Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz inf3rno #50539 üzenetére

    Mondjuk az olimpia az kicsit szerintem más. Az olimpikonok úgy lesznek, hogy egy rakás szülő olimpikont akar csinálni a gyerekéből, pénzt, illetve a gyerek idejét, enegiáját fektetve a projektbe, de végig tudja a szülő és a gyerek is, hogy csak nagyon keveseknek fog megtérülni. Már az olimpia előtt ott van egy csomó verseny, ahol győzniük kell, vagy anyagilag és presztízsben nem érte meg. Az olimpián pedig az állam az aranyakat díjazza úgy, hogy utána anyagilag viszonylag gondtalan életet élhessenek, illetve hírnév szempontjából a közönség csak a dobogósokat ünnepli és jegyzi meg.

    A tényleg amatőr sport (elvileg az olimpiának is annak kellene lennie) az más, ott tényleg gond, ha valaki mindent megtett, mégsem sikerült az adott helyezés, és ezt nem tudja elengedni.

    Amúgy élportból nekem még mindig szimpatikusabb az egyéni, mert ott a sportoló teljesítményén múlik minden, csapatban meg tapasztalataim alapján azokból lesz sikeres, aki elég gátlástalan ahhoz, hogy az egyéni érdekeit tudja érvényesíteni a csapatban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák