Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    No, közben én is tesztelgettem:
    Aune X8 (ES9038q2m/FPGA) iPower 9V
    vs. iFi Zen Dac Signature V1 (BB dsd1793, +sima Zen Dac-hoz képest minőségibb alktrszk, cookies&cream fw) iPowerX 5V

    tesztkörnyezet:
    PC#1:(usb) iDefender+(iPower5V táp) / Human Audio Nexu 0.6m USB / iUSB2.0 micro(iPowerX9V) / PP TZ Yun Red Twin usb 1m /
    iFi ZenDac SignatureV1(iPowerX5V) & Aune X8(iPower9V) /
    Pro-Ject CC RCA 0.5m / Vincent SV227(Valvo Harleen 3x - Isotek Syncro) / (QED Signature Rev.2x3m)Usher SD-500 &
    (MTM)(QED Silver Anniv.XT2x3m)Dali Oberon1 /
    Philips CD600/ SB2000
    9m2, akusztikailag kezel(getett) szoba, nearfiled +(masszív)elcsatolás

    Az Aune X8 már sima iPower táppal is jobb, mint a gyári MeanWell-lel (azzal mosottabb a hang, csökkent a felbontás/dinamika/mély - azonos hangerő mellett is, mert hogy a jobb táp azt is nyomta fel).
    Így összevetve a Zen Dac sign. V1-gyel, első nekifutásra az X8 tere/színpada/szeparációja (+némileg a jelenlétérzete), magasak felbontása, mélykontrollja jobb (legjobban nekem talán a B+C/C+D filterrel adta ki; a filterek tényleg hallhatóak(!)),
    ám sajnos nekem zeneiségben, (alsó)közép felbontásban/ részletességben (így az ének/hangszerek zömét érintő) természetességben rosszabb az X8, mint az iFi.
    Nehéz ügy, de nekem így, ebben a felállásabn az iFi talán jobban fekszik;
    vagy vlmi kábellel szűrögetek a mélytöbbleten vagy tekergetem a Vincent EQ-ját ;] , bár az csak egy bizonyos fokig ok(bass: - 10-15%), utána már hallhatóan ront az összképen.

    Az Aune X8-nál sincs semmi csilingelés/sziszegés, tök jó a magas, nem éles, de részletes, felsőközépig teljesen ok, tere, jelenlétérzete is szépen átjön, szeparációja is jobb, de mégis az ifi-nek számomra valahogy természetesebb a hangképe/karaktere/hallgathatósága (csak az a benga, túltolt mélye ne lenne).
    Szóval bárcsak a kettőt előnyeit összegyúrhatnám!
    (erre nyugodtan jöhetnek konkrét alternatívák is :K )
    Még a Burson V6 Vivid opamp-ban bízok, bár sztem hangkaraktert nem változtat ilyen mértékben, amennyire szeretném, de persze azért kipróbálom. (majd röviden ;] leírom mi lett az eredmény)

    Érdekes még, hogy a DAC előtt lévő iFi iUSB 9V-os tápolása mennyit változtatott a hangon. A sima iPower és iPowerX általi hangban kb annyi különbség volt mint a fent említett MeanWell/iPower esetén; csak épp mindkét DAC-nál. (ezért is lett az X8-ba csak a "sima" iPower bekötve és az iPowerX a iUSB-be, mert így jobb volt az eredmény, mint fordítva)

    Na szóval, az Aune X8 összességében egyáltalán nem rossz dac, sőt összességében talán jobb is az iFi-nél(normálisabb táppal), csak olyannak kell, aki ezt szereti/keresi (részletes/levegősebb/fényesebb, ezért térben/színpadban is ált. erősebb, viszont talán kissé sterilebb/analizálóbb karakter),
    viszont ugye én meg a Topping D70S személyében pont ettől akartam szabadulni.
    Ami D70s egyébként részletesség/tér, esetleg dinamika tekintetében jobb, mint az X8, de meglepően kis mértékben, főleg az árkülönbségeiket is figyelembe véve.
    Így hát jó kis DAC ez, de nálam feltehetően az előbb említett karakter-favorizálás okán nem sokáig marad. :DDD

    Felkészül: MicroFluentDac :))

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák