-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz contaxg #6894 üzenetére
Ebben sose kételkedtem. Sőt!
De az is biztos, hogy nagyon messze van a jó ár/érték aránytól a DACport-381F páros, ha egységenként nézzük.#6895
Nagyon köszönöm a többiek nevében is.Vaj'honnan ez sok autós példa.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
contaxg
veterán
A Schiit egy három emberes vállakozás. Egy műszakis, egy értékesítős/marketinges és egy hölgy aki összeszereli, építi a készülékeket. Egyébként csak az nem hibázik aki nem dolgozik.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
senior tag
Ez csak egy példa volt. Vannak ennél sokkal egyértelműbbek:
- első szériás A-osztályos Merci "jávorszarvas" teszten könnyen felborult, csak le kellett volna tesztelni (el is ismerték és javították a hibát, ESP, feszesebb futómű)
- Ford Explorer Firestone gumikkal: 200-nál több esetben levált a futófelület az autópályán az USÁ-ban
- Első szériás Audi TT-nek tempós kanyarban terhelésváltáskor brutálisan kitört a hátulja, utána lett hátsószárny, alapból ESP, átdolgozott futómű. Azért egy sportautót illik kanyarban is tesztelni.
- E osztályos Merci elektronikus fékerőszabályozó pár éve amikor elromlott, akkor a normál hidraulikus fék csak az első kerekeket fékezte, nem kis meglepetéseket okozva.
Ezek mind ugyanolyan ordító hibák és majdnem mindegyikre lehet mondani, hogy elég egyszerű lett volna kideríteni.
Schiitnél is több mérnök foglalkozott vele gondolom. Valahogy kimaradt a teszt, lehet be sem tervezték, mert a felelős elfelejtette, másnapos volt a mítingen, amikor a teszteket egyeztették stb. Ezer oka lehet, ebből szerintem nem lehet komoly következtetéséket levonni.
fi:zi'k: Örülök, hogy bejön, már megérte kölcsönadni. -
contaxg
veterán
válasz fi:zi'k #6893 üzenetére
Látod milyen fontos a jó elektronika! Még egy olcsó fülesből is képest zenét csiholni! Ezt az élményt egy alaplapi fülhallgató kimeneten nem kaptad volna meg!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
Az más kérdés, hogy ha elolvastad volna csak a kérdéses topikot rájöhettél volna, hogy
1. nem sérült meg egy hangkeltő eszköz sem
2. azonnal javitották a hibákat a gyártás alatt lévő egységeknél
3. a már leszállitott Asgardokat téritésmentesen javitják
4. kiterjesztették a garanciát a jack aljzatra is
5. más termékeknél is probléma ez
6. az új mérési adatoknak megfelelően sem jelent reális veszélyt egy fejhallgatóra
7. állitólagosan high-endben sokat számit a bekapcsolási sorrend, még sem ugrál senkiThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
nagyúr
Méret és kialakítás.
(B)#6880(/B)
Review?! Tőlem most biztos nem. Ahhoz idő kellene.
Annyit azonban elmondhatok, hogy jobban tetszik a hangja mint a HD2-nek. Még csak kb 20 percet hallgattam, így messzemenő következtetéseket nem tudok levonni.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
baluka26
nagyúr
Figyelj, én bármelyik csütörtök (kivéve ma) oda tudom adni a Ferenciek terén, és hétfőn kell visszahozni. Ennyi a kikötés. Persze vigyázni kell rá, olyan állapotban jöjjön vissza, mint ahogy odaadom.
Dobj egy pü-t, ha érdekel a lehetőségThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
Én a tervezéssel kapcsolatban csak arra emlékszem, hogy rengeteg DAC csippel kipróbálták, és ez szólt ebben a környezetben a legjobban. Elég sokat leveleztem Jason-nel, és amennyit elmondott, abból az jött le, hogy a legnagyobb problémát az USB bemenet jelentette.
A nagy haszonszerző Schiit termékek azok az év vége fele jönnek 1000 dollár körüli áron, sokkal nagyobb ott a termelői többlet és még ezen az áron is viszonylag sokan vásárolnak. Főleg, ha hasonló szinten lesznek, mint a 2-3szor drágább hasonló termékek. Igen előnyös helyzet lenne ez vásárlónak-eladónk szintúgy.
Ezeken a budget cuccokon a sok eladott mennyiség miatt van nagy haszon, hiszen szerintem 200-500 dollár között húzodik a rezervációs ára sok fejhallgatós emberkének, igy ezek jó alternativák.
Továbbra is áll az ajánlatom, hogy kölcsönadom, egyébként
fi:zi'k: Egy hosszabb reviewt nem kapunk DacPort-ről?[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #6877 üzenetére
Nem tudom mennyi sérült meg, csak ezen rágtam magam végig még múltkor. A HF-re biztos nem kerülne ki ilyen észrevétel, mert cenzúráznák azonnal... vagy ráfognák, hogy túl érzékeny volt a fejes, amit rádugtál / nem is azért ment tönkre.
Mivel elismerték, rájöttek, hogy valós probléma... de ez már lerágott csont nem akarok pattogni rajta tovább, és nem is akarom, hogy úgy tűnjön.Minden projektnél van tervezési határidő, ami meghatározza, hogy a termék eladásának áráért, mennyit érdemes vele pöcsölni / hány mérnöknap mehet rá --- amennyiben ez nem egy DIY projekt, hanem haszonszerzésen és megélésért működő cég.
Mivel nem találom a forrást, így nem tudom alátámasztani a dolgot; Jasontól magától olvastam valahol (nemrég), ha jól emlékszem, hogy számos problémájuk volt a tervezés alatt és több alternatívát elvetettek (nem kimenet/bemenetre gondolok).A (jól megtervezett) bemenetek közötti különbségről nincs tapasztalatom sajnos. Az USB igen sokat fejlődött/fejlődik az utóbbi időben, szerintem az SPDIF rövid időn belül el fog maradni tőle.
Remélem fölöslegesen károgtam és kiváló ár/érték arányú termék lesz.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #6876 üzenetére
Infrás vagyok (-víz, út) nem szerkezetes, de tubosideres csodákat, meg nagyobb vízfolyáshoz keretes elemekből hídszerűségeket, bújtatókat, vasalásukat stb. csináltam már rengeteget autópályáknál.
Ez így szemléletesebb volt.
Üdv kolléga! -
baluka26
nagyúr
Kb. március óta van tervezés alatt ez a DAC. Nem lett újratervezve tudtommal egyszer sem, csak az USB, mint lényegi kérdés dőlt el csak júniusban.
Nem jártam körül a témát, de te biztosan. Hány fejhallgató ment tönkre az Asgard miatt? (Ezt teljesen támadü szándék nélkül kérdezem, még mielőtt azt hinnéd)
Aszinkron USB2.0 csatlakozás lesz, ez eléggé távol van a "nem normálistól".
Milyen határidő szoritaná őket? Igy is tolták csak úgy egy hónappal a szállitási időt. Nem érzek sok racionalitást az irásodban.
A SPDIF-USB lényegi vitába nem tudok beleszólni, de valószinű jobbnak kell lennie, mint az USBnek. Az mégis csak egy dedikált audio szabvány.Egyébként, ha gondolod, és pesti vagy és kiváncsi vagy az Asgardra, szivesen odaadom egy hétvégére, mint ahogy a többitörszfórumtagnak.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
nagyúr
Érdekes jószág ez a DACport, de tetszik a hangja.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #6860 üzenetére
Mielőtt magadra vennéd nem támadok, csak kérdezek és "érvelek".
Nekem is tetszik az Asgard, mert jól néz ki... 'asszem. Meg jó erősnek is néz ki az adatokból.
Viszont miért jó egy olyan DAC, ami gyakorlatilag félkész állapotban van? Rövid idővel a megjelenés előtt még: 'újratervezzük'? Egy ilyen termék tesztelésére jó esetben is hónapok kellenek. A Schiit, ahelyett, hogy a 'fancy' marketing bullshitet nyomatná, és a leveleken csüngene, inkább töltené a tervezőasztal mellett ezt az időt.
Az Asgard ki-be kapcsolós poénja felett én nem siklanék el olyan könnyen, hogy 'ó, tesznek bele egy relét és fasza'. Ez egy iszonyatos tervezési hiba bárhonnan is nézek rá.
Én is mérnök vagyok, de nem tudom mit szólnának az emberek, ha elhümmenteném egy hídnak a statikai számításait és pár hónap után megsüllyedne, beszakadna, leomlana... Egyrészt kirúgnának, másrészt életem végéig ülhetnék börtönben.
Vagy mi lenne, ha nem tesztelték volna le egy autónak a légzsákját mielőtt forgalomba kerül?...
10 baleset után... 'Nem baj, rakunk be másikat!' ... ezzel meg is van oldva (?). Nincs.
Viszont nekik sikerült szépen eltusolni...Az upgrade funkció is a FAQ-ban... háát. Azért lehet upgradelni, mert nincs kész, de már működik és el lehet adni... Egyszerűen szorítja őket a határidő és a kötbér, ennyiről van szó.
Meg a fedős duma az USB-ről is vicces. Sehogy nem tudtuk megoldani normálisan, ezért mondjuk rá, hogy szar és jelentsük ki, hogy az SPDIF a legjobb a világon... LOL...
Valami csoda folytán, azért még lehet, hogy jó lesz, de ez a szita több, mint átlátszó.Mindegy, reménykedni lehet. Meg úgyis FOTM lesz a headfion is, bárhogy sikerül.
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #6871 üzenetére
10 pozi az már jó! Azt hittem teljesen nulláról indulnál.
DPD-vel küldöm a saját cuccaimat.. Ha jössz- mert ügye jössz valamikor - akkor elhozhatnád a gépedet, hogy feltegyük az eBay-re. El is hozhatod DAC-ot, mert a DPD feladást csak én tudom megoldani a nevemben. Azon gondolkodj el, hogy meiyik országban szeretnéd meghirdetni.
-
baluka26
nagyúr
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #6869 üzenetére
Felteszem a saját nevemen... Zero feedback = nagyon rossz eladási ár.
-
baluka26
nagyúr
Lehet felteszem a DacMagic-ot ebay-re. Most is van fent egy és kb annyiért fog elmenni, mint amennyiért kb. eladnám.
Valaki tud ebben segíteni?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
guppy
őstag
Sztem meghallgathatnád a Schiitet, úgy látom nem nyerte el a tetszésedet az agresszív marketingjük
Más, ha jól látom ez a Hegel egyben USB SPDIF átalakító ism majd csinálok egy jack koax spdif kábelt h meglessem jobb e a laptop digit kimenete mint a matrix beépített usb spdif konvertere.
-
baluka26
nagyúr
Egy olyannál, amiről még nem is hallottam lehet, hogy jobb lesz talán. Én bizom a Schiitben, szerintem schawo érti miről beszélek. Ha gondolod Neked is kölcsön tudom adni az Asgardot.
guppy: Márkahűség inkább. A Schiit vevőközpontúsága egyszerűen fantasztikus.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Nézelődtem ma és találtam egy ilyet, hogy Hegel HD2. 350 dollár Amazonon, 89000 forint itthon. Szépeket és jókat írnak róla. Gyanítom itt még nem találkozott vele senki, különben említette volna.
-
dudika10
veterán
1. Shufny megadta a választ, téves adatokat szolgáltatott és mindketten azzal számoltunk csak két oldalról közelítettük a dolgot.
2. Megértettem a 2. kérdést csak időbe tellett. Hiába, nem alszom mostanság túl sokat.
Összekevertem ki mit mondott, szóval javítom, Neked volt igazad, én is így gondoltam.De hogy megválaszoljam én is a fő kérdést, hogy "kihajcsaé?": ha teljesíti a specifikációját akkor igen.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
válasz dudika10 #6853 üzenetére
1. Oké, ez rendben, logikus magyarázat a torzítási érték. Ezt én is kifejtettem, hogy bizonyos mértékű torzítás belefér, és ez termeszetesen csökkenti valamelyest a peaket. De normál, elfogadott torzítási értékek esetén sem lesz a peak az RMS közeli érték.
2. Milyen csúcsot számoltam átlagértéknek? Én? Pont az ellenkezőjét állítottam. Hogy a csúcsnak jóval meg kell haladnia az RMS-t.
Szóval az egész azt a célt szolgálta volna, hogy kiszámoljuk, elég-e az erősítő a K1000 alá, legalább teljesítményben
Szóval én most is állítom, hogy az RMS teljesítmény ismeretében kiszámítható, hogy kb 110-115dB SPL csúcsokat kaphat a K1000-től.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Shufny
őstag
válasz dudika10 #6853 üzenetére
Átnéztem az O2 írást, és én kevertem az aksis meg az AC adatokat, azért volt ilyen közel a szám. A méréseknél ő is 1kHz szinuszt használ, és azzal is számol. A többi kérdéses dolgot majd máskor. Remélhetőleg mikor legközelebb szóba kerülnek ezek, akkor már tudom rendesen, hogy hol, mit, miért használunk. (dB SPL csúcsokhoz miért P RMS -t számolunk elsősorban)
-
dudika10
veterán
1. Ha nem szinuszra 1kHz-en 1% torzítás mellett adja meg a gyártó akkor nem kell szinuszt teljesíteni. olyan mint bármi más adat, úgy adják meg ahogy jólesik nekik és ezt senkivel nem közlik.
2. már azt sem értem, hogy miért akarnál csúcsot átlag értékkel számolni.
Ha tűzbe teszed a kezed de elrántod, akkor nem ég meg, ha benne tartod akkor megég. Azért mert tartósan nem viseled el azért még egy pillanatig elviselheted.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Foobar
tag
A zenelejátszó programok látens altopikhoz:
Én azt tapasztalom, hogy a Foobar2000 jobban szól kernel streaminggel, mint Asio outputtal (Nekem XP-m van, Vistához és Win7hez a WASAPI-t szokták javasolni inkább a KS helyett.)
Asio-val én száraznak, érdesnek találtam a hangját.
EMU 1212m a hangkártyám, egyelőre az analóg kimenetét használom. -
titán
válasz bigmasterg #6846 üzenetére
I feel sorry about my wallet
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Neked van igazad mindkét esetben.
Lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű a leírtakból, de a csatornánkénti max teljesítményt szokták úgy is megadni, hogy függetlenül egymástól. Így lehet, hogy 50W-os táppal tud az egyik csatorna is 18W-ot A osztályban és a másik is. A kettő együtt viszont már nem megy.
-
titán
Tulajdonképpen azért volt jó, mert látok irányt, amerre el lehet mozdulni.
A HD600/650 továbbra sem az én világom, de egy stílusnak jó lenne itthon.Ellenben az Asgard és a CEC is jó választás lenne. A CEC azért mert füles+szimmetrikus+végfok kombó, az Asgard meg mert jobban illik hangzásban hozzám, illetve a DF-hez. A Mini viszont lubickol a CEC-re kötve, szóval valószínűleg ez egy Asgard + egy új integrált erősítő lesz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha már itt tartunk, egész nap a CEC-ről szólnak a Minik, és egyre jobban tetszik, kezdek hozzászokni a karakteréhez. Még pár nap, és a sárga irigység ül ki az arcomra szombaton
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz dudika10 #6834 üzenetére
Egyébként ez most nem tudom miért volt lényeges. Részemről szintén elhanyagolhatónak vettem az Rb -t, mert mint schawo is írta, csak a fejhallgatóknál nem alap a közel 0 ohm, most pedig a CEC -ről van szó, és hogy mennyire lesz "elég" a K1000 -hez.
Két kérdés merült fel:
1: Mennyire következik a megadott max RMS értékből a max p-p?
2: Fejhallgatónál (vagy hangszórónál, tökmindegy) mivel számolsz, amikor komolyzenei 110dB SPL -es csúcsokat akarsz visszaadni?Erre hoztam fel az O2 -t példának, hogy az RMS -t és a p-p -t más korlátolja, így nem következik az egyik értékből a másik. Illetve, hogy ő az V RMS -ből számolta a 110 (vagy 115) dB -t, a "csúcsokra" hivatkozva.
#6837: Elvileg ez egy "szakmai" topic, a kérdés pedig akkor is adott, ha most nem ezen múlik, hogy ki mit vesz.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
titán
válasz dudika10 #6834 üzenetére
CEC-ről folyik az eszmecsere, mert bigmasterg azon filózott, hogy elég lesz-e a K1000 alá a HD53N.
(#6836) KMT Mindkettő extrudált aluházas. Nyilván, ha ebben különbség lett volna, nem emelem ki a tömeget, és a hőmérsékletet. Elektronika terén sajnos hiányosak az ismereteim, de hőtanból jó vagyok
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dudika10 #6832 üzenetére
Lévén hogy ez egy végfok, a belső ellenállás milliohomos nagyságrend (8 ohmon 50-es dampingot feltételezve 160 mOhm), tehát ez az érték nagyjából elhanyagolható.
(#6834) dudika10 Nincs mérve, de semmilyen belépő kategória fölötti erősítőt nem terveznek 50-es damping alá, ez meg azért azon durván túl van. Az erősítő adatait 4 Ohmon adják meg alapvetően, ezért nagyon valószínű, hogy 4 Ohmra van tervezve az 50-es damping, ami alapján 80 mOhm a belső ellenállás. A 160 mOhmmal a legrosszabb esetet vettem elő.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Röviden: karakterisztika.
Hosszabban: az R terhelő ellenálláson eső teljesítmény az U**2/R összefüggés helyett valódi feszültséggenerátornál a következő alakot ölti: P= Uv**2 * R/(R+Rb)**2 .
Bocs a képlet miatt.
Az Uv a feszültséggenerátor feszültsége, R a terhelő ellenállás, Rb pedig a belső ellenállás.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
De megint miféle torzításról beszélsz, nézd meg nyugodtan a méréseket a végén, hogy mekkorát "torzít".
Azzal kezdtem én is, amit szilu írt, hogy jelfüggő az RMS, így nyugodtan bírhatja a 7V RMS -t mindenféle torzítás nélkül, úgy hogy közben a 8V csúcsot nem. Szóval igen. Nem fogsz belőle 7V RMS -t kivenni úgy, hogy közben 15V -os csúcsok vannak a jelben. Gondolom ez az indok is, hogy miért RMS -re tervez.
Tehát a lényeg, amiért el is kezdtem írni neked az egészet, hogy a max RMS az nem a max p-p -hez tartozó 2.83 -mal elosztott érték, definíció szerint. Kimérhető attól függetlenül, és egyáltalán nem csalás, mert egyrészt több értelme van, másrészt nem is az a szabvány.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dudika10 #6829 üzenetére
Ha nem tennénk ki, hogy RMS, akkor igen, de így miért is értelmetlen? A felvett teljesítményt nem számítottuk, az empirikus maradt.
(#6828) szilu7 és (#6831) Shufny Ezért is mondtam, hogy még egy fűrészfogjel sem jön ki 7,5V P-P-ből, nemhogy szinusz. De menet közben kijött, hogy az végül is 15V P-P, ami már fogyaszthatóbb, az csak a tiszta szinuszon úszik el.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Annyi biztos, hogy a 2.83-as szorzó (egészen pontosan gyök(2)*2) csak szinusz jel esetén igaz. Ez a négyzetes közép folytonos függvényeken értelmezett definíciójából könnyen levezethető.
Viszont, ha ez nem szinusz, akkor már más a helyzet. Például fűrészfog jelnél gyök(2) helyett gyök(3) van.
Persze ettől a lényeget még mindig nem tudjuk. -
titán
"Single Ended Class A Power Amplifier" ez van rajta. A hátulján meg: 100V 50/60Hz 50W (ehhez képest vígan elvan 230V-ról). Az egész olyan kellemes langyos 40C fokos, tehát semmiképpen sem vesz fel 500W-ot. A Schiit sokkal forróbb volt, szinte érinthetetlen kb 70C fokra saccolnám, pedig tömegre kb egyformák.
(#6824) baluka26 Az 7V-RMS (akkor most annyi vagy sem ) és 120 Ohmba 400 mW.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Az a tré, hogy a +- -ok keverednek el a beszélgetés közben. Leginkább azért, mert még belül a síneknél van ilyen, de a végén single ended módban már csak sima peak van. Másik a zenei csúcs és az erősítő csúcsa közötti kapcsolat, mennyire megfeleltethető. Szóval nem értem miért RMS -re lőtte be a max hangerőt, amikor a csúcsokra hivatkozott. Ugye egyik probléma, hogy az erősítőnél a "pillanatnyi" eléggé megfoghatatlan. Mennyi a pillanat? Milyen sűrűn és meddig kéne bírnia, ha "elvileg kibírja pillanatnyilag"? Leginkább ezért nem lehet vele számolni szerintem, és ezért hagyatkoznak RMS -re.
A kérdésre válaszolva: 7V az 87% -a a 7.5V -nak, szóval ez nem teljesen elhanyagolható különbség. És akkor ez egy 7V max RMS -t leadó kis fejhallgató erősítő AB osztályban. Ez egy normális hangfalerősítőnél sokkal nagyobb különbség lesz.
-
titán
Tehát ezzel te azt akarod mondani hogy az erősítők P-P és RMS is azonos teljesítményt adnak le a teljes kihajtáskor? Ez az RMS definícióját teszi értelmetlenné.
(#6818) Shufny Kifogytam az érvekből a szakmai ismeretek hiányában. Dedukcióval eddig jutottam. Ezért kértem, hogy végre valaki szakértő is pofázzon bele. Azt gondoltam, hogy ennyi bőven elég lesz arra, hogy valaki, aki tudja mit beszél, leugasson minket, és megtudjuk, hogy' is működik valójában.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
De miféle rendes tápellátás? Pont ez-az, hogy a CEC nem működik akkor a határértékei közelében, ha 25V -os tápról 9 RMS -t bír. Mert ez elképesztően kevés.
De a Class A peak-to-peak se lehet 50% fölött. Az égvilágon sehogy.
szerk: Inkább indokold meg, hogy miért egyértelmű a kapcsolat, és pláne miért állandó x2.83 az erősítők állandó, és "pillanatnyi" (egyáltalán ez mit jelent) maximális teljesítménye között.
Tudtam, hogy majd rugózás lesz az aksin, meg hogy a CEC mennyivel komolyabb, de azért hoztam fel példának, hogy nagyon nem egyértelmű a kettő közötti kapcsolat, és pláne nem gyök8 szoros.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Rendes tápellátás hiányában hogyan várnál el azonos feszültséget? Amit én kifejtettem, az csak optimális tápellátás esetén működhet, ez nyilvánvaló volt számomra, még ha nem is tettem hozzá. Ha a tápellátás nem optimális, akkor a rendszer nem működhet a határértékei közelében. De mivel a K1000 esetében ez fel se merülhet, nem volt értelme vizsgálni. De ezt is írtam az amperekkel kapcsolatban.
Peak to peak, nem RMS. Bár az tényleg érdekes, hogy ők 18 A osztályú RMS wattot ígérnek 50 W táppal.
A kondik gondolom segítenek.Valaki szakértő szóljon már hozzá, plz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ne a 4 Ohmos terheléses értékeket számold, hanem a 120 Ohmost.
Saját magamat idézem:
Mondjuk a tápellátás csak 50 W, ami csatornánként kb 20 W P-P-nek felel meg, amit 4 Ohmon el is fogyaszt rendesen (szerk - kimaradt gondolat: már RMS-en is). De 120 Ohmos terhelésnél kell bírnia a 25V P-P-et.(#6816) Shufny Rendes tápellátás hiányában hogyan várnál el azonos feszültséget? Amit én kifejtettem, az csak optimális tápellátás esetén működhet, ez nyilvánvaló volt számomra, még ha nem is tettem hozzá. Ha a tápellátás nem optimális, akkor a rendszer nem működhet a határértékei közelében. De mivel a K1000 esetében ez fel se merülhet, nem volt értelme vizsgálni. De ezt is írtam az amperekkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
válasz bajnokpityu #6810 üzenetére
Guayadeque
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
Shufny
őstag
Probléma? Miért probléma az, hogy 9V -ról 7V RMS -t is és 7.5 p-p -t is tud? A 9V -os vackoknál nincs kevésbé zajos forrás. A W -os számolgatás meg a Class B fogalmam sincs hogy jön ide, de ha már itt tartunk. Pillanatnyi 25V, 4 ohm -on, az 156W fölött van. Mindezt az 50W -ból, class A.
Leginkább ennek a 2.83 -nak a bevonásával van a baj. Néha használják RMS becslésre jel esetén, de valójában semmire nem jó. Zene esetén is lehet ez a szám bárhol egészen 2-10 -ig. (de még ezen kívül is talán)
Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy erősítő mit bír hosszútávon. Simán lehet, hogy egy nagy dinamikájú zenén nem bírja a csúcsokat, ha el akarod érni vele a megadott RMS adatot. Ennek ellenére minden más esetben bármeddig bírja azt a terhelést. Ezt csak külön specifikálva lehet kezelni, nem lehet az egyikből következtetni a másikra.
Az már sokkal hihetőbb lenne, ha egy a CEC egy 15V -os rail -ről produkálna kb 10V peak -et és 9 RMS -t. És így az 50W meg a Class A sem lóg ki a sorból.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #6810 üzenetére
Igazából mindegy, ugyanazt tudja mind. Válassz egyéni preferencia szerint. Én a clementine-t használom.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
bajnokpityu
félisten
julia miatt feltettem az ubuntut. milyen zenelejátszót ajánlotok?
-
guppy
őstag
-
titán
Jó, de ez egyértelműen tápellátási probléma. Az elemek egyszerűen nem tudnak kinyögni magukból nagyobb áramot. 7V-RMS és 200mA az 1,4W-RMS leadott teljesítmény csatornánként. Ehhez folyamatosan legalább négy (csatornánként két) wattot kéne tudni kivenni az elemekből, feltételezve, hogy a kütyü B osztályú, és tökéletes az tápellátása. Nekem ez az elemes áramellátás elég viccesnek tűnik.
Ez a CEC egy 50 W-os, A osztályú, kb 3 kilós dög, gondolom sokkal stabilabb áramellátással, mint amit ez a két vacak 9V-os produkál.
Szerk: Mondjuk a tápellátás csak 50 W, ami csatornánként kb 20 W P-P-nek felel meg, amit 4 Ohmon el is fogyaszt rendesen. De 120 Ohmos terhelésnél kell bírnia a 25V P-P-et.
Na jó, nem vagyok elektroműszerész, mindent kéretik elosztani kettővel
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
De ez nem hamis adat, egyszerűen nem következik belőle a p-p.
Lásd pl O2: "High Output: 7 Volts RMS & 200+ mA peak current"
"The batteries were at about 80% charge here (9 volts under load) and the O2 manages +/- 7.5 volts into 600 ohms which is respectably close to the rails (which are about 8.5 volts under load)."[ Szerkesztve ]
-
titán
Igen, ezért került oda az "elméleti" szó. Ha ez egy Genius termék lett volna, akkor nem szürkítem ki. De azért feltételezem, hogy egy felső kategóriás erősítőnél olyan durva hibát nem követnek el, hogy hamis RMS teljesítményt adnak meg.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Én is így tudom, szóval ezért tényleg nem érdemes aggódni. Ellenben mivel nincsen specifikálva, így az ideális működést fel kell tenni.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy minden esetben igaz ez a x2.83 kapcsolat az RMS -nél. Nekem úgy tűnik, hogy lehet hogy valami bírja hosszútávon is a 9V -ot, de a 10 -et a táp miatt egyszerűen nem tudja túllépni.
Azaz leméred mondjuk egy zajjal a max RMS -t, aminek a dinamikája kicsi, ezt stabilan bírja akár órákig is. Megvan a specifikált adat, de p-p -ben a közelében se vagy 25 V -nak.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az erősítők alacsony impedanciánál az áramerősségből szoktak engedni, és emiatt a feszültségből is. A magas impedanciás terhelés inkább segít a feszültség stabilizálásában, ha jól tudom.
A teljesítményadat mindig RMS, tehát a csúcsérték rövid időre bőven túllépheti ezt az értéket.
A 9 V-RMS-hez 25 V elméleti P-P érték tartozik, ami 5,2 W csúcsteljesítménynek és 111dB maximális hangnyomásnak felel meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest