-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz Atomgeszi #44794 üzenetére
Ne hülyéskedj már, van az erősítőn 3 hdmi bemenet, meg egy kimenet, az alaplapodon is van hdmi kimenet, te meg optikával akarsz mókolni? 😊 Szerintem csak olvass utána, hogy mit hogy hova, mit állíts át és már mg is van oldva a gondod egyetlen forint ráfordítása nélkül. (Már ha van hdmi kábeled és működik az erősítő hdmi része.)
[ Szerkesztve ]
X
-
bkercso
nagyúr
Érdekes tapasztalat! Köszi, hogy megosztottad!
Sok mindenben eltér az X-Szekeresektől, pl. nincs OPA, áramgenerátor helyett ellenállás van, és elől-hátul csatolókondis. Noname kínai kondikkal, amik egy kicsit jobban tetszettek a Wima MKS4-nél, de csak lehetletnyit. Ez a klasszikus Szekeres-kapcsolás, IRF3205-tel (vagy IRF610-zel?), és LRC-tápszűrővel, stabilizálatlan tápról. A bias-ellenállás osztott és van rajta egy szűrőkondi, annyi.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok!!
Bocsi előre, nemtudom offtopic vagy sem, ha az, mondjátok.
A lényeg, hogy egy zenelejátszót keresek.Szeretném valamiről lejátszani a zenéimet, amin van 2db usb, hogy betudjam dugni rá a dac ot, és egy hdd-t amin a flac zenéim vannak.A lényeg, hogy nem akarok erre a célra egy külön számítógépet összeállítani, hozzátok fordultam hátha tud valaki ajánlani valami alternatív megoldást olcsóbban erre a célra.Előre is köszi!
Gábor
For Sale AKG Q701
-
Honkydoo
őstag
válasz #16820480 #44772 üzenetére
Nem ez a célom, csak rosszul fejeztem ki magam.
Tehát nekem annyi kell, hogy legyen egy usb bemenet a cuccon. (ez adott) És legyen egy RCA (vagy más) kimenet + egy fejhallgató kimenet. Ami jól jönne még, hogy a hangot jó minőségben és alacsony késleltetéssel küldje ki."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz krichd1 #44789 üzenetére
Sikerült szereznem egy másik alaplapot kölcsönbe amin van optikai és koax kimenet. Megpróbálom azt, szóval jöhetne a külföldi rendelés is normális usb -> koax átalakítóra!
Egyéb amit néztem az Asus Xonar U5 19k-ért.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Speeedfire
félisten
Ezt ismeri valaki? Esetleg hallotta már?
Hibrid csöves erősítő fejesekhez. Ebből van nagyobb tápfesszel is készült verzió.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
krichd1
addikt
válasz Atomgeszi #44785 üzenetére
Az Xmos transzport is annyit tesz, hogy USB jelből S/PDIF-et csinál. Magyarországon ilyen olcsóbb transzportot tudtommal nem árulnak.
Az Creative Soundblaster XFI 5.1 Pro is jó neked ilyen célból.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
hm74
aktív tag
Azt én se tudom, hogy az X-Szekeres II és III mennyivel több, jobb vagy másabb a prototípusnál, de ez a Szekeres már az 5-ödik fejhallgató erősítőm és egyértelműen felette van az eddigieknek (Presenter2, Matrix M-Stage, Invertory, Sense V1). Amit még kiemelnék a hangzásában hogy nagyon sima, vagy más szavakkal folyékony, gördülékeny.
-
hm74
aktív tag
válasz bkercso #44784 üzenetére
Nos,
akkor jön az érdekesebb része a dolognakAmikor megvettem a Szekeres prototípust, akkor csak úgy "elférmégatöbbimellett" darabnak tekintettem. Akkor éppen Sense V1 erősítőm volt, amit nagyon szerettem, és nem egyáltalán nem állt szándékomban félretenni. Aztán elkezdtem hallgatni a Szekerest és rájöttem, hogy nagyon egyben van a hangzása. Pontos a tere, kiegyensúlyozott és természetes. Nincs az a látványos, dögös hangzása mint a Sense V1-nek, de kezdtem megkedvelni a hangzás valódisága miatt. Aztán a belső kábeleit kicseréltem tiszta ezüst vezetékekre és szereltem rá egy tápkábel bemenet aljzatot így egy jobb minőségű tápkábelt is rá tudtam dugni. A végeredmény egy olyan kiváló hangzás lett, ami után ha betettem a Sense V1-et, gyorsan vissza akartam cserélni.
A vége az lett, hogy a Sense V1 ment, a Szekeres maradt. A fejhallgatóm Shure SRH940 volt és egy darabig lesz is. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali
A hangkártyás topikban hívták fel a figyelmem az XMOS -ra. Előtte egy Creative Soundblaster XFI 5.1 Pro-t néztem ki. De ott azt mondták, hogy csak átküldi a jelet az optikain, szóval sokat nem érek vele.
Nekem az alaplapomon nincs megfelelő hangkártya, amivel kitudnám hozni az erősítőbe az 5.1-et.Optikai és digitális koax bemenet van az erősítőn. Milyen XMOS-t tudnék venni Magyarországon még lehetőleg az ünnepek előtt?
Köszönöm!
Az erősítő egy Onkyo - TX-SR307
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
bkercso
nagyúr
Jófej vagy, köszi, de én a személyes megjegyzésedre gondoltam a Sense V1-gyel kapcsolatban.
Azért írtam a fentit, hogy mivel ez egy publikus és sokak által készített erősítő, nemá árt, ha van róla tapasztalat egy ismert gyárihoz képest is.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
hm74
aktív tag
Már régóta csak fejhallgatóval hallgatok zenét PC-ről, de felmerült bennem, hogy néha csak úgy háttérzenéléshez jó lenne valami egyszerű 2.0 hangfal(?!)párt meghajtani a fejhallgatós láncomról. Ezek persze elég gyengén muzsikálnak - főleg ha csupán 2700 Ft-ot kérnek érte a boltban -, de nem is hangminőséggel van a legnagyobb gond, hanem a borzalmasan gyenge beépített erősítőről, ami a környék összes zavaró sugárzását összeszedve kattog, morog, búg, torzít, stb ...
Ezért úgy döntöttem, hogy kiveszem a cucc méregfogát. Kiiktattam az aktív hangfalak ici-pici erősítőjét és közvetlen a fejhallgató erősítőről hajtom az immár passzívvá vált hangsugárzókat.
Azóta zavarmentesen meg lehet őket hajtani a fejes erősítőmről.Azért mielőtt rákötöttem a Bkercso fórumtárs által épített Szekeres erősítőre, megkérdeztem a mestert, hogy lehet-e baja az erősítőnek a 4 ohmos hangsugárzók közvetlen hajtásától. Ő készségesen válaszolt és egyben megkért, hogy itt a fórumon is osszam meg a sorait, íme:
Baja nem lesz: mivel együtemű, a nyugalmi áram egyben a max. csúcs kimenőáram. Ezt túllépve torzít, addig viszont nincs baja.
Megírhatnád a fórumra, mivel ez egy sima Szekeres kapcsolás, kiegészítve egy LRC-tápszűréssel (10mH-2ohm-10mF). -
krichd1
addikt
Első probléma az alaplapod USB része nincs jól megcsinálva, mert összeszed mindenféle zajt, plusz lehet egy tápágra tették rá az összes portot. A következő probléma, hogy az X-Fi HD-nak nincs galvanikusan leválasztott USB jelfeldolgozója és külön tápegysége, így ezeket az alaplapi zajokat összeszedi (bár nekem nem volt vele ilyen problémám), ami szépen belemegy az analóg jelbe és mivel nincs szimmetrikus kimenete, amivel ez kiszűrhető lenne, így szépen minden zajt hallasz az LSR305-el. Ráadásul a kábeleid sem megfelelő minőségűek, legalábbis azok alapján, amit eddig írtál.
Igazából nem is értem, ha veszel olyan aktív monitorokat, amelyeknek csak szimmetrikus bemenetük van, akkor ezt miért nem használod ki, több előnye van, erről már többször írtam, illetve mások is, keress vissza (hifis topikban is).[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Honkydoo #44769 üzenetére
Ha zenét akarsz szerkeszteni/felvenni és veszel egy belépő szintű stúdiós interfészt, még akkor is kell a Q701-hez fejhallgató erősítő. Legolcsóbban Sense V1 vagy egy Canamp klón.
(#44775) fukyu: Ezt nem értem, hogy jön a rendszerbe a jack átalakító. JBL-eken eleve csak szimmetrikus bemenetek vannak, így aszimmetrikus kimenetű DAC-ról használni eleve nem jó ötlet, az eredményét már megtapasztaltad. A legegyszerűbb megoldás, ha veszel egy szimmetrikus kimenetű DAC-ot, aminek van analóg hangerőszabályzója is. Legolcsóbban ilyenekről tudok, mint Focusrite 2i2, 2i4 vagy Steinberg UR44, UR242.
(#44772) sheratan Pont ez a gond a 7xx szériával, mire az ember normális hangot hoz ki belőle, ráköltheti a gatyáját is.
[ Szerkesztve ]
-
fukyu
tag
válasz krichd1 #44771 üzenetére
Az a baj, hogy nincs optikai bemenet a gépembe. A fő probléma akkor, hogy USB-ről kapja az áramot? Tehát akkor egy külső tápos dac-ot lenne érdemes nézni?
Gondoltam arra is egyébként, hogy ott szed össze sok zajt, hogy nagy jack-al van összedugva a dac és a doboz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bkercso #44761 üzenetére
Akkor egyelőre nem nagyon érdemes erre gyúrni, amíg nincs fejesben is balanced, úgy látom.
krichd1: Igen, tudom, csak azért írtam, mert ez volt az első olyan cucc, amiről tényleg jól szólni hallottam a Q701-et (meg persze a közel fél millás RSA csöves, ami azért nagyon más kategória). Csak hogy elkerüljük az olyanokat, hogy vesz valaki egy közel százezres Asust, aztán jön, hogy szar a fejes, mert még ez a hangkártya sem hajtja meg. A Q701 ugye eléggé érdekes fejes, viszonylag olcsó, aztán a legtöbb ember úgy gondolja, hogy valami kis olcsó hajtás elég lesz alá.
Honkydoo: A DA8 az csak DA, vagyis digitális-analóg konverter, nem működik visszafelé, tehát a számítógép felé nem tud hangot továbbítani. Ha ez a célod, akkor arra vagy hangkártya kell, vagy valami studiós cucc (mint mondjuk egy Impact Twin, de az önmagában szerintem nem tudna meghajtani egy Q701-et szintén).
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Szia. Az a baj, hogy nem szimmetrikus kimenetű DAC-ot használsz az aktív hangdobozaidhoz. Próbáld ki optikai bemenetével is, hátha megszűnik a zaj, bár az áramot így is USB-ről kapja. Ha van kéznél, akkor próbálj ki egy USB hubot is.
[ Szerkesztve ]
-
fukyu
tag
Sziasztok!
Van egy XFI-HD dac-om, illetve egy JBL LSR305 hangdobozom. Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy az egér mozgatásával, a görgő húzogatásával elektromos zaj keletkezik, melyet a hangfalon keresztül hallok (halk zümmögés) és iszonyatosan idegesít. Amikor összeraktam a szettet, akkor is produkált ilyet, de akkor megoldottam azzal, hogy az egér (mx518) és az usb dac csatlakozóját távol raktam egymástól az alaplapon, viszont most már bárhova teszem, ezt csinálja. Egér biztos nem hibás, hiszen kipróbáltam más egérrel is ezt produkálja. Vajon melyik komponens lehet a hibás a zajért (dac, hangdoboz, alaplap)?
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Újabb kérdés, ha nem gond :
Ezek a DAC-ok, amiken van USB kimenet, használhatóak low latency hangkártyaként is?
Mert szeretnék zenét komponálni és nekem végül is egy kimenet kell, amin kiküldöm a zenét, meg egy fejhallgató kimenet, ha éjszaka jön a múzsa.Szerk.:
Konkrétan a Yulong DA8-ra és a Music Streamer III-ra gondolok.
Mert ha lehetséges akkor lehet összegyűjtenék egy Yulong DA8-ra, így külön hangkártyát nem kellene venni.
Ha nem megoldható, akkor marad Music Streamer III.[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Tim82
félisten
válasz krichd1 #44765 üzenetére
Alapvetően angliai ismerős segítségével tudtam volna megvenni, segített is volna, de pár nappal azelőtt, hogy meglett volna rá a keret, már nem volt kapható az ő lakhelyéhez közeli boltban (Richer Sounds hálózata), csak fél Angliával arrébb. Richer Sounds-éknál meg az utolsó pár még kapható darabra nem vállaltak házhoz szállítást UK-n belül sem, így lemondtam róla.
A felszabaduló pénzből lett a régi DT990, ami számomra kifejezetten jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bukk900
őstag
-
Tim82
félisten
Kb. egy hete vettem egy Steinberg UR12-t (Muzikertől, ezúton is köszönöm Bodz segítségét), hétfőn kaptam kézhez, azóta használom, rövid tapasztalatleírás következik, ha nem gond.
Megjelenésre masszív, tetszetős külsejű, ezüst színű fémházas USB-s külső hangkártya; a maga kb. 0,8 kg-os tömegével talán már nem egészen a "bedobom a noti mellé"-kategóriába tartozik. A csomagban van mellé gyárilag nyomtatókábel (igen, azzal működik), driver CD. Igazából az utóbbit én ki sem szedtem még a papírtokból, letöltöttem a Steinberg oldaláról a legfrissebb Yamaha USB drivert, amit felajánl az UR12-höz, azt telepítettem.
Felvételi képességeket nyilván nem néztem, nekem sem az volt a lényeg, így ezzel kapcsolatos dolgokról nem tudok beszámolni, ahogy a hozzá letölthető Cubase verzió tudásáról sem; szigorúan a zenelejátszási képességeit néztem.
Windows 7 és Linux (CentOS 7 - 3.10-es kernel) alatt gond nélkül megy, illetve Windows-hoz természetesen kell driver, utána jelenik meg "Vonal - Steinberg UR12" néven a Win-es lejátszóeszközök alatt. Linux alatt semmilyen mókolás nem kellett, megjelent névvel a kimeneti hangesközök között rácsatlakozás után. Ami érdekesebb, hogy OTG-vel az Androidos tabletem is simán tudta kezelni (Nexus 7 2012 - Android 4.4 - HibyMusic app), ehhez persze kell külön tápellátás; ezt egy micro USB-s töltővel meg lehet oldani, a hátoldalon egy kapcsolóval állítva, hogy arról vegye a kraftot.
Nekem volt vele mindenféle furcsa zajproblémám Foobar/Wasapi alatt, amit leginkább úgy tudnék körülírni, hogy zenehallgatás közben, a zene mellett (nem azonnal, hanem mondjuk fél-háromnegyed óra elteltével) olyan hangokat hallok, mintha valaki körömmel kaparna egy táblát. Ennek megoldására próbálkoztam a gyári nyomtatókábel cseréjével Klotz kábelre, a DPC latency-ra korábban linkelt megoldással meg egyéb voodoo-kkal
, mint fekete kecske feláldozása egy keresztúton napnyugtakor, egyelőre úgy tűnik, némi játszadozás a bufferrel megoldotta. Természetesen Linux és Android alatt semmi ilyesmit nem tapasztaltam.Na de a lényeg a hangja. Egy nappal az UR12 kézbevétele előtt adtam tovább családon belül az X-Fi HD-t, szóval közvetlen összehasonlításra nincsen módomban már vele. Referenciának bkercso kisDAC-kártyával és LM6172 OPA-val szerelt Presenter 2-je van kéznél, ami pl. egy 600 Ohm-os régi DT990-nel nekem nagyon kellemes zenehallgatási élményt nyújt.
Az UR12 ehhez képest egy stúdiós, direktebb, kevésbé "muzsikálós", nem megfogható módon, csak érzésre kicsit kevesebb részletet adó DAC, akár önmagában, akár a Presenter 2 erősítő-részét, akár a már jó párszor említett Digidesign Studio 882 fejhallgatóerősítőjét használva (Kácsás RCA kábellel). Ez nem feltétlenül gond; inkább úgy fogalmaznám meg a különbséget, hogy a kisDAC/Presi 2 többször tud jó értelemben véve borzongató zenei élményt adni, mint az UR12 bármelyik általam próbált felállásban.
Az X-Fi HD-hez képest valóban nem jelent nagy ugrást, szóval aki felfelé váltana onnan és az UR12-n is gondolkodik, lehetőleg hallgassa meg a kettőt egymás mellett.
Pár szó a saját, beépített fejhallgatóerősítőjéről. Természetesen nem nagy szám, meglepett volna, ha az lesz. Úgy tűnik, egyes kis impedanciás fejhallgatókkal viszont egészen jó páros így önmagában, az Audio-Technica ATH-M40fs-sel pl. kifejezetten vállalhatóak együtt. Nem mindegyikkel, a Beyerdynamic DT431 pl. kifejezetten gyengén szól róla - ami mondjuk kifejezetten érzéketlen fejhallgató szerintem, talán nehezebben hajtható is meg, mint a 600 Ohm-os régi Beyerek.
Összességében megérte-e váltani? Nekem igen, nem feltétlenül a hangminőségbeli előrelépés miatt, ami kicsi az X-Fi HD-hez képest, hanem inkább ilyen plusz dolgok miatt, mint a problémamentes OTG-s használat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bodz
nagyúr
válasz BigBlackDog #44758 üzenetére
Rengeteg megoldás van. Most csak gyorsan 2, mert dolgozni is kéne munkaidőben... Tobbet kesobb.
Ha nem muszaj dac/amp kombó, akkor akár megveheted a linkelt Headflowt es a 01-hez egy tápot, ez beleferhet 60-ba.
Meg mindig marad a Musi, megkuldod a Beyert csoves erolkodovel (eBay, EU-bol Little Dot MKII, durván 50k). Esetleg AVX-en van a felkapott OTL, en azt viszont nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
sheratan, Bodz:
Köszönöm mind a kettőtöknek a választ!
Lesz min gondolkodnom úgy érzem"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
törölt tag
válasz bkercso #44741 üzenetére
Ennek akkor is lenne érezhető hatása, ha a fejes (egyelőre) nem balanced, hanem csak sima kábelt használ? Szóval hogy a DAC-tól az erősítőig balanced XLR-en menne a jel.Honkydoo: Szeirntem Yulong DA8, ha kettőt az egyben akarsz. Nagyon kellemesen dolgozik az AKG-val. Szerintem ezek az Asus cuccok nagyon kevesek lennének alá, eltűnne a mélye a fejesnek.
-
Honkydoo
őstag
válasz bkercso #44754 üzenetére
Ezt jó tudni. Akkor ez kilőve.
Az AKG-ről én is tudom, hogy jó, mert már hallottam, hogy szépen szól.
Az Asus vajon milyen lehet? Egy tesztben azt írták róla, hogy ár/érték arányban jó. Mintha a PH!-n is olvastam volna, hogy valaki meg van vele elégedve. Lehet jövő héten lehet keresek valami boltot ahol meghallgathatom.
-
Bodz
nagyúr
válasz BigBlackDog #44747 üzenetére
70-80-ért ki lehet fogni eBay-en. De láttam már kb. 60-ért is elkelni liciten. Érdemes sokat nézelődni szerintem. Én pl. szoktam, így jutottam a mostani hangfalaimhoz is korrekt áron, az aes kártyám meg egyenesen szuper vétel volt (igaz, sok hónapig vadásztam rá).
(#44750) Honkydoo: Rossz úton jársz.A Q701 oké, de miért pont Topaz?
(#44749) wardemi: Jó lesz az M2, ha tényleg nem akarsz többet költeni.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy tudok szerezni egy új CARAT TOPAZ-t olcsón. (70k körül)
Hozzá egy AKG Q701-et gondoltam.Nem lesz olcsó beruházás. Szerintetek jó úton járok?
Az egész egyébként egy CCA-val lesz meghajtva optikán keresztül.
-
wardemi
senior tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni DAC ügyben. Jelenleg egy alap laposom van és gondoltam, hogy ha mellé vennék valamilyen DAC-ot az azért dobna az élményen (remélem nem tévedek). Jelenleg a fülesem egy Shure SE215, fejes egy superlux hd 668B, és 2.0 nak most egy Thonet & Vander Kürbis van és mellé majd lesz tesztelve egy Microlab C6 (amelyik nyer majd az marad). Fontos, hogy minden rendszert támogasson (linux, mac, windows).
Egyenlőre a SMSL M2 néztem ki. Ha esetleg van más, jobb ajánlat ami szerintetek jobb lehet szívesen várom. Az árba körülbelül ennyit is szánnék rá egyenlőre (20k körül). Nagy igény nincs vele kapcsolatban, max annyi, hogy jó lenne ha egyszerre bent lehetne egy füles és egy 2.0. (de tudok váltogatni ha úgy hozza a sors..)
Köszönök minden segítséget.
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
h1mpi
félisten
válasz BigBlackDog #44747 üzenetére
100K körül volt több is avx-en. Bodz is ennyiért adta el
Fully electric lifestyle!
-
Bodz
nagyúr
válasz BigBlackDog #44743 üzenetére
Piszok nagy szerencsével veszel ennyiért egy használt NAD D1050-et és baromi boldog leszel. Azt egyenesen a Beyerekhez teremtették, csak el kell találni a megfelelő firmware-t (nálam lehet jelentkezni érte).
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz salytmasztor #44742 üzenetére
Akkor megtartanád az STX-et spdif forrásnak? Mert más esetben nem sok köze lesz az új dac-hoz. Értelemszerűen így a Q1 kiesett, max ugye csak erősítőnek használhatnád az STX-hez. De minek is, ha egyszer elköltenél 50k-t? Annyiből lehet jobb erősítőt venni.
Ha viszont USB-n szúrnád a gépre a Q1-et, akkor meg valószínú, hogy semmivel se jobb, mint az STX, sőt...[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz salytmasztor #44742 üzenetére
q1 frankó kis all-in-one cucc, kicsi, hordozható, belül hasonló az e10k-hoz (nem a sima e10!), hangra is hasonlónak mondják.
pro: hordozhatóság, kis méret, erős belső akku, gain kapcsoló (kisebb/nagyobb impedanciához hasznos), bass kiemelés, analóg erősítés is, illetve van line-out is jackhez
kontra: hangerőszabályzó elhelyezése asztalihoz kicsit kényelmetlen, bass/gain kapcsoló szinténez egy kiváló mobil cucc mindenféle felhasználásra. hordozható fejes erősítő, androidon tud otg-vel külső hangkártya lenni mobilon, tudsz analóg mobil kimenetet erősíteni, mobilt hangfalakra kötni, fejest erősíteni, és mindezt még vagy 30 órán keresztül a belső akkuról.
de ez elsősorban nem asztali, bár én annak használom, meg majd laptophoz, mert hordozható külső hangkártyának tökéletes. van gyári drivere, és asio is!
nekem full bejött, a hangja is (de nincs összehasonlítási alapom), a hordozhatósága is, és a szolgálatásai is. én 20-ért vettem black friday-on, 2 év gari, nekem annyit röhögve megért, és ki is használom.
egy superlux 662b-t, egy sennheiser hd555-öt, egy audio-technica m50x-et, és most egy beyer dt770 pro/80-at hajtok vele. a superlux hangzásában megmutatja, hogy olcsó, a hd555 high gain-en, bass kiemeléssel szépen szól, az m50x-nél alapból sok volt a basszus, de nagyon tisztán szólt, a dt770 pro-ban meg nincs még 20 óra sem, ezért arról nem nyilatkozom, de kihajtja. bár csak 150 ohm-ig ajánlott!
a 681 evo-t nem ismerem, de már 2 éve is majdnem vettem egyet, csak akkor is zárt kellett, és mindenki szerint jó fejes. a q1 - nekem - a sokrétű felhasználás miatt biztosan megért 20k-t, 30k-ért már lehet, hogy a sokak által ajánlott focusrite solo-t vettem volna.
az stx meg elég drága hangkártya, annak azért már csak nem lehet annyira rossz hangja.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Lassan elő-elő tör belőlem a kíváncsiság, hogy milyen az élet a jelenlegi Musiland monitor 01 US 2012 felett, kb. 60-80e Huf határig (ha valami használt, ajánlott eszköz esne be, az még hatékonyabb lenne). Fejesnek valószínűleg Beyerek lesznek (a világ végezetéig ). A mostani párosítással sem vagyok elégedetlen, sőt kifejezetten tetszik a Musiland hangja a 250 Ohmos DT880-al, még a mélyeit sem érzem kevésnek, de rocknál meg tudnék barátkozni kicsit többel is.
Szerintetek mit lenne érdemes nézegetni (jöhet akár asztali méretű jószág is)?[ Szerkesztve ]
-
salytmasztor
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni, hogy minél jobb ár-érték arányú DAC+AMP-ot vegyek asztali PC-s fejhallgatózáshoz.
Keret: kb 50ezer körül, de inkább minél jobban alatta.
Források: két gépnél lesz használva, egy Asus Xonar Essense STX-ről és egy alaplapi hangkártyáról is (később talán Xonar U5/7 vagy DG/DGX csere lesz).
Fejhallgatók: AKG 601, Audio Technica ATH AD700, Takstar HI 2050, Beyerdynamic DTX 710, Superlux HD668B, stb... Változó, hogy épp melyiket használom.
Felhasználási cél: 70% játék (aminél 40% competitive!, 30% public-fun), 30% film + zene.A mostani Emag-os FiiO Q1 + Superlux HD681Evo akció szimpatikus, mivel a Q1-ről elég jókat olvastam és a HD681-et is szimpatikus fejes.
Érdemes kb 50ezer körül / alatt ezt a Q1-et megvenni vagy esetleg jobb lehet egy FiiO E10 vagy bármi más?
Tudom ezt nem lehet nagyon számszerűsíteni, de ha százalékosan számolnánk a "hangminőséget", akkor egy Xonar Essense és alaplapi hangkártyát mennyivel dobna meg egy Q1-es vagy más DAC?
(Egy Youtube-os tester kb 20-25%-os javulást saccolt az alaplapi hangkártyához képest.)[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Ismertek valami IC-t, amivel egyszerűen lehet építeni egy fejhallgató erősítőt? Nincs nagy minőségi igény, egy TDA1554 alapú végfokozat mellé menne. 18V DC áll rendelkezésre.
-
krichd1
addikt
válasz #16820480 #44735 üzenetére
Vidd el a Teacet és hasonlítsd vele össze. Egyébként az UD-301 is meleg, testesebb hangú, a maga szintjén elég részletes is, bár nincs az a tipikus részletesség illúzióját keltő karakter meg benne, de így legalább viszonylag reális marad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elmentem ma hallgatózni azzal a céllal, hogy a K712 alá valami megfelelő erősítőt próbáljak, hogy legalább lássam, hogy milyen jellegűvel érdemes próbálkozni. Elsősorban ez volt a felhozatal, illetve egy Cayin HA-1A csöves erősítő.
Először a Matrix X-Sabre DAC és a HA-1A volt a K712 alatt. Az erősítőn két állás van. ultralinear és triode. Ezek közül szerinetm az ultralinear jobb, kicsit vagányabb hangja van úgy, bár nem olyan hatalmas a különbség azért. Összességében egy elég meleg hangú erősítő, elsőre tetszett nagyon, aztán pár perc hallgatás után kezdett feltűnni, hogy annyira azért nem tiszta a hang, néhol kicsit torzít (kb. mintha egy gitárhoz való disortion pedált kapott volna a hangtartomány egy része) is a mélyekkel, illetve azért elég sokat hazudik alul, tényleg nagyon meleggé teszi a hangot, testet ad neki, viszont nem elég transzparens, és részletes sem. Triode módban ez kicsit javul, de nem eléggé sajnos.
Ezután az X-Sabre és Yulong A28 kombináció ezzel szemben nagyon transzparens, sokkal hidegebb, részletesebb hangot adott, kicsit talán túlsúlyban is volt így a magas, de a mélyek és nagyon szépen, feszesen jelentek meg, csak nem volt olyan testük, mint a csövesről. Viszont ezzel a felállással tűnt fel, hogy a Cayin a magasokon is lágyít eléggé, is kicsit visszább is fogja őket. Az A28-ban nagyon megtetszett egyből az, ahogy pörgősen, precízen adja az összes tartományt, és mégis van benne elég erő, hogy könnyedén hajtsa a 712-t.
Ezután kipróbáltam őket egy Matrix Mini-i Proval is, az eredmény nagyjából azonos, a két Matrix DAC nagyon hasonló karater, az X-Sabre kicsit jobb, de nem annyival, hogy a dupla árat kifizessem érte, ha most akarnék venni. De az érzés pont az volt itt is, hogy a Cayin teste nagyon tetszik, és az A28 részletessége nélkül sem akarok élni.
Ezután előkerült egy Yulong DA8 is, így jött a DA8 + A28 páros, ami a K712-vel számomra tökéletesen szól. Nem annyira meleg, testes a hang, mint a Cayin, de azért van kellemes teste, kicsit harapós alul, viszont megmarad a pontosság és transzparencia. Illetve térképzésben is jobban bejött az A28, mint a HA-1A. Ami érdekes, hogy a DA8 önmagában majdnem pont úgy szólt az AKG-val, mint amikor az A28-at utána kötöttem, eléggé hasoló erősítő megoldás van bennük. Ami az A28-ban jó lehet még, csak nem tudtam most kipróbálni, hogy teljesen szimmetrikus kialakítású, így adott esetben még jobb hangot is ki lehet belőle hozni a megfelelő párosítással. Ha jól nézem, akkor az UD-301 is szimmetrikus kiépítésű, így mehetne az A28 elé akár, csak akkor még a K712-t kellene kicsit átalakíŧani, hogy szimmetrikus kábelt kaphasson.
A kérdés az, hogy vajon a TEAC is hozná-e ezt a meleg, de részletes hangot, amit a DA8 DAC része tud. -
bazsi345
csendes tag
Várom a segítségetek
-
Bodz
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #44721 üzenetére
Fogok, de még nem kaptam meg.
(#44730) fericske: Aprón van egy HRT Microstreamer.
[ Szerkesztve ]
-
jobesz
tag
Döntöttem, tpa6120 ra épülő megoldás lesz a fejhallgató erősítő, már csak azt kell kitalálnom hogy 5 voltos powerbankból, vagy 12 voltosból hogy lehet meghajtani a dupla tápot ( test szükséges neki) igénylő áramkört.step up al.
Olvastam a step up javaslatot is, de a test előállítására más megoldást keresek még
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
fericske
addikt
Mi lenne a következő lépcső amire már érdemes lenne lecserélni a FIIO E10 wolfsont (1st) a K550-hez?
Vagy kiegészíteni erősítővel.
A Scarlett 2i4-el egyszer összehallgattam, az nem lenne előrelépés pl.[ Szerkesztve ]
-
jobesz
tag
válasz bkercso #44715 üzenetére
üdv!
Feszültségduplázáson én is gondolkodom, de csak annyiban hogy a 0 +5 volt ból csinálni akarok egy -5 öt is ezzel próbálok 2x es feszültséget előállítani, de az 5 voltos powerbank akku (3.7 ből 5v ) hoz ragaszkodnék egyenlőre.
kérdés hogy mivel lehetne simpla tápból duplát csinálni erre a célra ajánlanál erre valami kapcsolást?
0 +5 ből
-5 +5 öt
és milyen amp lenne itt a lehetőségem a már valamelyest növelt feszültésen
a musiland sorozatban tpa6120 van ott is step up olt feszültségről megy, én is ilyen és ehhez hasoló pontos megoldásban gondolkodomSony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #44723 üzenetére
Jöhetne egy ilyen Sense a következő fejhallgatós találkozóra. ;D *célzás*
Presenter amúgy nem épp meleg hangú erősítő, bár Opákkal lehet befolyásolni kicsit a hangját, de mindig inkább a korrekt-őszinte vonalon fog maradni, a képességeihez mérten.
A V1 elvileg jobb, a beszámolók alapján, sajnos még nem mertem rendelni, így személyesen nem tudom.(P.H.)
-
Dorien
veterán
Csendes őrültek topikja...
ON: Ez a Sense V1 jó lehet Takstar HI2050 / ATH-AD500X fejesekhez?
Vagy inkább vadásszak egy Presenter2-re? Mostanában nem nagyon van eladó."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bazsi345
csendes tag
Sziasztok!
vettem egy erősítőt meg egy pár hangszórót, van egy keverőm az lenne a problémám, h lejátszókról keverőn keresztül masterról szól mind a két hangszóró, de ha az erősítő a géppel van összekötve csak az egyik hangszóró szól, vagy éppen a másik már az is előfordult, azt h nem tudom, de csak az egyik szól, ha keverő géppel van össze kötve ugyan ez a helyzet, illetve csak egyik chanel-t érzékeli, ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném, vagy h mi lehet egyáltalán a probléma! Rca, jack-re átalakítóval van csatlakoztatva géphez egyértelműen!
Előre is köszönöm
-
-
PuMbA
titán
Ez a példa topik a Prohardveren, semmi off topic, összezörrenés, tisztán szakmai megbeszélések
-
oba
addikt
válasz Krissz80 #44717 üzenetére
Nem ódzkodom a belső hangkártyától, eredetileg az is volt a terv... csak valamiért a hangkártyás topikból átirányítottak ide, hogy nekem bizony DAC -ra van szükségem nem hangkártyára Meg talán jó lenne kikerülni a gép belsejét a különböző zavaró jelek/zaj miatt is. De ahogy elnézem a DAC árakat, lehet, hogy tényleg jobban kijönnék egy használt de jó belső hangkártyával. A hordozhatóság egyáltalán nem szempont.
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Krissz80
senior tag
-
bkercso
nagyúr
válasz jobesz #44705 üzenetére
Milyen minőséget szeretnél?
8-9V-ba (akku!) beleférne egy jó táp is elé.
Ha "lehető legjobb" minőség kell akkor rail-to-rail OPÁ-kból készítenék compositeamp-ot.A kis zajú és kis kimeneti imp-jú táp kritikus! Megoldás lehet még erre egy AIMTEC AM1S 0505 (HQ Elektronika), amivel csinálhatsz egy másik 5V-ot (földfüggetlen a kimenete, mert trafós). ezután féltáponként mehetne egy LP2985-4.5 regulátor, majd közösítenéd az egyik pluazt a másik féltáp mínuszával, ami lenne a test.
5V-ra kötött erősítőtől nem várnék sokat.
szerkesztettem
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
válasz Doki85 #44709 üzenetére
Klotz, QED Performance Graphite, Supra. Nagyjából ennyi az itthoni kínálat 15-ig. Meg persze minden sarkon Audioquest terem, de az olcsóbb kábeleikből (Pearl, Forest) én inkább nem kérnék.
Szépen, csendesen csak vettem egy tápot is a Spartanhoz. Fene vigye el ezt az egészet...
-
válasz Doki85 #44709 üzenetére
Bodz-nak van pár eladó USB kábele, szerintem keresd meg őt. Ő elég sok kábelt kipróbált már és nem beszél mellé.
Ha jól emlékszem 10eFt körül ezt szokta ajánlani: Supra.Az AQ kábelek nem rosszak, de ár/értékük nem a legjobb. Ha mindenképpen onnan akarsz vásárolni, akkor ajánlott a Cinnamon, Carbon kábeleket, bár utóbbi újonnan elég drága.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Doki85
tag
Estét!
DAC usb kábelt szeretnék magamnak venni sokat nézegettem már, de hallgatás nélkül nem sok mindent tud az ember eldönteni.
a keret 10k+/-5k
Arra szeretnélek titeket kérni, hogy adjatok tippeket ki mit ajánl és melyik kábeleket próbáltátok már?? és melyik mit emel ki, vagy inkább mit hoz előtérbe??na meg miért van az ,hogy Magyarországon folyton audioquest-be botlom... pl
ÜDV: DOKI85
-
h1mpi
félisten
válasz HUNNIA1920 #44706 üzenetére
79-ért adtam el használtan Amúgy ez ha megnézed csak a kikiáltási ára a cuccnak ennyiért nem lehet megvenni.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
-
jobesz
tag
Üdv! Még mindíg az 5 voltos fejhallgató erősítő miatt írok
tda1308 helyett tda2822 bridge móddal sem járok jobban?
vagy esetleg
lm358 ból valami megoldás?0 +5 voltról üzemelő jó minőséget adó áramkört keresek, vagy akár tippet hogy merre érdemes elindulni.
muszály hogy portable legyen a cucc, ezért kell az 5 volt tápfesz
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
oba
addikt
válasz Krissz80 #44689 üzenetére
Jelenleg 10ezres kategóriában gondolkodom, de úgy látom, hogy ennyiért nem igazán van DAC. Ha már veszek akkor inkább DAC -ot vennék, abból is usb -set, nem pedig belső hangkártyát. Lehet, hogy majd spórolok és következő hónapban többet rá fogok tudni szánni. De ha használtan találnék egy jót 10ért az sem lenne hátrány
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- Négy telefon a Galaxy Unpacked előzetesén
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest