Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Infinity Ecomax.
Használ itt valaki ilyet?
Ismerősöm befürdött vele azt mondja nagyon megbánta, hangos, csúszik is, azt még esőbe meg sem próbálta. Előtte Pirelli volt, gondolta mivel keveset megy nem vesz drága gumit, de a tesztek meg jónak mondták az alsó szegmensbe.
-
SzlobiG
félisten
válasz MasterMark #39295 üzenetére
Másik is fel volt, ezt mindig ellenőrzöm. Nem tudom akkor hogy mitől, de jobb, könnyeb a kormány. Szerintem annyira kemény volt már a hankook, hogy nehezebben fordult.
-
SzlobiG
félisten
Ma felraktuk az Apollo Aspire XP-t végre valahára. Egy álom a V12 Evo után, ahogy elindultam az autóval egyből érezhető volt, egyezerűen könnyeb tekerni a kormányt is pedig ugyanaz a méret na meg a lényeg, hogy csendes.
Olyan kemények voltak már a régiek, hogy leszedni alig bírtuk a felniről. (6éves gumik)
Még pályán nem gurultam velük, szóval nincs még komoly tapasztalat, de jó lesz ez szerintem, 13. heti gyártás szóval elég friss árut kaptam.
-
SzlobiG
félisten
válasz F_Zolee #39039 üzenetére
Igen ők azok, csomó pozitív értékeléssel...ahogy nézem megint azt írja a honlap, hogy raktáron van, kíváncsi leszek rá kitudják-e cserélni gyorsba.
A call centert hívtam külön menüpont van a nem megfelelő termék kiszállításra, na itt már tudtam, hogy sűrűn van ez náluk.
-
SzlobiG
félisten
válasz MasterMark #39028 üzenetére
Igen ott 235 szerepel ráragasztva a 225-ös párra. Már jeleztem feléjük holnap fognak hívni a cserével kapcsolatban, csak az dühít, hogy megint lehet várni rá.
-
SzlobiG
félisten
Tegnap megjöttek az Apolló-k (nem én vettem át).
Gondoltam ma kimegyek megnézem őket, hát az egyik pár 225 a 235 helyett.Rohadt mérges lettem, mert a hétvégén már felakartam rakatni. Már eleve az idegesített, hogy csak futárral lehet kihozatni a gumit, személyesen nem átvehető. Most várhatok csere darabra jövőhéten. Nincs szerencsém...
-
SzlobiG
félisten
válasz rbalint88 #38893 üzenetére
Nekem pont V12 Evo van, most hatodik éves, 4 éves korában már kezdődött hangosodni mostanra már rohadtul kikeményedett és iszonyat hangos ezért cserélem is.
Amúgy nem volt vele baj tényleg jól tapad vizes úton is előtte a Bridgestone is 4-5 éves korára meghangosodott. 235/45/R17.
-
SzlobiG
félisten
válasz SzlobiG #38829 üzenetére
Apollo megrendelve, volt is raktáron így szállítással 80k lesz, a héten sztem meg is jön. Kár hogy nem lehetett érte személyesen menni. Mindenesetre kíváncsi leszek rá ezidáig szinte csak prémium márkákat vettem, de annyira keveset megyek, hogy pénzkidobásnak tartom a drága gumit megvenni.
-
SzlobiG
félisten
Gondoltam teszek egy próbát felrakom a V12 Evo-t (2004-es gyártás) mielőtt veszek újat. Hát ahogy már tavaly is hangos volt most még jobban, mintha kerékcsapágyas lenne valamelyik oldal. Kemények is nagyon már kanyarba érezhetően gyengék ha oda lépek neki meg is tud csúszni.
El is döntöttem nem kíséreltezgetek vele idén már, valszeg Apollo lesz a befutó ugyanebbe a 235/45/R17 méretben.
-
SzlobiG
félisten
válasz tboldi #38176 üzenetére
Érdekes, mondjuk ahova én járok műszakira...gyanítom sose lenne gond ezzel a 225 mérettel, de lehet maradok akkor a 235 mellett az a biztos, csak szar úton rohadt idegesítő tud lenni a nyomvályú miatt azt gondoltam 225-re cserélek.
Ha már 235. Apolló szerintetek? Ez egészjó áron van a Sava itt már 20k felett indul.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz molnarpeter #38174 üzenetére
Foglalkoznak ezzel itthon? Sőt honnét fogják tudni bármilyen ellenőrzés alkalmával? Az ajtónál lévő tábla alapján? Mert azt most hirtelen nem vágom milyen méretek vannak.
Végén akkor megint 235-t kell vennem.
-
SzlobiG
félisten
válasz rbalint88 #38171 üzenetére
De váltóméretet használhatsz és a 225 az. Nekem a forgalmiba nincs benne a kerékméret, sőt szerintem senkinek...
Annyira hangos már ami fent van, hogy nem vagyok hajlandó hallgatni.
Amúgy érdekes, mert a Facelift már gyárilag 215-el jött ki, szóval nem értem, hogy minek a 235 az enyémre. -
SzlobiG
félisten
Tudtam én, hogy számíthatok rátok.
-
SzlobiG
félisten
Szerintetek egy ilyen használt dunlop, vagy újonnan laufenn?
Ez a dunlop elvileg elég jó ahogy utána olvasgattam.
-
SzlobiG
félisten
válasz Kornel #38130 üzenetére
Igazándiból a téli adott a cserélgetést meg én magam csinálom, ha kell még centríozni is tudjuk, de ilyen kicsi futás mellett nem is igazán foglalkozok vele.
Szóval inkább egy olcsóbb nyárinak van értelme.
mycso: Köszi, akkor lehet simán bevállalom 15k/db ebbe a méretbe szerintem simán kiszolgál sőt lehet már nem is sokáig lesz meg az autó.
-
SzlobiG
félisten
Használ itt valaki Laufennt 225 körüli méretbe?
Idén már nem akarom felrakni a 235/45/17 Hankookot annyira hangosak már, hogy nem vagyok hajlandó hallgatni őket annyira dübörögnek, viszont nagyon keveset megyek az autóval, szóval nincs értelme drágát venni rá ezért gondoltam a Laufennre 225 méretbe.
Esetleg ötlet ilyesmi kategóriába? Vagy nagyon tré? Szerintem 5-10e km között megyek egy évbe mindössze.
-
SzlobiG
félisten
válasz focvis #31940 üzenetére
Ja lehet az lesz inkább, hogy meghagyom még erre a szezonra.
Igen volt több ismim is ott, de már nem dolgoznak ott. Mind kettő szettemet a gyárból vettem anno nagyker áron. Most viszont már sajna nem tudok. Szerintem ők is kihasználják a kedvezményüket azt eladják a gumit, asszem évente egy szettre kapnak kedvezményt.
-
SzlobiG
félisten
válasz HussarF #31935 üzenetére
Tiszta sor, de nyáron alig megyek az autóval így nem akarok rá prémium márkát.
Amúgy a Bridgestone is 4-5 év után ugyanígy kikeményedett és búgott mint a hankook.
Ettől függetlenül még lehet kihúzok egy szezont a hankookkal, ha bemelegszik akkor már annyira nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
KORMORAN 225/45R17 94V Ultra High Performance
Erről vélemény? A gyárim 235/45 R17, de túl széles ugye a 225 gond nélkül fel fog menni rá?
Most Hankook V12 van rajta ami lassan 5 éves és már tavaly is elkezdték a zúgást ami rohadt idegesítő, sajna totál kemény már a felülete, pedig a profilmélysége még bőven jó.
Ezt néztem még, de inkább az új Kormoran, nem?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
7G8K Dot szám mikori évjáratra utal? Sehogyse jövök rá a betűk miatt.
Bridgestone turanza er300-as gumiról van szó.
-
-
SzlobiG
félisten
Végül úgy döntöttünk, hogy inkább télit veszünk fontosabb a biztonság és lehet már kapni újonnan 10-11k körül ahogy nézem.
-
SzlobiG
félisten
Jó kis használt gumit valaki?
-
SzlobiG
félisten
Még átgondolom az idei adac teszt szerint nem ajánlott kategória.
Ha esetleg úgy döntök, hogy téli gumi, akkor a laufenn jó lehet? Mer hankookot most csak nov végén tudnék hozatni, nem biztos hogy a nyárival ki tudnánk bekkelni.
Ahh dupla törölnéd a másik hsz-t?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz tboy93 #15216 üzenetére
Kis távokra van használva asszony gépe a 307-es nagyon ritka amikor meszebbre megy vele. Utazni az enyémmel járunk, tehát Mátra meg hasonló helyeket nem látna.
Az annyira drága, hogy akkor inkább veszek télit rá, csak most lenne lehetőség ilyen áron hozzá jutni.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Használ valaki hankook négyévszakos gumit? Vélemény róla? Most jó áron tudnék újat 10k alatt/db áron. De nem tudom, hogy a 307-es pugunkra bevállaljam a nyári szett is már jó régi. 195/65/15 a méret.
-
SzlobiG
félisten
Én biztosan ugyanolyat vennék előre is mint ami hátul van. Márka, típusra értem.
De itt az idei ADAC lista vedd szemügyre. Vannak jobb-gyengébb típusok nagyon nem tudsz mellé lőni egyikkel se, csak normális márka legyen ne kínai, taiwani.
(#12408) M_o_g_y_i Gondolom dobná a 17-es felniket 15-re.
-
SzlobiG
félisten
A kalkulátor szerint igen. Viszont én egy ilyen autóra biztosan nem tennék ilyen keskeny "ballonos" gumit esztétikailag nagyon gáz lesz szvsz.
(#12407) tomcsi23 Igazad van arról nem is beszélve, hogy sokkal kisebb a tapadó felület egy ilyen kaliberű autóra tuti nem raknám rá.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
De jó köszi.
-
SzlobiG
félisten
Váltóméret kérdés:
Gyári méretek: 205/60 R15.
Amit akarok: 185/65 R15.Kalkulátor szerint mehet. Szerintetek is rendben lesz?
-
SzlobiG
félisten
185/65R15
Olcsó kategóriába mi az ajánlott?
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Hai.
195/65 R15-ös méretbe kell vennem nyári gumit.
Kettő közül melyik lehet a jobb választás? 307-es Pugra lesz.
Az adatlap alapján a Kinergy jobb. Vélemény?
-
SzlobiG
félisten
Felraktam a téli Hankookokat mivel hó még nincs, így esőben próbálgattam nagyon jól tapadnak szinte észre se venni, hogy 215 és nem 235-ös gumik vannak.
-
SzlobiG
félisten
Autónavigátor Téli teszt. [link]
-
SzlobiG
félisten
Manapság ennyire menő lett a dot szam kicsiszolasa?
Ismi vett egy autót kapott hozzá téli gumit, mondom megnézem neki mikori, hát nem ki volt csiszolva...
-
SzlobiG
félisten
Akkor nézek vmi glicerines verziót.
-
SzlobiG
félisten
Gumiápolónak van valami haszna? Télire leápolnám a nyáriakat, de hallottam olyat hogy nem ajánlott mert öregítik a gumit ezek a szerek.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz Deathunter79 #9727 üzenetére
Az adac tesztben 4. lett szóval ezért is döntöttem mellette meg az ára miatt.
-
SzlobiG
félisten
Megnéztem az Idei Adac tesztet és végül a Fulda Montero 3 mellett döntöttem ár/értékben a legjobb a lista szerint.
-
SzlobiG
félisten
KLEBER KRISALP HP2 185/65R15 88T 13.000.-
FIRESTONE WINTERHAWK 3 185/65R15 88T 13.200.-
FULDA KRISTALL MONTERO 3 185/65R15 88T 13.200.-
Uniroyal MS PLUS 77 185/65R15 88T 13.400.-
BF GOODRICH G FORCE WINTER 185/65R15 88T 14.000.-
Vredestein SNOWTRAC 5 185/65R15 88T 15.700.-
Hankook WINTER I CEPT RS2 W452 185/65R15 92T XL 18.000.-Ezek közül szerintetek? Hankook túl drága szal azt inkább ne is nézzük. Én a Vredesteinre gondoltam, vagy a Goodrich.
Ötlet?
-
SzlobiG
félisten
Barátunk úgy repült innét mint ahogy a neve is jelzi mint a pinty.
-
SzlobiG
félisten
Ma átvettem az abroncsokat végül a W310 XL lett.
Még nem teszem fel, majd novemberbe sztem. Kíváncsi leszek rá mit tudnak a nyáriak nagyon beváltak remélem ezek is. 90k-ba volt a szett.
Most kell szereznem a corsara 185/65/15-ös télit, de azt már vmi webshopból.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Értem, kíváncsi leszek rá bár ameddig nincs hó addig nem rakom fel őket legalább is októberben biztosan nem.
-
SzlobiG
félisten
Erősített (XL) abroncsot érdemes választani, van értelme?
-
SzlobiG
félisten
Dobsz egy linket? Adac listát néztem, de abba nem volt hankook. A nyáriak nagyon beváltak szóval a téli is az lesz pláne, hogy egyenesen a gyárból szerzem be jó áron.
A régi michelineket szerintetek ellehet passzolni, vagy kuka? Profil mélység miatt sztem elvinné vki vmi régi gépre...
-
SzlobiG
félisten
Köszi a válaszokat meggyőztetek. Azt gondoltam még ezt a telet kihúzom velük, de a nyáriakat is cseréltem tavaly szóval akkor ez is csere lesz meg is nézem a hankook oldalán milyen téli választék van.
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Hankook K120-ast használ valaki?
K117 és a között vaciláltam, de végül a 120-ast rendeltem egyenesen a gyárból hozatom ki.
Leginkább az érdekelne, hogy 235/45/17 méretbe ugye nem fog nekem hangos lenni? Mer most ami van bridgestone már nagyon dübörgő hangosan szól igaz 6éves, de elég hamar elkezdte ezt a hangot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest