-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoiZz
tag
válasz bigmasterg #7790 üzenetére
más típus? feltéve hogy érezhető javulást hozna egy erősítő milyen lehetőségeim vannak?
a keret maradna a bravov2 szintje -
NoiZz
tag
audio technica ath ad300 es egy audiotrack prodigy HD2 mellé érdemes lehet venni Bravo V2 erősítőt, a kártya füles erősítőjéhez képest dobna rajta annyit hogy megérje?
-
ntomka
nagyúr
Az Audinst elindult új gazdája felé. Jól szolgált.
ツ Headphones on - World off
-
Dorian
félisten
Gyerekek, azt kell mondjam, az új 24-es Suricata elég fasza!!!
Nálam marad...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Bodz
nagyúr
HollyBoni
Szerintem ne feltétlen erősítőt vegyél a Philipshez, hanem inkább dac-ot (Musiland Monitor 01 US) vagy egy olcsóbb kombót (ESI Dr. DAC nano, X-Fi HD USB pl.)[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Igen, simán. Ennyiért szerintem bátran lehet tv-hez, médialejátszóhoz, stb. is venni. Viszont a DTS hanggal hadilábon áll.
baluka: Teljesen más a két eszköz. A D5 egy feltápolt filléres kínai hangkártya. A D3 meg egy Wolfson DAC. Hú, ez így mennyivel jobban hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Fiio D5: CM108 fejhallgató erősítővel. C-Media Headphone akármiként települ Win7 alatt. Ráhúzható a C-Media driver is, és akkor lesz virtual térhangzás, karaoke, meg anyám tyúkja. Asztali pc-hez nem ajánlanám, a Xonar DG sokkal jobb. Egy nagyon gyenge integrálttal rendelkező notihoz még oké. Van egy kis sistergő alapzaja, és a mélyeket jól hallhatóan színezi. De nincs rajta bass gomb, mint sok más Fiion, ezzel így együtt kell élni.
Usb kábel, 6 tappancs és használati útmutató van a dobozban.Fiio D3: D5-ről próbáltam koaxon. Na ez már valami a pár ezer forintos árért. Nyilván nem fogja megváltani a világot és az MSII+ szintjét sem hozza pl., de kellemes. Színez ám ez is, de nem zavaró mértékben. Egy olcsó erősítővel és valami Superlux fülessel tök jó lehet beugró szintű rendszernek. Az rca csatikra tessék vigyázni, majdnem kitépkedtem a szorítós ic kábellel.
Hálózati adapter és használati útmutató van a dobozban.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Én ezt úgy oldottam meg anno magamnál, hogy levágtam arról a konnektorról a földelő érintkezőket, amibe a laptop ment. A másik laptopom tápja pl. nem földelt, így nincs veszély ebben a megoldásban. Esetleg el lehetne játszani ezt a PC-n vagy a médialejátszón (saját felelőssségre).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
baluka26
nagyúr
Nem akarok bullshitet mondani, de földhurkot nem oldja meg ha átdugja egy másik konnektorba?
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Ijk
nagyúr
A médialejátszó koax spdif kimenetét rákötöttem egy rca kábellel az erősítő egyik analóg bemenetére, és ugyanúgy átment a zaj, tehát csak galvanikus leválasztás segít.
Milyen minőségű ez a D3, mert az ára már gyanúsan baráti. Azért szeretnék minőségi zenehallgatást a médialejátszóról
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
senior tag
Jogos lehet. Bár nem hinném, hogy egy integrált kártyán észrevehető lenne.
Ezt a D3-at egyébként még nem is figyeltem. Az ára finoman szólva is korrekt.
Várjuk Bodz véleményét.
#7762 Milyen koaxot kötöttél rá?
Egyébként analóg audiojeleket trafóval, vagy optikailag tudod leválasztani, de az optikai megoldás drágább.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Tuti hogy földhurok, a HDMI a tv-be érdekes módon a búgást elviszi, így "csak" sercegés, kattogás marad.
Most kipróbáltam hogy a koax kimenetet rákötöttem az erősítő egyik analóg bemenetére, és ugyanúgy serceg Tehát az koax kimenet kilőve, ugyanúgy viszi a földhurkot.
Nincs valami megoldás ami nem vág le és nem ront a hangminőségen?
A vége az lesz hogy ha szgépet használom, akkor a médialejátszót húzom ki, és vica-versa. Igazi kényelmes megoldás, elég bosszantó/人◕ ‿‿ ◕人\
-
titán
Szerintem ez a filléres trafó, amit az analóg vonali jelbe kell betenni, ez fog gyenge hangminőséget produkálni.
Én egy FiiO D3-t próbálnék ki. Bodzé tegnap érkezett meg, meg kéne kérni, hogy írjon róla. Szerintem jobb minőséget fog produkálni, mint egy integrált hangkártya.
Egyébként nyugodtan koaxot is lehet használni, valószínűleg nem fogja átvinni a földhurkot.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
senior tag
Ez jó eséllyel egy földhurok lesz. Azt viszont trafóval is le lehet választani, például PC-hez való darab: link
Még annyi, hogy a trafó 40 Hz alatt valószínűleg le fog vágni.
Még nem próbáltam, de lehet megér egy próbát, ha csak emiatt kéne a DAC.
Balukának pedig igaza van. Az átlagos médilejátszók optikai kimenete, plusz egy olcsó DAC elég rossz eredményt fog szülni.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz baluka26 #7758 üzenetére
Azért kellene mert a médialejátszóm és a pc egy erősítőbe dugva analóg kimeneten nem viselik egymást, borzasztó zajt produkálnak. Ezért gondoltam teljes galvanikus leválasztást, ami ugye csak optikai kábelen lehetséges. 20k-ba jó lenne ha beférne. Jó lenne a Lupus, de húzós az a 60 kiló, főleg hogy az egész rendszerem ér vagy 100k-t.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Múltkor érdeklődtem a Lupus MKIII-ről. Nos, nem biztos hogy szeretnék ennyit rászánni egy DAC-ra. Esetleg tud valaki olcsóbb optikai bemenetes DAC-ot javasolni, akár e-bay-ről?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
titán
-
Solar_Wind
senior tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek erről a termékről:
Fülhallgatóhoz keresek laptop-hoz valami normális DAC + amp-et.
Köszi!
-
baluka26
nagyúr
Bifrost-első benyomás.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Fejhallgató erősítőt keresek,a keret maximum 10e lenne.Philips SHP8900 fejeshez lesz(egyelőre).Tudtok ajánlani valamit?Ebben a témában sajnos nagyon nem vagyok otthon.
-
genix
csendes tag
Sziasztok. Érdekelne hogy egy Asus xonar dg-ben érdemes e lecserélni az 5532-es IC-t egy OPA 2134-es IC-re.
-
J97
tag
Egy kis adalék a Musiland Monitor 01 US -ről. Lassan már 2 hete használom így jobban tudok nyilatkozni róla. Ugye leszámítva a linuxos nyűgömet nagyon kedvelem! Főleg a részletességét és a dinamikáját. Ma szinte egész este munka mellett hajtott egy 681F -et. A hangját nem találom fárasztónak, hosszú távon is hallgatható még ugyan ellenben az integrált megoldásról hajtott 681F -el. Szerencsére a 681F nem mély kiemeléses, az eléggé tudja fárasztani a füleket. Nem tudom megmondani, hogy a musiland mennyire színez vagy, hogy színez-e, mert a hangzása egyáltalán nem unalmas hanem inkább szórakoztató, viszont nem fárasztó.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
senior tag
válasz Ibituba #7742 üzenetére
Sokat írtunk már róla, szerintem először keress rá a topikban.
Egyébként a Bartók Béla úti boltban letét ellenében hazaviheted egy hétre kipróbálni.
Röviden: a DAC része korrekt, viszont nekem az erősítő része nem jött be, különösen kisimpedanciás fejesekhez.[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
helo. erről vélemény? ár érték arány, esetleg valami alternatíva? [link]
-
Bodz
nagyúr
Persze, megnézem neked Ubuntu alatt.
Az X-Fi HD USB gyakorlatilag is működik Linuxon. Annyi előnye mindenféleképpen van a Musilandhez képest, hogy van benne fejes erősítő is, illetve ki és bemenetek szempontjából jóval praktikusabb. Nem túl kicsi amúgy, nekem hordozhatónak pl. nagy volt, de azért a hátizsákba befér.
A hangjára talán a nyugodt a megfelelő kifejezés (egyeseknek unalmas), többet most nem tudok felidézni belőle.[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Ő milyen árban van? Esetleg kipróbálod ubuntu alatt? Hangja a musihoz viszonyítva? Nézegettem még az Xfi HD USB -t, elvileg linux alatt üzemel csak nem tudok róla semmit. Hangja? Mérete? Mennyire mobilis? Kicsit nagynak tűnik. Egy háti tatyó egyik zsebében kéne elférjen kényelmesen. Igaz az, hogy már nem gyártják?
-
Bodz
nagyúr
Megjott a Fiio D3/D5 paros az mp4nationrol. Ez eleg gyors volt.
-
bkercso
nagyúr
Tényleg, elnéztem, elnézést.
Ok, van itthon hozzá minden, küldj priviben címet, a többit megbeszéljük. Nem akarsz akkor már Eta200-at 35e-ért? LM6172-vel, ami 50MHz-es, ellenben az OPA2134 8MHz-es. És van benne Linkwitz crossfeed, alu ház, 2-7x-es erősítés (kapcsolható), 0-120 ohm kimeneti imp. (kapcsolható), minőségibbb feeling.hotibi: köszi! Nem örülök neki, de legalább már ezt is tudom. Ezentúl tehát azt is mérnem kell. Hogy volt vacak?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #7728 üzenetére
Tehát azt akarod mondani, hogy 11+14 = 25 dB a különbség. Te 14-11 = 3 dB-t számoltál, de az érzékenyebb az a kisimpedanciás, nem pedig fordítva. A 25 dB pedig máris adja a problémát, ha a 40 dB a poti átfogása.
Igen az Alps Blue jó lehet, azt hajlandó leszek kifizetni, mert maga az erősítő nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #7729 üzenetére
Mert abban ALPS RK097 van, ugye?
-
bkercso
nagyúr
Ok, beleteszek bármit, csak nem lesz olyan szép, mert az előlapra kell fogatnom a másik, potit, mivel a NYÁK csak ehhez az egyhez jó.. ALPS Blue is mehet bele + 6000 HUF-ért, vagy ALPS PR097 kapcsolós. Kicsit ki fog állni a hangerőgomb + 1500-ért.
Egyébként a 44 ohmos fülesed 13x annyi teljesítményt vesz fel adott fesz-ről, ami 11dB-t jelent, tehát csak 3dB eltérést mutatna azonos potiállás mellett a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Blue Jeans. A digitális kábeleik nagyon jók a hihetetlenül precíz műszereik állítólag. Én ezt olvastam, engem is ez inspirált a vásárlásara
Főleg a digitális kábeleiket mondják ár/érték bajnoknak.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
válasz bkercso #7724 üzenetére
De amit én hallgattam, az majdnem egynegyedig teljesen használhatatlan volt, onnantól hívhattuk hangerőszabályzónak, addig balansz tekerő.
A gáz az, hogy van pár 600 ohmos (88 dB/mW) és egy 44 ohmos (102 dB/mW) fülesem De mindegy, ez főleg a kisimpedanciáshoz kéne. Akkor viszont egy kisebb gain segítene. De hajlandó vagyok többet fizetni érte, ha kapok cserébe egy használható potit.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #7721 üzenetére
Építs diszkrét opampot.
scwaho: egyébként a Presenter potija nem olyan vészes, 40dB-t átfog, a digit hangerőszabályzók is ennyit tudnak. Annyi a trükk, hogy ha az alsó tartományban használnád csak, az erősítést lejjebb kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
Kácsán kívül kapni itthon jó minőségű szerelt kábeleket?
-
bajnokpityu
félisten
én meg imént rendeltem egy füles erősitőt, Pisti tanácsára.
szintén kiskinai koppintás,némileg igénytelen,de nem baj.irtjuk az opampokat a jelútból
sztem a másik kiskinai dacból is megpróbálom kiiktatni,biztos,ami biztos. -
J97
tag
válasz dabadab #7718 üzenetére
Kenyérpirító kontroller Ez jó! Írtam a gyártónak, kíváncsi vagyok mit válaszolnak. Wines drivert viszonylag gyorsan frissítik. Tegnap is tettek fel egyet és ma annak már feltették a hiba javított változatát. Hátha a szorgos kis kínai programozó kezek ellátnak minket linux meghajtóval
-
dabadab
titán
"Maga a Xilinx FPGA linux alatt is támogatott."
Ez mondjuk semmit sem jelent a jelen helyzetben: az FGPA az gyakorlatilag szoftverbol alakithato aramkor, prototipusokhoz meg kisszerias cuccokhoz hasznaljak, amikor nincs ertelme tenylegesen legyart(at)ni egy chipet, kb. mint az irhato CD meg a nyomott. A Linuxos tamogatas arra vonatkozik, hogy ra lehet tolteni uj semat, de az nem kell, mert nem az a cel, hogy a Musilandbol kenyerpirito-kontrollert csinaljunk, hanem az, hogy legyen hozza linuxos driver
"Ha nagyon elborul az agyam legfeljebb elpostázom az enyémet, hogy írj hozzá drivert."
Ha egyszer ugy egy hetig tudod mellozni, akkor tedd meg, hatha kisul belole valami
DRM is theft
-
istvan_06
csendes tag
válasz bajnokpityu #7686 üzenetére
Alap hangkarakterük hasonló.
Eladó extra jó hangminőségű DAC: http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_kivalo_hangminosegu_hazi_keszitesu_dac/hsz_1-50.html
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7714 üzenetére
De minek, kisbabával úgyis el fogsz fülhallgatósodni
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
J97
tag
válasz dabadab #7695 üzenetére
#7692: A halláspróbától most eltekintek hacsak nincs Debrecenben fellelhető ESI.
Írok nekik egy emailt majd meglátjuk mi lesz a reakció. Ahogy olvastam külföldi fórumokon már mások is írtak a gyártónak de ahogy néztem nem igazán adtak konkrét választ ezzel kapcsolatban. Amúgy nem értem ha már a windowsos driver kész, forráskód nyilván rendelkezésre áll, elvileg nem lenne egy olyan nagy dolog a gyártónak átportolni linuxra.
Maga a Xilinx FPGA linux alatt is támogatott. Az FPGA gyártói honlapján letölthető a fejlesztőkörnyezet hozzá aztán ki ki arra programozza amire akarja. Szóval ezzel nem lehet gond.
A cypress féle usb vezérlőt nem tudom, annak nem néztem még utána, még win alatt sem megy a wines vezérlővel hanem saját usb bus drivert pakol fel. Mindenesetre a linux lsusb-vel látja mint cypress semiconductor corp.
Jelenleg vboxon XP alatt bohóckodom, van amikor ASIO -val a foobar alatt kiválóan működik van mikor meg recseg, pattog a hang. Aztán most döntsem el mi okozza a gondot.
Maga a hardver amúgy minőséginek hat. Az anyaghasználat, összeszerelés, a csomagolás, doboz. A hangja is valóban nagyon szép! Szóval ilyen téren nincs vele probléma. Csak a gyártói támogatás botrányos! Láttam elérhető win alá egy újabb driver build. Gondoltam letöltöm, de mikor 5k a max letöltési sebesség a gyártói oldalról no mondom majd visszatérek máskor, mikor kevésbé lesz leterhelt.
Ha nagyon elborul az agyam legfeljebb elpostázom az enyémet, hogy írj hozzá drivert.
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #7712 üzenetére
És visz egy Lupust is, vagy csak titoktartási szerződéssel?
A 24/192 Suricata még sehol, Zoli meg kirándulgatKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
baluka26
nagyúr
Jesus.
Szerintem ez a 2V, ami a DacMagic-nak meg a Music Streamernek is van tök ideális.
Amúgy ez a MSII jobb DAC, mint a DacMagic, mint ahogy ezt már régebben is mondtam.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #7707 üzenetére
Én valószínűleg benevezek egyre, de csak ha jobb lesz a potméter annál, amit hallottam, mert az gyakorlatilag hallgathatatlan volt. Ráadásul akkor még csak a 2V(RMS) kimenetről hallgattam, most viszont a 4 voltosról menne, ami még rosszabb lenne a potméter számára. Csak a potméter volt eddig is, ami visszatartott.
Van valami megoldási elképzelés a potira?
-
bkercso
nagyúr
válasz baluka26 #7706 üzenetére
Ez se rossz ötlet. Van most feladatom bőven. Ha sikerül meggyógyulnom, bedobozolom a Levyflightokat, ami hordozható DAC + amp, de asztalinak is jó. Aztán bedobozolom a CMOY_LM-eket, ami hordozható amp, illetve az átalakított Eta200-at, amiben LM6172 IC-k vannak és 35e Ft lesz az új ára, azaz jelentősen csökken (a létező Eta200-at használatba vettem és nem adom! ) Aztán megépítem a High-End DAC-omat, amiről már írtam. Aztán ha kifutottak a még meglévő Presenter panelok, jöhet egy újabb verzió, remélem lesz rá kereslet.
-
baluka26
nagyúr
válasz bkercso #7705 üzenetére
Miért nem csinálsz belőle egy DAC-os verziót?
Nem kellene bele világbajnok DAC, de szerintem sokan áldoznának egy picit többet, ha lenne rajta egy tök átlagos USB DAC.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #7703 üzenetére
Ez egy másik Muse lesz
-
chubii
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest