- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Bittorrent topik
- Kriptovaluták és az adózás
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
Próbálta vagy hallotta már valaki ezt a Dynavoice Definition SW10 zárt sub-ot?
Sub vásárlás előtt állok és egyelőre ez 70-80K a keret. -
sixer66
senior tag
válasz Nemir Ombe #131665 üzenetére
Háttérzenélés szokott lenne, de ha zenét hallgatok sub-ot eleve nem használok, koncertfelvételeket pedig nem hallgatok 5.1-ben.
Mozin lényeg, hogy legyen egy sub, csak kérdés, hogy a 25cm elégnek bizonyul-e 20nm-en ebben a kategóriában. (azért utána érdeklődök, hogy kinél tudnám meghallgatni)
Tudom, hogy érdemesebb lenne az SVS-re vagy T12 re gyűjteni főleg, hogy Dynavoice a hangfalszettem is, de plusz 110K-m nem lesz, mert mindig van valami fontosabb, viszont egy sub-ot szeretnék a rendszerbe. -
sixer66
senior tag
válasz Norbi 72 #131661 üzenetére
És a majd jövő héten akcióban lévő Jamo J110 70-ért? Én nem hallottam még, de ennyiért én is elgondolkodtam rajta a 20nm-es nappaliba Dynavoice Challenger szett mellé.
Persze zártat szeretnék, de a T12-re vagy SVS-re nem fog mostanában összejönni a zseton úgy érzem.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz ttower #131629 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó ajánlatnak tűnik
Gondolkodom, hogy lecserélem a jelenlegi Denon 3808-at (tudom nem ez az Onkyo hozná meg a változást, maximum visszafele, ha jól gondolom), de mivel már ennek is bement az ára, olyan 150-160 körül szerintetek van jobb alternatíva, vagy inkább egy CA 651R (valamiért erre húz a szívem/szemem, pedig nem hallottam még) 200 körül?
Kicsit már unalmas nekem a Denon hangja és szeretnék kicsit más irányba is elmenni, bár a következő lépcsőfok a sub beillesztése a rendszerbe, most csak puhatolózom.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #129384 üzenetére
Én is kb. 2 éve szemezek vele, de eddig úgy voltam vele, hogy ez nagyon nem az én pénztárcámnak való, de mindig ki akartam próbálni.
Most se tudok (és ez nem sírás) megvenni egy komplett szettet belőle, de ha most elkezdem, akkor szépen apránként össze fog állni, mert ismerem magam.
A Denon-nal nem is biztos, hogy jól kijönnek, igaz HTA-ra lesznek a frontok rákötve, de maximum megyek tovább, mert ha nem próbálom ki, mindig ott lett volna a bogár, így maximum fizetem a tanulópénzt. -
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #129372 üzenetére
Mások véleménye alapján, de most van egy kis pénzem, amit bele tudok forgatni a próbálgatásba és persze egyszerűbb lenne meghallgatni máshol, de így saját rendszerben, saját kábelekkel és otthoni akusztikával tudom tesztelni, ami véleményem szerint a legpontosabb, csak pénz és időigényes.
Ha nem válik be, tovább tudom adni és maximum kicsit többet bukok, mint ha felkocsikáztam volna Pestre vagy akárhova, de ennyi áldozat mindig benne van szvsz. -
sixer66
senior tag
válasz Norbi 72 #129323 üzenetére
Szemeztem ezzel a Canton szettel is (bár a 496-os szett már csak egy 10-essel több, talán még jobban megéri...) és pont kimerítené a keretet is, viszont mindig is a RTi A7 tetszett (persze hallani azt se hallottam, lehet nem is tetszene annyira a hangja, bár kétlem), de csak külső alapján tudom nem szabad dönteni, viszont az RTi A7 190-ért lehet nem lenne rossz vétel.
-
sixer66
senior tag
200-250.000 HUF körüli áron milyen hangfalszettet ajánlanátok használtan, valamint jó akció keretében újonnan egy Denon 3808-hoz 20nm-re (zene/mozi - 50/50).
Eddig ezek versenyeznek:
Dali Concept 6 5.0/5.1
JBL ES80 (HIVOX) 5.1
Polk Audio RTi A7 egy centerrel kiegészítve kb. 250-be férne bele.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek otthon az új Monitor Audio Bronze 6-os hangfalakból, aki tudna mondani róla pár szót, mert itt nem nagyon találtam róla semmi infót, viszont külsőre nagyon tetszenek, persze az csak egy dolog.
Jelenleg semmi nincs, csak egy Dali C2-es háttér frontnak használva, viszont szeretnék összerakni végre egy szettet és a Denon-hoz azt olvastam, hogy a Dali és a Monitor Audio megy hozzá a legjobban. -
sixer66
senior tag
Sziasztok!
Nem éppen házimozi téma, de magáról az eszközről (Musiland 02/03/MX04) találtam bejegyzés a topicban és érdeklődnék, hogy Nagykőrös közelében nincs-e véletlenül valaki tulajdonában egy Musiland MX04-es DAC, amit akár letét ellenében próbára bocsájtana egy napra, hogy saját rendszerben ki lehessen próbálni, mert tervezem a beszerzését, de nincs tapasztalatom még csak hasonlóval sem, csak HTPC-vel és annak belső integrált/dedikált hangkártyájával.
-
sixer66
senior tag
válasz drbossko1981 #126368 üzenetére
Ezt gondolom nem nekem akartad írni
-
sixer66
senior tag
Érdemes egy HTA30-at bepakolni egy kibelezett sztereó erősítőbe (számomra könnyebb lenne) vagy mindenképp új dobozt kell neki gyártani? Gyakorlatilag gondolom nincs akadálya, csak senkinél nem olvastam, hogy esetleg így járt volna el, ezért kérdezem.
-
sixer66
senior tag
válasz Dorian #126215 üzenetére
Igazán kedves vagy, de én Nagykőrösön lakom jelenleg, Pesten nem nagyon járok mostanában.
Nagyon érdekelne, hogy mennyi pluszt érzékelnék a Concept 2-es "fronton".
Amúgy Concept 2-esekből vagy hasonló polcsugárzókból szeretnék még kettőt, hogy egységes legyen majd a mozi hangzás (panelba nem is kell több nekem). -
sixer66
senior tag
Durván egy éve már nem nagyon volt időm mozizni, plusz egyelőre csak front hangfalaim vannak (így még nehezebb mozi hangulatot teremteni ), így arra gondoltam, hogy egy sztereó láncot kötnék a Denon 3808 után.
A fórumot olvasva a HTA30 lenne a legkézenfekvőbb, és talán a legolcsóbb is ár/érték arányt tekintve.
Van itt olyan fórumos, aki foglalkozik a szóban forgó erősítő építésével?
Láttam egyet AVX-en, de egyelőre egy frissen épített darab után néznék. -
sixer66
senior tag
Dali Concept 2-höz milyen polcsugárzó áll közel hangzásban a Dali-n kívül?
Concept 2-t szeretnék egyelőre monitornak használni, így hozzá szeretnék háttereket, de nehéz fekete jó állapotú Concept 2-est találni, általában szettben adja mindenki. -
sixer66
senior tag
Ha valaki lemaradt a -40%-os edigital AQ kábel akcióról, most az extreme audio-ban is -40% kedvezménnyel lehet vásárolni.
-
sixer66
senior tag
válasz Kroland25 #118474 üzenetére
Én is köszönöm a hallgatózást.
Hallottam még az Arcam vásárlásakor a szettet, ennyi mélyet akkor még nem adott ki magából a Focal.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy Kroland kolléga ki is szolgálja mind az Arcam-ot, mind a hangsugárzókat megfelelő kábelezéssel.
Az én tapasztalatom a hallgatózás során, hogy kis hangerőn is megfelelően dinamikus a hangzás, viszont nekem sokkal jobban tetszett az összkép, ha ki volt kapcsolva bizonyos beállítás (majd Kroland kolléga megmondja pontosan melyik beállításról van szó), mert így előkerültek a megfelelő magas hangok a mélyek mellé.
Az Arcam nagyon dinamikus, fél hangerőn is hatalmasat szólt, ebből is látszik, hogy nem kispályás ez az erősítő, de hát ez már nem is a belépő/közép kategória sem árban, sem teljesítményben, de a fórumon olvasottak szerint az Arcam alsóbb kategóriái sem vallanak szégyent saját árkategóriájukban.Összességében nagyon dögös és részletes hangzást hallottam, bár közel se tudta Roland megmutatni mit tud a szett a szomszédok nagy örömére
Ezt az élményt már csak a projektor fogja még jobban növelni, de ehhez már tényleg kell egy moziszoba, amihez mielőbbi megépülést kívánok -
sixer66
senior tag
Tegnap majdnem boldog tulajdonosa lettem egy Dali Lektor 5.0-ás szettnek igen kedvező áron, de sajnos az eladó csúnyán benézte az árakat.
Egyik MM-ban kb. 2 hónapja láttam kirakva egy utolsó darabos Dali Lektor LCR-t 59.990 Ft-ért, amit igen kedvezőnek találtam, főleg hogy használtan is 60-70.000 körül szokott menni és ezen ugye van 5 év garancia is volt.
Másnap már nem volt ott , de most újra voltam az említett boltban és összeraktak egy komplett szettet Lektor-ból, amire az eladó fel is hívta a figyelmemet, hogy ritka nagy akcióban van, mivel kiállított darab.
Odamentünk és mutatta, hogy most 189.990 FT-ért elvihetem egyben az egészet, mivel utolsó darab és minden komponensre természetesen él az 5 éves garancia és még a dobozuk is meg van.
Próbálgattam majd egy órán keresztül, közben az eladót el is küldtem, hogy kérdezzen rá, hogy ez így tényleg nem kamu-e, plusz akkor még nem tudtam a dobozokról, és jött gyorsan vissza, hogy most az egész szettet vihetem ennyiért bedobozolva és mit ad isten, még karcolás/sérülés sem volt rajtuk.Úgy voltam vele, hogy nekem ez mindenképp kell, viszont nincs nálam ennyi KP,haza kell szaladnom ( MM-otthon oda vissza 100km) és 1 óra próbálgatás után hazaindultam.
Miután hazaértem, elkezdett mászkálni a hangya, hogy ennyiért a frontok szoktak menni vagy kicsit többért, inkább felhívom a boltot és rákérdezek, még mielőtt visszamennék, hogy akkor tutira menjek.
Sajnos a telefonban közölték, hogy benézte az eladó, mert 189.990 csak a front pár, az LCR 59.990 a Lektor 1-es hátterek pedig 44.990 ft-ba kerülnek, így egyben 275.000 ft-ért elvihetem őket
Így már nem voltam annyira boldog, mert 299.990ft-ért ugye már akcióban bontatlanul meg lehet őket vásárolni.Az LCR úgy gondolom továbbra is megéri a 59.990 ft-os árat, de erősítsetek meg ebben.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Csabroncka #116534 üzenetére
Egyszer csak fel kellene jutnom Pestre hallgatózni, mert itt Kecskeméten nem sok esély van erre, viszont elkapkodni sem szeretném.
3 front között gondolkodom....Dynavoice MX65 V4, Dali Lektor 6, Dali Zensor 7
Van valakinek Kecskemét közelében a három közül valamelyik, amelyiket meg lehetne hallgatni? -
sixer66
senior tag
Ha csak frontot szeretnék, akkor 150K-ig Denon 3808-hoz Lektor 6 vagy inkább Zensor 7-es lenne jobb?
Van olyan fórumos, aki esetleg az egyikről váltott a másikra? -
sixer66
senior tag
Van jobb alternativa ennel a szettnel 200K-ig, amit erdemes lenne meghallgatni?
-
sixer66
senior tag
Jó olvasni a hozzáértők véleményét és tapasztalatait.
Nekem onnan indult ez az egész, hogy járt nálam egy Pioneer SA-7800-as kék korszakos sztereó erősítő és rákötöttem próbaképpen a Dali Concept 2-es hangfalpárt.
Nagyon tetszett, amit hallottam és eldöntöttem, hogy sztereó vonalra később mindenképp költenem kell.(#116395) Vikthor
Semmit nem állítottam a Denon-ban, sőt ezzel kapcsolatban egy olyan kérdésem lenne, hogy ha átállítom 2ch-ra 7.1-ről, akkor miért nem szólalnak meg a frontok?
Jelenleg csak a két Dali van rákötve front kimenetre, de 2ch beállításon nem szólalnak meg. Biztos amatőr kérdés, de nem jöttem rá.
A másik az, hogy egy WD TV Live médialejátszóról játszok le zenéket, ami egy silány minőségű HDMI kábellel van összekötve az erősítővel, így itt is biztos vannak gyenge láncszemek.Gondolkodtam én is erősítő cserében, Denon 4308 vagy Pio LX72, de ezekből csak a Pio-t hallottam és azt is másik rendszerben, így nem tudom mennyit hozna a váltás, plusz most kinéztem magamnak akcióban a Dynavoice MX65-ös 5.0-és szettet, mert itt sokan dícsérték.
-
sixer66
senior tag
30-40K-ig mi a legjobb alternatíva a sztereó vonal erősítésére?
Egyelőre a Denon 3808 után szeretnék egy kisebb sztereó erősítőt kötni végfokként.
Nem csodát várok, csak kicsit jobb zenei hangzást. -
sixer66
senior tag
Az itt olvasottak alapján EZ akár még jó vétel is lehet.
Nekem most felszabadult egy kis pénzmag és front párt, valamint centert keresek és, ha jól emlékszem ebben az árkategóriában ezt jobban dícsértétek, mint mondjuk a Lektor szettet, de kérlek erősítsetek meg ebben.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Sziasztok,
ismeri valaki a Nad 3225PE típusú sztereó erősítőt?
Tudom ez házimozi topic, de Denon 3808 után szeretném kötni, mivel van rajta Main in, csak kérdés, hogy hozna-e bármit is zenén.
Keret egyáltalán nincs drágább sztereóra, csak most jött egy hangya, tudjátok hogy van ez...A másik kérdés az, hogy eddig volt helye a frontoknak, viszont most megint be lettek "szorítva" a szekrények közé és ez alapból nem egészséges,főleg, hogy hátul van a reflex nyílása a frontoknak, így az akusztika borzalmas.
Érdemes kitömni a reflex nyílást? -
sixer66
senior tag
válasz #09634560 #109734 üzenetére
Én elgondolkodtam rajta, hogy a Metas frontokat és centert elcserélem (képletesen) a Dali szettre, mert a háttereim eleve Concept 2-esek, így legalább jobb lenne az összhatás és árban is elég jónak tűnik, főleg, hogy a Heco frontot és centert drágábban vettem, igaz kicsit más kategória.
-
sixer66
senior tag
válasz Ragadozó #107947 üzenetére
Valóban a legtöbb fórumlakónak már komolyabb rendszere van az enyémnél, ennek az anyagi miért-jét inkább hagyjuk, viszont még nincs 1 éve, hogy elkezdtem foglalkozni a házimozi témával.
Volt eddig régi Aiwa tornyom, több féle bögreszettem és akkor még azt hittem mekkora királyság, hogy nekem "házimozim" van.
Tavaly találkoztam először a tényleges házimozival elérhető áron egyik ismerősömnél, és akkor döntöttem el, hogy nekem ilyen vagy ehhez hasonló kell. ( Denon 2807 + Wharfedale Pacific EVO szett, Mission sub ).
Így utólag belegondolva nem egy magas kategória, de épp elég volt, hogy kirángasson a bögreszettek világából.Most jelenleg itt tartok:
Denon 3808, Heco Metas XT 501 front, Heco Metas XT 31 center, Dali Concept 2 háttér, Panasonic 42UT50, WD TV Live
A Dali hátterek is azért jöttek, mert a Metas családból nagyon nem találni itthon hozzá való hátteret.
VD hangfalkábelek, SÍN tápkábel, alap HDMI kábelek.Igen, még sub nincs, amit keresek-kutatok minden nap a fórumokon, jobb fajta HDMI kábelek kellenek, kell egy normális elosztó, mert nem szeretném, hogy a gyenge minőségú elosztó miatt menjen tönkre bármi, szeretnék egy nagyobb TV-t és így tovább.
Ajánlották nekem a Denon 1500-as sztereó erősítőjét, de 150K-t vagy mégtöbbet nem tudok rászánni.
Megfordult a fejemben, mikor hallottam szólni a kis Dali C2-es háttereket a Pioneer SA-7800-as sztereó erősítővel, hogy nem lenne rossz egy sztereó erősítőt beiktatni a rendszerbe. -
sixer66
senior tag
válasz 0pityesz0 #107936 üzenetére
Rájöttem, hogy buta, vagyis felesleges kérdést tettem fel, mert ahhoz, hogy próbálgassak hangfalakat akármilyen alap sztereó erősítő jó, ami ad jelet. sorry, ez a 2 óra éjszakai alvás mellékhatása.
A lényeg csak annyi, hogy a saját rendszeremből ne kelljen kiszedni a hangfalkábeleket, mivel nem banándugóval van megoldva az összekötés és nem szívesen szenvedném vissza a sokszor 4mm-es kábelt.
Mondjuk az sem hátrány, ha van rajta Pre Out, mert akár a Denon után tudnám kötni, hogy minimálisan zeneibb legyen az előadás.
Azért is írtam, hogy felesleges, mert nem csúcs minőségű hangfalakat próbálnék.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Szeretnék próbálgatni hangfalakat (álló, állványos) és vennék hozzá viszonylag kis anyagi ráfordítással (max. 30-35K) egy sztereó erősítőt, amire rá tudom dugni a hangdobozokat, hogy rendben működnek-e és ennyi.
Nem hangminőséget akarok tesztelni, tehát nem a csúcsminőség kell és a kérdés az lenne, hogy egy ilyen vagy egy ilyen erősítő megfelelő lehet?[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz 0pityesz0 #107925 üzenetére
Én hallottam mindkettővel szólni Rolandnál a Focal-okat (igaz nem hosszú órákig), plusz még laikus is vagyok, tehát túl sok tapasztalatom nincs, de sokkal dinamikusabb kisebb hangerőn az Arcam és főleg zenén tűnt fel a hatalmas különbség.
Plusz még azt is hozzá kell tenni, hogy úgy jött ki így a különbség, hogy a Pio fele akkora térben volt, mint most a szett, de Roland majd megerősít ebben. -
sixer66
senior tag
válasz zozy84 #107605 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom egyikkel sem, tehát laikusként nem tudok még én sem dönteni.
Amint szokták mondani meghallgatás után kell(ene) dönteni, de ugye erre nem sokunknak van lehetősége, nekünk ott a tanulópénz vagy ugye online megrendelés esetén van lehetőség elállni attól, ha jól tudom, de ezt 3 szor nem biztos, hogy el lehet játszani.
Csak azok alapján tudok elindulni, amiket itt olvastam róla...nálam az adott terület 20nm
A PSW125/Klipsch 12R lehet sok lenne, plusz gondolkodom abban, hogy később az egységes mély miatt, inkább 2db 10"-os sub-ot vennék az 1db 12" helyett, vagyis most megvenném, ha jó áron van az R10-et, plusz majd később beszereznék egy másikat. Nem egyszerű a döntés -
sixer66
senior tag
-
sixer66
senior tag
Megjött a másfél méternyi SÍN kábel, amiből elég lett volna 1 méter is. (aki fogott már ilyen kábelt, az tudja, hogy plusz fél métert elhajtogatni belőle nem a legegyszerűbb dolog, úgyhogy érdemes jól megválasztani a méretet, vagy elég helyet biztosítani neki és nem a szekrény mögött 15cm-en elvezetni )
Így első hallásra is már fickósabb lett az egész hang összességében, de valószínű erre a Van Damme kábelek is rátesznek, amik egyértelműen sokat hoztak a konyhára, főleg feszességben és mélyben.
Ahogy itt olvastam kell egy hét, mire "beáll" normál állapotába, jól mondom? -
sixer66
senior tag
válasz Csabroncka #107088 üzenetére
Gondolom itt is, mint minden más esetben számít az optikai kábel minősége, jelenleg egy Hama kábellel kötöttem össze, csak nekem az volt fura, hogy olyan -30 körül kezdett el megjönni a hangja, még ugye ez zenén mondjuk már elég hangos, de persze tudom ez így más történet.
Azt hogy értetted, hogy az erősítő dekódoljon? Így összekötve tud nem az erősítő is dekódolni vagy ezt hogy értsem.... bocsi a hülye kérdésekért
(#107091) BBéci ezzel kicsit megnyugtattál és Csabroncka is, hogy nem követek el főben járó bűnt
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Biztos amatőr kérdés, de van jobb megoldás egy optikai kábelnél Denon 3808 és egy tv között, hogy a tv hangját átvigyem az erősítőre, mert ugye ARC nincs a Denon-on.
Azt ne kérdezzétek miért szeretném a tv silány minőségét a házimozin hallgatni, csak érdekel. -
sixer66
senior tag
Háttérnek Dali Concept 2 vagy Polk Audio RTi A3
Most van egy Concept 2-es párom háttérnek, de nagyon mozgatja a fantáziámat az A3 -
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #107052 üzenetére
Értem, akkor egyelőre várok még.
A sub-ot is még be kell szereznem, úgyhogy a doboz csere nem most lesz aktuális.
Amúgy a Van Damme kábelekkel egy pár nap után megjöttek a szép közép mélyek/mélyek, úgyhogy lehet még ez kicsit alakulni fog, plusz a tápkábel és akusztika is hozzá fog tenni és utána belekezdek a gyűjtögetésbe.(#107055) Norbi 72
igen ez pont nem a magam fajta pénztelen hifi szerető embernek való kategória, de gondolom, hogy ez már kielégítene, akár több féle módon is(#107056) kabar
Amit eddig hallottam (Onkyo, Denon, Pioneer) házimozi erősítőket, a Pioneer jött be leginkább és most van is fent AVX-en egy LX72, amit majdnem el is üzleteltem, viszont úgy lenne értelme, hogy mindkettő nálam van és össze tudom hasonlítani.
Annak nem sok értelmét látom, hogy ezt gyorsan eladom, azt megveszem és majd töprengek, mert annyira még nem szokott hozzá a fülem egyikhez sem, hogy egyértelműen tudjak dönteni.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Norbi 72 #107050 üzenetére
Jogos az ajánlás, mert nem mondtam összeget, csak még egy HTA 30-ról azt olvastam, hogy olyan 30-40 körül ki lehet hozni, addig egy MA GS 300 felett mozog. (tudom más is a végeredmény, de ami nincs, az nincs és nem 1 év múlva szeretném)
Persze nem egy GS10-re gondolok 180-ért, hanem mondjuk egy GS20 minimum, mert szimpatikusabb az álló front az állványossal szemben.Jelenleg egy Heco Metas XT 501-es frontom van, aminek még tetszik is a hangja a 3808-cal, de egy sztereó erősítővel a Concept 2-es hátterekből is olyan hangot hoztam ki, hogy sírtam és ebből következik, hogy még egy kicsit javítani szeretnék a Denon sztereó hangzásán.
Ma vagy holnap érkezik meg egy "SÍN" tápkábel, nagyon kíváncsi leszek rá, hogy bejáratás után mit hoz a konyhára. Az akusztikán már sokat javítottam a szekrények szelektálásával.(#107048) kabar
amit hiányolok, az a dinamika és nem a loudness-es hangzásra gondolok, de persze ez lehet, hogy a frontok hiányossága, mert valahol olvastam, hogy nagyobb hangerőn kezdenek el "élni", de ez mondjuk egy panelben kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Melyik az az eszköz, amit érdemes a Denon 3808 után kötni, hogy jobb legyen a sztereó (zenei) hangzás?
Olvastam több lehetőséget is itt a fórumon, legtöbbet még talán a HTA 30-ról. Ez, ha minden igaz diy, de gondolom egy elektronikában annyira nem jártas laikus ne álljon neki. -
sixer66
senior tag
Ha házimozihoz csináltok akusztikai panel-t legyen az szivacs vagy bármi olyan anyag, ami erre alkalmas és bevonjátok szövettel, azt pontosan milyen szövettel érdemes bevonni, vagy lényegtelen?
-
sixer66
senior tag
Egy Denon 3808-hoz kepest egy Pioneer LX72 milyen szintet kepvisel? Tudom ,hogy ms karakter, de mind sztereo, mind mozin erdekelne, hogy erdemes-e valtani.
-
sixer66
senior tag
Adott egy Pioneer SA-7800-as sztereó erősítő, nem mai darab (1980-as) és azt vettem észre, hogy egyszer csak a BASS vagy TREBLE potit pozitív vagy negatív irányba tekerve nem történik változás.
Ez vajon mitől lehet, van tippetek? -
sixer66
senior tag
Elnézést az off-ért, de kikívánkozik belőlem. Azt hittem én értek keveset a házimozihoz (ami amúgy így is van), de elkezdett velem beszélgetni egy kedves úriember (20-30év közötti) a házimoziról és mikor megmutattam neki milyen 5.0-ás szettem van most jelenleg, akkor a centerre elkezdte mondani, hogy őt érdekelné az a "széles hangszóró", mert abból szokott lenni a még szélesebb 3D-s változat.
Itt ledobtam a láncot
Mondom, Te nem a projektorra gondolsz?
Ekkor jött a bamba nézés, én meg inkább odébb álltam.
Ezt egyáltalán nem lenézésből írtam, főleg, hogy ilyenkor általában a minimális tudásommal megpróbálom a helyes út felé terelni és elmagyarázni, hogy mire is gondolt valójában, de mivel megpróbált meggyőzni a saját butaságáról, reménytelen volt a helyzetem.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Ragadozó #106447 üzenetére
Igen kicsit érdekesen (hülyén) fogalmaztam, elnézést érte.
Természetesen kivettem a hidakat.
Annyi a lényeg, hogy a két pozitív szálból egyik sincs rákötve a +2dB-es bemenetre és így szól normálisan.
A miért-jét magam sem tudom. Lehet, hogy másnak evidens, nekem nem volt az, mivel nem találkoztam még ilyennel.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Dorian #106432 üzenetére
A következő lépés a sub lesz, mert most háttereknek bekerültek a Concept 2-esek, amik egész jól együtt dolgoznak a Metas-szal, persze én laikus vagyok, tehát nekem minden jó jelenleg, ami elsüvít a hátam/fejem mögött.
(#106434) BBéci annyit csináltam, hogy a Metas-on van lehetőség a Bi-Amp bekötésre és van rajta egy úgymond 5-dik bemenet, ami +2dB-t tud neki adni.
Nah most én úgy kötöttem össze, hogy a minuszok mentek a minuszba, viszont az egyik plusz-t a +2dB-re kötöttem és így csak a magas szólt nagyon gyengén.
Először azt hittem ezzel csak pillanatnyilag oldottam meg a problémát, de a center is ugyan így szólt, mert ugyan így kötöttem be, ott viszont Bi-wire módon, így kizártam azt, hogy esetleg a surround back nem adna jelet.
Bocsi az esetleges fura fogalmazásért, próbáltam magam értelmesen kifejezni, nem biztos, hogy sikerült. Még hat az érzéstelenítő épp fekszek a korházban és nyomom az ágyban a billentyűket sokak örömére.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Miért nem mondtátok, hogy ez ilyen "bogaras" hobbi...Jah mondtátok, csak nem hittem el.
Most vettem meg a Denon 3808-at, de a jó árakat látva AVX-en, már gondolkodom a 4310-en vagy egy Pioneer LX72-es erősítő megvásárlásán. Pedig most, hogy sikerült belőni a Bi-Amp-ot is még egészen tetszik is, amit a 3808 nyújt.
Pedig már csak egy jó sub kellene, de ahhoz le kellene állítani a bogarakat. -
sixer66
senior tag
Összedobtam a Pio rendszert (Pioneer SA-7800) és próba képpen rákötöttem a Concept 2-es hátterekre. Hát kikerekedtek a szemeim, hogy a 35 éves Pio sztereó erősítő mit hoz ki belőlük
-
sixer66
senior tag
válasz Janaboy #106277 üzenetére
Nem semmi bassreflex nyílás majd ha szomorkodom, bebújok oda (még jó, hogy két ilyen álló fenevad van most itt, így más is el tud bújni)
A Rádió technika évkönyve 1989-es kiadásában található tervek alapján lett megcsinálva (nem mellesleg az évkönyv is itt van előttem) és azt gondolná az ember, hogy mivel zenekari világban használt hangszóróval van szerelve, ezért nem szól szépen, viszont ez a kialakítás nagyon "lágyítja" a mélyet.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
-
sixer66
senior tag
válasz BBéci #106157 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a centerhez is azt a kábelt vettem, mint a frontokhoz, tehát 4x4mm és gondoltam akkor kárba ne menjen.
Viszont valami nem jó, mert csak halkan szól a magas sugárzó a fronton és semmi más.
Így néz ki a bekötés....
1 kábel -> Front R + -> hangfal +
1 kábel -> Amp Assign + -> hangfal +
1 kábel -> Front R- -> hangfal -
1 kábel -> Amp Assign - -> hangfal -Ugyan így a másik oldalon. Gondolom a jumper lemezkéket ki kell venni. Erősítőn beállítva, hogy Bi Amp.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
A Bi Amp-ot sikerült bekötni, már csak az lenne a kérdésem, hogy ha ettől függetlenül a center-t Bi wire módon kötöm be, mégpedig úgy, hogy 1x4mm kábel banándugózva -> az bele a csatlakozóba és egy másik 4mm kábel pedig ugyan azon aljzatba be van fogatva csupaszon.
Ugyan ez megismételve a másik oldalon is.
Ezzel tudok problémát okozni? -
sixer66
senior tag
válasz liszi70 #106137 üzenetére
Erre be fogok ruházni, viszont addig (azon kívül, hogy kókány megoldás) tudok valami problémát csinálni azzal, ha az egyik szálat banándugóba dugom, a másik szálat pedig befogatom ugyan azon csatlakozóba?
(#106138) Tamoo akkor lehet rosszul mondtam, vagyis tévhitben voltam, mert én ez alapján néztem
Ne nézzetek hülyének, de akkor hogyan is bi-ampoljak, mert kép alapján van a Front L/R (2x2 csatlakozás) és van még egyszer 2x2 csatlakozás. Akkor azt melyik kimenetbe kell dugnom?[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Jó programot csináltam magamnak, így péntek estére. Megjött a Van Damme 4x4mm-es kábel, amit úgy szeretnék bekötni, hogy 2x8mm megy az erősítőbe és 4x4mm bi-wire a hangfalba.
Szerintetek össze tudom annyira sodorni a 2x4mm vezetéket, hogy azt be tudjam fogatni az erősítő front kimenetébe? Hát persze, hogy nem -
sixer66
senior tag
válasz Cseneles #105961 üzenetére
Akkor nem voltam elég figyelmes, csak kapkodtam.
Most itt van nálam szerencsére Kroland25 Hydrasound kábele, így össze is tudom hasonlítani egy jóval drágább kábellel, a Sinus-t kár lett volna összevetni.
Ha most veszek 2m kábelt a front-hoz próbára, akkor az durván 5K és azt tovább adni magába nem tudom, ha esetleg nem tetszik.
Mivel a hátterekhez vékonyabb kábelt használnék, így ahhoz is kellene egy 2m-es próba darab, amit megint csak nem tudok eladni magába és jön még az 1700ft futárköltség. Ezt akárhogy számolom 8-9K.Ha beválik örülök (a kisebb kábel árát így is bukom, mivel összetoldani meg nem fogom egy hosszabb darabbal, plusz egy futárköltség, de ez elenyésző), ha nem, akkor 8-9K-t bukok.
Ez 38K volt, de 30-ért tovább tudom adni, így végülis nem sokkal többet buknék, mint a próbálgatásnál.
Az én elméletem szerint ez inkább 50-100K-s kábeleknél számottevőbb.(#105965) KisTücsök nem dugózva, mert első körben kipróbálom plusz csatlakozások nélkül, de van itthon banándugóm is. 17.700 volt a 7 méter
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Nos tegyük tisztába a gyereket.
Valóban igazatok van, ésszerűbb lett volna előbb venni kisebb darabokat és kipróbálni, de hirtelen felindulásból nekem elég volt az itt elhangzott tapasztalat. Az én tanulópénzem
Az előző kábel a front/center-hez Sinus Live L3.0-08, a hátterekhez pedig ment 23 méter QED C-42/100B 1,25mm.Amit most rendeltem, Van Damme Black Series 4x4mm 268-544-000 -> 7 méter (mivel bi-kábelezhető a front és a center)
a hátterekhez pedig ugyan csak Van Damme Blue Series 2x2,5mm 268-525-060 -> 15 méter.
Futárköltséggel volt ez 38.000 HUF[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Háttérsugárzókat tudnátok ajánlani 50-60K-ig használtan párban, aminek lehetőség szerint előre néz a reflex nyílása, mivel elég közel lenne a falhoz.
(#105772) Csabroncka gondoltam én is rá, de mivel nem az enyém, csak segítek eladni a szüleimnek, így nekem nem ér annyit, mint amennyit mondjuk egy hozzá értő személynek. A Denon után kötném, ha lehetséges lenne, de ezek még ugye nem képesek erre.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Csabroncka #105769 üzenetére
Dehogy voltál erős, ezzel tisztában vagyok.
Nem is azért mondtam, amit mondtam, mert próbáltam az egekbe magasztalni a hangfalakat, ezek nem arra vannak kitalálva, ez tényleg arra jó, hogy kirakod valahova, vagy éppen be és lebontod a falat, de minőségi hangot nem várhat az ilyen hangfalaktól az ember.
Az erősítő már más tészta (Pioneer SA-7800), de azt majd értékelik a gyűjtők vagy a következő gazdája. -
sixer66
senior tag
válasz Oldfighter #105762 üzenetére
Ezt most így nem egészen értem
Jah értem....Ezek nem így voltak használva, csak elő lettek szedve dobozokból és össze lett rakva egy próba erejéig, de nincs használatban. Amikor én kicsi voltam, akkor természetesen szét voltak rakva 4-5 m-re egymástól.
Most hétvégén fog hozzám lekerülni Kecskemétre. Lehet majd kivágnak a szomszédok, ha kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Norbi 72 #105759 üzenetére
Előkerült egy a képen látható szett, ami jó pár évig pihent és tökéletesen működik, olyat szól, hogy lereppenti a hajamat. Szüleimnél van vidéken, nagy ritkán volt, hogy nyáron kivezették a kertbe a hangfalakat és szólt a dinom dánom
A képen látható komplett Pioneer sztereó szettel van és kompletten segítek nekik eladni.
Egy amerikai tervezés alapján lett megcsinálva maga a doboz, ami nem túl esztétikus így, de olyan mélyet szól azon a hatalmas "reflex" nyíláson vagy nem is tudom minek nevezzem. -
sixer66
senior tag
A McCauley hangszóró márka ismerős valakinek?
-
sixer66
senior tag
válasz nobeige #105620 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, egyelőre utána nézek mindennek, amiket leírtál, mert azt sem tudtam, hogy van Audyssey Flat, Bypass L/R, csak a sima Audyssey-ről tudtam. (ebből gyorsan kiderül, mennyire is értek hozzá)
Természetesen szól mindegyik hangszóró és a hang nem egyik pillanatról a másikra lett rosszabb, hanem most jutottam hozzá mind az erősítőhöz, mind a hangfalakhoz és összességében volt kicsit hiányérzetem.
Az lehet, amit te is mondasz, hogy kisebb hangerőn testetlen a hang, de ez nem feltétlenül hiba, még valószínű nekem is szoknom kell.
Kipróbálom a kézi EQ-t, mit tudok kihozni belőle.
Hozzám közelebb áll a Pioneer karaktere, de abból is csak az LX76-ot hallottam, ami használtan minimum dupla annyiba kerül, mint a Denon 3808, így nem szolgálhat alapként. -
sixer66
senior tag
válasz nobeige #105612 üzenetére
A mély meg van, a közép is szép, a magas hiányzik kicsit, ami magasabb ( -30, -20) hangerőn megjön, viszont kisebb (-60, -50) hangerőn olyan "egyhangúan" szól. Tudom nem fogalmazok egyértelműen, ez a tapasztalatlanságomból ered.
-20 alá még nem nagyon mentem, mert ha minden le van kapcsolva, csend van, akkor majdnem érteni, miről beszélget a szomszéd[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz nobeige #105607 üzenetére
Nem upgrade változat, így ez kilőve.
Csináltam mérést, ami pontosan belőtte a távolságokat és kicsit korrigált a hangerőn, de javulást még nem érzékeltem, lehet csak simán a fülem nincs erre még felkészülve.
A mélyeivel pont nincs baj, lehet előzőleg pontatlanul fogalmaztam, sőt, nagyon szép mélyeket produkál a hangfal.
A bútorok elrendezésén kellene változtatnom, mert így borzalmas az akusztika, de konkrétan 3-4 szekrény elemet el kellene távolítanom ehhez. Tudom, valamit valamiért.
Dorian is helyesen tanácsolta, hogy előbb az akusztikát tegyem rendbe, utána kezdjek a többivel foglalkozni.
Itt a lényeg az lenne, hogy kisebb hangerőn is részletesebb hangot kapjak.Nemsokára előkerül a padlás egyik zugából egy elcsomagolt Pioneer SA-7800 1980-as évjáratú ritka sztereó erősítő, majd ott kiderül, mit tudnak a hangfalak sztereóban, de ez már másik történet.
[ Szerkesztve ]
-
-
sixer66
senior tag
Jelenleg a Denon 3808 egy 3.0 társaságában van.
Front- Heco Metas XT 501
Center- Heco Metas XT 31
Az a rövid tapasztalatom ezekkel a hangfalakkal, amiket tesztekben is olvastam, hogy kisebb hangerőn kicsit olyan, mint ha háttérben szólna a zene, nagyobb hangerőn pedig kimutatja a foga fehérjét.
Nagy szép mélyre lemegy, tiszta a hangja, így meg is lennék vele elégedve, de mivel panelben lakom, a nagyobb hangerőt nem mindig díjazzák.
A kérdés az lenne, hogy Dali helyett van-e még ajánlott 5.0 szett ehelyett 200K körül, ami kisebb hangerőn is többet megmutat magából?
Jelenleg egy kölcsön kapott Néhai HydraSound Titan IV MK3-as kábellel üzemelnek, így a kábel-t kizárnám, mint gyenge pont. -
sixer66
senior tag
Biztos hülye kérdés, de addig, még 3.0-ból áll a rendszer, addig nem sok értelme van mikrofonos bemérést csinálni, ugye?
-
sixer66
senior tag
Az mitől lehet, hogy a Denon 3808 front USB-be behelyezem a pendrive-ot és NET/USB-re kapcsolva nem történik semmi?
Formázás FAT32, próbáltam MP3, FLAC formátumokkal, de semmi.
Megjelenik a DENON háttér és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Olvastam, hogy többet próbáltátok Denon-hoz, és talán konkrétan 3808-hoz ezt a Sín nevezetű tápkábelt.
Tud valaki nekem erről valamit mondani? Honnan lehet beszerezni? Esetleg Kecskemét közelében van valaki, aki egy próba erejéig nélkülözné? -
sixer66
senior tag
Kaptam tesztelésre egy nagyon korrekt fórumtárstól, nevezetesen Kroland25 fórumos kollégától egy Néhai Hydrasound Titan IV MK3-as hangszórókábelt frontokhoz és centerhez.
Mivel minden komponens nálam nagyon friss, erősítő sincs belőve és még kellő tapasztalatom sincs a témában, így csak ami elsőre feltűnt, hogy jóval megnőtt a térérzet és tisztábbak, természetesebbek a hangok, de majd hétvégén fogok belevágni nagyobb tesztelésbe, mert a szomszédok kivágnak.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz krichd1 #105130 üzenetére
Egyáltalán nem, a minőség a lényeg, az hogy kényelmetlenebb.....ha egyszer berakom a helyére, nem akarok után hozzányúlni, csak a távirányítóhoz.
(#105133) Gabesz26 egyelőre most küzdök, mert 3.0 van , így a hátterek és a sub is hiányzik és már ellőttem 300K-t, ami amúgy nem sok ebben a témában, csak most nekem sok kicsit, de ha jól számolom, olyan 450-500 között meg fog állni a kész rendszer.
(#105125) bajnokpityu sajnos nagyon kezdő vagyok még a témában...
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #105115 üzenetére
Így nézve akkor a Van Damme Loudspeaker 2x6,00mm directional hi-fi, 268-506-000 mehet a frontnak és centernek a háttereknek pedig Van Damme Loudspeaker 2x2,50mm directional hi-fi, 268-502-000 és akkor egy családból is lesznek.
Az én esetemben ez 56K plusz a banándugók.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #105104 üzenetére
Van Damme kábelen belül is van több fajta, ezt találtam még elfogadható áron.
De közben nézelődtem, és valószínű, ha cserélek, akkor lehet ilyen lesz, gondolom ez már nem rossz, főleg, hogy a Metas frontok, de még a center is bi-kábelezhető.[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Egy ilyen Fapaci kábel gondolom többet hozhat a konyhára, mint egy Sinus Live 8 eres kábel.
-
sixer66
senior tag
Az normális, hogy a Denon 3808 front felöli USB-be dugott pen drive-ról, ha le szeretnék játszani valamit, vagy error-t ír, vagy a formátummal van baja. Az utóbbi FLAC, elöbbi MP3.
Én úgy gondolom ez nem normális. -
sixer66
senior tag
Megérkezett a 3808, most már csak akklimatizálódik és várja, hogy rá legyen kötve a kis Heco család 3 tagja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic