Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz beltram #24182 üzenetére

    Alapvetően azért futottam főleg lassan mert fogyni akartam (kalóriadeficittel nehéz tempót tolni), és gyorsítani csak rövid távokon próbáltam most a vége felé. Hogy életem egyik leghosszabb edzőfutásán ne a lassú tempót fussam őszintén nem jutott eszembe, nem szokták ajánlani de lehet, hogy túl sok kezdő maratoni felkészülő cikket olvastam.
    A tempóval az a bajom, hogy instabilabb. Az, hogy mennyire fáradok (erőfeszítés) azt úgy érzem jobban megmondja a pulzusom. Ez adott napi energiaszint, hőmérséklet stb függő. A teszem azt 140 pulzust belőve az erőfeszítés szintje konstans lesz környezeti változóktól függetlenül, ebből úgy érzem jobban meg tudom ítélni, hogy mennyit bírok hosszabb távon, tempóból ezt nem tudom megítélni. Ennek a hátránya, hogy a tempót nem diktálom csak a végeredmény lesz. Pl elindulok 5 percekkel fogalmam nincs, hogy 21km-t le tudok-e futni sőt 5-öt sem tudom megítélni. 140es pulzussal kicsit karcos és van pici kockázat benne de mennie kell ha nincs baj közben, sok rutin nincs benne de már hasonlót csináltam párszor.
    Nem tudom ez mennyire szokatlan és biztosan azért van mert a pulzus nézegetéséhez szoktam hozzá mint legmegbízhatóbb adatom. :) szerencsére nem ebből élek, nagyot nem tudok hibázni. Előnye hogy a pulzusom elég jól ismerem, 125 vagy 135 vagy 145 elég markáns különbség érzésre is. A maraton után lesz nehezebb dolgom ha jól sikerül, most könnyű javítanom mert az elsőt felkészületlenül futottam 10kg-al nagyobb állapotban... szóval nyárra fel van adva a lecke és biztosan érdemes lesz változtatnom a felkészülésen.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák