-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz emiki6 #98538 üzenetére
"A vakteszt itt inkább arra jó, hogy elbizonytalanítson abban, hogy tényleg hallod e, lelkesedés letörésére kiváló."
A te szótáradban az illóziók értelmetlen kergetése, az önbecsapás, a bullshit-terjesztés, az egyenlő a "lelkesedéssel"? Mert körülbelül ezeket "töri le" a vakteszt. Én kijózanodásnak hívnám inkább, de tisztában vagyok vele, hogy egyeseknek eszük ágában sincs megszabadulni a mámoros állapottól. Láthatóan többen csak kifogásokat keresnek, de szinte minden érvük a vakteszt ellen könnyedén cáfolható. Leírva, szövegben is, a gyakorlatban meg pláne.
"a szimpla vakteszt se olyan egyszerű. Eszközöket, kábeleket cserélgettetni mással úgy, hogy te ne tudd melyik melyik és a csere azonnali legyen, hogy a különbségeket könnyen felismerd... Nem túl reális."
De, teljesen reális, és egyáltalán nem nehéz. Te most irreálisnak nevezel valamit, amit sokan megcsináltak már, akik elég nyitottak voltak a megismerésre.
A "csere azonnali legyen" tévképzetét honnan vetted? Persze tudom honnan. Egy csomó tévhit abból a sztereotípiából és félreértésből fakad, hogy a vakteszt egy csoportos, idegen rendszerben és környezetben végzett, ide-oda gyorsan kapcsolgatós vagy húzgálós, idegesen kapkodós, izzadságszagú szeánsz, bizonyítani vágyó szereplőkkel. Vannak ilyenek is, amikor összeverődnek hobbi és/vagy fórumtársak, haverok vagy idegenek, de nem ez a legfontosabb. A lényeg az, ami otthon történik 1 segítővel, vagy a tesztelendő eszköztől függően akár segítő nélkül."Hifiben dupla vaktesztet aligha tudsz csinálni"
Tudsz, de mi a fenének kellene? Az már tényleg tudományos bizonyításokhoz való, a hifi/házimozi hobbiban erre a nehezítésre semmi szükség.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Politika
- Nintendo Switch
- Akciókamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Robotporszívók
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest