Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz Hujikolp #496 üzenetére
Irányt mutatja de azt nem hogy az adott sáv vége merre megy majd
Figyelem a táblákat de nagy forgalomba sokszor már késő, és ha egyáltalán nem ismerős arra az ember és van még egyéb hátráltató tényező is, eső, sötét,(potyogó gyerekek) igen is jó lenen látni hogy a sávok közül melyik a jó
Régen tudták ezt a navigációk
Kérdés még áll hogy kirakható e ilyen a felületre?Most is, aznap már megvolt 400km körül és jött ez a rész [link] (M0-ra óhajtottam feljutni)
Jöttem szépen a külsőbe mert láttam a felfestést (utcakép [link] ) hogy mindkét sáv megy egyenesen, na de mire megláttam a táblát(utcakép [link] ) hogy az a sáv már csak jobbra már késő volt, mert délutáni csúcs volt, így abban a sorban már kocsisor állt
Így azt tettem hogy kb 3kocsival a lámpa előtt megálltam és kiraktam balra az indexet, és volt egy normális sofőr aki zöldre váltásnál beengedett. (Mondjuk szerencsém is volt mert jobbra lámpa is ugyan akkor váltott mint egyenesen így nem tartottam fel a kanyarodókat)
De a navi nem szolt hogy váltsak sávot, mert megszűnik egyenesen menni, mikkor tudta hogy ott még egyenesen kel menni nekem[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Hujikolp
őstag
válasz szaniszlokar #484 üzenetére
A GPS-ed nem volt bekapcsolva (Location).
-
bul07
nagyúr
Kérdés
Valahogy ki lehet rakatni útsáv jelzést egy tábla formájában. Arra gondolok hogy melyik sávba kell haladni. Sávasszisztens.Többször futottam már olyanba bele hogy egyenesen csak ép az a sáv ami addig egyenesen ment következő lámpánál csak jobbra megy és a navigáció nem szól hogy tartson balra vagy hogy váltson sávot.
Mint itt is (utcakép [link] ) Mondja hogy hajtson ki aztán már nem szól hogy váltson sávot mert az lekanyarodik, holott tudja hogy egyenesen van tervezve az út.Erre gondolok amit a navigációk már 2010 környékén tudtak [link]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
eldoble
aktív tag
-
eldoble
aktív tag
Az mitől van, hogy a Firefoxban, ha a google maps-on a 3D nézetet nézem, akkor évekkel régebbi képet látok mint a chrome-ban? Lehet ezt valahogy beállítani, hogy ott is frissebb legyen?
Win 10, 64bit, legfrissebb Firefox (130.0.1) -
Leki78
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a google maps gyalogos navigációjával, hogy nem forgatja a térképet navigáció közben. Nem az északi tájolás a gond, kikapcsolt módban is fix a térkép csak újjal tudom a térképet forgatni.
Mi a gond mit állítottam el, mert régen jól müködött. A poziciómat mutató nyil forog csak a térkép nem.Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok a navigációban van már lehetőség az időjárásra?
Mert ha megnyitom a bal felső sarokban megjelenik egy ikon de ha elindul a navigálás akkor már nincs ott.
Mondjuk az ilyen prograkokat főleg kűltéren használjuk nem lenne rossz ficsőr........[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Jól látom / érzékelem, hogy a Google szép csendben kivette a "full screen" / teljes képernyős nézetet? Nagyon régen – ha jól emlékszem – egy kattintással ment a dolog. Aztán jött a keresősávról történő "swipe up" / felfelé söprés, most pedig egy (jó) ideje semmi sem működik.
A neten keresgélve is csak az utóbbiba (használd a "swipe up"-ot a keresősávon) futok bele, de az bizony rohadtul nem működik. -
roseben
junior tag
Van egy telek külterületen. Google maps-en próbáltam (nem cégként) pontot szúrni, felcimkézni, publikussá tenni hogy ha jön egy szállító tudja mit kell beírni a naviba de nem látszik. Nem lett publikus. Azon kívül, hogy elküldeném a koordinátákat nem lehet megoldani, hogy telefonon mondok a sofőrnek egy kifejezést ami a helyet jelöli a térképen és az alapján idetalál?
-
ACE-
addikt
Észrevettem, hogy valamiért a Google Timeline-ba nem jelenik meg az óra által bejárt hely. Nem lehet ezt valahogy beleintegrálni? Nyaraláskor a telefonom a szálláson maradt, de az órám rajtam volt, volt rajta net is, szóval elvileg a helyzetet tudja a Google, sőt a sétákat is rögzítette. Valakinek erre van megoldása esetleg?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a térkép mentett helyeit átvinni egy másik google accountba úgy hogy mindkét account mentett helyeit csak az egyikben lássam? Fontos lenne, hogy a megjegyzések amiket írtam az adott helyekhez azok is megmaradjanak. Van erre vmi egyszerű mód amihez van leírás? Köszi![ Szerkesztve ]
-
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
Használom a google féle helymegosztást. Néhány baráttal láthatjuk egymás helyzetét.
A helymegosztás megnyitásakor a csatolt üzenet fogad, hogy további engedélyek szükségesek a helyelőzmények frissítéséhez.
Minden engedélyt megadtam már a térkép alkalmazásnak, de az üzenet mégsem tűnik el. Hiába kattintok az engedélyezés gombra, nem történik semmi sem.
Tudnátok segíteni, hogy mi a fene baja lehet még?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Minden ellenállás hasztalan.
-
nincsnév007
őstag
Sziasztok. a google térkép offline navigációnál miért nem beszél? android autón. csak a kanyarok előtt hangjelzést adott. minden beállítást át néztem.
[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
A google mapson vannak előre megkreált térképek, ilyen pl. Velencei tó kerékpárral tókör. Az ilyen megszerkesztett térképeknek nincs valami gyűjtőhelye? Ahol lehetne keresgélni. Pl. Kerékpár körök bizonyos helyeken, vagy gyalog túrák
[ Szerkesztve ]
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Feleségemnek és anyumnak beállítottam a valós idejű helymegosztást a Google térképen... Feleségemé megfelelően frissül kb percenként, viszont anyám telefonján minden beállítást kipróbáltam, de valamikor csak óránként frissít vagy 2-3 órával ezelőtti tartózkodási helyet látok.
Mi lehet ennek az oka, hogyan tudnám megoldani hogy percenként frissítsen? -
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Gugli annyire fejleszt, hogy újabban, ha a térképen, beírom Indulás helyét, ami Bp és a cél valahol vidéken van, nem látható a "Beállítások" gomb, így nem tudom az indulás idejét beállítani, és az "Elkerülendő" sem állítható. Ki tudja mi lehet a megoldás, mert már ?!
-
válasz dellfanboy #477 üzenetére
Itt van róla leírás.
Egyébként miért szeretnéd kitakarni? Csak érdeklődöm
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
HoTaZo
addikt
válasz dellfanboy #477 üzenetére
Mert nem akarja a tulaj, hogy azonosítható legyen a háza.
Náluk tudod kérni (linket nem tudok), de ez visszafordíthatatlan. Ha elköltözöl az új tulaj se tudja visszacsinálni.
Legalábbis ezt olvastam valahol.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
dellfanboy
őstag
mostanság szoktam látni street view-ba 1-2 ingatlant ami ki van blurozva? van otletek miert? lehet vhol kerni, hogy a sajatom is ki legyen blurozva?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
veterán
Sziasztok!
Arra továbbra sincs megoldás, hogy a webes Maps, vagy a mobilos alkalmazás se régi műholdképeket mutasson? Kinéztem egy helyet, a Maps-en, ott az Earth Pro egyik 2016-os képe jelenik meg, az Earth Pro-ban 33db! újabb felvétel van annál, ami a Maps-en megjelenik...
THXhttp://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
margithid
veterán
A google mapsben nem tudom előcsalogatni a 3d térképet. Hova lett?
-
merqree
őstag
Kövezzetek meg, nekem tetszik
-
-
Parson
addikt
Gentlemen, ki volt a gyengeelméjü a google-nél, aki megváltoztatta az alapvetö szinsémát a google maps-en? Na jó, ez csak költöi kérdés, de komolyan, hol lehet visszaállitani ?
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
veterán
válasz Donki Hóte #452 üzenetére
Hol lehet annak utána nézni, hogy egy tetszőleges helyhez rendelve hogyan lehet fényképet feltölteni a GoogleMaps-ba?
Látok a térképen világoskék pöttyöket, amelyek feltöltött fényképeket jelölnek, ilyen fényképeket hogyan lehet feltölteni?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Lehet valahogy ezt az új színsémát valahogy át-, visszaállítani?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
huan
őstag
Sziasztok.
Google maps iOS-en be lehet valahogy kapcsolni az aktuális sebesség kijelzést?
Köszönöm. -
vétó
aktív tag
tegnap reggel óta autós navigáció közben már nem csak a sebességet mutatja, hanem a sebességhatárt is (Magyarország)
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
-
margithid
veterán
Másnál rendesen müködik a google maps és a street view?
Nálam ha megnyitom böngészőben a térképet, még a mühold nézetet se tudom bekapcsolni. Nem jelenik meg a bal alsó sarokban.
Eddig jól müködőtt, pár napja lett ilyen.. -
veterán
Hogyan lehet fényképet feltölteni a GoogleMaps-ba egy adott helyhez rendelve?
-
válasz Wanderlust #449 üzenetére
Biztos, hogy nem az önkormányzat dönti el ezt, hanem a Google.
Az is lehet, hogy még az említett részek nincsenek feltöltve/lefényképezve.
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
Wanderlust
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy egyes városok utcái teljes mértékben le vannak fényképezve míg más városoknak csak a főutca + néhány mellékút. Tizenezres városokról beszélek, akkora különbség nincs, mint egy megyeszékhely és egy kis falu között. Mégis az egyik 100%-ban max. 1 éves utcaképekkel rendelkezik, a másik pedig 10+ éves képekkel, azok is inkább a városközpontban. Tudja valaki mi alapján jár-kel a Google street view-s autója Magyarországon? Esetleg a helyi önkormányzatnak kell valahogy "megrendelnie" azt, hogy minden kis zsákutcába is menjen be az autó fényképezni vagy a Google találja ki lakosságszám alapján vagy mégis hogy? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Budapest-Bécs útvonalat kellene km-ben kikeresni a Maps-ben, vonattal, de nem írja ilyen formában, csak időben. Autó/gyalogos/kerékpáros esetén írja az idő mellett. Elő lehet varázsolni valahogy? Köszi!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok.
Arra van lehetőség, hogy a google térképen navigáció közben mutassa az aktuális kinti hőmérsékletet? -
őstag
Megújult grafikailag. Nem rossz.
-
Attila0
őstag
Sziasztok.
Az mitől lehet hogy pc-n. a tartózkodási helyemet nem ott mutatja ahol ténylegesen lakom, hanem 30-100 kilométeren belül délre? Azért mert megyehatáron élek?
[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
válasz nincsnév007 #439 üzenetére
Akkor ez vmi hiba lesz amit gondolom orvosolnak. Nekem csak az utazási tervek pontok tűntek el a térképről, de bosszantó. Remélem jön hamarosan valami frissítés és visszaáll. Viszont a neten seholse találtam erről infót, hogy más is szenvedne ezzel :S
[ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Idős édesanyám néha eltéved ezért, aktiváltam a telefonján a google helyzet megosztást.
Problémám a következő : a GPS és a mobilinternet folyamatosan működik ennek ellenére valamikor random módon frissít és sok esetben 2-10 órán keresztül nem jelzi a valós időpontban a helyzetet. Hiába frissítem be távolról akkor sem történik semmi.
Jelenleg pl azt látom hogy reggel 7-kor otthon volt azóta nem aktív.
Mit lehetne tenni hogy folyamatosan, bármikor láthassam adott pillanatban a helyzetét, illetve milyen más megbízhatóbb programot tudtok ajánlani? Sok esetben akár életmentő is lehet egy ilyen, kár hogy ennyire megbízhatatlan. -
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem kérlek. A google mapsomba az alábbi helyek vannak elmentve, azaz lent a MENTVE gombra kattintva:
- kedvencek 77 hely
- meglátogatnám 235 hely
És ami kérdéses, hogy az utazási tervek 0 hely. Itt nekem korábban 106 hely volt. Valami miatt eltűnt és így ezek a térképen nem is jelennek meg már sajnosViszont ha alul rámegyek a MENTVE, majd a SAJÁT GYŰJTEMÉNYEK, akkor ott viszont ott vannak, ergo nem törlődött csak a térképen nem jelenik meg. Mit tudok tenni? Köszönöm!
-
Bacusuz
őstag
válasz Fecogame #434 üzenetére
köszönöm a válaszokat
Fecogame és Donki Hóte: igen ebben igazatok van nemrég jöttem rá hogy csak a gyalogos tervezést nem tudja offline az autósat igenBraddock, ennek a Here We Go nak utána olvasok
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
veterán
-
Bacusuz
őstag
sziasztok, a következő gondom lenne
Macedoniában vagyunk internet nélkül wifi a szálláson van.
Letöltöttük android telóra az offline térképet de új útvonalat tervezni csak internetkapcsolattal tudok.
Az a gondom hogy ha eljutunk az első helyre majd onnan máshová mennék tovább azt már nem tudom megtervezni....
van erre lehetőségÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
őstag
válasz Donki Hóte #430 üzenetére
Szerintem csak akkor, ha átállítod a telefon nyelvét szlovákra vagy angolra.
Lehet elég valahol átállítani a Google-ben a lokációt.
Bár akkor meg a szlovák oldalakat részesíti előnyben majd pld. egy keresésnél.
Egy próbát megér.Szerk:
Kipróbáltam. Ha telefon nyelve angol, akkor már nem írja ki a régi magyar elnevezéseket a térképen, szerintem így a navigáció is okés lesz.
Lokáció a telefonon maradt magyar, csak a nyelvet változtattam.Más megoldás lehet nincs, gondolom ez olyan magyar régiós "kedveskedés" számunkra a Google-től.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
gyulaszu
senior tag
-
veterán
Azt hogyan lehet beállítani a Google Maps-ben, hogy ne magyarul, hanem az adott ország nyelvén mutassa a településneveket.
Pl. ne Besztercebányát írjon ki nekem, hanem tótul írja ki, hogy Banska Bystrica.
Navigálásra használnám, a táblákon is az lesz, hogy Banska Bystrica, nem pedig az, hogy Besztercebánya...
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok,
minap motoron használtam a Google maps-ot... több köztes célpont volt beállítva ès mikor elértük az egyiket nem váltott automatikusan a következőre, hanem rá kellett nyomni, hogy folytatás....na most menet közben motoron eléggé idegesítő...hogy lehet ezt beállítani? Eddig nem találkoztam ilyennel....
Köszi előre is!
-
adrian94
őstag
válasz Braddock #424 üzenetére
A legeleje (ahol még nem ment a gps és/vagy nem volt feloldva a telefon) össze vissza van. Nagyjából onnan jelzi jól ahonnan ment a gps és a telefon is "ébren" volt.
Szóval akkor tuti azzal lesz a baj, hogy a háttérben nem fut megfelelően.
Bár nem tudom, hogy mit tudnék beállítani ennek érdekében mert minden be van állítva és minden engedélyezve van elvileg.
-
adrian94
őstag
válasz Braddock #422 üzenetére
Hétvégén voltunk Nyíregyházán és 90%-os pontossággal jól is jelzi a megtett útvonalat (majdnem végig az útra illesztve jelzi):
Viszont ma megint ilyeneket produkált :
Szerintem a lezárt képernyővel lesz a gond... Mikor mentünk Nyíregyházára, végig be volt kapcsolva a telefon képernyője gps miatt és akkor nagyjából jól is jelezte... Ma viszont alig volt bekapcsolva a képernyő és ez látszik is a "megtett" útvonalakon
-
őstag
válasz adrian94 #420 üzenetére
Annyit találtam róla, hogy energia-takarékossági okból csak bizonyos időkben/pontokon kéri le a pontos helyzetet.
Itt olvashatsz a "problémáról". [link]
Alul a fekete fogaskerék ikonnal beállítható, hogy piros pontokkal mutassa hol kérte le a pozíciókat menet közben. Szerintem ez ilyen, mert ezeket a pontokat összekötve jeleníti meg az idővonalon az útvonalakat.Nálam sincs pontosan az útra illesztve az idővonal. Hiába Iphone 13, Telekom és 5G.
És minden engedélyezve, még a háttérben is.Röhej.
[ Szerkesztve ]
-
válasz adrian94 #420 üzenetére
Nézd meg egy Strava-val, hogy melyik pontatlan. Ha Google Maps-on és Strava-n is rossz útvonalat naplóz, akkor telefon hiba. Ha csak a Google Maps útvonala lesz rossz, akkor pedig tényleg abban kell valamit átállítani.
-
adrian94
őstag
válasz Fecogame #419 üzenetére
Köszi a tippet, közben már rá találtam arra topikra
2 ember is azt írta, hogy a Google Maps hibája és "nem tudja" lekövetni normálisan azt az útvonalat amin tényleg haladsz.. Amit kicsit furcsállok mert pár hónapja még jól működött nálam.. Azóta telefon újra telepítés történt és szerintem csak újra be kellene állítanom valamit csak nem tudom egyelőre, hogy mit
-
válasz adrian94 #418 üzenetére
Kérdezz rá a topikjában, illetve lesd meg előtte az ottani összefoglalót.
-
őstag
Volt hogy egy évig bombáztam őket, és még a google street view-on is elküldtem nekik hogy változott egy helyen a közlekedés iránya, de tojtak rá magasról. Azóta lehet ez változott. Remélem.
Megnéztem, még mindig rossz. Évek óta.
Itt a Király utcába lehet jobbra kanyarodni, mégis körbe tervez... -
válasz adrian94 #414 üzenetére
Ilyenkor a készüléked (valószínűleg telefon) elvesztette a GPS jelet, a Google Maps pedig összeköti a kapott GPS koordinátákat. Ez nem a szoftver hibája, hanem a telefoné.
-
Régebben küldtem be módosítást, azt 1-2 napon belül elfogadták, azonban amiket idén év elején küldtem be nekik, azóta sincs kijavítva. Változó.
Tegnap fel akart vinni a járdára, mert az szerinte út
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
Kb mennyi időt kell várni bejelentés után, hogy egy utca útvonalának korrekciója megtörténjen?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok,
Szomszéd pékség tulajának, jó ismerősömnek segítettem a pékséget felvinni a google maps-ra, viszont a térképen nem jelenik meg az 'ikonja' (egyszer már rövidebb ideig megjelent) mi lehet ennek az oka, avagy mit csinálok rosszul?
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
van arra beállítás az androidos appban (11.59.0705) hogy külföldön tartózkodva a helységneveket az adott ország nyelvén írja ki?
Konkrétan épp Szlovákia belsejében vagyok és minden falunak a valamikori magyar nevét írja ki, de én azt épp semmire sem tudom használni. Jó lenne ugyanazt látni, mint a helységnévtáblákon...gyulaszu
-
evitiguF
senior tag
Átvittem a témát a [tablet] topikjába, nem egyedi a problémám. Valami bug lehet.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
tableten használnám a Maps-ot, viszont fekvő módban az útvonalinformációk nagyon sok területet kitakarnak. [kép] ( a pirossal keretezett rész )
Ezt hogy lehetne elrejteni?
Álló módban nincs ezzel gond, akkor lefelé húzással lemegy az aljára, viszont fekvő módban nem történik semmi.
A kocsiban csak fekvő módban tudom használni.
Ötlet
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Diablo IV
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Assetto Corsa EVO
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest