-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene!
Most dugdosom a hangfalba az XLR 3,5 jack dugót .
A TV-ből 3.5jack; optika; HDMI ARC kimenet van.
A PC USB kábelen csatlakozik a Tascam us2x2-hez majd 6,3jack->XLR + hangfal.
Össze lehet hozni hogy ne keljen dugdosni? -
osonte
őstag
Megérkezett végre TempoTec Sonata HD Pro: link
Lehetett frissíteni a firmware-t, illetve PC-re van telepíthető drivere.
Főképpen Samsung Galaxy A71-re van dugva és egy Takstar TS-450-et hajt.
Kellemes hangja van, nem emel ki sehol, nem döbbentem le a hangjától első meghallgatás után, hosszan hallgatva inkább a részletek tűnnek fel, amiket előtte nem hallottam. Nem nyers/száraz, inkább melegebb hangja van, hosszan el lehet hallgatni.
Előrelépés a Galaxy A71, Poco F2 Pro és alaplapi ALC1220-hoz képest.
Szerintem még járódni fog és a fejhallgató is szinte új, de jó páros és 20 ezer Ft a kettő együtt.
-
bkercso
nagyúr
Annyira királynak éreztem magam, amiért földfüggetlen audio-rendszerem van, csak az zavart, h a monitoron néha elmegy a kép.
Aztán kiderült, h a hifire használt 3db kapcsolóüzemű adapter mindegyikének kimenete 80-110VAC-n csücsül a földhöz képest. Eddig nem tűnt föl , mert csak akkor ráz, ha a másik kezem földelt. A monitor meg azért veszthette el a jelet (és néha az XMOS is), mert a DAC-nál összeért egy a PC-n keresztül földelt kábel és egy ~100VAC-on ülő. .
Most vagy visszarakom az XMOS-ba a digit kimenőtrafót (átkötöttem, m a DAC-ban is van), vagy földelem a rendszert, legegyszerűbben a PC-n keresztül... 62ohm van arrafelé (igaz, DC-n) és földelve a rendszert 11-17mA folyik a föld felé.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
BigStake
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #82392 üzenetére
Eszembe jutott hogy váltok jobbra, de még átgondolom. A d20 is nagyon tetszik azért kérdeztem mennyivel kapok jobb hangot 100 ezer forint körül
-
Polllen
nagyúr
válasz BigStake #82389 üzenetére
Ha csak DAC kell és coax+optikával, akkor én 2 dolgot ajánlanék, mindkettő magyar.
- avx-n van talán kettő human audio muto-x is (ez aksis, így a használatánál ezt figyelembe kell venni)
- bkercso momentdac-jaSzerintem a d20-t mindkettő messze lelépi, de szerintem még azokat a dac-kat is, amiket 80-100k között megkapsz áfával, vámmal.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok. Érdeklődnék hogy van egy loxjie d20 dacom nagyon szeretem a hangjat és szeretnék egy szinttel feljebb lépni mik lehetnek alternatívák Kínából ? Nekem csak az asztali dac része érdekes, optikai, coax bemenet kellene csak. Árban olyan 80-100ezer forintra gondoltam maximum vagy egyáltalán van hasonló jó hangú dac ennyiért? Köszönöm a segítséget
-
illes0102
aktív tag
válasz bkercso #82384 üzenetére
köszönöm. megpróbálom egy másik elosztóval egy másik konnektorból hátha..
EQ: nekem is bajom van a bojlerrel, amikor bekapcsolt egy pillanatra elmegy a kép és a hang az erősitőmön, de csak ha PC-ről filmezek.. szerencsére rossz a bojler és sokat kapcsolgat szóval ezzel a PC-s filmezés kilőve amég nem költözünk tovább
-
EQMontoya
veterán
válasz bkercso #82384 üzenetére
Azzal egyebkent volt gond mostansag.
Vagy ket napja leszallt az egyik biztositek itthon, meg a villanybojlere is.A villanybojler kulon koron van (ejszakai aram), a lakasban lekapcsolt biztositk viszot az volt, amin az IT infra van: router, modem, nyomtato, nas, szerver, stb.
Utobbinal valoszinuleg az tortent, hogy egy rovidebb aramkimaradas utan minden elindult egyszerre, es csapta.De ha ez egyszerre fordul elo a bojlerrel, akkor gyanus, hogy komoly problemak vannak a halozatban.
Same rules apply!
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
valaki akinek esetleg Topping L30 van a háznál.. Normális, hogy az AC adapter nagyon hangosan kezd el zúgni? pár napja rendeltem, első nap jó volt, másnap kikapcsolásnál előjött. vagy ha nem kikapcsolásnál akkor éjjel arra keltem fel..
köszönöm előre is -
-
Bodz
nagyúr
válasz Roland8622 #82379 üzenetére
Most még gyorsan kiszedheted a hirdetést, mielőtt kénytelen leszek törölni az egész hozzászólást.
Semmi gond!
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
válasz gretzky77 #82377 üzenetére
Szia. Nekem van egy ilyenem a HTC U11-hez használtam.
CONMDEXIlletve van egy ilyen FiiO BTR3-am. Ez is frankón működik, de ez már BT-os.
szek. Sorry
[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Bodz
nagyúr
válasz Rogiii #82324 üzenetére
Human Muto-X - Violectric V90 páros is remekül működne a fejessel.
-
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy adott egy Galaxy Note 10+ készülék (Az előd egy LG V50 volt, ahhoz nem kellett hokuszpokusz a beépített Dac miatt) valamint egy Final Sonorous II fejhallgató, és ehhez szeretnék egy mindenképp kicsi könnyű hordozható erősítőt ami előrelépés lenne a Note 10+ Final páros alap produktumához! Lehetőleg olyat ami közvetlen rádugható a Note-ra vagyis usb C típusú!
A kérdésem az lenne van valakinek tapasztalata az iBasso DC 01-el vagy esetleg más opció ebben az árkategóariában? Érdemes egyáltalán költeni erre, lesz hallható különbség?Köszi
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Dorien
veterán
válasz fericske #82360 üzenetére
Szerintem szinte az egész Hi-Fi szubjektív téma. Objektívek talán a mérések lennének, de ugye többször van, hogy nem a jobb mérésekkel, paraméterekkel rendelkező cuccot halljuk jobbnak, nekünk tetszőnek. És végső soron a zene élvezetéért cserélgetjük a cuccokat, nem a mérési eredmények nézegetéséért. Legalábbis én.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok! Még mindig fingom nincs milyen amp/dac-ot vegyek..
Esetleg létezik valami "modernebb" USB Type-C csatlakozós? Mert az van alaplapomon és akkor meg tudnám spórolni a hagyományos portokat, mert azok is nagyon kellenek..
(DT990 Edition 250 ohm)Most egy külső creative van (G6-os) szóval szerintem ha kicsit akarok feljebb lépni hangban ahhoz talán nem kell túlságosan zsebbe nyúlni, de ez Ti jobban tudjátok..
Esetleg lenne pár példa, hogy milyet érdemes vennem? Jó lenne ha tudnátok mondani valami támpontot, vagy 1-2 példát, mert azt sem tudom hol keressem őket.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Zoliee
senior tag
válasz Sinesol #82358 üzenetére
Így van, ezért is tettem smiley-t mondatom végére.
Ebben a hobbiban a készülékek műszaki paraméterein kívül kb semmiféle objektivitással nem találkoztam. Nagyjából mindenbe IS bele lehet kötni/másképp lehet hallani.
Ha nem Te gondolod másképp, akkor majd megteszem én..Szerk: "Ez a szubjektív de saját tapasztalat,..." itt egészen pontosan arra akartam célozni, hogy fericske ízlését nagyjából ismerjük, ellentétben a ismeretlen források akárhányadik, saját tapasztalatként leírt/megélt/gondolt DE lehet, hogy olvasott infóihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz _Dumber_ #82363 üzenetére
Én is sok fórumot/tesztet végigolvastam és erre jutottam:
TempoTec Sonata HD Pro: link
Meizu Pro már nincs sehol és az előzőleg említett DC02 sincs (pontosabban én nem találtam sehol).
Jövő héten a kezemben lesz és akkor tudok róla nyilatkozni, Samsung/Xiaomi telefonnal összehasonlítani.
-
Sinesol
veterán
válasz fericske #82360 üzenetére
Azért szólhattak jobban, mert alacsonyabb impedanciások így jobban megbirkózik velük a DAP. High gain mellett ezt tudja a DAP fejeskimenete: 40mW/32ohm és 12mW/300ohm. Az Ananda 25 ohm, az Amiron 250ohm. Több mint 3szor annyi energia jutott az Ananda-nak, miközben gyári adatok szerint még könnyebben is hajtható darab.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
válasz Polllen #82362 üzenetére
Ma délután a teszteket olvasgattam, elsődleges a Miezu Pro-ra koncentrálva. Ahogy kivettem belőlük jobb mint a DC01. A probléma, hogy mindkettő hiánycikk. DC01 szerintem már nem is lesz. DC03 egyenlőre nem ismert részletesen.
Vadászom tovább a Miezu Pro-t..Szerk: 70 dolcsiért találtam
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz chrisnagy13 #82347 üzenetére
(törölhető)
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
fericske
addikt
válasz bajnokpityu #82353 üzenetére
Objektív az, hogy az Amiron jobban skálázódik, mint a másik kettő. Illetve nála nem fedeztem fel - de legalábbis nem feltűnőek - fülbeötlő hibákat.
Szubjektíven nézve az Amiron túl nyugis lenne nekem, viszont a másik kettő hibái zavarnának.#82351 chrisnagy13
Igen, és nem csak ezekkel, ezeket, és nem csak egyszer.
Ezek a források amik biztos megvoltak ezzel a három fejhallgatóval.#82352 Sinesol
Azt most inkább passzolom, hogy azért szól jól egy (két) planár fejes egy dapról mert annak gyenge a fejeskimenete.Egy kissé finomkodó ez a dap, és az Amiron is az. Nem tudnak érvényesülni a Beyer visszafogott, de jóminőségű közepei. A magasoknál van némi mosoda.
Az asztali Questyle-okkal már rendben volt a hangkép, kevésbé álmos, jól textúrázott, átható mélyekkel, de még mindig nem elég tiszta magasokkal, kivéve a 800r-t és a dac-ját (nemtom a típusát), ahol tiszta és részletes volt már az is.
A Benchmark szetten volt a legtisztább és legfeszesebb (számomra legunalmasabb, ami ugye szubjektív) az Amiron prezentációja, talán minden tartományban.
A Hugo2 meg szerintem csak jó szinergiában van vele, mert nem emlékszek hibákra, simán csak tetszettek együtt.
A másik 2 fejes említett hibái meg minden felállásban "világítottak".
Nem simultak ki, nem rázta gatyába őket a Benchmark meg 800r kombó, mint az Amiront.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Zoliee #82356 üzenetére
Épp most vált ez is netes "teóriává", ha idézed majd a szavait, ugyanugy netről összeszedett anyag lesz, mint bármi más. Bárhol is lelhető fel adott beszámoló, az ugyanúgy valakinek a saját tapasztalata, nem csak úgy random a semmiből keletkeznek. Önmagában attól nem lesz kevesebb egy beszámoló, mert külföldi írja, külföldi fórumra.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz bajnokpityu #82353 üzenetére
Ez a szubjektív de saját tapasztalat, már-már objektívnek is mondható/tekinthető a sok netről összeollózott teóriákhoz képest.
-
Sinesol
veterán
válasz fericske #82350 üzenetére
Igazabol azert is skalazodhatott feltűnően az Amiron, mivel mondjuk a Dap-rol nem kapott eleg kraftot, most igy ranezve elég gyenge a fejeskimenete. Az emlitett planaroknak meg eleg volt, ezert nem is nagyon valtozott a hang nagyobb cuccrol, mivel mar előtte sem ütköztek limitbe. Mondjuk ebben nincs semmi különös, nincs semmifele potencialhoz köze, szimpla fizika az egész, a dap nem tudott eleg teljesitmenyt leadni ezert szolt joval gyengebben az Amiron rola. Legalabbis szerintem.
Elsősorban amugy a jó tér meg a mély miatt javasoltam az emlitett ket planart, ugy tünt főleg ez a ket dolog tetszett neki az Amironban. Amit irtal, azzal egyetertek, nagyjabol a markakra jellemző hibák, viszont az Amiron ugyanugy nem tökeletes. Ezert irtam, hogy erdemes lenne meghallgatni, lehet bejön neki valamelyik.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz chrisnagy13 #82347 üzenetére
Oké. Úgy látom kimaradt pár dolog az irományomból.
Tehát.
Dap: Questyle Qp1r
Egyéb források: Audeze Deckard, Quad Pa-one, Questyle cma400i-cma600i-cma800r, Benchmark dac3-hpa4, Chord hugo2
Nem teóriák alapján szoktam véleményt alkotni, hanem saját tapasztalat alapján.
Vagyis tuti, hogy nem az Amiron vérzik el ebből a hármasból, ha pakolod alá az elektronikát.
Ez objektív tapasztalat. Szubjektíven bármelyik tetszhet jobban a másiknál bárkinek. -
csƵ
addikt
Avx-en van valamilyen változás? Folyamatos törlik a hirdetéseimet mindenféle indok és jelzés nélkül. Eddig sose volt így. Nem értem.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz fericske #82345 üzenetére
Jó hát ki, hogy ki hogy költene el el 400k-t az egy dolog. A másik az, hogy ha elkezded alápakolni a elektronikát tuti, hogy az Amiron előbb elvérzik, mint a másik 2 fejes.
A harmadik dolog pedig az ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be. Én inkább hallgatnám a "hiányos" planárokat, mint az Amiront. Persze nem dapról, mert azokra se referenciaként kell hivatkozni.
-
válasz Polllen #82327 üzenetére
Elvileg az a DAC már sok tulajdonost látott rövid idő alatt, szerintem még a "régi" AK4490-es chip van benne, de valahogy az ára mégis elég magas. Gondolom bukó nélkül próbálja mindenki túl adni és az új árhoz viszonyítanak, ami a remek Ft/EUR mellett nem túl szerencsés.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
fericske
addikt
válasz chrisnagy13 #82341 üzenetére
Nem
Az lcd2 classic tetszett a dapommal, hiányosságai ellenére - nem részletes, nem jól textúrázott mélyek, csapott, szintén kevés részletet megjelenítő magasok, a többi oké - , de mikor már komolyabb alávalókról is ugyanezt produkálta, akkor sajnálatos módon meg kellett állapítsam, hogy bár könnyen hajtható fejes, hangminőségbeli képességei messze elmaradnak az árkategóriájától.
Az Ananda magasabb szinten zenél - árban is - , de hasonló a szitu vele is mint az előbb említett fejessel. Könnyen hajtható ő is. Jó volt a dapommal ez is. A mélyei jobban textúrázottak, csak mélysége, energiája az hiányzott. A magasoknál kis maszatolás, grízesség. A többi itt is rendben, tér, közép.
Komoly cuccokról ennek is megmaradtak a hibái. Energia a mélyeknél, és a magasok minősége.
Talán ezért készült belőle egy BT változat is. Könnyű kiszolgálni amire képes.Az Amiron viszont skálázódott komolyabb forrásokról. Ezért mondom, hogy több benne a potenciál.
Persze kinek mi, meg az én véleményem csak egy a sok közül, de a kérdező jó úton jár egy jó fejhallgatóval, egy jó fejes rendszer felé, és jól felé is keresgél, nem kellene zsákutcába terelni. -
_Dumber_
őstag
válasz Polllen #82333 üzenetére
Így vagyok vele én is. cc 2800-at megér.
Megnyugtató amit mondasz, (...s10-hez képest egy kicsivel jobb, de pont annyival...) mert ez jó visszajelzés, hogy a fülem jó és hallom az a kicsi különbséget is.
Nem mindenki van így ezzel. A környezetemben (család és a szűk munkatársak) nem hallják a különbséget. vagy nem tudják értékelni, hogy mi az amit keresek...Mi legyen a kövezkező szint? Miezu vagy a Sonata? Vagy ugorjak árszintet és várjak a DC03-ra?
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz chrisnagy13 #82341 üzenetére
Nem vicc. Ott a pénzkeret, annyiból az Amiron sokkal magasbb szintre hozható. Az LCD-2 jó, de háklisabb, sokkal kényesebb a körítésre.
-
Rogiii
aktív tag
válasz fericske #82340 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az Amiron és ugye azt már hallottam is, tehát tudom mit várhatok tőle.
Csak a hozzá való Dac+Ampban vagyok bizonytalan. Vidékről kicsit macerás a hallgatózás, ezért is kértem tanácsot. A e30+l30 kombót nem szeretném újra, onnan mindenképp feljebb szeretnék lépni.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #82338 üzenetére
Na most itt megint szembe fogunk menni, mert szerintem az Amiron objektíven jobb hangminőségű fejes, illetve több potenciál van benne, mint abban az Audeze-ben és Hifiman-ban.
Egyszerűen csak korrekt alávaló kell és kész.
Azt a Topping kombót sem erőltetném újra.
Nincs tapasztalatom Topping cuccokkal, de elolvastam majd minden mostani termékükről sokfélét, sokfelől, és úgy gondolom, hogy azok középszerű cuccok.
Persze tévedhetek, de az viszont biztos, hogy az Amiron nem középszerű. -
Sinesol
veterán
válasz Rogiii #82337 üzenetére
Hát, igen, a tér a gyenge pontja a 600-as szerianak, plusz a mélyekben is erősebb, kiemeltebb az Amiron.
Ha mar semmi nincs meg, akkor szerintem újra az E30+ L30 a maradek penzt meg fejesre erdemes forditani.
Mondjuk az LCD2 Classic ki is jönne, annak elvileg nagy a tere es melyekben is elég erős. Az Ananda is belefer, az vilagosabb, de ugyanugy melegebb hang nagy terrel. Érdemes lenne persze előtte mindkettőt meghallgatni, szerintem a Nomono-nal van ra lehetőseg.[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
válasz Sinesol #82335 üzenetére
Már nincs meg ez a kombó, mert eladtam a hd650-el együtt. Ezért most nulláról építkezem. Igazából még vissza tudom mondani az Amiron rendelésem. Fejhallgatóra + dac + amp, együtt 400 ezrem van. Ebből szeretnék egy olyan szettet amit évekig tudok minőségi zenehallgatásra használni. Nekem ez csak hobbi nem munka, de nagyon szeretek zenét hallgatni. Sajnos mindenféle stílust szeretek így nehéz egy olyan szettet találni ami minden stílussal jól szól. Az amiront hallottam,már egy chord mojoval és az nagyon tetszett sokkal jobban mint a topping a hd650-el. Nagyobb tér, sokkal jobb mélyek, részletesebb hangzás.
De mindenképp asztali cuccot keresek, ezért a mojot nem erőltetném.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Sinesol
veterán
Mondjuk ha már van egy E30+L30 kombód, akkor nem is feltétlen kell váltanod, ha csak nem akarsz valami egybecuccot, vagy több funkciót, mivel az Amiron nem kihívás a meglévő cuccodnak. Én inkább hozzátenném a keretet a fejes árához és mondjuk eggyel feljebb lévő kategóriából választanék. Van bőven opció, Ananda, Focal Clear, LCD2, ha jól tudom mind kapható itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok a Fiio btr3 nem kapcsolódik ehhez a táblagéphez:
Lenovo Yoga Tablet 10+ HD
https://logout.hu/cikk/lenovo_yoga_tablet_10_hd_b8080-f/bevezeto_tartozekok.html
Android 4.4.2 fut rajta.
A mobilommal megy a kapcsolódás. Direkt újra raktam a táblagépet, de az sem segített neki.
Meg sem jelenik a listában, pedig már szó szerint rajta van a kis Fiio.
Igazából egy BT fejhallgatót akartam hozzá venni ( 11.11-en valami olcsót filmnézéshez),
de így akkor ez lutri. Biztos a régi android kavar be :(Remélem jó topicot lőttem be.
[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Polllen
nagyúr
válasz _Dumber_ #82330 üzenetére
Apple dac-m nekem is van. A s10-hez képest egy kicsivel jobb, de pont annyival, h én pl használnám, ha kellene.
A hang azért változik, mert más a forrás. Papíron usb esetén nem kellene változnia, de ami usb-n kapja a tápot, ott valószínűleg hallani fogsz különbséget.
Egy nagyobb eszköz könnyen le tudja lépni az Apple megoldását hangban, azt hogy mennyire, az készülék függő.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
fericske
addikt
....az Amiront mostanában nem szeretném cserélni......
Arra nem is lenne szükség. Nagyon jó fejhallgató. Végállomás is lehet, ha jól ki van szolgálva.
Én is javaslom, hogy érdeklődj a Nomono-nál, biztosan kapsz lehetőséget próbákra. A dac-odat vidd.
Feliks erősítők nagyon jók pl.
Talán tud intézni egy meghallgatást Spartan Helot2x erősítővel is, ami megfelelő csövekkel olcsón jó hangminőség, párosítható fejhallgatóval, mint pl. az Amiron. -
Bodz
nagyúr
Itt egy használt 2. Felesleges a 3-mal foglalkozni így, semmivel sem jobb.
-
_Dumber_
őstag
válasz -Skylake- #82256 üzenetére
Sziasztok
-Skylake- ötletére beújítottam egy ilyennel (Apple). Illetve első körben kikölcsönöztem az MM-ből ezzel (Samsung) együtt.
Tapasztalatok 3 órás teszt után: (nem a régi topiklakóknak hanem más kezdőknek :) )
iTech Prostereo L1 fülessel próbáltam.Samu A40 telóhoz illetsztve:
Samsung:
A tér hihetetlenül megnőtt a telóhoz képest. Folyamatosan váltogattam a teló 3.5 és az Usb között és azt tapasztaltam, hogy a teló az usb-hez képest már már mono érzetet kelt. A terén túl, részleteket is adott főleg a felső tartományban. Ugyanakkor a mély dinamizmusa csökkent. Itt az utórezgések lettek kicsit kevesebbek, de az is lehet
Apple:
Tér ugyanúgy megnőtt mint a samu usb-nél de a hangja kicsit lágyabb, élvezetesebb, több részlettel. A mély tartomány dinamikája itt is csökkent. Hangereje ugyanakkor sokkal kevesebb. Ezt a netes tesztekben is írták, így várható volt. Max hangerőn hallgatva nekem elég, néha még sok is.Hp probook 470 G4:
Itt kisebb a különbség az eredeti hangkártyához képest, de alig érezhető. Ott veszem észre, hogy még a hangkártyánál erőssen bele kellett nyúlnom EQ-val, hogy ne dobja ki a fülem a fülhallgatót, addig az USBdonngle-nél ez már csak a hang finomítása miatt kell és ott is minimális mértékben. Hangerő itt már az applenél is több mint elég.Summa:
Tudom a legalapabb “upgrade” a teló és a gép után, de akkor is picit minőségibb hangot kapok. Szebb magas részletekkel, kifinomultabb de dinamikában csökkenő mélyekkel. Talán a mélyek egy kicsit csalódás, de nem akkora, hogy ne lehetne együtt élni vele. Kisebb hangerőn kifejezetten élvezetesebb az egész hangkép mint előtte. Lehet, hogy az én fülem ment el rossz irányba eddig.
Kisebb hangerő ellenére az apple marad hisz 2789 forint simán megér, hogy ha átmenetileg is de jobb hangot kapjak. (Samu 4000 már nem). Hogy mennyire lesz tartós az majd kiderül mert hihetetlenül vékony a kábele. Igazából nem is kell sokáig mivel már keresem az utódját :)
Szerintem a Miezu lesz, ha azt mondjátok, hogy többet ér ezeknél. Ha kell még feljebb megyek.Még egy érdekesség és egyben segítségkérés is:
Én azt vártam elsősorban, hogy a hangja a telefonon és a gépen cc egyforma lesz. Na ez nagyon nem így lett. most telón sokkal élvezetesebb mint Linuxon. Spotify-t használok.
Tervben vagy, hogy kipróbálok egy veszteségmentes filet is. Ki akarom zárni a spotify kliensek esetleges különbségeit.
Van rá magyarázatotok, hogy a gépre dugott USB-n miért hallok kevesebb részletet mint telóhoz illesztettel?
Most már tudom mire képes egy ilyen pici cucc. Mire számíthatok egy iBasso vagy annál nagyobb (fizikailag nagyobb) eszköztől? -
zodo
nagyúr
Schiit Fulla 3 tényleg ennyire beszerezhetetlen?
Egyáltalán megéri az árát £105 + nem tudom mennyi lenne a szállítás? -
-
Rogiii
aktív tag
válasz Sinesol #82317 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nem feltétlen a keret kimaxolása a cél, hanem hogy ehhez a a fejhallgatóhoz a lehető legjobb ár/érték arányú rendszert összerakjam. Azért is kértem tanácsot, mert itthon elég kicsit a választék én meg a saját e30+l30 kombómon kívül nem nagyon ismerem másnak a hangját.
Azt tudom, hogy erről szeretnék eggyel feljebb lépni, és hogy az Amiront mostanában nem szeretném cserélni. Ezért is keresek ehhez a fejeshez láncot.
Na átbogarászom amit küldtetek.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #82322 üzenetére
Semmi gond a linkkel, hiszen ő jelölte meg a boltot.
Azt találtam én is említésre méltónak a kínálatból, ami belefér a keretbe.
Emlékeztem, hogy Bodz nemrég említette, hogy olcsó most és tényleg, de nem mindegy a célország.
Ebay-t átnézve most sokan nem szállítanak MO-ra, akik szoktak egyébként. -
Sinesol
veterán
válasz fericske #82320 üzenetére
Most, hogy mondod, tenyleg remlik valami 399 euros ar, fura hogy igy megdragult. Bár az nem csak a sima erősitő volt? Nem követem figyelemmel annyira az árakat, nem tuti hogy jol emlekszem. Mondjuk ahogy nezem Monoprice-nal 449 dolcsi, bár azon nincs semmi áfa.
Na mindegy, elsősorban csak a tipus es az emlitett bolt miatt linkeltem azt az oldalt, ha barhol olcsobb, akkor ott kell venni.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #82317 üzenetére
Az ajánlat jó, csak érdemes körülnézni beszerezhetőség tekintetében, mert akár fele ennyiért is van újonnan. Az induló ára is csak €400 körül volt.
#82315 Rogiii
Én egy ilyet dobok be: JDS Labs The Element II
Az eredeti Element is jó cucc, bár színezős alkat, párosítás igényes.
Ez annyival másabb, hogy ez nem színezős alkat, sokféle fejessel is élvezhető. Fülhallgatókkal is csendes és tiszta. Erő is van benne.
Az Amiront pont nem hallottam vele, de néhány szokásos Senn, Audeze, Focal, Hifiman meg a Final-om után meglepődnék ha azzal nem lenne jóban. -
stellaz
veterán
Low budget megoldásként a Chromecast audiót rákötöttem egy power bankra és beledugtam egy fejhallgatót. Tök jól működik, viszi a nagyfelbontású zenét wifi hálózaton, lakásban hordozható, nincs hallható alapzaja és nagyobb hangerőt tud, mint a fülem. A Sony Bluetooth adapteremnél jobban és sókkal hangosabban szól. Persze hálózatról is megy. Persze lehet ezt csak én élem meg újdonságként.
[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
Sok gondolkodás után én is berendeltem egy Beyer Amiron Home-ot.
Szeretnék egy leginkább hozzá passzoló Dac+Amp kombót.
A keret 200-250 ezer forint, de remélem tudtok ennyiért olyan cuccot ajánlani ami ki is hozza azt ami benne rejlik
Kínából nem szívesen rendelnék, de itthon vagy Audiophonics.fr-ről is akár mehetne a dolog.
Mit ajánlanátok hozzá?[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Sinesol
veterán
válasz Ear001 #82313 üzenetére
Nem tudom ebben az iparagban mennyire problema fél év, mire elég az adott cégek raktarkeszlete. Bár az, hogy fél év mulva beindul a gyartas, nem azt jelenti, hogy mindenkinek azonnal jut is chip, szoval hosszabb hianyta kell keszülni.
Kivancsi vagyok jön-e más chipre épülő alternativa a népszerű cuccokból, esetleg piacra dobnak-e 1-2 uj modellt. Mostanaban elegge divatosak az AKM chipek, a Schiit es a Topping legtöbb cucca erre épül, nekik eleg nagy is a forgalmuk, könnyen problemajuk lehet a hianybol.
Sabre chipre annyira nem lehet könnyű epiteni, legalabbis keves cegnel tudták eddig kiküszöbölni az imd görbeben mutatkozó “puklikat”. Mondjuk lehet nem is jelent problemat, ki tudja.
Elvileg van par eve uj Cirrus Logic chip is, eddig azokra nem nagyon epitkezett senki, lehet majd most.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Leégett az [AKM.] Legalább fél év, amíg újra indul a gyártás.
[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Hogy lehet telepíteni a Daphile-t SSD-re? Valahogy nekem nem akar sikerülni.
Elmúlik.
-
Ear001
addikt
Minden. Telefonon megbeszélt munkát élőben nem vállalnak el, egy 110 voltos készüléket bevizsgáltak, hibát állapítottak meg, amire árajánlatot is tettek, majd itthon kipróbálva kiderül, hogy a készülék hibátlan, a 110 voltos trafó, volt a gond, ami nem került be a Totelbe, majd ezek után a szerelés ugye lemondva, de ott erősködnek, hogy ez így nem lehet, mert már megrendelték a cserealkatrészt, ami amúgy bárkinek 8000 forint mondjuk a HQ Nedisben, de ők 35000- kértek vona érte... Folytassam?
-
Dorien
veterán
Ilyen nekem a Starting Point DAC 3-mal volt. Minden faszának tűnt, települt, villogtak a VU méterek, meg a LED-ek, csak éppen hang nem jött ki belőle semmi... Némi troubleshooting után visszaküldtem Franciaországba (PayPal térítette a költséget) és kiderült, hogy kipurcant a TDA1543 DAC chip. A fazon kicserélte, visszaküldte és azóta is jó.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest