-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
p76
senior tag
[Megmérték az ASR-t]
megméretett és könnyűnek találtatott
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #80795 üzenetére
"... Pc alaplapi kimenetről meg a legalapabb készülék összekötővel kellett volna meghallgatni. Így hiteltelen kell legyen a felvevő piac számára... "
Ezt most miért is? Pont így nem fogod megtudni soha, mire is képes az a készülék.
Kb mint a számtech: a szűk keresztmetszet határozza meg a rendszer összteljesítményét. -
Exodius
őstag
válasz Pocak89 #80794 üzenetére
Tooping megint lerakta a jolly-jokert. A30 óriásölőnek számít, de az L30 meg más kategóriában mutat sokat. Leírás alapján elég jóban lenne a Sundarával.
Megfontolom, hogy szerezzek belőle egyet, de így a Covid2 kezdetén....hát nem tudom.Mérésekben is diktálja a tempót. Kemény.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #80795 üzenetére
Így azért könnyebb jó hangot elérnihelyett: Ezek azért javítanak/dobnak a hangzáson.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Pocak89 #80794 üzenetére
Milyen felhábrító az már, hogy Isotek EVO3 Premiert tápkábeleket használ (mikor sequelt illene inkább erősítőhöz ). A KECES BP-600 és főleg a PLiXiR Elite BAC 400-as hálózati tápkondícionálókról már nem is beszélve. Nem tudom ezeket hogy képzeli. Így azért könnyebb jó hangot elérni.
Az ilyen olcsóbb fejhallgató erősítőket pont azok vennék akik nem szolgálják ki őket, úgyhogy ezeket mellőzni kellett volna. Pc alaplapi kimenetről meg a legalapabb készülék összekötővel kellett volna meghallgatni. Így hiteltelen kell legyen a felvevő piac számára. főleg hogy csak egy idióta vudus véleményét olvashattuk (hisz aki tápkondícionálókkal meg drága kábelekkel operál az csak az lehet. Nemde? ).
[ Szerkesztve ]
-
Pocak89
senior tag
Topping L30-ról új teszt érkezett, ha érdekel valakit, írásos és videó formában is a Soundnews jóvoltából: [link]
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
geezer
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani hordozható (iBasso dc02 méret) "dongle" jellegű DAC-ot telefonhoz (OnePlus 8), egy 1More Quad Driver füles mellé, max 30k körüli árban?
Hála és köszönet! -
-
Sinesol
veterán
válasz chopin42 #80788 üzenetére
Hát, igazából a legnehezebben hajtható fejesek nem is annyira nagy impedanciások, inkább az érzékenységet érdemes nézni, abból pontosabban lehet következtetni arra, hogy mennyire könnyen/nehezen hajtható valami.
Két legendásan nehezen hajtható fejes pl. az AKG K1000 és a Hifiman HE6, előbbi 120ohm-os, utóbbi 35ohm-os. De hogy hétköznapibb fejeseknél maradjunk, pl. egy 60 ohm-os AKGK712 is több enegiár kér, mint egy 600ohm-os DT880. Pl. 120dB-es hangerőhöz konkrétan 10-szer annyi kraftot kér a K712. Érdekes egybeesés amugy, hogy kb. tizedanyi ohm-os, bár gondolom csak véletlen.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Exodius #80787 üzenetére
Én itt nagyon amatőr leszek, de ahogy olvasgatom a topikon (99%-ban), nekem az jön le, hogy vannak fejesek, amiknek kb mindegy, mi van alattuk, mert könnyen hajthatóak, és hatalmasat zenélnek. A 600-ohmos ligának meg kell a kraft így-is, úgy-is
Az pedig, hogy egy 32-ohmos megtáltosodik-e egy 200k-s erősítőtől, nem kérdés, csak mondjuk hallható lesz-e a 10% javulás. Mármint ténylegesen, az utóbb sokat emlegetett vaktesztel is. Ennyit az amatőrségemről, csak érdekes téma, gondoltam megosztom amit gondolok[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Dorien
veterán
Vannak olyan fejhallgatók, amikkel alig lehet DAC és DAC között különbséget tenni és vannak, amikkel azonnal, egyértelműen kijön, hogy mivel van nagyobb szinergia. Nálam az AKG Q701-en szinte alig segített a Starting Point DAC 3, míg a Beyerdynamic DT880 600 ohm, Audio-Technica AD900X fejhallgatók nagyságrendileg jobban szóltak vele. A nagyobb tér és nyugisabb hangzás viszont mindenhol megvolt a Musiland 01 US 2012-vel szemben.
Szerintem ha már vakteszt kell, hogy halld a különbséget, az már régen rossz... Én egyedül a kábeleknél voltam bizonytalan, de a Van Damme RCA IC upgrade megvolt 4k-ból, a litze kábeles Q701-et meg eladtam kábelestül - ott tényleg semmi, de semmi különbséget nem hallottam a gyári lime dróthoz képest. (Viszont a Q701 jobb fejes, mint a K702. Pont az a csipetnyi melegség, testesség megvan a hangjában, ami fájóan hiányzik a K702-ből.)
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bkercso
nagyúr
Anno építettem relékártyát (még párhuzamos portra ) és írtam egy kis szoftvert, hogy véletlenszerűen kapcsolgasson, majd értékelje ki a vakteszt eredményét, így egyedül is lehetne vaktesztelni, de sosem használtam.
Az én módszerem, hogy másoknak is odaadom a dolgaimat. Sokan rendszeresen nagyon hasonlóan írják le a hangjukat, mint amilyennek én is hallom őket.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-Skylake-
addikt
Annak a jelensegnek a neve amikor ket eszkoz kozti idezem "eg es fold" kulonbseg eltunik, ha vakon teszteled oket a kovetkezo : placebo.
Egyebkent miert kell ilyen nagy szavakkal dobalozni, hogy "eg es fold"? Eg es fold az a szokolradio vs Gryphon Kodo. Az eg es fold. Ez a kifejezes ket vegletet jelent. (Ami vakteszten veletlenul mar meg sem jelenik ugye. A csukott szem osszehozza az eget a folddel gondolom.)[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
niof
addikt
Hogy csináltad a vaktesztet? Egyedül? Mert ahhoz igazából 2 ember kellene. Az egyik csak hallgat és jegyzetel, a másik pedig váltogatja a készülékeket, úgy, hogy te nem látod, és feljegyzi a sorrendet. Ha ez a szoftveres ABX teszt volt, vagy magadnak pakolgattad ide-oda, az nem jó.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
p76
senior tag
-
v-man
őstag
Csak pusztán érdekel, hátha vki megkapta már pl 😊
Az express oneos tapasztalatot is köszi, nem tudtam ezt sem, azt gondoltam MPL lesz 😃[ Szerkesztve ]
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
Ear001
addikt
válasz Sinesol #80761 üzenetére
Aha, de az megvan, hogy a Staxnál elő kell "feszíteni" a membránt rettentősok volttal? Ezért nem is fejes erősítőnek, hanem energizálónak hívják a Staxnál a sztatikus fejesekhez való meghajtóegységet. Ez az elektrosztatikus rendszer egyik alapvető jellegzetessége, nem lehet egy az egyben összevetni más rendszerű hangszórókkal.
-
Sinesol
veterán
-
v-man
őstag
Valaki esetleg vásárolt most az akciós SMSL dacok közül hifi-expressről, vagy Aliról UK raktárból? Ha igen, merre jár a csomag?
Nekem elvileg osztrák postával jön, de csak csütörtökön adták fel a nyomkövetés szerint. (Szombaton fizettem.)XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
Sinesol
veterán
válasz Exodius #80749 üzenetére
Hát, eléggé legendás fejesnek tartják a HE6-ot, sokak szerint az egyik legütősebb mélyt adja a planárok és úgy cakompakk bármilyen fejesek közt és minden más téren is elég erős. Szóval nem biztos hogy találsz olyat, ami ki tudja váltani, vagy esetleg csak jóval drágábban. Amúgy sok fórumon egyszerűen csak hangfalhoz való erősítőt ajánlanak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Exodius #80746 üzenetére
Persze, hogy elég. Ha csak azt nézzük, mikor anno a C-Moy-t hordtam magammal, abban egy OPA1612-vel, az is tök jól kiszolgálta a HD25-1 II-t. Nem volt panaszom rá, ha kellett, tudott úgy szólni, hogy utána fájt a fülem. Most hirtelen nem tudom mekkora teljesítményt tud az magában leadni, de mindig elég volt hozzá. Dögösen szólt és kiegyensúlyozottan, a saját keretein belül. Nagy hangerőn, ahol gyakorlatilag sosem használtam, ott vált csak zavarossá a hangkép, ott elbukta a részleteket, meg a dinamikát (csak baromi hangos volt), de mondom, ez már a fájdalomküszöb környéke volt, nem zenehallgatási hangerő. A HD 650-hez viszont már sovány volt, döglött hangja volt vele, azt nem tudta kiszolgálni.
-
niof
addikt
válasz bkercso #80743 üzenetére
Azért a nehezen hajtható, alacsony érzékenységű fejesek meghálálják, ha van erő. Inkább az a kérdés, hogy mihez képest sok ez a teljesítmény? Egy teljesen átlagos, vagy kissé átlag feletti igényű fejeshez egészen biztosan nem kell ennyi kraft. 5-6-9W, az viszont rengeteg...
-
bkercso
nagyúr
válasz Exodius #80740 üzenetére
Nem kell csak, jól "hangzanak" a számok. Olyan, mint a 0,0008% THD, miközben a keresztezési torzítás meg hallható.
fericske: Sőt, kontraszelekció! De azért nem minden téren azért, ld. pl. a mostani vírust, vagy a műanyagevő baktériumokat.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
zodo
nagyúr
Üdv.!
Érdeklődés szintén tévedtem ide mert sosem volt a számítógépeimben különálló hangkártya vagy erősítő.
Korábban Steelseries Siberia 200 fejhallgatóm volt amely hangját és kényelmét megszerettem.
Újításként ezt odaadtam anyukámnak és vettem egy HyperX Cloud Core-t.
Hangja elsőre szimpatikusabb (hangerő, mély, dinamika cserébe a magasak szerintem zavarosak) de hosszabb távon hiányzik a SS hangja valamint nekem kényelmetlen ha több órát van a fejemen.
Ennek okán vettem egy SteelSeries Arctis 3-t.
Kényelemes mint elődje, hangja is hozza a megszokottat de néha kicsit laposabb és halkabb.
Tudom ez hanganyag minőségétől is függ de legtöbb yt videó alatt valahogy nincs elegendő erő ezért kevesebb mély, dinamika és talán még a térből is veszít.
Minimális pluszt szeretnék csak kicsikarni a Pc + Arctis 3 párosból.Szóval a kérdés hogy mennyit tesz hozzá egy erősítő a kapott hanghoz ill. változtat-e a hangszínen?
Tanácstalan vagyok mert lehet elegendő egy jobb hangkártya mint az alaplapi ezért minden hasznos infót szívesen olvasnék.Jelenlegi forrás az MSI B450 Gaming Plus alaplapi Realtek® ALC892
SteelSeries Arctis 3 gyári adatai:
Neodymium Drivers: 40 mm
Headphone Frequency Response: 20–22000 Hz
Headphone Sensitivity: 98 db
Headphone Impedance: 32 Ohm
Headphone Total Harmonic Distortion: < 3%
Headphone Volume Control: On Ear Cup -
Exodius
őstag
Skacok!
Óhatatlanul is feltettem magamnak a kérdést: minden az erő, vagy van, hogy a kevesebb néha több, ha minőségről beszélünk? Csak két példa:Violectric V280:
1800 mW at 600 ohms
5300 mW at 100 ohms
3100 mW at 50 ohms
2600 mW at 32 ohms
1500 mW at 16 ohmsSchiit Lyr:
Maximum Power, 16 ohms: 9.0W RMS per channel
Maximum Power, 32 ohms: 6.0W RMS per channel (7.5W at <1% THD typical, one channel driven)
Maximum Power, 50 ohms: 4.0W RMS per channel
Maximum Power, 300 ohms: 900mW RMS per channel
Maximum Power, 600 ohms: 450mW RMS per channelEzmiez? Konkrétan minden fejes ordít már fele annyin is. De 5,3W a Violectric-nél nem túl sok egy kicsit?
Hova és miért ekkora erő? 600 ohm-os fejesek nincsenek az élbolyban sem a többinek meg szinte túl sok, amit látok.
bkercso szerinted? Többiek?
-
Exodius
őstag
Irónia-nap van?
-
p76
senior tag
Most olvasom hogy a földelt katódú elektroncsöves erősítőben a munkaponti feszültséget katódellenállással állítják be. Ez negatív visszacsatolásként is működik. Ilyen régi dolog lenne ez a negative feedback?
-
RedCactus
senior tag
Srácok, egy kis segítség kéne. Kinéztem háromféle TempoTec DAC-ot, de nem tudom melyik lenne a legjobb választás. Alapvetően csak laptophoz lenne használva fejhallgatóhoz, esetleg még aktív hangfalakhoz is.
Asztali géphez egy Sound Blaster X-Fi HD-t használok nagy megelégedéssel csak kényelmetlen átdugdosni ha a laptopot használom. Jó lenne, ha legalább ezt a szintet hozná valamelyik.
Sonata hd
Sonata hd pro
Sonata iDSD
AliExpress-en most akció van és egész elfogadható áron elérhetők.Köszönöm.
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a RebelAmp-ról?
csak egyszer láttam megemlitve itt fórumon belül és csak 1 angol fórumot találtam ahol beszéltek róla.. mondjuk ott pár ember a THX 789 fölé helyezi egy kicsivel, nem tisztaságra viszont hangzásra. JDS atom is elvileg tisztább viszont ez "más világ". Érdekelne valaki már találkozott vele innen. -
sanyi32
tag
válasz pigatt #80683 üzenetére
Vegyél használtan Rme-t. 100e- körül már kapni BabyFace-t. Bár nálam a jóval drágább Ucx zenél így csak ennek fényében tudok nyilatkozni a többit nem próbáltam. Zseniális kártya nagyon jó D/A konvertere van a fejes kimenete is nagyon jó(egy 600 Ohm-s Beyer DT 770-t is tisztességesen meghajt). Zene hallgatásra, játékra, filmnézésre ritkán zeneszerkesztésre használom. Az eddigi legjobb hangkártyám. Semmi bajom nem volt a driverével Win10 64bitet használok.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz -Skylake- #80717 üzenetére
Igen, ha hirtelen megsérülne a mostani, akkor vagy veszek egy pentaconnos ampot (ami persze drága mulatság), de pl Violectric-ből jelenleg nincs is pentaconnos tudtommal (jelenleg), pedig azokkal szól jól a fejes sokak szerint.
Olcsó megoldás egy adapter, kérdés hogy szól vele, remélhetőleg ugyanúgy. Köszi a linket, legalább tudom hogy létezik ilyen, idővel úgyis lesz több opció.
Illetve ahogy terjed a pentaconn, úgy lesz egyre több amp és adapter is.
Igen valóban bölcsebb dolog lenne eltenni.
Ráadásul az Ebay-es postás feladással sem kell vesződni. Töröltem is a hirdetést.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Remus389 #80716 üzenetére
Nem tudom , ezt sem fejből linkeltem , egy headfi threadben találtam a linket. Nem kizárt, hogy létezik. [Ez elvileg az, de hogy beszerezni hogy tudod azt ne kérdezd.]
Vagy már csak azért is megtarthatnád igazából mert
1, ha eladnád valamikor a 800s-t akkor könyebb lenne, ha meglenne mindene
2, ha később olyan ampod lesz ami 4,4mm pentacon
3, ha olyan DAP-od lesz, ami 4,4mm pentacon[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Remus389
veterán
válasz -Skylake- #80715 üzenetére
Igen ezt!
Nincs olyan ami csak egy adapter, vezeték nélkül?
Egyébként 3.5-re átalakítani ezerszer több lehetőség lenne , az nem opció ? Kerülném, mert akkor két adapter kéne.
Ezt árulom [link] és arra gondoltam, akár meg is tarthatnám tartaléknak, ha lenne egy faxa 4,4 to 6,3 adapterem. Csak eddig sehol sem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Remus389 #80714 üzenetére
Hát igen , ha egy pentacon to 6.3 átalakítót szeretnél, akkor az érthető. Csak ugye nem ezt kérdezted. [Ha jól értem akkor te ezt keresed]
Egyébként 3.5-re átalakítani ezerszer több lehetőség lenne , az nem opció ?[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Remus389 #80710 üzenetére
Egyrészt az nem 6.3 to XLR hanem XLR to 6.3.
Másodszor olyan nincs, hogy SE to BA adapter , maximum olyan , hogy BA to SE. Tehát az, hogy 6.3 to 4.4 az nem létezik.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Sziasztok,
sehogy se találok 6,3 mm jack to pentacon adaptert. Hallott valaki ilyenről? Mert ha van lehet mégse adom el a pentaconos kábelt, jó lesz tartalékba.
6,3 Jack to XLR viszont létezik [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz HUN_Szuh #80697 üzenetére
Topping E30 vagy SK 10 MKII megfelelő lenne.
-
_Dumber_
őstag
válasz fericske #80703 üzenetére
Ok
Akkor átfogalmazom a kérdést:
Egy usb-c jack DAC lehet e jobb hangminőségű mint egy hangkártya, vagy mobiltelefon kimenet?
Nyilván egy jó minőségű dedikált lejátszó (pl Fiio) sokkal jobb mint a mostani szettjeim, de egyenlőre ezzel is meg vagyok elégedve.
Ha meg lehet jobb akkor ezen nem múlik a gép, azaz nem az lesz az elsődleges szempont, hogy van e jack kimenete vagy nincs.Másik kérdésem, hogyha ugyanazt a usbc-jack átalakítót használom telefonhoz egy számítógéphez akkor közel ugyanazt a hangminőséget kapom?
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
Laptopot szeretnék váltani, és a kiszemelt példányon csak usb-c kimeneti van. Adnak hozzá usb jack átalakítót.
Jelenleg egy sound magic E11-t hallgatok.
Kérdés: Vegyek egy E11 usb-c típust, maradjak az ASUS saját átalakítójánál + meglévő E11, vagy vegyek egy jobb átalakítót?
Most egy hp laptop saját jack kimenetét valamint egy Samsung A40 szintén saját jackjét használom.
Lesz érdemi különbség rosszabb/jobb a mostani hangminőséghez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok