Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hujikolp

őstag

válasz Oldman2 #512 üzenetére

Javítom ott, ha tudom :) Onnantól csak a google-től függ, hogy átveszi-e a javítást (és mikor).
    Véleményem szerint, ha a streetmaps-en be van állítva a sáv száma, desztináció, kanyarodási dolgok, akkor a maps is valamikor át fogja venni onnan. Csináltam most új utat OSM-ben és kiváncsi vagyok, mikor jelenik meg a maps-ben :)

• Hujikolp

őstag

válasz Oldman2 #509 üzenetére

A fix Dark mód első teszt során nem kapcsolt be, a sima Maps felület besötétedett, de az Útvonaltervezés megmaradt Fehér-en. Most megnézve ugyanez a helyzet.
    Megoldás: Maps-on belül, Beállítások -> Navigációs Beállítások- > Térkép megjelenítése -> Éjszaka.

- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
    Nem emlékszem, hogy van-e hangja a túllépésnek. Esetleg: nézd meg a Hang és beszéd -> Némítva / Figyelmeztetés / Feloldva kombinációt, nálad mi aktív.

- A jelentések között nincs "Hibás sebességhatár" megadása.
    A maps útjai és adatai "nem közösségi szerkesztésű", zártabb a rendszer. A waze-ben pl ott a sok szerkesztő.
    A Maps rengeteg adatot "emel át" más adatbázisból, pl openstreetmaps-ból.
    Ha a sebesség korlát változott az elmúlt időben, de más adatbázisban nem lett javítva (waze, openstreetmaps, etc), akkor a google sem frissíti.
    Amit lehet tenni, hogy megírod itt a hibás helyet és az openstreet-en frissítve lesz.
    Pár hónap múlva, jó esetben megjelenhet a térképen is. Arról nincs adat, hogy milyen gyakran frissíti a maps az adatbázisát az infókkal és mit vesz át.

- Nincsenek benne Autópálya matricák (mint a Waze-ben).
    Magyarországon vannak megyei matricák, ezt a maps nem tudja így kezelni. A waze kapott ilyen fejlesztést, emiatt tudja.
    A maps-on belül csak a "fizetős utak elkerülése" opció van erre.

- Az aktuális Helyszín elmentése elég fura megoldású jelenleg, nem én adhatom meg a "Megnevezést", az csak a "Jegyzet"-ben adható meg. Miközben a "hely neve" a Google-től jön, lányomék lakcíme pl. ilyen formájú: 46., 21.

A pontot mentsd el másként, pl Címke hozzáadása segítségével.

Vagy használhatod a Mentés opciót is, itt új listát adhatsz meg hozzá stb:

A mentéssel szerintem jobban jársz, mert akkor könnyen térképre láthatod, vagy listában kiválaszthatod.

Bónusz:
    Ha a Névjegyzékben hozzáadod a telefonszám mellé a lakcímet, akkor a térképen is keresheted az illetőt, ha beírod a nevét ;) :

• vétó

aktív tag

válasz Oldman2 #330 üzenetére

GPS-ed nincs véletlenül kikapcsolva?

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

Új hozzászólás Aktív témák