- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
(#3994) tisvol: Persze, tudom a különbséget, csak értelmetlenséggel lettem "megvádolva". Elnézést, nem volt szándékom "vádaskodni".
Egyébként 2006-os AutoCAD-et és Mechanicalt-t használok (angol verziók), de hamarosan áttérek egy újabb verzióra. A 2006-ban viszont sehol sem találtam rá az Archimédesz spirálra.
Azért nem jó az egyszerű spirál mert esztergaautomaták vezérgörbéit kellene megrajzolni, szerkeszteni. Egy adott szögosztáson kellene adott értékkel emelkednie. Lényeges még, hogy az Archimédesz a startnál gyorsabban emelkedik a végponthoz közeledve csökken az emelkedése szinte nullára (ez fontos mert csak így lehet biztosítani a méretpontosságot a gyártott darabon).
Van egy AutoLSIP programom ami a még régebbi cad-ben működött itt viszont (2006) "hülyeséget" rajzol. Ha valaki ért az AutoLISP-hez elküldeném tanulmányozásra.
Köszönöm, hogy eddig is foglalkoztatok a kérdésemmel.
-
3DFan
aktív tag
válasz T1B3R1U5 #3995 üzenetére
"Probléma:
Újratelepítettem a gépemet. operációs rendszerként a Windows 7-et
tettem fel rá. Telepíteni akarom a Solid Edge ST2-nél régebbi verziót,
de a telepítés végén megakad a telepítés. Nem megy tovább!Megoldás:
A Windows 7, 2009 októberében jelent meg hivatalosan, a Solid Edge V20
és Solid Edge ST ettől régebben, így nem is lehetett tesztelni az új
Windows 7 operációs rendszeren.
Windows 7 operációs rendszeren csak a Solid Edge ST2 verziója
támogatott hivatalosan. A régebbi verziókat nem lehet feltelepíteni.
Nem támogatott megoldásként a következőt tudjuk mondani:
A telepítés végén a "Removing backup files" szakaszban a telepítés
megakad. A telepítő programot látjuk a Windows Feladatkezelőben, de
nem történik semmi. Keressük meg a Windows Feladatkezelőben a
"Printerinstaller.exe" futó programkódot és zárjuk be.
Ugyan ezt kell tennünk a javítócsomagoknál is, azonban előfordulhat,
hogy a javító csomagot még így sem tudjuk feltelepíteni." -
Lackó86
tag
üdv Mindenkinek!
Catia V5R19 documentation ez mire való?
Mit lehet ezzel kezdeni hogyan lehet "előhívni"?Előre is köszi!
Üdv.: Laci!
jambi
-
perfag
aktív tag
Otthon van valaki a SolidWorks CosmosWorks-ében?
Rákényszerültem, mert feszültdégkoncentrációkat próbálunk megállapítani tengelyeken és a CosmosWorksban lehet helyileg sűrűsíteni a hálót.
Tehát: Mesh Parameters ablakban Global Size: 2,92-t, Tolerance: 0,146
Lefuttatom: a feszültségmax. 164 MPa
Jön a sűrítés, Apply Mesh Control, kijelölöm a környezetet, ahol sűrűbb hálót akarok és a Control Parameters amiben kellene a segítség!
Element size: 1,46 (fele) a felkínált --> lazán elmegy 0,5-tel is
Ratio a/b: 1,5 és Layers: 3 a felkínált. Ezeket érdemes-e, kell-e piszkálni?
(Nem akarom az elméletét érteni! Elég, ha műxik!)Az elemnagyságot 0,5-re visszavéve 184 MPa-t kapok, nekem már ez is jó oda ahova lesz, de gondoltam ha tud valaki erről valamit, örülnék a tanácsnak.
-
T1B3R1U5
csendes tag
Sziasztok! Most telepített újra a rendszert immár végleges windows7-re (64 bites).
Ez csak azért érdekes mert én is "teszteltem" a nem kiforrott rendszert, de ott egy kis trükkel még tudtam installálni a SOLID EDGE ST-t. Nagy szükségem lenne rá megint.A kérdésem: Hogyan telepíthető windows 7 ultimate x64-re a Solid Edge ST verzióját?
Status:
Removing backup files
és itt megáll a művelet. Ha feladatkezelővel kilépek a telepítésből akkor még lehet használni a programot, de a következő indításnál már nem található a gépen!
Segítséget előre is köszönöm!
-
tisvol
aktív tag
:-)
Persze, tudom a különbséget, csak értelmetlenséggel lettem "megvádolva". Ezért raktam fel mindkét "változatot". Már csak azért is, mert mindkettő (mindkét programban) egy parancs alól érhető el. Lehet innen volt a félreértés.
Abban viszont lehet igazad van, hogy Ő AutoCad-et kérdezett. Erre viszont lehet én nem figyeltem, de mindjárt utánanézek, van-e ott is ilyen parancs.
Egy pill.
Megnéztem. AutoCad-ben is létezik a parancs. (AutoCad 2010)
Kérem csferke-t, ha visszatalál, mondja meg milyen verziót használ.
Kérdés: neki csak a végeredmény kell, vagy az elmélet alapján neki kell előállítani (kiszerkeszteni) a spirált? Esetleg az itt már említett AutoLisp alkalmazást írni rá?[ Szerkesztve ]
Üdv:T.
-
Parson
addikt
Ebből a felső kettő Autodesk Inventor az alsó meg AutoCAD Mechanical, nem? csferke meg sima AutoCAD-ben keresgél... vagy ez a különbség elhanyagolható?
Amúgy az arkimedeszi spirálban konstans növekménnyel nő a radius az elfordulás során (bár ez evidens tény) szal ezek első ránézésre tuti jók. (Kivéve a 2. ahol a magasság értéke változik ugyanigy, ezért ugye az csavargörbe.)[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
Na, ha már ilyen szépen mennek a dlgok, valaki tud tippet, hullámhajtóművet CATIA-ban le lehet modellezni, hogy mozogjon a hullámkerék a valóságnak megfelelően?
-
Parson
addikt
No, helyesbitenem kell magam: kényelmesen működik a szimpla kinematikával is (servo motorral a rugo tegelyén - előző videos példán), és ekkor egyszerűen nem veszi figyelembe a rugokarakterisztikát az erőrendszerben, ami nincs is - csak hát a rugógeometria olyan amilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Che Éva #3988 üzenetére
Éva, ezesetben
1. szerelj össze minden alkatrészt statikus helyett kinematikai kényszerekkel - rugó nem kell - megfelelő irányban meghagyva a szabadsági fokot - ezt a rugó fogja lekötni
2. menj át a mechanizmusba és tedd be a rugot (két pont közötti), definiáld az értékeit
3. rakj fel egy motort (vagy gravitációt) ami mozgatásba lenditi a rugó egyik végét a másikhoz, vagy épp attól távolitja..
4. definiálj egy uj analizist és ott adj meg mindent ami szükségesmegj. rugó miatt dinamikus analizis lesz. ime egy hirtelen összedobott video egy egyszabadságfoku, csillapitatlan lengőrendszerre gravitációs térben.
[ Szerkesztve ]
-
Che Éva
csendes tag
válasz Szepy2884 #3986 üzenetére
Tökéletes a meglátásod! Én csak egy sima nyomórugóval rendelkezem állandó kerülettel. Ezt a rugót egy kar, mozgása közben összenyomja. Semmi extrát nem akartam egy sima animációt ahol látszik, hogy ha a kar elmozdul, akkor a rugó összenyomódik. Lehet, hogy ez nem elég tudományos de nekem most tökéletesen elégséges (és hozzá teszem) meglehetősen szükséges is lenne. De a nagy vitában, hogy ki mit ért és mi mit tud ez elsikkadt. Így szegény rugómon még mindig keresztül megy a kar. Egy olyan animációt szeretnék mint amit fogaskerekekkel lehet elkövetni. Az sem igazi, de a látvány... Nekem most ez lenne a fontos.
Che
-
Parson
addikt
válasz Szepy2884 #3986 üzenetére
Mondasz vmit, Szepy. Kollegina Dinamikus analizissel meg tudja csinálni, de ahhoz nem kell modelleznie a rugoját, csak berakni ami van és azt állitgatni. De én azért örülnék, ha lenne a másikra is megoldás, elvégre én szeretném megmondani hogyan nézzen ki a geometria, ne a szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
Szepy2884
tag
Hogy félreértés van, az nem is vitás, de azt hiszem meg is találtam hogy hol.
Ahogy olvasom a kollegina segélykérő hozzászólását, sehol nem látok "egyéni geometriával rendelkező" rugó profilt. Ő csak egy problémával szembesült, hogy a rugó nem követi a kar mozgását. Én ebből eleve egy közönséges spirál rugóra asszociáltam de nem is ez a lényeg, hanem inkább az, hogy talán kényszerezési hiányosság van a rugó és kar kapcsolatánál. Szerintem.Szóval lehet, hogy pöppet túlbonyolítottuk a kérdést
A mérnök az egy olyan lusta fajta, aki mindíg azon agyal, hogy miként lehetne kevesebb erővel hatékonyabban működni.
-
Parson
addikt
válasz Szepy2884 #3984 üzenetére
Szia Szepy,
szerintem picit megint félreértésekbe botlottunk. Ez az inventoros megoldás nagyon szép meg jo, de ezek a hengeres csavarrugok egy speciális kategoriába tartozó megoldások, és nem egy általános megoldás, amivel utána bármit meg lehet oldani. Például hengeres helyett kúpos csavarrugó vagy egy befogott laprugó, esetleg különböző geometriájú torziós rugó deformálódását. De még jobb példa amit kovidinka is linkelt.
Amit az inventorban látunk, az egy dinamikai analizis, ilyet a Pro/E-ban is kényelmesen tudunk. Nem arról volt szó, hogy erre ne lenne képes a Pro/E, hanem inkább arról, hogy egyéni geometriával rendelkező testet (és itt ha tudsz, kérlek cáfolj meg arról, hogy erre nem képes az inventor se, ha nulláról te modellezed a rugot, amit utána beraksz az analizisbe) deformálsz időben 'úgy vezérelve, ahogy te akarod'.
A karakterisztika állitgatása viszont tényleg pofás, már amennyit látni belőle.[ Szerkesztve ]
-
Szepy2884
tag
Szervusztok rég voltam már erre, csak csendes társként voltam jelen, de ez a rugó téma most megszólaltatott.
Az, hogy a ProE nem tudja a rugó mozgását szimulálni erősen megdöbbentett, de hamar túl tettem rajta magam mondván nem érint. Viszont, hogy a Catia sem, háááát... kicsit furcsa és elszomorító.
Kicsit vicces, hogy a sokak által lebecsült Inventor például alapból tudja. Legalább is a video azt mutatja.
És még mielőtt azt mondanátok, hogy ez nektek Móricka, akkor itt egy másik Inventoros video ahol a rugó karakterisztika görbéjén is elég sokat dolgozik a csóka.
A mérnök az egy olyan lusta fajta, aki mindíg azon agyal, hogy miként lehetne kevesebb erővel hatékonyabban működni.
-
3DFan
aktív tag
válasz #06658560 #3977 üzenetére
Hidd el, hogy az amiatt piros, a szürke alapszín nem tud úgy fényleni, hogy pirosnak hasson. Legalábbis amikor én csináltam a rúgó mozgást akkor folyamatosan piros volt, igaz ha csak a rúgó alapját képező spirált használtam a szimulációban akkor megőrizte az alapszínét a teljes mozgás folyamán. Tehát ez erősen függhet a géptől, az enyém nem egy erőmű.
Én is a Reactions>Update lehetőséggel operáltam, de ott alkalmazni kellett egy mérést, bekapcsolni a mérések automatikus frissítését, meg még valamit kellett állítgatni. Jelenleg nem férek a programhoz, nem tudom megnézni. -
kovidinka
csendes tag
A középen lévő "rugót" ellipszisből, a rudat spline-ból generálja le, mindkettő külső paraméteres. A paraméterek összeállítási szinten vannak, prismatic joint magassága vezérli őket. A rugónál és rúdnál is van 1-1 reaction, frissítéshez. Csatolok egy képet a fáról, az többet mond.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz #06658560 #3977 üzenetére
Oké, persze aláírom, hogy nem garancia, de a halandó userek jogosan várhatják el, hogy egy több tudású szoftver valóban többet is tudjon... ha nem, azesetben sztem kínos... Amúgy 3DFan-hez hasonlóan én is kiváncsi lennék kovidinka megoldására.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Attól, hogy egy cég fejleszti a kettőt még nem biztos, hogy tudja a rendszer magától. A CATIA kinematik modulja nem tudja-de ahhoz van felturbózható opció. CATIA alapból nem csinálja meg a dolgot.
3DFan:szerintem az a piros nem az updateigény miatti piros, más a fénylése.
[ Szerkesztve ]
-
3DFan
aktív tag
válasz #06658560 #3970 üzenetére
Sziasztok!
Korábban már volt szó erről a fórumon. Valószínűleg ugyanezzel az eljárással készültek ezek az animációk is, látszik, hogy a rúgó piros színű az állandó frissítéstől.
Ellenben ez már gondolkodóba ejt miként készülhetett. Persze lehet, hogy valami beépülő program, a felvételen nem látszik. SW alatt ez nagyon egyszerű, deformációt is lehet vele készíteni.Ui.. például
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Srácok, már bocs, de olvassatok már picit figyelmesebben, mert igy cak elbeszélünk egymás mellett.
kovidinka: nekem nem kell mechanika ebben az esetben, engem csak egy vezérelt deformáció szimulációja érdekel. Még egyszer ideirom a konkrét példát: Egy hengernek a magassága egyenletes sebességgel növekedjen h1 kezdeti értéktől egy h2 > h1 értékig! (CATIA V5 R17) Ha ez megoldható, akkor a bonyolultabb esetek is...
Kopi31415: Che Éva linkelt videója - Solidworks. Általam linkelt video - CATIA V5
A két rendszer valóban nem ugyanaz... de mindkettőt a Dassault Systemes gyártja, had ne ragozzam, mert ezt te is pontosan tudod szerintem... És ha a kistesó (SW) tudja, akkor a nagytesónak (CATIA) pláne illene tudni - a kérdés az hogy ezek mennyire képletes / szimbolikus vagy egyéni geometriával rendelkező elemek - ha utóbbi, akkor vagyunk szerencsések. Rugón kivül szimpla elem deformációjára nem találtam videót, ergo mindkét eset lehetséges még.[ Szerkesztve ]
-
kovidinka
csendes tag
Parson: bocs, küldtem egy privátot. Még nagyon reggel van.
No, felejtős a dolog. Mechanikai funkciójában tökéletes mozgást nem nagyon tudunk létrehozni.
R16-ban nem is tudunk erőkkel operálni. Csak elmozdulás, sebesség, gyorsulás.Ja igen, egy ingyenes tárhelyet tudtok rövidfilm feltöltésére?
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz kovidinka #3966 üzenetére
Hát arra amit dinamikus analizishez lehet bepasszintani (#3947). Szép szép, de geometriailag nem teljesen valós... A csillapitásról nem is beszélve.
CATIA-ban hogy lehet megcsinálni - legegyszerűbb példa: egy hengernek a magassága idővel egyenes arányosan növekedjen h1 kezdeti értéktől egy h2 > h1 értékig? (CATIA V5 R17)
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz #06658560 #3963 üzenetére
Ne csináld már Kopi, pont emiatt irigyeltem a CATIA-t a Pro/E-val szemben (csak ezt nem nyilvánitottam ki talán )... még vmi videora is emlékszem... vagy az csak átverés volt? No meg amit Éva pár hsz-szel feljebb linkelt, az is vmi... és nem tűnik Simulia-nak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valaki járatos mérésekben? Mi a különbség a geodéziai és az euklideszi hosszmérés között, ha görbe mentén mérünk? Valakinek valami anyaga hozzá?
-
Parson
addikt
Hát ez az... igazából ez most is, mint mindig kérdés, hogy konkrétan melyik szoftverről is beszélünk... mert AutoCAD-en belül is k sok van... én pl AutoCAD 2002-t használtam utoljára és abban egyáltalán nincs ilyen opció mint a 2010-esben. Ilyen apró, de mégis fontos infók miatt is el lehet beszélni egymás mellett...
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
válasz Che Éva #3957 üzenetére
Na igen, nekem is van egy lisp-em (ami régebben jól működött) de sajnos "megbolondult" és valami fűrészfogakat rajzol a spirál helyett.
Ezért gondoltam, hogy hátha valaki tud direkt Autocad parancsot a spirál megrajzolására.
Igen, érdekelne az a lisp "programocska". Köszönöm, ha elküldöd a következő "kifordított" címre ferke_kukac_adacity_pont_netParson: Sajnos az Autocad help-ben nem akadtam még rá a megoldásra.
-
Che Éva
csendes tag
-
Parson
addikt
válasz Che Éva #3954 üzenetére
A SolidWorks / CATIA páros elméletileg (és valszeg amint látni gyakorlatilag is) képes rá... Kopi31415 pár száz poszttal ezelőtt még talán ecsetelte is. Pro/E-ban én is akkor hagytam fel ezzel, mikor a Unitis-es srácok is megerősitették a tapasztalataimat e téren, mi szerint Pro/E-ban ez nem megoldott lehetőség . Pedig nagyon hasznos lenne sok esetben.
csferke: sztem ha megtalálod az opciót, az még nem garancia arra, hogy sikerül is megcsinálni - számos korábbi példa van rá, hogy apróságok miatt nem sikerül csak. Én ezeket az apróságokat kezdtem el tisztázni. Amúgy tuti lehet AutoCAD-ben ilyet kreálni... Help-be kukkants bele - ha ott nincs, akkor van gáz.
[ Szerkesztve ]
-
Che Éva
csendes tag
Sajnos azt gondolom pontosan érted milyen animációt akartam. Nagyon szomorú vagyok, hogy azt írod ilyet a Pro/E nem tud. Láttam több videót ahol a rugó "rugózik" reméltem én is tudok ilyet.
Kösz.
(egy link amit pl. láttam.)
http://www.youtube.com/watch?v=EDV2-i-drj0&feature=relatedChe
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Arhimédesz spirált kellene szerkesztenem (rajzolnom) AutoCAD-ban, az A és B pont között.A középpont "O" fix, az osztások száma (piros vonalak) mindig 100, az Ra-sugár és Rb-sugár esetenként más. Az A és B pontok helyzete változó és változó a két pont közötti osztások száma is (5-10 osztástól egészen 60-80 osztásig).
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom a kérdést.
köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Che Éva #3947 üzenetére
Na új rekord: kb 6 perc alatt komplett Pro/E telepítés.
Szóval: azt hiszem picit elbeszéltünk egymás mellett, összefoglalva:
1. Ami rugót (tetszőleges fajta, alak és méret) modellezel, annak deformációjáról nem lehet szimulációt késziteni, csak Pro/MECHANICA-ban végeselemmel - állítólag, mert mivel ez az én próblémámat sem oldotta meg anno, igy én se próbáltam még ki, pedig illene, csak én más CAE rendszert használok.
2. Azzal hogy 'flexibilissé' tetted, plusz nyugalmi állapotot tud felvenni az összes olyan mérete, amit beleraksz ebbe az opcióba. Pl egy nyitott és egy zárt állapot.
3. Mechanizmusban a kinematikai analizisek mellett dinamikai analiziseket is csinálhatsz - ehhez kellenek kiegészitő elemek esetenként - rugók és csillapitások - képletes eszközök ezek csak, nem a full pontos geometriával amit szeretnél. (Viszont innentől nem szimpla kinematika értelemszerűen.)
4. 'a kar csapként van szerelve' - ez most nem tudom pontosan melyik kényszer, de ha a pin, akkor lehet, hogy ez is gondot okoz - itt jönne jól a sematikus ábra - az elmuzdulás irányában motorral kell lekötni a szabadsági fokot és nem kényszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Che Éva #3945 üzenetére
Szerintem: Egy hirtelen összedobott sematikus ábra sokat dob a szövegértelmezésen, lévén egy rajz sokkal többet és gyorsabban el tud mondani mint sok sok mondat együttvéve. De amit leirtál az alapján nekem az jön le, hogy te egy olyan mechanizmust szeretnél létrehozni, amiben van egy kinematikai folyamat közben egy deformálodó alkatrész (vagyis a rugó). Mivel ilyen deformációt a Pro/E csak a Pro/MECHANICA-ban tud, igy ez itt felejtős... ha jól tudom még a WF 5.0-ban is.
A flexibilis opció pedig amit irtál csak egy deformálható alkatrész egy-egy nyugalmi állapotát hozza létre.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Che Éva
csendes tag
Gondolom egyedül vagyok ilyen tudatlan! Kérlek segítsetek. Pro/E-vel dolgozom, összeállítási rajzot készítek. Van egy kar ami rugó ellenében mozdul el. A kar tehát csap-ként van beszerelve. A rugót megrajzoltam, rugalmassá tettem. A mechanizmusokban összekapcsoltam egy-egy pontját a rugónak és a karnak, beállítottam a rugóerőt és mégsem történik semmi. Segítsetek, hogy kell beszerelni, vagy megrajzolni a rugót, hogy a kar elmozdulása összenyomja? Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Che
-
tolatofecske
csendes tag
Szupi! Köszönöm szépen a segítséget!!!
-
Parson
addikt
-
törölt tag
válasz tolatofecske #3940 üzenetére
Megoldás az iges fileformátum esetleg, abban már módosíthatatlan elemek vannak. Illetve van megoldás néha alternatív 3d viewrekhez is, de az általában nem triviális, külön plugin, script, akármi kell hozzá.
-
Atlantis
veterán
válasz tolatofecske #3940 üzenetére
Tessék visszaolvasni, nem olyan rég írtam erről.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
tolatofecske
csendes tag
Sziasztok!
Megint van egy nagy gondom és csak ti tudtok segíteni
A cég ahol dolgozom trafóhűtőket gyárt és az egyik külfödi cég kért, hogy küldjem el nekik a hűtők 3D-s modeljeit. Ezzel nincs is baj, csakhogy valami olyasmi formában kéne nekik oda adni ami egyrészt nem foglal akkora helyet, mint maga az összeállítás másrészt ne tudják módosítgatni. Találtam már ilyen fájlokat, a kötőelemek is hasonlóak de pl már villanymotorral is találkoztam, ami prt formátumban volt de nem tudtam módosítani, mert a családfán "import építőelem ID" volt kiírva a featureök helyett és ezt nem engedte változtatni.
Nem tudjátok, lehet valahogy egy viszonylag bonyolul összeállításból csinálni egy ilyen módosíthatatlan part modellt aminek a mérete és a betöltési ideje is jóval kisebb mint egy összeállításé?? Jaj, proe wildfire 4-ben csináltam a hűtőket és a vevők is proeban terveznek állítólag, bár hogy melyik verzióban azt nem tudni.
Köszönöm!!!![ Szerkesztve ]
-
abika
csendes tag
Üdvözletem!
Kezdő vagyok a pro E-ben
Az lenne a kérdésem, hogy a méretvonalak és a kontúrvonalak vastagságát hogyan lehet beállítani?
A másik kérdésem hogy létezik valamilyen "térkép" a pro e különböző célokat szolgáló konfigurációs fájljairól?
Nekem úgy tűnik hogy nem egy vagy két ilyen konfigurációs fájlt használ egyszerre és még azt is jó lenne tudni, hogy a különböző konfig fájlokat hol keresi a proe, van-e szabványos helyük, vagy azt a felhasználó jelöli ki?A segítséget előre is köszönöm
-
Parson
addikt
Most nem tudom precizen leirni, csak nagy általánosságban:
1. Családtagokra kellene hivatkozni, nem a genericre
2. Családtáblát módositgatni kellene az adott feature méreteivel az egyes instance-oknak megfelelően
Ezek nem tul nehezek, csak végig kell gondolni logikusan, hogyan működik a családtábla a Pro/E-ban.[ Szerkesztve ]
-
Aske
aktív tag
Közben újabb probléma akadt.
Kötőelemeket családtáblásként töltök le az online katalógusokból.
Különböző átmérőjű hosszú csavarokat építek be egyazon fájlból az összeállításba. Ez két helyen is kiszúr velem.
1. A darabjegyzékben csak egyféle paramétert ír, hiába többféle méretet hoztam be.
2. Ha az elsőre pl csinálok cosmeticcel menetet, akkor a másikon mindig ugyanekkora lesz a menet hiába más a hossz vagy az átmérő. Ha meg rövidebb a csavar vagy kisebb akkor ugye semmilyen menet nem lesz rajta mert behal a cosmetic.
Ezekre valami megoldás?köszi
-
Aske
aktív tag
Sziasztok
Na most megint belevágtam a ProE sűrűjébe, jó hogy majdnem mindent elfelejtettem, hogy előző félévben alig kellett modelleznem.
Mindjárt egy kérdés:
Csomó ISO tűrésű cuccot kell beméretezzek. Drawing optionsben hozzáadom a megfelelő tűrést pl. k6, de show-erase-el behozott méreteknlé egyszerűen nem tudom beilleszteni őket, csak amiket utólag magam teszek rá kézzel. Nem emlékszem régen hogyan volt ezért jól jönne a segítség.
köszi
-
törölt tag
válasz gergely2001 #3934 üzenetére
Hmm. ha kell, megoldhatjuk valahogy. mondjuk CATIA-t szerezni kell hozzá előbb, mert sajna a gépem nem mozdítható. legális lehetőségek BME-n CAD technológiák I-II tárgy, CATIA .... című tárgy, pontosan nem tudom, CAD-Terv tanfolyamai, eléggé drágáér, olyan 200k+ÁFa volt 2006-ban, most nem tudom. Szóval ha gondolod, akkor keress meg, meglátjuk tudunk-e közös nevezőre jutni. Bár előtte kérdés: milyen területei érdekelnek? A gépészeti alap tervezés, assmebly, draft, felületmodellezés, s kis szimuláció, mechanizmus téren tudok segíteni, de ezenkívül van még ezer más területe.
-
gergely2001
csendes tag
sziasztok ............. érdeklődni szeretnék, hogy nem tudtok egy jó tanfolyamot vagy valamilyen lehetőséget (magánoktató,...stb) ahol (akivel ) CATIA-t lehetne tanulni...ha van valami infótok osszátok meg... kösz előre is ... szebb jövőt...
[ Szerkesztve ]
jancsi
-
Amateur87
tag
Sziasztok!
Valakinek van bármilyen információja vagy anyaga a VariCad programról? Sajnos bevezették a cégnél megszoksz vagy megszöksz alapon, de ez nekem a SolidWorks után finoman fogalmazva HALÁL.
Üdv Amateur
Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!
-
Júlia
csendes tag
Sziasztok!
Solid edge V20-at szeretném feltelepíteni a gépemre, de Deamon tools-szal nem tudtam, mert egy hiba üzenetet írt ki még mielőtt a telepítés megkezdődne: The 'Setup.exe' application could not be located. Please insert the next disk and press OK to continue.
Tudna valaki segíteni, hogy miért nem meg a telepítés?
Köszönöm
-
gaborgu
csendes tag
válasz Chesterfield #3873 üzenetére
Szia!
Ha még nem oldódott meg a problémád, írjn egy E-mailt kitin@pr.hu címre, és Ístván megmondja, hogy milyen számú frissítést kell kitörölni a programok hozzáadása-törlése megnyítása után.Csodát fogsz látni!!!!!!!
-
gaborgu
csendes tag
válasz Chesterfield #3926 üzenetére
Szia!
Ahogy "amatour" említette, a 2 határfelülethez kell kényszerezni a távtartó végeit, rögtön működik a dolog.Van másik megoldás, amikor peremetrikusan adod meg a távtartó kihúzás hosszát, mely a 2 határfelület távolsága. Ha magyar az Inventorod, akkor a súgóból ez könnyen elsajátítható.
Üdv: gaborgu -
tlac4
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem ProE wildfire2-ben.
A probléma a következő:
Adott több kisebb nagyobb kész összeállítás amiből nekem egy nagy összeállítást kell készítenem ajánlati célra.
A kész modellek mind kidolgozottak az utolsó csavarig meg van bennük minden ami az anyagfeladáshoz gyártáshoz szükséges.Olyan dologra lenne szükségem amivel a kisebb összeállításokat leegyszerűsíthetem és ezt az egyszerűsített modellt építem be a fő összeállításba(legjobb lenne egy külön egyszerűsített modell a töltési idők miatt).Viszont az egyszerűsített modellnek összeköttetésben kell állnia a részletes modellel ha azon valamilyen méret változik akkor az egyszerűsítetten is változnia kell.Így a főösszeállításnak is módosulnia kell.
A hab a tortán hogy ezt szeretnék valamilyen szinten automatizálni is.Valamilyen adatbázisból kiválasztja a user hogy mi kell neki és ezt az ajánlati főösszeállítást szépen automatikusan megcsinálja a ProE.
Természetesen nem kérem hogy oldjátok meg helyettem csak egy kezdő lökés kéne hogy merre induljak.Üdv:
Laci -
Amateur87
tag
válasz Chesterfield #3926 üzenetére
Esetleg nem kell még pluszba kényszerezni azt a távtartót?
Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!
-
törölt tag
válasz Chesterfield #3924 üzenetére
Ha jól értem akkor három külön elemed lett az összeállításban.
A távtartót updatelni lehetett, Ha igen, az rendbehozta a méreteit, amennyiben igen, akkor a beállításoknál az auto update környékén keresgélj, hogy működjön. -
Chesterfield
őstag
Inventor 2009 összeállításban szerettem volna létrehozni egy alkatrészt(távtartó) 2 már egymáshoz kényszerezett építőelem közé. Az egyiknek a felületén elkészítettem a vázlatot, és kihúzásnál a másik építőelem felületét adtam meg határnak. El is készült a távtartó elem gond nélkül. Viszont amikor az eredeti, egymáshoz kényszerezett két építőelem távolságát megváltoztattam, a távtartó kihúzás mérete nem követte a változást.
Tud valaki valami okosat mondani? -
Amateur87
tag
Hello!
Azt hogy lehet megcsinálni SolidWorksben, hogy összeállítások vagy alkatrész készítésekor a menetes furatok ne "üssenek" át a felettük lévő alkatrészeken.
Üdv Amateur
http://itcafe.hu/dl/upc/2010-02/08/245744_avdp2dbli1ci5xto_asztal.jpg
-
Imics13
tag
válasz Chesterfield #3918 üzenetére
Hi,
Edgecam-hez van szívesen átküldöm, ha kell. (Privátban)
Üdv,
www.solidedgest.wordpress.com
-
Chesterfield
őstag
CAM-hez nincs véletlenül valakinek valami oktató anyaga? A legjobb Solidcam lenne.
-
perfag
aktív tag
válasz Imics13 #3914 üzenetére
Olyan mintha egy közgazdász felsőfokú nyelvvizsgával lefordította a felhasználói felületet. Szerintem tévedsz. Nem közgazdász volt, hanem a webferdítés.hu
-
Imics13
tag
válasz Amateur87 #3913 üzenetére
Hi,
Ne érts félre, de nekem egy kicsit konyhanyelv, ami oda van írva az ikonok alá. Semmi műszakit nem látok sajnos benne.
Csak néhány példa:
Kihúzott Növesztés/Alap --> Mi a csoda ez? Ha nem látnám az ikonját, akkor...
Egyenes kiosztás --> Ezzel egyeneseket lehet kiosztani?Olyan mintha egy közgazdász felsőfokú nyelvvizsgával lefordította a felhasználói felületet...
Bocs, de nem tudok elmenni ezek mellett, mert ez olyan mintha a tolómérőre azt mondaná vki, hogy fém, öt százados collostok...
Lehet, hogy ezért érdemesebb talán angolul használni a szoftvert, aki pedig ilyen szépen "honosítja" azt megkérdezni, hogy szerinted ez így jó? Mert szerintem nem...
Üdv
-
Amateur87
tag
válasz Imics13 #3911 üzenetére
Mit értesz furcsaság alatt, nekem semmi gondom velük. A SolidWorks könyv is ezeket a parancsneveket használja. Mondjuk csak próba képen raktam fel a magyarosítást egy ismerősöm kérésére, na meg a magyar sugó miatt. Kicsit erőtlen az angolom
De tényleg mi a gond a parancsnevekkel?
-
emedeuzea
csendes tag
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy a Proe programozható-e valamilyen programnyelvvel?
Nem a Pro/Programos makróírásra gondolok hanem, a más cad/cam szoftverekhez hasonlólehetőségekre (egyszerű példa: meghatározott síkban referenciákhoz képest adott távolságra lévő görbepontok felvétele, hozzárajzolás ilyesmi). -
Imics13
tag
válasz Amateur87 #3908 üzenetére
Hi,
Az előttem szóló kollégákkal csak egyet tudok érteni, az azonos alaksajátosságokat érdemes kiosztással sokszorosítani.
Azért volna egy apró kérdésem a feltöltött képhez:
Te ezeken a parancsneveken kiismered magad, meg tudod jegyezni őket?
Nekem egy kicsit furcsának tünnek.Üdv,
-
Amateur87
tag
picture http://itcafe.hu/dl/upc/2010-02/245744_ka.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Amateur87
tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni a SolidWorks programmal kapcsolatban. Unalmamban elkezdtem megszerkeszteni egy koronás anyát, de egyszerűsíteni szeretném a rajzolást. A kérdésem az hogy, hogyan tudnám azt megcsinálni hogy a korona rész kivágásának a vázlatát csak egyszer rajzolom meg és azt használom fel a többi (2 db) kivágáshoz is.
-
törölt tag
-
Amateur87
tag
Üdv! Tudtok olyan weboldalt ajánlani ahonnan szabványos alkatrészek 3D-s modeljeit letudnám tölteni (csavar, anya, alátét, csapágyak, csapágyházak)
-
hdcsaba87
aktív tag
Időközben sikerült megtalálni.
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok. Inventor 2009 ben hogy kell mértékegységet váltani?
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest