Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz vans? #40608 üzenetére

    Viccet félretéve Emvy nem járhat messze a valóságtól. A futás optimális esetben nem egy költséges hobbi.
    Oké, egy jobb cipő 20-30k, egy kiemelkedőbb ruha (nadrág, pár póló) szintén (és akkor még kabátról nem beszéltünk), de ezen felül max. óra, esetleg táska, ami jó, ha akad.

    De 15K-ért már találsz használható cipőt, s futsz egy rövidnadrágban, és pont. Ennyi kis túlzással tényleg bárkinek beleférhet. Sokszor úgy érzem (pl. magamon), hogy inkább időt nehezebb rászánni, semmint pénzt. De a futás épp emiatt is szép; ha egyedülálló vagy, azért megoldható, ha gyerekes, akkor sem lehetetlen megtalálni a lehetőséget heti 2-3*30-60 percnyi futásra.
    És a futás tipikusan az a sport, amit ha alázattal és mértékletességgel űz valaki, nem csak, hogy a rabjává válhat, de szinte konstans fejlődést, és így sikerélményt is jelenthet. Aztán ha istenigazából beszippantott a miliő, akkor már szabhatod, nincs visszaút :)
    És mindig van hová tovább fejlődni.
    Hány sport van, ahol hatvanévesen akár többre lehetsz képes, mint negyvenévesen? Ahol a 77 éves német bácsi aTopiklakók nagy részének fityiszt mutathat a három és fél órás maratonjával?

    És ha szintet akarsz lépni - és megteheted - csak ("csak") időből kell sokkal többet rászánnod, esetleg költesz ruhára, hogy télen ne a négy fal között kelljen futnod (kivéve, ha olyan paranormális tevékenységekben utazol, mint Tommacska)

    Kérdésedre a válsz: Szerintem kb. emiatt.
    Úgy hiszem, mi magyarok fejben nagyon erősek tudunk lenni. Egyre kevesebben, de akadnak még ilyen adottságú, készségű honfitársaink.
    Kreatív, és igen kitartó nép a miénk - nézzük csak meg, hány magyar (származású) Nobel-díjas van. Hányan járultak hozzá Hollywood felemelkedéséhez, vagy akár a futball aranykorának eljöveteléhez?
    Azt hiszem az egy főre jutó olimpiai aranyérmesek száma is talán csak egy (európai?) országban magasabb, mint nálunk.

Új hozzászólás Aktív témák