-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Valaki ezt elmagyarazna 6:09-nel? [link]
Nem ertem, hogy miert nincs g# major scale.
Meg mi az, hogy E#? Az F. A B# meg C. Eddig azt hittem ertem a dur skalat, de ez most megzavart.
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #57609 üzenetére
Ugyan én ajánlottam, de most pont mérges vagyok rá, és gondolkodom, hogy nem hozzá fogok járni.
Ugyanis úgy beállította a gitárt 40 ezerért, hogy a tremolóhoz hozzá se nyúlt, vagy ha igen, nem igazán tesztelte le, ugyanis tremolózás után az összes húr flat lesz.
Szóval a tuning stabilitás a visszakapott gitáron nulla, pont azért vittem el hozzá, hogy állítsa be rendesen szakember, ne nekem kelljen kísérletezgetni vele.
Kedden viszem is vissza hozzá.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #57618 üzenetére
Három van benne, annyi is volt. Most visszatettem a hátlapot. Három rugó, beállítva szépen. tremoló után picit flat-be megy, de ha nem hagyom visszaállni, hanem picit rásegítek, akkor tökéletesen megtartja a hangolást.
Én azt gondolom, lehet rosszul, hogy alapból vissza kéne állnia magától. A Schecteren, amin csak special van, nem kell semmit rásegíteni, visszaáll.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #57641 üzenetére
Megcsináltam a Floydot.
Kezdtem azzal, hogy behangoltam a gitárt, majd megnyújtottam mind a hat húrt, addig, amíg megnyújtás után megmaradt a hangolásuk.
Ezután tremolóztam, flatbe mentek a húrok, majd a rugórögzítő csavarokon annyit húztam, hogy visszaálljanak normál hangolásba. Ezt Követően elhangoltam, majd ismét behangoltam, tremolózás, és már nem hangolódott el.
Azóta játszottam is rajta, direk rángattam a tremolót is, de megtartotta a hangolást. Remélem így is marad.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #57679 üzenetére
Én meg hétfőn vettem búcsút a Katana MKII-től.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz sza.sa #57689 üzenetére
Én ajánlom, nekem bevált, jobban szerettem, mint a Katanát, ezért is kellett mennie.
Könnyű a kezelése, kicsit basszus orientált a hangja, de ha gyorsan akarsz kedvenc zenéidet utánozva játszani, arra hibátlan. Ha viszont van, amiből szóljon, akkor lehet elég egy GO-is, kvázi ugyanazt tudja szoftveresen.W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz btraven #57779 üzenetére
Hehe, egyik se.
Olcsó gitár, lehetőleg használtan, és olcsó erősítő, az is Aliról. Az eredetivel szinte teljesen egyező erősítőket lehet venni ott, töredék áron. 120-ért megvan a kettő együtt, tök felesleges ennél is többet költeni, pláne hangszedőre, az úgyse számít semmit, vakteszten elbukik az összes nagy gyártó. Sőt, erősítő se kell, 20 ezres multieffekt 95%-ban hozza a csöves erősítőket, a fennmaradó 5% meg úgyse megy át a mixen.
És különben is, Hetfield is egy Electrán kezdte, amit 100 dollárért vett. Ez mindent bizonyít.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jesszus, 42 új hozzászólás, gondoltam megint egy kezdő vett drága gitárt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz bigrob #57860 üzenetére
Mindenki higgadjon le, egyelőre nincs tervben új gitár. Bár a napokban szemzgettem a FGN gitárokkal, hogy jó lenne egy japán gitár, de az olcsó verziója (250k) olyan semmilyen kinézetű, drágább gitárt meg azt gondolom nem tervezek egy darabig.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Most futottam bele, az eredeti Floyd Rose majdnem 190 ezer forint.
Az komoly...Más gitárt nem vesz ennyiért.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz rustysaw #57878 üzenetére
Szintén Elixír, semmi más nem volt még fent, kivéve, az új gitárokon lévő gyári húrok, de az mind kuka volt.
9-42 Nanoweb, azt vettem észre, hogy az Optiwebnek pár hónap után lejön a bevonata, ami esztétikailag zavar csak.
Mivel nem egy gitáron játszom, egy évig is fent van, de évente azért kicserélem.
Egyszer szakadt el nekem az egyes húr, nyújtás közben, meg is lepődtem rajta.
Hogyhogy milyen zenei stílus? Hát metál.
Alles metal oder was.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jol nez ki az a Nita Strauss Ibanez.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Most, hogy nagyjából egy hónapja használom a csöves erősítőt, leírom a tapasztalataimat. Csöves vs. modellezős.
Saját benyomásaim alapján is a csöves erősítőnek más hangja van, nem adja vissza egy modellezős cucc. Azt a nyers erőt, a vibrációt, pláne nagyobb hangerőn, nagyon jó érzés. Azon, hogy mennyiben tudja utánozni egy modellezős cucc a hangzását, lehet vitatkozni, ha most tippelnem kéne, 80-90%-ban biztosan.
Ugyanakkor egy csöves erősítő az one trick pony, egyfajta hangzást tud jól, vagy kiválóan, nem sokoldalú, mint egy modellezős cucc. Arról nem beszélve, hogy a csöves erősítőn nulla effekt van, max reverb, azaz, egy csomó pedál kell mellé, ha valaki egy bizonyos hangzást keres. Helyigénye nagyobb, hordozhatósága nehezebb. Fajlagos ára lényegesen drágább.
Tanulás szempontjából előnyösebb a csöves, mert minden apró hibát "megmutat", sokkal tisztább játékra van szükség vele, mint egy modellezős cuccon.
Mivel nagyobb hangerőn otthon kevésbé lehet használni, ebbéli előnye nem igazán jön ki egy átlag háztartásban a csövesnek.
Arra kevés embernek van lehetősége, hogy 5-6 minőségi csöves erősítőt tartson a különböző zenei ízlésének megfelelően, helyhiánytól kezdve akár az anyagiakig is.Az a fajta sokszínűséget, amit akár egy Ampero kínál, ládaszimulációkkal, mikrofonokkal, pedálokkal, fejekkel nem kompenzálja szerintem a csöves cucc csövessége, abbéli előnyei.
Így én abszolút megértem, ha valaki otthonra azt választja, hogy olcsóbban, sokszínűbben, többféle hangzás mellett teszi le a voksát, még akkor is, ha az adott hangzás nem lesz pariban a csöves hangzással.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ba cy lus #57957 üzenetére
Szerintem senki nem mondta, hogy baj, ha valaki analóg cuccokat használni. Ha valaki azt szereti, meg ez a nünükéje, miért ne tenné?
Én például pizzát kizárólag olasz, 00-s lisztből készítek, san marzano paradicsommal és buffalo mozzarellával. A legtöbb ember pizza címszó alatt meg minden szart megeszik, a mirelittől kezdve a rendelősön át a házibarkács vackokig.
A lényeg, hogy praktikum és ár/érték arány szempontjából a modellezős cuccok mellett szól több érv egy átlag, otthoni felhasználónak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Amúgy cső ide cső oda, a legtöbbet még mindig a Sparkot használom. Bekapcsolom, egy gomb, és a már kívánt hangzás szól, ha kell phaser-rel, ha kell compressorral, akármivel.
Ettől még az ENGL nagyon jó cucc, szeretem is, de nekem hiányozna, ha nem lenne modellezős cuccom. Ha csöves nem lenne, anélkül boldogulnék.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #58021 üzenetére
Nekem sokkal jobban tetszik mint a Katana pedig az is van.
Nekem is jobban tetszik, mint a Katana, pedig az már nincs. Ezért is adtam el.Szerintem egy multieffekt, pl Ampero vagy más, vagy akár egy Spark 40.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #58026 üzenetére
A YT tele van tutoriallal. Igaz, hogy nem Edda vagy Bikini, de ott rengeteg szamot tanulhatsz meg amugy.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hoztam egy kis problémát, lehet szakérteni.
Az Epiphone-om másfél év után megérett a húrcserére, most külön nem részletezett helyzet miatt úgy hozta a sors, hogy Elixir helyett Ernie Ball került rá. Amikor behnagoltam, és elkedztem rajta játszani (nyaki állás), minden hang befulladt, de keményen. Nyújtások, minden. Mondom jézus atya, ennyire nem lehet szar ez a húr, ekkora különbség lenne az Elixirhez képest?
Gondoltam, mindjárt kiderül, az egyes húrból visszaraktam a leszedett Elixirt. Néma maradt a gitár, meg se szólalt nyaki és középső állásban. Csak hídon.
A húrcsere előtt fogólapot lepucoltam, leápoltam, gitártestet, és a hangszedőkről is letöröltem a dzsuvát. A nyaki hangszedőn volt egy nedvességcsepp utáni száradásnyom szerűség, száraz ronggyal ledörzsöltem róla.
Elképzelhető, hogy egy picit nagyobb nyomást kapott a hangszedő, és attól döglött be? Ha igen, akkor mit tudok vele most csinálni? Kiszedem a helyéről, megnézem, van egy szakadt vezeték? Mi mehet tönkre ilyenkor benne?Hozzáteszem, nem ütöttem vágtam, nem nyomtam be, nem nyomogattam, határozottabban megdörzsöltem a műanyagot kicsit.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mindenki nyugodjon meg.
Nem tudom, mi volt a hiba, jelenleg működik. De nem ment, és nem azért, mert le volt tekerve a volume poti.
A Sparkom tényleg szarakodik, minimál hangerőváltásnál óriásit hangosít, illetve a négy hardware presetet jelző piros ledek elkezdtek felváltva, pengetésre össze vissza ugrálni, meg időnként zölden világítani, szóval valami nagyon nem jó vele.
Figyelem majd az Amperon meg a csövesen is hétvégén, ott mi a helyzet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest