogy az ÚJon lévő XP a klasszikus üzenettel tért vissza. Átolvastam a mindenféle itt szereplő okosságokat, ki is próbáltam (majdnem) mindet (a fixmbr megijesztett azzal, hogy eléthetetlenek lesznek az adataim, akkor meg már mindegy, ha újraraknám). Annyiban szerencsés vagyok, h mivel két winyó van, rögtön fel is pakoltunk a régebbire egy XP-t, úgyhogy azzal tudok operálni. Fixboot volt, az új (a továbbiakban D: ) meghajtón szerepel az ntldr, az ntdetect.com és a boot.ini is. Bcupdate, bcupdate2 is simán lement, és még mindig nem hajlandó bebootolni a régi wint, mindig az újat veszi elő. Ha átírom a boot.ini-t, hogy a D:-n keresse a dógokat, akkor kiírja azt a féloldalas szöveget, melynek rövid lényege annyi, hogy ez nem jó. Ha valakinek van még valami ötlete, megköszönném, sőt meg is teszem előre is
.
-
otto89
csendes tag
Nekem is felmerült ez a NTLDR probléma, leformáztam a ketté osztott vinyóm első részét amin a windows volt, ezután mikor visszatettem előjött a hiányzó ntldr-es dolog. Másik gépről rá is másoltam ezt a fájlt de állandóan újraindul és semmit se tudok előhívni.
Segítsetek pls. -
gabber01
addikt
Látom, ezt a topicot sem sűrűn látogatják.
Na nem baj, hátha betéved vki.
Tehát, az IDE-s Master Drivera történő friss win telepítés sem oldotta meg a problémát. Kifogytam az ötletekből. Formázás kizárt. Ha van vkinek bármilyen ötlete még azt szívesen fogadom. Addigis csinálok pár biztonsági mentést a win cd-ről, ha az megsérül legyen mivel bootolni. De hogy mi az összefüggés, hogy ha benn van a cd akkor simán megy minden, ha meg nem akkor nem indul továbbra sem értem. -
gabber01
addikt
Ez már tényleg röhejes. Egy másik winyón és partíción lévő win-t is javítottam most ami olyan mintha most raktam volna fel. De a hiba még mindig fennáll!!! Ez kész. Most megpróbálok majd az IDE-s winyóra is felrakni egy wint, hátha az segít, de ezek után már azt is kétlem hogy ha leformáznám az összes winyót a pi**ába az segítene (ezt persze semmi esetre nem tenném meg). De, hogy ennyit kelljen sz*pni csak azért, mert 2 secre egy másik winyó volt benn az IDE-s helyett ez hihetetlen. Köszi Microfos.
-
gabber01
addikt
No, én is szívok ezzel a problémával, és már mindent próbáltam ami csak eszembe jutott.
A probléma azóta van, hogy én hülye beraktam egy haver winyóját az enyém helyére (mindegy miért, másolni kellett volna rá amúgy). Ekkor ugye azonnal jött az ismert hiányzó ntldr szöveg, mivel az enyém master ide volt így ezen van a MBR. (Még van két másik SATA winyóm, egyiken a főrendszerrel, de a MBR akkor is az idesen van) Na mondom szupi, én winyóm vissza, de persze azóta is ez van. Próbáltam már javítokonzolból az ntldr és ntdetect.com fájlokat felmásolni majd fixboot és fixmbr, de semmi siker. Win XP cd nélkül még mindig hiányzik neki az ntldr. Egyszerűen nem értem. Ha viszont úgy indítom hogy benne van a telepítő cd akkor simán bebootol winyóról. Mit lehet még csinálni, hogy ne kelljen mindig a telepítő cd-t kotorásznom mert elég idegesítő. Most már nem nagyon tudok magamtól mire gondolni és nem turkálok tovább a javítókonzolban. Vmi ötlet? Pls help!!! -
DoubleD
aktív tag
Én is belefutottam a topiknyitó problémába.
A problémám kiváltó oka - ahogy előttem írták -, hogy "rendet akartam tenni" a C: gyökérkönyvtárában, így minden bizonnyal (by accident) letöröltem a két alap fájlt is (a boot.ini-t nem, mert az azért tényleg láma dolog lett volna).
A fixmbr és fixboot parancsok így persze nem használtak, azonban az XP cd-t betéve, arról bebútolva (javítás menüpont, ahogy előttem is sokan írják...) a copy paranccsal szépen visszamásolgattam a fájlokat a c meghajtó gyökerébe, és lőn: újra bútol az XP.
Semmi szívás a kislemezzel (laptopban 2008-ban, b+??), semmi gép újrarakás. Visszaolvastam, megoldódott.Még a GRUB-ot visszavarázsolom mellé, azt' kész is vagyunk.
Jó lecke volt, és köszi Csontikkának, meg a többieknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest