Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz norby_42 #44432 üzenetére

    Én éveken keresztül csináltam azt, hogy télen felmentem 85-86 kilóra, tavasszal jött a bringaszezon, bármennyit ehettem, nyár közepére lementem 74-75 kilóra úgy, hogy volt amikor kvázi színizom voltam. Elment ez így késő őszig, bringa le, evésmennyiség változatlan, vissza 85+ kilóig és újra.
    És ez nem volt rég, 2010-es évek, ~30 éves koromig.

    Ma, 35 évesen ha csak reggel futok egy kicsit vagy tekerek pár kilométert, már olyan étvágyam van, mint három másik embernek. Főleg, mióta igyekszem redukálni a húsbevitelemet. Eszméletlen mennyit tudok enni :( És nem is ez a legfájóbb az egészben, hanem hogy egyszerűen nem tudok fogyni. Soha nem voltam még ekkora. Alig-alig jönnek fel rám a ruháim, totálisan el vagyok kenődve. Tavaly március elejétől november közepéig bringáztam úgy, hogy a legjobb periódusban is kb. három kilóval voltam a kezdősúlyom alatt, de többnyire visszaugrottam. És oké, hogy nem tekerek már olyan intenzitással mint rég (volt néhány balesetem, hogy ne akarjak már állatkodni), de azért elég lehangoló a dolog.

    Itt a múlt hét. Komolyan vettem a táplálkozásom, vezetem a napi fogyasztásom (kaloriabazis.hu), minden nap a napi szükséges bevitelem alatt maradtam, miközben öt alkalommal összesen 42km-t futottam (kocogtam), vasárnap a tízes futkározásomra ráhúztunk egy szentendrei bringázást Feleségemmel (80km). Közel tízezer kalória mínusszal zártam a hetet. Ehhez képest 90,1 kg voltam múlt hétfő reggel éhgyomorra, 90,0 most hétfőn.

    Az elmúlt két nap nem tudtam normálisan kajálni az ide-oda rohangászásaim miatt és a személyes megbeszéléseim miatt és ma reggel egyből 92 kg voltam.

    És oké, hogy még szigorúbban kellene vennem a táplálkozásom (nem diétában gondolkodom, hanem életmódváltásban), de elég lehangoló, mennyire nem elég most már a testmozgás - ami régen, mikor szalonnát ettem kolbásszal és fél kiló kenyérrel, bőven elégséges volt.

    szerk: Itt jegyzem meg, soha nem voltam egy piszkafa gyerek, de 18 éves koromig max. 67 kg voltam. Akkor összeköltöztem az első Peterhappy-né jelölttel és bő egy év után úgy váltak el útjaink, hogy 82 kg voltam :) - és onnantól kezdve az volt az alap (és sajnos ma már az is álomkategória).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák