- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Rátört az Amazonra a trösztellenes félelem
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
Új hozzászólás Aktív témák
-
StoneBridge
senior tag
Köszönjük a tesztet.
1 hónapja vásároltam én is ugyanezt a típust és méretet.
Abszolút elégedett vagyok vele, de aki ilyen TV után néz annak javaslom egy hozzá alkalmas (Q-Symphony) hangprojektor beszerzését is a teljes élményhez.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
Pro Koryak
addikt
Értelmes képmódban mennyi a max, fényerő? Mert kétlem, hogy 1800nit
Meg ugye a tavalyi modell - S95B - paneljét kapta meg az idei S90C széria.
Az S95C lesz az újabb panellal szerelt. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Pro Koryak #2 üzenetére
Biztosan nincs annyi, lehet elírták
-
háncsoló
csendes tag
800 lepedő , asztaaa.
-
nexplo
őstag
Valahol meg lehet már nézni kiállítva? Kíváncsi vagyok rá nagyon, szuper készülék lehet
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Neurotoxin
őstag
Ebből az OLED designból nem lehet nagyon többet kihozni, maximum a talppal variálni, de egy ilyen TV-t illik már a falra helyezni, nem érezném buztonságban a saját lábán...Olyan ez a formaterv, mint a mai okostelefonok, "egykaptafa", de gagyinak azért egyáltalán nem mondanám. Értem, hogy egyszerű kezelni a TV-t, de ez a távirányító nekem nagyon hmm, szerény....
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
victorhun7
tag
válasz
Neurotoxin #6 üzenetére
igen ez a fajta távirányitó van már egy belepő modellnél is szörnyű mindig véletlen meg van nyomva ilyen netflix meg hasonló úri huncutságok ..
Még jó hogy van egy régebbi rendes teljes értékű távirányító nem kell kavirnyálni a menükben -
DanielLong
senior tag
Kár, hogy továbbra is külső médialejátszó kell egy csúcs Samu tévéhez.. Dolby Vision nincs, Dolby True HD nincs, DTS nincs. A Tizen platform meg szerintem bőven nem kiforrott. Bluetooth bill. esetén hiába állítom be a magyar kiosztást, semmi hatása, csak angolt használ. Beépített médialejátszó többször lefagy, ha NTFS külső tárolóról játszik le tartalmat. exFAT már okés.
-
Fuvaros
senior tag
drága, a felét megérné
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
*Tata*
senior tag
Egy hónapja vettem, ahogy a cikk is írja hihetetlen képe van.
Írom ezt úgyhogy Lg cx ről váltottam, annak is igen jó minőségű képe volt,
de ez felül múlja.
A távirányító valóban más mint az Lg megoldása, de igen hamar hozzá lehet szokni, és jól használható. -
Plug Life
aktív tag
„színpontosság” = színhűség
-
junkpod
veterán
Vajon mikor szoknak le arról hogy kiírják egy adott egyedi készülék adott használtsági fokahoz tartozó kepbeallitasokat, mellé írva, hogy ez a típus színhelyes beállítása?
Teljesen dilettans megközelítés.
Aztán még sok user allitgatja a TV -t és elhiszi, hogy neki már kalibralt TV -je van...Box's don't touch!
-
Armandus
junior tag
"Videós tesztpakkunk segítségével kiderítettük, hogy a formátumtámogatás korántsem tökéletes, ugyanis a Divx, XviD, 10 bit, Killa_sample és Dolby Vision állományok lejátszását kerek perec megtagadta. A többivel nem volt baja, és még a 4K HDR 10+ anyagokkal is boldogult. A surround szabványokkal igencsak hadilábon áll, csupán a Dolby 5.1 és az EAC fájl nem okozott neki problémát, ez pedig ma már kevés. "
Ennyiért ez szerintem nagyon kevés.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Tengri
senior tag
LG Oledeknél szokott mindig téma lenni a beégés. QD-OLED-nél ez még inkább probléma.
Rtings teszt
Rtings video"Van olyan döntés, aminek az ára örökké tart." (Janne Teller)
-
nexplo
őstag
-
nexplo
őstag
Szerintem nem egy akkora összeg kérni egy "profi" kalibrálást a készülékre. Amennyibe kerül, ahhoz képest elhanyagolható árban. Őszinte leszek én is megnézném a saját készülékeim kalibrálva. Látnék e egyáltalán szembeötlő változást
-
LurkerSheik
senior tag
Biztosan valakinek fájó, úgy 10 éve nekem is az lett volna,
ahogy a dvd olvasó sem hiányzik már vagy 10 éve,
nagyon hamar felismertem, hogy dvd-t gyűjtögetni zsákutca magamnak.Mióta vannak borzasztóan alkalmasabb megoldások filmnézésre mint a PLEX is pl, szintekkel kezesebb és jobb megoldás mint pendriveozni meg hdmi-n vacakolni.
People with passion can change the world for the better |||
-
bteebi
veterán
Alapvetően tetszik. Ez már elvben lesz 75 vagy 77"-os méretben is, ugye? Persze egyelőre nem futná/szánnánk rá, de idővel szóba kerülhet.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Armandus
junior tag
válasz
LurkerSheik #20 üzenetére
Csak ha a Plexnek transzkódolnia kell, mert az adott fájlt a TV nem tudja natívan lejátszani, akkor rgy csomó erőforrást megeszik teljesen feleslegesen.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Sinesol
veterán
Nem valószínű, épp most kötött a Samsung egy óriási beszállítói szerződést az LG-vel, hogy tőlük veszik majd a nagy paneleket, de lehet a kicsiket is. Vagy nagyon rossz a kihozatal, vagy a beégés különösen problémás, a lényeg, hogy ezzel gyakorlatilag besorolnak az LG alá ők is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Annyira nem valószínű, hogy a 77S90C-t meg lehet rendelni a Media Marktban (meg más helyeken is). Az LG paneles tévéiket szerintem más modellszámmal fogják bemutatni majd.
[ Szerkesztve ]
-
Plati Peti
csendes tag
Vásároltam ilyen tv-t samsung 55S90C, de nekem nem nyerte el tetszésemet. 1 hét után eladtam.
A képe nagyon szép tényleg, de 2 órába telet, hogy be tudjam állítani, hogy nézhető legyen a képe. Nagyon sötét volt az alap beállítás. S rettentően fárasztotta a szemem.
Menü szemelyszerint (Tízen) nem felhasználó barát. A távirányító az LG magic-hez képest alap fapados. Az viszont pozitív, hogy a Vodafone media boxot ot hibátlanul kezelte.U.i. A színhelyes kalibrálás (fizetősen) fölösleges penzkidobás.LG C2 nél semmi kiugró változást nem tapasztaltam. Inkább saját magad állítsd be ahogy neked szimpatikus ha nem tetszik a képe.
-
DanielLong
senior tag
válasz
A Plex ügyesen megoldja a DTS hiányát, de a Dolby TrueHD-t így is bukod, Dolby Vision szintén nem lesz. Egyébként én még mindig pendrive-ozom, mivel elég gyors és kényelmes, így nem kell futnia a gépen a plexnek, szóval ízlések és pofonok. Ami szerintem sokakat zavar, hogy veszel egy eszközt akár millió körül, hogy neked prémium filmélményed legyen, erre a prémium kép és hangformátumok fele nincs támogatva. Idegesítő, hogy a hardver amúgy képes lenne rá, csak gondolom a párszáz forintos licenszen spórolnak.
-
nexplo
őstag
válasz
Plati Peti #27 üzenetére
Akkor én sem kalibráltatom. Pedig vacilláltam rajta...
-
törölt tag
válasz
Plati Peti #32 üzenetére
A Media Markt kalibrálása tényleg pénzkidobás, elég nagy túlzás is színhelyesnek nevezni. Az csak az egyik probléma vele, hogy nullkilométeres tévéket "kalibrálnak".
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy mindegyik képmódot
elcseszikbeállítják-e, amelyik az embernek kell, nekem pl. filmre és játékra is az SDR, HDR és DV profilokat. Ez a hat darab még nem is sok, de szinte biztos vagyok benne, hogy max. egyet vagy kettőt csinálnak meg ezek közül.[ Szerkesztve ]
-
*Tata*
senior tag
válasz
undercover #34 üzenetére
Szerintem nem lesz vele semmi gond 3 év múlva, pár másodperc és bekapcsol automatán a képernyővédő.
Úgyanúgy mint az LG nél. -
tibaimp
nagyúr
A tesztcsomagból a Killa_sample miért ennyire nehezen lejátszható?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Tengri
senior tag
válasz
undercover #34 üzenetére
Azt, hogy befog-e égni nem nagyban befolyásolja a felhasználói szokásod. Egy viszont biztos, hogy jelenleg egy WOLED sokkan jobban bírja a statikus tartalmakat is mint egy QD-OLED.
Sajnos a Samu QD-OLEDje is ugyanezt produkálja. Az RTINGS oldalán nyomon követheted, hogy hétről-hétre hogyan változik a kijelző a BURN-IN tesztnél.[ Szerkesztve ]
"Van olyan döntés, aminek az ára örökké tart." (Janne Teller)
-
törölt tag
Azt érdemes megnézni, hogy melyikek a gyárilag pontos képmódok, és beállítani hozzájuk a színhőmérsékletet. Máshoz, ami a színekre vonatkozik, nem érdemes nagyon hozzányúlni, mert a készülékek közti szórás miatt simán lehet a gyárinál rosszabb a végeredmény. Az ilyen prohardveres "tesztekből" pedig véletlenül se másoljatok át részletes beállításokat, légyszi.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
senior tag
Ahogy telnek az üzemórák, úgy lesz egyre érzékenyebb a panel és ég be bekapcsolt védelmek mellett is, mint a huzat. Pl. nálam ehhez kevesebb, min 2 óra elég volt.
Ez a Samsung még nagyobb hulladék, mint az LG, még hamarabb jön a permanent burn-in.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Crus
senior tag
válasz
#72042496 #33 üzenetére
Tehát azt mondod, aki évek óta ebből lapátol be lóvét, meg hirdeti a saját kalibrálós szolgáltatását ahol csak tudja, az totálisan hiteles véleményt alkot egy ilyen témában? Vagy esetleg nem lehet, hogy minden szentnek magafelé hajlik a keze?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Rommel6600
őstag
válasz
Azért nem erről van szó ☝️
Nekem is ott a NAS másik városban amire RSS-el két klikkel letöltök, és streamelve nézem róla a tévén a tartalmat. Nulla kábel, pendrive meg szarakodás. De vicces, vagyis inkább kurvára szomorú, hogy az állományok felét nem játsza le a tévé, még ennyi pénzért sem, mint amennyibe ez a csúcstévé kerül. Egy 50ezres médiabox meg igen... Abba belefért a 2dolláros dolby licensz, 700ezerbe meg nem? Hogy is van ez???
-
Sinesol
veterán
válasz
Rommel6600 #43 üzenetére
Szerintem ez inkább elvi kérdés, a Samu egyszerűen a saját HDR10+ szabványa mellett tette le a voksot, amit támogat a Pana is, plusz az Amazon is mellé állt. Nem lefutott ez a verseny még, jelenleg amúgyis a HDR10, ami legszélesebb körben elérhetőm szóval nem nagy érvágás a Dolby Vision hiánya.
[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
-
mad823
senior tag
válasz
Rommel6600 #45 üzenetére
Azért az könnyen elképzelhető, hogy a gyártók a tévéket a legális tartalomfogyasztókra tervezik, és az összes streaming app elboldogul a HDR10-zel.
-
DanielLong
senior tag
Akkor nézzük meg, hogy mi jön ki HDR10 vagy inkább a Dolby Visionnel összemérhető HDR10+-ban. 10 filmből talán 1, a többi DV, így marad az alap HDR támogatás. Abszolút értem a kollégát. A hang is hasonló, ha lossles Atmosszal jön ki egy film, akkor az is bukó, mert csak a sima DD+ lesz lejátszva.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
DanielLong #47 üzenetére
Pont ezért vettem LG-t, Samsung helyett. Van pár 4K Bluray kiadványom, amin csak angol Atmos hang van. Mostmár azért 1-2 Samsung is támogatja. A lemezeken még mindig csak HDR van, de a Netflix, Disney+, Apple TV+ rengeteg DV tartalmat kínál. Értem, hogy nem kell parálni, mert akkor van helyette HDR10, de ha már egyszer ebben a formátumban vannak fent a tartalmak, szeretném abban is élvezni. A DTS támogatás hiánya nekem fájóbb, de úgyis XSX-en játszom le a lemezeket, így az megoldja, átkonvertálja.....Úgyis a világ már a streaming felé megy, ha duzzogok rajta, ha nem....
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
azbest
félisten
"Divx, XviD, 10 bit, Killa_sample"
szerintem ezek már 10 éve is elavultak voltak. Érdekességképp persze benne lehet, ha valaki gyerekkori sd ripeket akar nézni. A vp9 és av1 már érdekesebb.Valamint a rip lejátszás mellett / helyett inkább az itthon elérhető streaming platformok elérhetősége, működése lenne érdekes. Hogy A youtube, prime, netflix, appletv+, disney, skyshowtime, hbomax,... megy-e rajta és 4k, hdr és egyébb, adott platform által kínált dolgokat megjelenít-e a beépített rendszeren lévő app.
-
junkpod
veterán
Teljesen igazad van. A killa nem azért akad mert a lejátszó rossz, hanem a videó kódolása...
Régi formátumok tényleg csak érdekesség lehet és inkább a streaming kép és hang formátum, minőség a mérvadó manapság.
Kérdés, honnan tudod eldönteni milyen stream jön be és mit mutat a TV? Ha az app nem támogat ilyen információk kiírását?Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Eljutott hozzánk a Samsung legújabb, idei kiadású, 65 hüvelykes kvantumpontos OLED panellel ellátott televíziója.
- Baldur's Gate 3
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- Óra topik
- Horgász topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elég komoly kis noteszgép bukkant fel a Microsoft Surface portfóliójában
- További aktív témák...
Állásajánlatok