Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Vertigo18 #22399 üzenetére

    Aszkorbinsavat lehet venni por formában 100g-os kiszerelésben. Így a legolcsóbb és nagyon szépen tudod szabályozni, hogy mennyit szeretnél belőle beszedni. Állítólag (értsd: több helyen olvastam) segíti a porcerő-készítmények felszívódását/beépülését (vagy fordítva: extra C vitamin nélkül kevésbé hatékony a felszívódás/beépülés).

    Én egy késhegynyit szoktam minden reggel étkezés után bevenni. Mivel savas (ezt onnan is tudod, hogy nagyon savanyú, savanyú íz == savas kémhatás) ezért nem érdemes vízben feloldani illetve kerülni kell, hogy közvetlenül a fogakra kerüljön, mert eszi őket.

    Én úgy szoktam ezt megoldani, hogy egy kis késhegynyit (vagy kávéskanál lapátjának végére rakok egy kicsit) és egy határozott mozdulattal a nyelvem leghátsó részére szórom, úgy hogy a fogakra ne kerüljön. Utána anélkül, hogy szétoszlatnám a port a számban lehúzom pár nagy korty vízzel, így némi gyakorlás után már nem kerül soha az ember fogaira illetve az ízét sem lehet érezni (nyelv hátsó részén nem igazán érezni az ízét)

    Egyébként nekem is az a tapasztalatom, hogy napi C-vitamin fogyasztással (illetve sporttal :) ) nem igazán betegszem meg...

Új hozzászólás Aktív témák