-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz abéla #104196 üzenetére
A 90/60/90 arányt támogatom, de zenét inkább én választok hozzá. Képzelj mellé egy zongorát...
A Live-ot méltatlanul kihagytam a grunge felsorolásból. Ma szinte csak az ő zenéjüket hallgattam... [link] [link] [link] [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ear001
addikt
válasz abéla #102026 üzenetére
Szerintem beszélj s4tch-val arról a Soekris dologról.
A külső tápos Ant viszont érdekes jószág. Nem intepolálható a hangja a normál Antból, hogy olyan, csak mindenben jobb egy kicsit. Gyakorlatilag más készülék, hiába szinte ugyan az, mint a normál ANT. Más kiszolgálást is igényel,, mindkét végén.
-
Ear001
addikt
válasz abéla #102016 üzenetére
A Metrum szerintem semmi különös. A TMP.meg a Soekris is jobb nála.
Tmp Ant vagy Soekris. Hát ki kell próbálni. Ha az alap TMP-t nézed, akkor annak a lelkes zenélniszeretése nagyon megkapó. Hozza képest a Soekris, mint csak DA, kicsit távolságtartóbb, de megmutatja, hogy még van bőven a zene szerkezetében, amit a TMP nem mutatott meg. A külső tápos Ant már tök egy ligában játszik, ott inkább a lánc többi tagja, az ízlést dönt, mert a hangjuk azért nagyon nem egyforma.
Én végig próbáltam nagyon sok R2R DA-t, és a Soekris nekem érezhetően más volt, mint a többi.Több, jobb, hihetőbb atmoszférát tud teremteni, jo, az AN ebben még jobb, úgy, hogy közben végig azt éreztem, lenne és lehet is még nyitni a hangján.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz abéla #102016 üzenetére
Az egyik befogadott, migráns macskám is Béla: konkrétan V. Béla, azaz Fekete Béla....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bitrograde
senior tag
válasz abéla #102008 üzenetére
Volt Parasound-, jelenlegi Bifrost (1)- és Soekris 1541-tulajként mondom: ha csak a DAC, akkor Para<Schiit<Soekris. Ha kell előfok és/vagy fejhallgató erôsítő is, akkor a Soekris mellé Schiit Jotunheim vagy Freya (előbbi asztali, utóbbi nappali rendszerben szolgál épp).
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz abéla #102004 üzenetére
No ha megjön a hétvégéig minden audio cuccom, kipróbálom őket tápszűrő nélkül is. Mint korábban írtam, Auralic előtt egyértelműen hasznos volt a Dynavox filtered aljzata, utána már nem sok különbséget tapasztaltam. Amazonnál egy hónap a visszaküldés szerencsére, ha valami félre menne.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz abéla #101963 üzenetére
Dynavox tápszűrőm már van, igazából az iPurifier 3 ReClock funkciója érdekelt igazán. Meg az ifi iUSB3-hoz még megint új táp, stb... Jelenleg egy időre befejeztem bárminemű láncfejlesztést, jövő év elejére új fejes van tervben, addig próbálok hallgatózni, amennyit lehet...
-
exciplite
tag
válasz abéla #101963 üzenetére
Hát ahogy írtam a "vezérhangya" elindult... most leálltam de... szeretnék még egy TMP Ant szettet Tamás műhelyéből, gyönyörű fa előlapokkal. Járt nálam egy tesztpéldány a dac-ból (szegényke egy sokat látott darab volt), igen jó készülék, nagyon jó élmény volt pár napig használni, pedig az csak az alap változat volt.
Szemezek még bkercso úr szettjével is, tetszik a megközelítése a hangreprodukcióhoz.
És felcsendült Patricia Barber - Modern Cool című száma, ezt az albumot most meg kell hallgatni újra, szenzációs, imádom. Most belesüppedek a fotelba és átadom magam ennek a fantasztikus nőnek. -
CoroStar86
aktív tag
válasz abéla #101965 üzenetére
Visszaküldhetőség pipa, anélkül nem is rendeltem volna. Egyébként az Auralic digitális koaxon lesz működtetve, a Purifiert meg a jitterbugot a laptophoz vettem, USB-hez. Mégis csak a laptop lesz az elsődleges platform. Hátradőlős, karosszékes, konyakozós zenehallgatásra egyenlőre nem sok időm van, de azért majd nyúzom azt az Auralicot, amikor csak tudom.
-
Ear001
addikt
válasz abéla #101464 üzenetére
Kedves-meleg-lendületes: Viablue Ep-7 szereld magad kivitel. (ugye milyen abszurd egy lan kábelre ilyen jelzőket használni, amikor tuti, hogy nem emelnek mélyben, ami a meleg hangzáshoz kell, hiszen semmit sem csinálhatnak, mert egyesek meg nullák futkosnak csak rajtuk, vagy?)
A másik meg egy barátomtól:
Na jó, bedobok én is egy titkos tippet Ez annyira titkos, hogy még senkinek sem árultam el eddig.
Végig próbálva jó pár lan kábelt, (nekem pl. a vention, meg a supra sem volt meggyőző), ami tetszett, baromi drága volt (100 felett) Így elég sok próbálkozás után 2 kábel mégis bejött. Az egyik az itt is említett méterre is kapható Viablue, jó dugókkal, barátságos, melegebb, testesebb karakter, nem túl feszes baszusokkal, de ami a titkos tipp az a Draka egyik kábele (1eft/m) megszabadítva a műanyag köpenytől, teflonszalaggal betekerve. Nem én találtam ki, ismeretségi körből jött egy, és telibe talált, az én rendszeremen kívül még 4 helyen. Bevallom nem próbáltam ki gyári köpenyben, mert ha fel van dugózva , akkor utólag már nem lehet normálisan megcsinálni, nem kockáztattam, jött a teflon. Már csak azért is, mert előtte volt már 2 féle draka próbán, bár nem pont ez, de azok nem jöttek be (precíz, de kemény, hidegebb hangú volt az egyik, a régebbi meg úgy ahogy van pocsék). Szóval ez maradt, kb. 10eft-ban van 1 méteres, és számomra simán pótolja a két 100eft feletti lant. A Viablue meg a konyhai streameren teszi a dolgát.
Beteszem a fotót, ha valakinek van türelme, vadásszon rá, nincs rá garancia, hogy ugyan így beválik, de hátha. "
-
Ear001
addikt
válasz abéla #101457 üzenetére
Abszolút működik a dolog. Nem értem miért kell órákig vaktesztelni, ha ezt nem hallod, akkor egy DA cserét se nagyon.
A jó lineáris tápot meghálálják.
Long megint hangosan kiabál, mert talált egy tök középszerű switchet, meg két kapcsolót, amit be lehet állítani a menedzselő programban. Hűha.
Az a Vention drót nem tudom hogy került ide. Se íze, se bűze, lapos hangú valami. Tudom, azt meg Koscsó Feri kezdte tolni, de akkor is érthetetlen az ajnározása.
-
bkercso
nagyúr
Ez az eBay-ről vagy Aliról rendeltekre igaz, de az órákat nem onnan vettem. És az amerikai Shiit sem,,ez tuti.
Egyszerűbb magyarázat, hogy nem hallgatták meg, csak mennek a másik után.
Esetleg az XpressO-nak van másik órája azóta, aniről nem tudok, de ez sem valószínű.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
stellaz
veterán
Jaja, ezeknek volt ilyen trailer szerű videója is, azok is jók voltak
Egyszer mentem fixivel, de az rögtön egy karbon vázas, karbon kerekes csoda volt, de az spd full keményre volt állítva, nekem meg új dokkoló volt a cipőben, így miután majdnem kataputaltam a kormány felett, másodpercekig tartott mire kitéptem a lábam belőle, még jó, hogy a trackstand elég jól ment szabadonfutóssal is.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
A legendánál szerintem zavar van az erőben, mert alul integrált erősítőt írnak, push-pull kivitelben távirányxítóval....
Gondolom a hifi dealer egymás után rakosgatta ki az ínycsiklandozó dolgokat és közben nem látta, hogy kissé eltévedt...
Általánosan elmondható, hogy a hifi egyes szegmensei erősen túlárazottak, nagy valószínűséggel más kasztnak szólnak, hiszen egyszerű földi halandó nem képes megvásárolni, de ettől még szólhatnak igen jól.... -
stellaz
veterán
Mondjuk ha elfogadjuk, hogy a Sennheiser HE1 a világ legjobb fülese, de mindenképpen az egyik legjobb és abban 59ezer euroért minden benne van kompletten (más rendszerről nem is működik), akkor ezek a komponens árak elég nehezen indokolhatóak, bármilyen módon is nézem.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Sajnos a hamis kábelek feltűnése a használtcikk piacon egy valós félelem, sok esetben láttam, ahogy szakértők rákérdeztek egy-egy hirdetésnél bizonyos dolgokra, ami után az "eladó" felszívódott, aztán törlődött ahirdetés...
Hifi piacon viszont egyenesen Kondo KSL klónnak nevezi a portékát, ez viszont szerintem már megérne egy misét, azt hiszem még mindig fent van....ez ugyanis hitelrontás...
Legtöbb esetben természetesen szakavatott szem azonnal észreveszi a végeken és feliragtokon a problémát, de pl egyes AQ kábeleknél a hazai forgalmazó is nehezen ismeri fel a hamisat, annyira "élethűen" utánozzák... -
Bogyó bá'
nagyúr
Igazad van. A hamis kínai Nordost hangszórókábel nekem sem vált be - de legalább fillérekbe került. Bele sem merek gondolni, hogy mit éreznék akkor, ha mondjuk nem 10 ezer forintért vettem volna - expressz szállítással együtt - hanem fél milláért az eredeti kábelt valamelyik hazai üzletben, és mondjuk az sem vált volna be hosszabb otthoni zenehallgatáskor - mert éppen valamiért nem passzolna a saját rendszerem karakteréhez.
Amit én "istenítek" (tehát az árukhoz képest igen jó kivitelűnek és igen szép hangúnak tartok - az én olcsó DIY-rendszeremben legalábbis) az az előbb emlegetett ATAUDIO saját kábelei. Azok feltétlenül megérik az árukat - bár "menőzni" nem lehet velük. De nem is arra a célra kellettek. Csak azért emlegetem őket rendszeresen, mert hátha más is szeretne "kis pénzből elfogadható" minőségű kábeleket venni. Annyit tuti érnek, mint a Kácsa hasonló árú (tehát teljesen belépű szintű, de vélhetően szintén kínai) dolgai - amelyeket ugyan nem ismerek személyesen, de temérdek véleményt lehet össze gereblyézni róluk a neten...
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Nem tudom. Ezeket a biztiket leginkább Heed elektronikákban próbáltam, ahol volt IC aljzattal ellátott bizti hely meg, meg a NYÁK-on kialakított másféle jellegű foglalat. A másfajta bizti hatása mindkét helyen nagyon hasonló hatású és mértékű volt. Kicsit olyan, mint a legtöbb kábelnél, hogy mindegy, hogy USB vagy S/PDIF, RCA vonalszínt, táp vagy hangszóró, a karaktere ugyan olyan marad.
Ha nincs, akkor persze nincs, de szerintem az Antokban van bizti, legfeljebb nem látod, de ha jól rémlik, az enyémben valahol ott voltak valahol a trafókörnyékén, némileg eldugva.
A Holo Springben, még a Kitsune Editionben tényleg van bőven tuningpotenciál, én mondjuk nem rögtön arra indultam volna el, hogy a tápot BG-esítsem, de ez is egy irány.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Nem lehetne ezt inkább modding-nak hívni a tunning helyett?
A termék nem biztos hogy jobb lesz ettől, lehet kicsit más lesz ami esetleg az ő ízlésének jobban megfelel, vagy legalábbis bebeszéli magának hogy jobb lett.
A gyártó olyat próbál gyártani amely minél több ember ízlésének tetszik, hogy sokat tudjon eladni és meggazdagodjon. Ilyen árszinten meg főleg.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
"...Holo Springeket is tuningolják..."
Mindenki másképp hülye: én így, ők meg amúgy....
-
Remus389
veterán
Annyira jó, hogy a honlapjukon az árakat ki sem írják [link]
Szívrohamot elkerülendő.
Milyen fejesed van amúgy?
Szerintem ha megjönnek a V6 vivid-jeim, kiállok bárkivel egy összehasonlító tesztre a setup-ommal. Massdrop Grace Design Standard DAC ---> Gustard H10 ---> Sennheiser HD 800S
Még Szaki58-ra is visszatérhetünk: [link] Időközben annyit fejlesztettem a láncon, új amp, ezüst kábelek
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Ez szerintem kamu. Nem a D/A volt a bűnös. Egy csomóan gyártanak kimeneti szűrő nélküli D/A-t, és sehol sem ostromolják a gyártókat a kipurcant magasak miatt dühös kuncsaftok. Ha 20 kHz felett komoly jel jut a hangszóróra, az inkább valamilyen gerjedés lehet az erősítőben, vagy a komplett rendszerben.
-
abéla
senior tag
Megkövetem szaki58 fórumtársat!
A fentiekben, általam kérdésesnek vélt döntési mechanizmusának hátterét megismerve, az teljesen megalapozottnak/logikusnak tűnik!Feltehetően legtöbbünk is hasonlóan járt volna el, egy ilyen helyzetben. (garancia érvényesítése + jelentős árkedvezmény / termék-összeférhetetlenségek)
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Bogyó bá'
nagyúr
A Soekris 1421 -ben rémisztő a dobozon belülre pakolt kapcsolóüzemű táp.... ....a többi az tetszik.
-
szaki58
aktív tag
iPowerX. Valóban. Ám nem fogok tudni semmit mondani, mert az én fülem csak A-B tesztre használható, ide-oda dugdosással. Ez van. Na de mit dugjak be helyette?
Viszont a ma megérkezett tápom dob a Loxjien, és szerintem nem kicsit. Ütősebb mélyek, sokkal hallgathatóbb hang. megérte. Annyiba került, mint az erősítő, de nem baj.
Igen, most oda csaptam a tegnap hallgatott zenére (Diana Krall - Stepping Out), ami tegnap is szépen, dinamikusan, határozott mélyekkel szól, most jobbnak hangzik. Remélem, nem placebó![ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ja, elnézem: párban adják a Bursnt. De akkor sem összemérhető a komplexitásuk. A Sparkosban sok matched pair tranyó van, míg a Bursonban egyet se láttam. Ott egy "gagyi" trimmerrel minimalizálják az offszetet, ami hát ennyi pénzért...........
De végül is működik és jó hangja van.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bogyó bá'
nagyúr
Igen, jó az Ali-s méret: belső átm.: 18 mm, vastagság 3 mm.
Elég rugalmas, az előbb egy 25 mm átmérőjű kondira húztam rá, különösebb macera nélkül - de görgetve - mivel "ragad" a felülete, nem csúszik.Nálam az E88CC cső 19,8 mm átmérőjű, az EL 84-ek meg 21 körül.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Annak a rugós vacaknak teljesen más a célja: arra való, hogy szállítás közben ne tudjanak kirázódni a csövek a foglalatukból.
Sajnos elég öreg vagyok hozzá hogy emlékezzek rá: "régen" az összes elektroncsöves, de "hordozható" készülékben így voltak rögzítve a csövek. Pl. orsós magnókban, (amelyeknek hordfogantyúja is volt ugye) stb. Nekem gyerekként ilyenem volt - apámtól "örököltem", mert ő nem használta semmire sem: BRG M5 Mambo.
Ha eljössz érte, akkor adok 6 db-ot ingyen, de nem vagyok hajlandó postázgatni, erre ne is kérj.
Szerintem simán rendeld meg Ali-ról: én augusztus eleje óta legalább 30-40 különálló rendelést adtam le nákuk, és soha, semmi nem veszett el, általában jóval hamarabb megérkeznek, mint ígérték.
#96243Ear001:, pedig sokszor hallani az analóg mesterszalag sziszegését - bár gondolom, csak az eredeti volt az, most digitális kópiáról nyomják. Mindenesetre némelyik felvételük (a túlnyomó többség az nagyon nem!) nagyon szépen tud szólni nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én a 20 db-os, filléres szilikongyűrű-készletet vettem meg Aliról. Szállítással egy ezres a 20 db, és bő 3 hét alatt megjött. Nem mondom hogy jelentős, de jól észlelhető a hatása (általam). 2-2 db került a 3 csőre.
-
abéla
senior tag
update:
mindkét dac fixed/audio out, tehát a hangerőállítás nélküli módban futott;
az Aune X8 kb 5%-kal halkabb volt, azonos 1:1 körülmények között(ezt korigáltam)iFi Zen Dac sign. V1 említett mélytöbbletét próbáltam egy másik rendszerben lévő ezüstözött réz IC kábellel kicsit hangolni (QED Signature 40 0.6m rca).
...hát vagy ez a Pro-ject CC rca a nagyon tuti vagy a QED benga, mert ez utóbbi felbontásban/áteresztőképességben/dinamikában elmarad rendesen a Pro-jecthez képest (új árban viszont kb 3x-a), mondjuk a QED a mélyet is -mindennel együtt- visszaveszi az tény, de kiüresedik tőle az egész hangkép; ezek után X8-cal meg sem mertem próbálni .
Mondjuk sztem ez a CC rca valóban ennyire jó önmagában is, mert pl Viablue nf-S6-tól (kb 4-5x ár) is alig maradt el, sőt, annak mély kiterjesztése nekem pl sok volt, bár minimálisan az összeségében nagyobb felbontással, jelenlét-érzettel bírt. De pl AQ Big Sur meg sehol sincs ezekhez képest(bár legalább dögös, nem egy sovány, analitikusnak hazudott nyomiság).
Ja, meg ezt a QED rca-t használtan, doboz nélkül, csupaszon vettem, így még az is lehet, hogy ebben (is) keresendő a nagy különbség.Az iFi dac mély-redukciós tesztjei -sub-basszust kizárandó/szoba-anomáliákat csökkentendő- kikapcsolt sb-2000 mellett is ua. az eredményt hozták.
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
szaki58
aktív tag
Még annyit tennék hozzá: a minap volt nálam ismét a Holo Spring 3 KTE, mert a gazdája kiváncsi volt a hangfalas hangjára. Gyönyörűen szólt, de halkan megjegyzem, hogy az iFi Zen DAC Signature is gyönyörűen muzsikált. Persze, hogy jobban szólt, még szép. Az ár/érték aránnyal van baj. Nagyon is szépen szólt az iFi DAC is. Ezt a Holo gazdája is elismerte, és ezért tudom nyugodt szívvel ajánlani, pl egy ilyen összehasonlítás után.
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
Az EF 400 jó cucc, és mindaddig elégedett voltam vele, amíg kölcsön nem adtam. Amikor vissza kaptam, az illető adott egy Loxjie P20 fejes erősítőt, hogy próbáljam ki. Kipróbáltam, és megvettem! Mindkét erősítőt -EF 400 és Loxjie- a Hifiman DACja hajtotta meg, így ide-oda dugdosással tudtam össze vetni a két erősítő fokozatot. Jobban tetszett a csöves sokadik hallgatásra is, és a barátom is ezen a véleményen volt. Az EF 400 mindamellett, hogy kitűnő cucc, nekem kevésbé volt "zenei". Tudom, hogy ezt a szót sokan nem kedvelik, de nehéz másként fogalmazni. A Hifiman semlegesebb, talán kicsit unalmasabb, mint a kis csöves. Ismétlem, jó DAC+erősítő, de... Aztán még más is van. Lakva ismerszik az ember. Van Tidal előfizetésem, és a Hifiman sajnos nem tudja. Úgy gondoltam, hogy megleszek a hardveres kibontás nélkül, de nem. A másik: gyűjtöm a DSD felvételeket. Az EF 400 sajnos ezt sem tolerálja, így mindent össze rakva megváltam tőle, de ismétlem, hogy jó, tiszta hangú kombó addig, amíg az izgalmasabb kis csöves meg nem érint. Nem az eredeti csövek vannak természetesen benne, és majd még kap frissítést.
Mivel az EF 400 eladásával DAC nélkül maradtam, beruháztam nagyon jó áron (86 ezer) az iFi Zen DAC Signature készülékre. Ismertem, mert volt Zen V1, V2 és One is már a tulajdonomban, tehát tudtam, hogy mire számíthatok. Egy nagyon kellemes, hosszan hallgatható meleg hangra, ami nagyon jót tesz a másik Hifimannak (HEK SE). Hogy nincsenek egy szinten, tudom. Majd, idővel, hiszen ez pénz kérdése. Viszont ezek így együtt nagyon is szépen zenélnek, sokáig el lehet hallgatni. Szimmetrikus az elejétől a végéig, és valóban jobb, mint a single kimenet. Nagyon tetszik még a tér, amit ez a trió mutat, és az is, hogy nincs semmi zaj. fekete a háttér. Nekem mindenképpen jobb páros, mint a Topping D70S+A90 páros volt, és töredékébe kerül.
Szóval elégedett vagyok most ezzel a cuccal, de igyekszem fentebb lépni, amint lehet. Mint írtam szintén iFi téren, de az már húzós lesz, viszont a nagyon finom mély szabályzásért meg éri. A Can Signature HFM-nél megismertem, és nekem kell ez a plusz szolgáltatás.
Bocsi, kicsit hosszúra nyúlt a beszámoló.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
Végeredményben ez a cél, ha tetszik amit hallasz, jó úton jársz!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
A megfelelő OPA-kal a MicroFluentStacknek hasonló a karaktere, mint az iFi-nek (amit leírtál) - testes, dögös, melegebb tónusú, gördülő, analógosabb (az enyém pl. pont ilyen). Ehhez képest az Atom DAC hasonló hangú mint a D70S (valószínűleg alacsonyabb minőségben). IFi Zen Dac Singnature v1-et nem hallottam még, így azzal nem tudnám összevetni. Basszusban visszafogottabb, világosabb fejhallgatókhoz illik az MF Stack karaktere szerintem, a mélytartomány erős, dögös lesz, a középtartomány testes, a magastartomány visszafogottabb (ha a csengő hangokra, vagy úgy általában a magastartományra érzékenyebb vagy, ez jól jöhet). Abszolút egyéni preferancia, hogy kinek melyik hang tetszik (ahogy az is, hogy mikor melyik hangra vágyik az ember). Én ezért tartottam meg mindkét stackemet. Ha levegős hangzás, analitikusság és sok részlet kell, Atom stack, ha ebben elfáradtam, és zeneibb hangzásra vágyom, akkor az MF Stacket "veszem elő".
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Ba cy lus
addikt
Csak annyit jegyeznék meg, hogy a nagyobb kimeneti feszültség nem feltétlen parasztvakítás akar lenni. Az erősítőik 4V bemenő feszültség mellett adják le a max telljesítményüket, ami azt hiszem csak szimmetrikus összekötés esetén valósul meg. Személy szerint örülnék, ha a hivox dac-om nagyobb kimeneti feszültséget adna.
Plusz még talán a jel-zaj viszony, ami jobb.[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
Topping D70S vs iFi Zen DAC Signature V1 round II
Kénytelen vagyok revideálni az itteni véleményem.
Miért is?Adott egy jól körbepakolt rendszer:
PC usb-ből iDefender+ (ennek tápja iPower5V, mert mégis jobb, ha ez is kap tápot), ebből egy Human Audio Nexu usb megy az iFi micro iUSB2.0-ba (táp: iPowerX 9V), ebből megy egy Paul Pang TZ Red Y-usb az ifi Zen Dac SV1-be(táp: iPowerX 5V), majd ebből megy a Pro-ject CC rca a Vincentbe.
(az A-B teszt idején még AQ Carbon usb volt a Human Audio helyén és Luxor/Fapaci Y-usb a Paul Pang helyén)E fentieket alapul véve, egy mega A/B teszt során igen sok érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb: dac-ok mellett erősítőket, rca/táp/speaker/usb kábeleket, hangsugárzókat is teszteltem, majd szelektáltam/ homogenizáltam/fejlesztettem a hallottak alapján.
Konkréten a dac-okkkal kapcsolatos tapasztalat:
azt kell hogy mondjam, számomra bizonyosságot nyert, hogy
az iFi ZEN dac signature V1 és a Topping D70S dacokat összevetve, a korábban tapasztalt jelentős különbségeket leginkább a kettő közötti nagyfokú kimeneti jelintenzitás - hangerő eltérés adta!Miután az intenzív A/B teszten hallván mindezt, hogy azonos hangerőállás mellett a D70s (sokkal) hangosabb, utána olvasván, valóban a D70s rca kimenetén van 2.5V, szemben az iFi 2.1V-jával(fixed állás).
Ezt követően, igaz fülre, de próbáltam azonos hangerő mellett (olyan 15-17%-os hangerő-csökkenés mellett volt kb egál), jól áteresztő, közép-jó környezetben összehallgatni őket: ekkor a korábbi csodás dinamikai különbségek, a Topping életteli, masszív, kiterjedt karaktere elolvadt kb. a hangkarakterek különbségére: az iFi mélydúsabb/sötétebb, testesebb, dögösebb, a D70s világosabb, szellősebb, részletezőbb, visszafogott, enyhén a tere is jobb, de nem a korábban leírt mértékben.
Összességében a D70s abszolut előnye leginkább a részletezőképesség, de ez is, azonos hangerő/jelintenzitásnál nem volt drámai.
A korábban leírt iFi karakter is változatlan: testes, dögös, melegebb tónusú, gördülő, analógosabb, ha úgy tetszik.
Hozzáteszem az iFi-t azóta, másodrendszerben járattam 40-50 órát, a legutóbbi figyelős hallgatást/tesztelést követően (akkor vadiúj volt).Ezt követően nem éreztem szükségét, hogy a D70s-t megtartsam, már csak az iFi karakterének hosszútávú hallgathatósága okán is.
Viszont megmaradt a Signature V1.
És bár tény, hogy vannak fenntartásaim a Zen signature v1 dac részletezőképességével, nem kiegyenlített hangképével kapcsolatban, viszont e karaktert, a zene megközelítésének e módját egyre inkább érzem hozzám közelállónak.
Ellentétben a Topping elsőre -főleg ugye hangosabb előadásban - behízelgően részletező/világos, bársonyosnak -bár általam már egyre inkább csak kicsit tompítottnak érzett- mondott karakterével.Végére egy kérdés: ha a Zen dac signature v1-hez hasonló karakterű, de összességében -zeneileg- minőségibb, sallang nélküli(pl MQA/DSD/I2S) alternatívát keresnék, merre induljak el?
R2R/multibit/ladder(AudioNote/Soekris/Schiit/Hifiman/Musician)?
FPGA(Chord Qutest/Audio-GD)? TDA1541? Human Audio? TMP? Kercso-MicroFluent?
...csak hogy -hiszem, hogy szigorúan csak árban- csökkenő sorrendet is írjak[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Polllen
nagyúr
Az ifi zen dac mögötti hype az pont az ára miatt van/volt. Anno 50k-ért kaptál egy jó dac-t és egy elfogadható fejhallgató erősítőt. Korábban a Denon da-300 volt hasonló sláger, de abban rosszabb az erősítő rész. (szerintem)
A Topping D70S most mennyi itthon? 250-260k? Szerintem mindenki remélte, hogy jobb lesz az IFI-nél.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
abéla
senior tag
iFi ZEN dac Signature V1 vs Topping D70S:
Az előző hsz-ben lévő láncban, 1:1-ben a Topping D70S helyére ment az iFi DAC Signature_V1 (iPowerX 5V-os táppal, WW matrix2 elosztóból)
gyári fw:
felbontás, részletek, (micro)dinamika: meglepő mértékben rosszabb, mint a topping, érezhetően csökkent a minőség minden téren, olyan mintha az egészből kivették volna a zene harmadát; elnagyolt, zavaró, így ez tényleg kb pár 10ezret ér.
Magasak, középmagasak is csak részben megjelenítettek, tér is szűkebb, úgy minden odavetve ott van igaz a színpadon, de ez is olyan karikírozott jellegű;
mélyeket viszont túltolja, bár ezt szépen teszi, tehát a többi hiányzik inkább, nem ebből van sok (azért kicsit de :) és így jja, dögösnek hat és próbál soknak látszani, de bárcsak ezt finomabban, széleskörűbben tenné.Ifi idsd micro BL ehhez képest azért jobb volt: felbontásban, részletességben mindenképpen, tér/magas hasonló, de abban is talán minőségibb, az idsd mélyei hasonlóan túldozírozottak voltak és bár a mély/mélyközépben az kicsit bénább volt, mint a signature_V1, összességében tonalitás, hangép szerintem ott jobban egyben volt(jobban mondva kevésbé volt szétcsúszva, mint itt a signature DAC-nál).
Így, alaphangkártyának ez a Zen dac elmegy, de nagy csodát azért senki ne várjon tőle.
Ergo, 100-150e-t meghaladó lehallgató-apparát(fejh./doboz) felett ajánlott vlmi jobb alternatíva.
Csak tudnám, hogy ha ez ilyen, akkor milyen az ennél alacsonyabb minőségűnek mondott "alap” zen DAC v1, ami körül ugye azért ment rendesen a hájp …de hát ilyen ez a popszakma ;)De ahogy olvasom, a zendac-hoz a GTO fw némileg e fenti próblémákat orvosolja, így felraktam, megpróbáltam azzal is.
GTO fw:
jelszintet(RCA feszt.?) emeli, tehát hangerőt kb 10%-ot visszatekerve kell összehasonlítani: tisztaság, részletesség talán javult, de még mindig van középen egy kissé tompított tartomány, magasak azonban -számomra- zavaróan, faékegyszerűséggel kiemelté váltak, sziszeg, zizeg, hülyén csilingel ha kell, ha nem;
a korábban meglévő kissé túltolt, de legalább zúzós mélyek helyett megfogottabb, de cingár mélyszekció van: a korábbi dögösség helyett szikár pörgős-püffögés lett.
Összességében így tényleg szárazabb, elemzőbb(-nek hazudott) hangképe lett, de szerintem hátrányára: a korábbi egyértelműen jobb, dögös, sodrós mély(közép) be lett áldozva, emelett megjelent a bután kiemelt, zavaró/sziszegő magas-szekció, a közép pedig még mindig elsikkad.Ehh, az előző(nemGTO) verzió legalább karakteresen/élvezhetően volt sz*r :D,
ennek a GTO fw-nek meg olyan sótlan, erőltetett "kifinomult hifi-hangzás” utánérzete van, hogy nálam ment is vissza a 5.3 „cookies&cream” fw.Ez az iFi DAC meg majd megy a gyerkőcnek, az alaplapi zajkeltője helyett, valami Edifier aktívval, erre tökéletes, főleg ennyiért.
Addig 5V-os iPowerX táp meg megy a nappali médialejátszóba (HM q30), hátha kihallani ...vagy szebb lesz a kép és gyorsabban mozog a rambó a golyók elől ;) .Ja igen és a végszó: a Topping D70S egy k*rvajó dac. :))
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Zoliee
senior tag
Kíváncsian várom majd a véleményed róla.
"... az idsd micro sötétebb, mélydús, térben picit szegényes volt..."
A megállapításod eleje nagyjából itt is igaz, viszont a rajzolt térrel, annak szélességével abszolút elégedett vagyok. Mindez úgy, hogy az erősítő thx-es, a fejes meg egy zárt d5200.
Egyébként mi lesz Nálad a lánc többi eleme?
iPowerX táppal adják, ezért is nem értem a V2 árazását. -
abéla
senior tag
Azt olvastam, hogy az új signature V2 dac-nak kicsit szikárabb, neutrálisabb, mondhatni "éretebb", mai hifi-s igényeknek jobban megfelelő(-ni akaró) tonalitása van(jelentsen ez bármit is ), ennek a V1-nek meg melegebb, hallgathatóbb
...na majd meglátjuk, nekem az idsd micro sötétebb, mélydús, térben picit szegényes volt, bár az még az első fecske volt iFi-éknél, kiváncsi vagyok , mit hoztak össze a következő szintre.Zoliee-nak meg köszönet a felhívásért!
szerk: persze még az is lehet, szegény d70s fogja bánni(bár azért ahhoz nagyot kellene alakítani a ifi dac-nak )
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Buckey
őstag
Az egyik oldala üveg, lehet ez is gond.
Na, majd kipróbálom az alufóliát.
Sajnos igen, ha sokan vannak egy helyen, akkor sok az eszköz is.
No meg a tudatlanság is. Ha nem használják a WIFI-t, mert nincs rá szükségük, akkor sem kapcsolják ki, mert nem is értenek hozzá, eszükbe sem jut, meg nem is érdekli őket.
Hú, van valahol valami ilyesmi szűrőm, megkeresem és kipróbálom. Ha nem lesz jó, akkor rendelgetek. Valamelyik csak beválik, ha hálózati zaj.
Addig is köszönöm a segítséget! -
Buckey
őstag
Ez külső zaj, zavarás lesz.
Havernál szinte nincs semmi abnormális zaj! És a pincéjében, ami a zeneszobája (elég jól le van árnyékolva, térerő is alig van), ahol csak kábeles net van, ott próbáltuk. Arra a következtetésre jutottunk, hogy vagy a tápfeszültségen bejövő zaj, vagy valami rádióhullám (a környéken lévő WIFI-k) zavarhat be.
Kipróbáltuk telefonnal megosztott internettel, és akkor már hallható volt. Ezt nem gondoltam volna.
Persze nálam a galambdúcban annyi a WIFI, mint égen a csillag.
Úgyhogy így jártam.
Ha megérkezik az optikai kábel, akkor azzal lesz összekötve a gép és az AVR.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Nem hiszem, hogy földhurok (ezt kapásból kiszűrtem volna, villannyal foglalkozom), mert ha csak a táp van bedugva és egy fejhallgató, akkor ott nem lehet földhurok. És néztem másik konnektorban is, ott is ugyan az a jelenség.
Meg a zúgást nem úgy kell elképzelni, hogy nem lehetne vele élni, de azért van (az erősítő kb. 40-50%-ától indul, de általában max. 35%-on hallgatom, ott azért csak nagyon közelről hallható), és utána szeretnék járni, hogy ez ilyen, vagy meg lehet-e szüntetni. Ezek után úgyis optikai kábellel lesz összekötve az AVR-el.
A próbálgatásaim:
A:
Konnektor-->gép bekapcsolva-->minden csatlakozó a helyén-->alaplapi, külső USB-s vagy PCIe hangkártya-->fejhallgató vagy erősítő 1 vagy 12 méteres RCA-val-->alapzaj van--> egér mozgatás vagy görgetés, billentyűzeten írás-->alapzaj változatlan-->másik konnektor-->alapzaj változatlan.
B:
Konnektor-->gép csak áram alatt, nincs bekapcsolva-->minden külső-belső csatlakozó lehúzva-->alaplapi, külső USB-s vagy PCIe hangkártya-->fejhallgató vagy erősítő 1 vagy 12 méteres RCA-val-->alapzaj van
Minden új, az alaplap [MSI MAG B550M MORTAR], a tápegység pedig [Seasonic FOCUS GX-650W Gold], nem hiszem, hogy gagyik lennének.
Az AVR pedig AVR-S750H - Denon.
[#89615HELLAFLUSH] , átdugtam én már mindent mindenhova, de a helyzet nem változott. Sem az alapzaj.
Mondjuk másik helyiségben nem próbáltam, ez igaz, de most már hagyom, majd nappal, kipihenten. -
fehér_ember
addikt
Azért merült fel egy pillanatra az eladás gondolata, mert épp volt valami kinézett hifis cucc + az előző fejesemhez és a popposabb illetve modernebb műfajokhoz a presenter a kis dac kártyájával jobban illett. A "hd 660 s"-nél már más a helyzet.
Amúgy nagyritkán itthon is felbukkannak, barátibb áron, de azt ki kell várni vagy beírni ide hogy keresel; lehet akkor valaki elgondolkodik rajta és eladja, az újítás reményében. Mindenesetre szerintem jó hozzá, ezért említettem, mint alternatívát. De természetesen még rengeteg más is szóba jöhet, csak azokkal sajna nincs tapasztalatom. A fejes jól szól, viszont a tere az elég "ratyi", szóval ha játékokhoz nemcsak a hangminődég miatt kell, akkor oda bizonyára jóval olcsóbban is találhattál volna megfelelőbbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Asszociációs játék. :)
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Nők, nőügyek (18+)
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest