Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila206
tag
válasz
Doky586 #44972 üzenetére
A program, amivel néztem: SeaTools for Windows
Az első kép, amit a kérdéses HDD-ről készítettem: KATT IDE
A laptopomon most nincs a közelben, ott ott csak annyi volt, hogy a bootolás közben előjött egy ilyen lista:
Samsung 840 SSD Unlock
WD10JPVX Lock
Itt kiválasztottam az SSD-t, majd enter után bejött a win10. Fura is volt, mert a HDD-n csak adatok voltak, rendszer nem.Az asztali gépben lévő másik winchesterre a következőt írja: KATT IDE
Mi a véleményetek? -
attila206
tag
válasz
King Unique #44964 üzenetére
Win7->Win10 frissítés után eltűnt a HDD-m. Lehet, hogy kontakthiba is volt a beépítőkeretén, nem tudom, de amikor elkezdtem a frissítést már akkor is 99 adatátviteli hiba volt.
Beletettem egy másik gépbe kábelen és azt írta ki a gép indulásánál, hogy "AHCI Port 2 Device error."
A lemez jelenleg nem inicializálható I/O eszközhiba miatt, hiába nyomok rá többször. A laptopomnál és egy segédprogramnál viszont azt írta ki, hogy a winchester állapota: LOCK (a többi meghajtónál unlock volt).
Mi titkosíthatta le? Hogy lehet unlock-olni? Vagy csak arról lenne szó, hogy elektronika hibás?SP4C3: Nem engedi, nem csinálja meg...
-
attila206
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy 1TB-os WDC WD10JPVX 2,5"-es HDD-m. Sentinel szerint 100/100-as, semmi gondja nincs (raw read error rate.re is 0-t ír). A merevlemezen 1 partíció volt, amit csak adattárolásra használtam.
Most a winchestert csak a lemezkezelőben és a Sentinelben látom, az intézőben nem (hála a windows frissítésének).
Azt írja, hogy nincs inicializálva a HDD és válasszak GTP és MBR partícióstílus közül. Egyelőre nem választottam egyiket sem.
Kép: KATT IDE
Próbáltam linux alatt TestDisket futtatni. Nem talál partíciót rajta és mélykeresésnél is olvasási hibát ír.
Kép: KATT IDE
A kérdésem az lenne, hogy meg lehetne javítani úgy, hogy a mappaszerkezet is megmaradjon? Ha igen, akkor hogyan? Ha nem, akkor hogyan tovább?Előre is köszönöm a segítséget!
-
attila206
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van egy nemrég vásárolt asus-k52je sorozatbeli géppel. Mostanában egyre gyakrabban (pl játékok közben új pálya töltésnél, filmnézésnél tekerés közben, avagy játék és windows betöltésnél) úgy fagy le a gépem 1-2 percre, hogy csak az egeret tudom mozgatni, a hdd-nek a ledje folyamatosan szünet nélkül világít és az ég világon semmi mást nem tudok csinálni, mintha arra az 1-2 percre megfagyna az egész gép (egy Seagate Momentus 320GB 8MB 5400rpm SATA2 ST9320325AS van benne). Mi lehet ennek az oka, hogyan lehetne ezt a dolgot megszüntetni? Elég idegesítő, amikor 2 perceket kell várni
Régebben az egyik szervízben bent voltam, ott azt javasolták, hogy a rendszer visszaállítást kapcsoljam ki, de az sem segített a dolgon.
Ja és még valami. Feltelepítettem a HS Sentinelt és a következőt írja ki:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 584 alkalommal."
(a kondíciója 100%)Valamikor már újra is indult a gépem csak úgy, akkor úgymond megállt a vinyó szerintem, mert a következő hibaüzenet fogadott és ki kellett kapcsolnom a gépet, hogy menjen:
"Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and pressa key"Valakinek van valami ötlete
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest