Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hujikolp
őstag
Üdv,
Be tudsz linkelni egy-két konkrét helyet erről?Az a gyanúm, hogy "nem a google a hibás" ebben. Sok adatot vesz át az openStreetMap-tól (is), (hiába mondja, hogy nem, mert látszik). Itt, elég sok mindent lehet beállítani az utakra tekintettel. Sávaszisztens, sebesség, név, gyalogátkelő, amit csak ki tudsz találni.
Ha nincs megadva, akkor lehet, hogy "kitalál" oda valamit a maps. Ha ki is javítják az oms-ben, nagy kérdés, hogy a maps mikor implementálja, ha meg is teszi.Én nem tudok konkrét support-ról (akár angol nyelvűt), ahol konkrét hibát be is lehetne jelenteni.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Tudtok valamilyen fejlesztői, magyar szövegért felelős elérhetőséget?
Borzasztó zavaró egy Y elágazásnál, amikor azt mondja, hogy Térjen jobbra (vagy balra -helyzettől függő), amikor ugyanazon a számozású úton haladunk tovább. Az iGo ilyenkor Tartson jobbra (balra) -on használ. Vagy ugyanilyen elágazásnál azt mondja, hogy Hajtson ki a kijáratnál, miközben nem térek le az autópályáról. -
Ma mentem egy kört. Indulás előtt a telkón bekapcsoltam a Google térképet és úgy indítottam az autót. Kiválasztottam egy mentett címet már az autó konzolján és elindultam. Rögtön megszólalt. Most azért mert a telkón be volt kapcsolva vagy most ilyen kedve volt, azt soha nem lehet megtudni.
-
Sziasztok! Apple carplayt használok a kocsiban. A Google maps megy vagy egy éve. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy mikor megszólalna a beszédhang, helyette csak egy rövid dudahangot ad, de a navigálás kifogástalan. Néha beszél, de inkább duddant egyet. Semmit nem változtattam a beállításokon. Kipróbáltam a Waze-t, az rendesen beszél.
Jobban szeretném a mapsot használni.
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
"user agent" változtatóval tedd át a böngészőt Android-ra, próbáld úgy meg a Maps-ot felkeresni. [User-Agent Switcher] -
sby75
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van-e már esetleg megoldás erre az idővonalas kérdésre. Én még mindig nem állítottam át hogy telóra mentsen, de már nagyon közeleg a 18.-a. Teljesen egyértelmű hogy pc-n sokkal egyszerűbb és kezelhetőbb. A miértje nem is igazán érdekel de a megoldás annál inkább. Valamilyen módszer amivel emulálható, átverhető a rendszer hogy telefonként lássa a PC-t. Nem tudom, nem értek hozzá de hihetetlen hogy nem megoldható. -
vlevi
nagyúr
Megnéztem most a térképnek a felhőben lévő mentéseimet, és 2 mentést találtam, az egyik a tablet, a másik a telefon.
Betöltöttem a tablet mentését a telefonra, szerencsére ez nem felülírás, hanem append, így most a telón megvan a réges régi, és az elmúlt 2 év idővonala is egyben.
De akkor is kicseszés, hogy nem tudom PC-n nézegetni, szerkeszteni az idővonalat. -
vlevi
nagyúr
Nekem a tablet még mutatja a régebbi helyelőzményeket, de csak addig, amíg meg nem változtattak, talán 2023-ban.
Természetesen a tabletet nem hurcolom magammal, csak a telefont.
Viszont azzal meg az a szívás, hogyha telefont cserelsz, vagy csinálsz egy gyári vissza állítást, akkor nem tudom, hogy a készüléken tárolt hely előzményekkel mi lesz? -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Van-e arra lehetőség a google maps-en, hogy egy címlistából vagy koordináta listából ami google sheet-en van megadva, kirakja a pontokat maps-re? Maps-en kattintható lenne az adott pont és mehet is oda az útvonalterv.
Az megoldható-e, hogy a goole sheet-en ha szűrőt állítok be és beállítom őket, akkor a maps-en csak a leszürt elemek jelenjenek meg?
Köszi
üdv, föccer
-
vlevi
nagyúr
Pont jókor kérdezel rá, a napokban jelent meg ez a cikk a bitporton, amit #533 Hujikolp is említett.
[link]
Már akkor morgolódtam, amikor megváltoztatták azt, hogy csak az eszközön tárolódik.
pl. van telefon, tablet és asztali gép.
Így csak a telón tudom megnézni a helyelőzményeket, másik eszközön böngészőben már nem
Pedig inkább asztali gépen nézegettem, 27" monitoron, és nem a teló 6"-os kijelzőjén. -
hockeyapu
senior tag
Hali !
Segítsetek nekem !
Újrahúztam a gépemet és megint nincs ott a maps a videók, képek, hírek... között és elfelejtettem, hogyan csináltam !
Valaki? -
HoTaZo
addikt
válasz
Hujikolp #528 üzenetére
Nem volt készülék csere.
Viszont, találtam egy visszaállítási lehetőséget, de azzal sem egyértelmű, hogy a kicsomagolt Zip mappában lévő almappákban lévő.json fájlok melyike rejti a régi helyemet, s azok miként jelenhetnek meg újra az idővonalamon.
[kép] [kép] [kép]"Az idővonaladatok importálása biztonsági másolatból
Ha egy meglévő biztonsági másolatot szeretne áthelyezni egy másik eszközre, vagy importálni az idővonalat egy új eszközre, importálhatja az idővonaladatokat egy biztonsági másolatból:Androidos telefonon nyissa meg a Google Térkép alkalmazást Térkép.
Koppintson a profilkép vagy név kezdőbetűje Fiók kör alakú ikonja majd Saját idővonal lehetőségre.
Koppintson a jobb felső sarokban a felhőre .
Válassza ki a kívánt eszközt a „Saját biztonsági mentések” szakaszban.
Koppintson a Továbbiak Több majd Importálás lehetőségre.
Az „Idővonal importálása a biztonsági másolatból” képernyőn koppintson az Importálás lehetőségre." -
Hujikolp
őstag
-
flash-
veterán
A google profilommal egyetlenegy szolgaltatast, ettermet nem tudok értékelni.
Azt irja mindig:nincs közzétéve.
Fellebbezek a fellebbezést mindig elutasítják.Korabban tudtam velemenyezni sok helyet stb. De mar nem enged semmit. Miért?
-
MaciG
addikt
üdv.
Hogyan lehet beállítani azt, hogy ha rányomok egy busz/villamos megállóra a térképen, akkor mutassa az ott közlekedő járatok útvonalát?
Telefonos verziónál (android) így van, de asztali gépről böngészővel nem jelenik meg a teljes útvonal a térképen. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom előcsalogatni a G.Mapsból az idővonalam régi helyeit?
Tudom, hogy most már a telefonra menti, be is állítottam, hogy melyik telefonomon akarom, de hiába keresem az évekkel ezelőtti helyeket csak az utóbbi, kb. amióta ez az átállás volt, azóta meglátogatott helyeimet látom. -
AssAssynn
addikt
Hali.
Utcaképen visszalehet nézni a régi képeket valahogy? Azt tudom, hogy a térképes műholdképeket igen az Earthen, de engem az utcakép érdekelne.
-
snooze
veterán
.
-
Hujikolp
őstag
Üdv,
Egy gondolat: Ha kiexportálod a listát .kml fájlba, akkor abban tudsz rendezni egy jegyzettömbbel a sorrenden. Ha megismered a dinamikáját a fájlnak belül, akkor excel-lel létrehozhatod a sorrendet.
Az excelt úgy készíted el, hogy dinamikus legyen, majd abból másolod ki az értékeket, majd mented el az kml-t egy jegyzettömbbel. -
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
Hátha akad itt egy guru aki tud segíteni.
Saját használatra készítettem egy objektum térképet, amin kis hazánkon belül elhelyeztem kb 300db jelölőt. Ezeket a helyszíneket minden évben meg kell látogatnunk, így a tervezésben nagy segítség a térkép. A jelölők helyét egy excelből importáltam. Minden objektum számozva van, de a számozás nem feltétlenül folyamatos. Van, hogy egy objektum megszűnik vagy egy újabb lesz, ilyenkor a számozás változik. Az a gondom, hogy a térkép bal oldalán ahol egymás után vannak az objektumok, nem a számozás szerinti sorrendben vannak. Hiába adok hozzá mondjuk egy 1-est, ami eddig nem volt, az a lista legvégére kerül. Az adattáblázatot lehet adott oszlop szerint sorba tenni, de ez nincs hatással az oldalt megjelenő listára.
Van erre valami megoldás? -
Hujikolp
őstag
Javítom ott, ha tudom
Onnantól csak a google-től függ, hogy átveszi-e a javítást (és mikor).
Véleményem szerint, ha a streetmaps-en be van állítva a sáv száma, desztináció, kanyarodási dolgok, akkor a maps is valamikor át fogja venni onnan. Csináltam most új utat OSM-ben és kiváncsi vagyok, mikor jelenik meg a maps-ben -
Oldman2
nagyúr
válasz
Hujikolp #511 üzenetére
Megoldás: Maps-on belül, Beállítások -> Navigációs Beállítások- > Térkép megjelenítése -> Éjszaka.
Automatikus volt, átállítottam Éjszakára-ra.- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
Nem emlékszem, hogy van-e hangja a túllépésnek. Esetleg: nézd meg a Hang és beszéd -> Némítva / Figyelmeztetés / Feloldva kombinációt, nálad mi aktív.
Itt némítva volt, átraktam Feloldva-ra. Ez mi lenne? Feloldva... :-)
Ha a sebesség korlát változott az elmúlt időben, de más adatbázisban nem lett javítva (waze, openstreetmaps, etc), akkor a google sem frissíti.
A Waze-ben jó, én állíttattam be pár hónapja.
Amit lehet tenni, hogy megírod itt a hibás helyet és az openstreet-en frissítve lesz.Értsem ezt úgy, hogy "neked" reportoljak?
Köszi a tippeket! A változásokról majd beszámolok...
-
Hujikolp
őstag
A fix Dark mód első teszt során nem kapcsolt be, a sima Maps felület besötétedett, de az Útvonaltervezés megmaradt Fehér-en. Most megnézve ugyanez a helyzet.
Megoldás: Maps-on belül, Beállítások -> Navigációs Beállítások- > Térkép megjelenítése -> Éjszaka.
- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
Nem emlékszem, hogy van-e hangja a túllépésnek. Esetleg: nézd meg a Hang és beszéd -> Némítva / Figyelmeztetés / Feloldva kombinációt, nálad mi aktív.- A jelentések között nincs "Hibás sebességhatár" megadása.
A maps útjai és adatai "nem közösségi szerkesztésű", zártabb a rendszer. A waze-ben pl ott a sok szerkesztő.
A Maps rengeteg adatot "emel át" más adatbázisból, pl openstreetmaps-ból.
Ha a sebesség korlát változott az elmúlt időben, de más adatbázisban nem lett javítva (waze, openstreetmaps, etc), akkor a google sem frissíti.
Amit lehet tenni, hogy megírod itt a hibás helyet és az openstreet-en frissítve lesz.
Pár hónap múlva, jó esetben megjelenhet a térképen is. Arról nincs adat, hogy milyen gyakran frissíti a maps az adatbázisát az infókkal és mit vesz át.- Nincsenek benne Autópálya matricák (mint a Waze-ben).
Magyarországon vannak megyei matricák, ezt a maps nem tudja így kezelni. A waze kapott ilyen fejlesztést, emiatt tudja.
A maps-on belül csak a "fizetős utak elkerülése" opció van erre.- Az aktuális Helyszín elmentése elég fura megoldású jelenleg, nem én adhatom meg a "Megnevezést", az csak a "Jegyzet"-ben adható meg. Miközben a "hely neve" a Google-től jön, lányomék lakcíme pl. ilyen formájú: 46., 21.
A pontot mentsd el másként, pl Címke hozzáadása segítségével.
Vagy használhatod a Mentés opciót is, itt új listát adhatsz meg hozzá stb:
A mentéssel szerintem jobban jársz, mert akkor könnyen térképre láthatod, vagy listában kiválaszthatod.
Bónusz:
Ha a Névjegyzékben hozzáadod a telefonszám mellé a lakcímet, akkor a térképen is keresheted az illetőt, ha beírod a nevét:
-
-
Oldman2
nagyúr
Sokáig nem használtam a Google Maps-ot, leginkább a számomra idegesítő "Forduljon délkelet felé" hangos útmutatás miatt.
A folyamatosan zajló modernizációs folyamatnak köszönhetően, talán most átállok rá Waze-ről).
Pillanatnyi "örömmel látom" funkciók:
Az élőbeszédes irányítás, már "forduljon jobbra" módon hangzik,
A sebességkorlát és a pillanatnyi sebesség szépen megjelenik.
Dark mód kapcsolható.Ami jelenleg nem oké (számomra):
- A fix Dark mód első teszt során nem kapcsolt be, a sima Maps felület besötétedett, de az Útvonaltervezés megmaradt Fehér-en. Most megnézve ugyanez a helyzet.
- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
- A jelentések között nincs "Hibás sebességhatár" megadása.
- Nincsenek benne Autópálya matricák (mint a Waze-ben).
- Az aktuális Helyszín elmentése elég fura megoldású jelenleg, nem én adhatom meg a "Megnevezést", az csak a "Jegyzet"-ben adható meg. Miközben a "hely neve" a Google-től jön, lányomék lakcíme pl. ilyen formájú: 46.996926, 21.606294Ha valaki tud a fentiekre átmeneti megoldást (Android alatt), ne tartsa magában.
-
seger
addikt
Sziasztok
Térképen miért nem tudom a helyadatomat megosztani visszavonásig? Max 24 órát enged. Helyelőzményeknél meg azt írja, ez a beállítás nem áll rendelkezésre az ön fióktipusánál.Hogyan tudom ezt módosítani?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Okos Playstation 3 HEN - Telepített PS3 játékokkal
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest