-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobela
senior tag
válasz -NoVa- #101499 üzenetére
Igen, ez eléggé valószínű.
De a felvetés ugye az volt hogy erre a célra némileg overkill egy nem is olcsó dedikált streamer. És ez valószínűleg igaz is, ha valaki Spotify user akkor ennyi összegből egy jobb fejessel vagy AMP-pal nagy eséllyel jobban jár.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
nobela
senior tag
válasz RetepNyaraB #101495 üzenetére
"Mongyuk pont Spotify alá valami orbitális overkillnek érzek egy 260k forintos forráseszközt, de nem támadásnak szánom"
Hát én nem is azt hallgatok rajta... De ja, arra valószínűleg nincs értelme, bár a döbbenetes (értsd: nem létező) zajszint miatt valószínűleg azon is sokat tudna dobni.
De nálam Deezer HiFi + HiRes audio mellett sokat megy a jazzradio.com is, mert szenzációs a zenei választékuk. Sajnos csak 320-as mp3-ban adnak, de még így is meglepően élvezetes tud lenni
-
nobela
senior tag
válasz Bogyó bá' #101493 üzenetére
Van app Androidra és iOS-re is, de PC-ről is lehet vezérelni
Nekem pont az volt a lényeg hogy ne kelljen már a PC-t bebootolnom meg előtte ülnöm ha zenét akarok hallgatni. Nagyon kényelmes, hazajövök bekapcsolom a DAC-ot meg az erősítőt és telóról vezérelve nyomom a zenét a díványról
(egyébként tud Spotify Connectet is, tehát a Spotify közvetlenül látja kimenetként)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz nobela #101492 üzenetére
Jobban szól, mint egy rendesen megépített PC? Ne keseríts el, nem akarok ilyet venni, mert nincs rá pénzem....
Amúgy egy ilyen izét PC nélkül (rendes képernyő és billentyűzet nélkül) hogy a fenébe' kell kezelni? Pl. azt értem hogy felküldöm a netre valahogy, de hogyan magyarázom el neki hogy van élő fizetős Spotify-om (PC-re...), és tessék onnan játszani. Illetve ha ez mégis sikerülne, akkor a Spoti-n hogyan lépkedek a kedvenc könyvtáraim között, hogyan keresek rá bármire? Nyugtass meg, hogy nem okostelóról kell b@szogatni... ...arra soha nem volnék hajlandó.
Vén fütyi vagyok, sose volt dolgom ilyesmivel, semmit nem tudok róluk - de a PC-vel 30 éve jó barátságban vagyok, azon dolgozom egész nap.
Bocsi a láma kérdésekért....
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
nobela
senior tag
válasz Bogyó bá' #101437 üzenetére
"Mi az a NODE? Ez? "
Igen, csak a 2i után a harmadik verzió nem 3. lett, hanem egyszerűen csak NODE, így nagybetűkkel. Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy árkategóriájában (a digitális kimeneten) kiváló minőséget produkál.
Én elsősorban kényelmi szempontok miatt vettem, így a hagjával kapcsolatban nem voltak komolyabb elvárásaim - le is esett az állam amikor először meghallottam a PC után
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, milyen szépet találtam nektek! Nem, nem rendeltem belőle.....
-
s4tch
veterán
Ugyanannak az eszköznek többféle felhasználási területe is lehet. Nézzük csak a táviránytást. Asztali dac, fejhallgatós láncban? Fölösleges rá ez a funkció, úgyis kéznél van az eszköz. Hangfalas láncba teszed ugyanazt a dacot, 4 méterre ülsz az elektronikáktól, és a dacon tévé + streamer + cd is lóg? Jól jön a bemenetválasztó a távirányítón. Emelem a tétet: hangfalas lánc, aktív dobozokkal, preamp nélkül, úgy, hogy a hangerőt is a dacon állítja az ember? Már-már létszükséglet a távirányítás.
A Soekrist és korábban a Pioneer U-05-öt is használtam előerősítőként, aktív dobozok, illetve végerősítő előtt. A TMP Antot is át fogja alakítani Tamás, kap távirányítót. Nekem muszáj, hogy a hangfalas láncban lévő egy eszközön tudjak hangerőt állítani, de elfogadom, sőt, értem is, ha valakinek ez fölösleges. ¯\_(ツ)_/¯
-
bkercso
nagyúr
válasz bitrograde #101486 üzenetére
Pontosan: "feleslegesek" ezek a funkciók (nekem sem kellenek ), de az emberek hiányolják, ha nincsenek, mert kényelmesek. A legtöbben meg nem kényesek kis hangminőségvesztésre; sőt, nem is nagyon hallják a különbséget az újabb vs régi készülékük közt.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Polllen
nagyúr
válasz bitrograde #101486 üzenetére
Azok, akiknek az "újabb" a fontos ugyanúgy nem fogják megvenni a "régebbit", bármi történjék is. Nem hifi-s tendencia.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bitrograde
senior tag
válasz Melorin #101483 üzenetére
Sajnálom, hogy így érzed. Biztosan nehéz napom van, azért vagyok ennyire negatív. (megfelelő hangulatjel beillesztendő)
Én tényleg úgy látom, hogy ezek a funkciók javarészt feleslegesek, és nemhogy hozzá nem adnak ahhoz, amiért DAC-ot használ az ember, hanem éppen elvesznek belőle. A műszaki tartalom megítélése változik tőlük, például. Néha feltűnik az apróban egy-egy régebbi készülék, mely hangban legtöbb hasonló árú modernebb társát állva hagyja, de a kinézete, a távirányító vagy a kijelző hiánya miatt alig lehet őket eladni, mert egy pillantás alatt dönti el az elkényelmesedett "user", hogy neki olyan nem kell. (Nem árulok semmit.) És tudni véli, miért.
Miközben a műszaki tartalom szempontjából fontos dolgok sikkadnak el (bizonyos esetekben az XLR csatlakozó csak dísz, a hangerőszabályozás pedig tényleg nehéz eset, stb).
Szóval nem ellened, hanem a tendencia ellen. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Melyik erősítőt ajánljátok Omnitronic SHP-600-hoz, ha számítógéppel lenne használva? Legolcsóbb megoldást keresem, amivel előrébb vagyok az alaplapi (B550M DS3H rev 1.0)
hangkártyánál?
A hangerővel nincs problémám, mert jelenleg 28-as windows és 30% youtube böngészőn belüli hangerővel elvagyok legtöbb esetben, de a mély hangok szerintem nem jönnek úgy ki, ahogy kellene. Tehát főleg ez lenne a hiányosság amit szeretnék javítani egy kicsit.Mindenféleképpen itthoni webáruházból kellene, mert ha nem tetszik, vagy nem hallom a különbséget, akkor elállási joggal visszatudnám küldeni.
-
Polllen
nagyúr
válasz bitrograde #101482 üzenetére
Számomra is a legtöbb ilyen funkció felesleges, de attól, hogy nem én vagyok a célközönség, nem lesz rossz. Általánosságban nem is lehet ezeket megítélni. Adott eszköznél kell vizsgálni.
Pl. a Myryad Z40-ben motoros pótméter van, fejhallgató erősítő és pre-amp. Miért lenne rossz, hogy távirányítható?
-
Melorin
addikt
Azt nem értem, hogy manapság miért kell mindenbe belekötni ezen a fórumon.
Az volt az alapkérdés, hogy milyen szolgáltatásokat kaptak a DAC-ok az elmúlt években. Én felsoroltam néhányat. Erre jössz azzal, hogy neked ezek feleslegesek, sőt, egyenesen rossz dolognak tartod őket.
Az iskolában pedig próbálkoztak megtanítani, hogy a kérdésre adjuk meg a választ.
Kezd hányingerem lenni ettől a fórumtól. -
bitrograde
senior tag
válasz Polllen #101481 üzenetére
Igazad van.
Én csak arra próbáltam reflektálni, hogy mindezen funkciók a zenehallgatás szempontjából javarészt feleslegesek, és rossz szokások internalizációjához járulnak hozzá. Képzeld el, mi lenne, ha nem lenne a televíziókhoz távirányító, és minden egyes alkalommal, amikor reklám jön, fel kellene állni, és elsétálni a készülékhez, hogy elkapcsolj. Vagy csatornát válts.
Vagy ha nem látnád, hogy végre 192KHz felbontásban szól az az átkozott partita. Sőt, DSD-ben. Vagy állítgatni kellene felvételenként a low/gain kapcsolót. (A Freyán van, amikor megérkezett, beállítottam a Brystonhoz, azóta sem nyúltam hozzá. Az ADI beállításaival órákat töltöttem el, és akkor sem lett igazán soha jó. A távirányítóról is lehetett volna, de ha nem megy hozzá közle az ember, akkor nem látja a kijelzőt rendesen. Amit azonnal kapcsol ki, ha elmélyülten akar zenét hallgatni. Dizsihez meg van jobb. )
A hangerőszabályozó pedig neuralgikus pontja az előerősítésnek. Azt szerintem érdemes a DAC-tól külön kezelni, mert a legtöbb DAC-on belüli megoldás igyekszik "költséghatékony" lenni (írom ezt végfoktulajdonosként, sok-sok DAC és különböző rendszerű előfok kipróbálása után).
Ezért írtam, hogy én egyedül a lejátszó távirányításának látom valamelyest értelmét, esetleg a hangerőnek, de azt sem a DAC-on belül megoldva. -
Polllen
nagyúr
válasz bitrograde #101480 üzenetére
Érdemes lehet megnézni egy mai dac/amp távirányítóját. Lesz rajta ki-bekapcsoló, jó eséllyel forrás választó, lehet rajta low-high gain kapcsoló, hangerő szabályozó, lehet rajta kijelzőt vezérlő gomb (fényerő, ki-bekapcs).
Megvan a helye ezeknek a dolgoknak, igénytől függően. Nem érdemes megmondani a tutit arról, hogy kell-e a távirányító vagy sem. Szerintem.
-
Polllen
nagyúr
válasz bitrograde #101477 üzenetére
A távirányítóval nem a lejátszót szokták vezérelni a dac-amp-kban A többi is vicces, de ez a legviccesebb.
-
Melorin
addikt
válasz bitrograde #101477 üzenetére
Preamp alatt az analóg kimenet hangerejének a szabályozhatóságát értem. Nincs ezzel semmi probléma már egy ideje. A kijelző is a hangerő állása vagy a mintavételezési freki kijelzésében fontos. Persze én úgy szeretem beállítani, hogy csak amíg állítom a hangerőt arra az időre kapcsoljon be a kijelző, aztán x mp után kapcsoljon ki/sötétedjen el. Távirányító pedig a hangerő állításához, bemenet változtatásához kell...nekem.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Melorin #101475 üzenetére
Az előerősìtő részek hangminôsége elég problémás a legtöbb esetben, a kijelzőnek kizárólag esztétikai funkciója van (ha egyáltalán), távirányítani a lejátszót kell, ha az ember nem lemezeket vagy lejátszási listákat hallgat, a balanced kimenet meg vagy előny vagy nem (kivitelezéstől függően).
-
zoltanz
nagyúr
válasz bajnokpityu #101197 üzenetére
h'há a tudás megy le, a hangminőség az annyi változott, h belépőkategóriások jobbak, mint 15 éve. ami 15 éve jól szólt, az ma is ugyanolyan jól szól, csak szolgáltatásban kevesebb.'
szolgáltatások alatt mit értesz, röviden? (Hibajavítás, Eq, parametrikus Eq, zajkioltás) köszi
-
Zoliee
senior tag
válasz Dorien #101472 üzenetére
Biztosan így is van.
Viszont annyira meghatározó, negatív "élmény" volt számomra ezeknél a rendszereknél a kapott hang, hogy azon már nem osztott/szorzott semmilyen kábel. Egyszerűen alapból nem tetszett a kapott tónus, ezért is nem tudtam fókuszálni a változásra.
Azért azt tudni kell, hogy maximálista vagyok. Ezt úgy kell érteni, hogy amíg zenehallgatás közben a hibákra irányul a figyelmem, addig az gáz. -
Dorien
veterán
válasz Zoliee #101469 üzenetére
IC kábelek között pedig elég markáns különbségek tudnak lenni még belépő szinten is. Ha ezt nem teszi hallhatóvá a rendszer, akkor tényleg érdemes fejleszteni a DAC-on és AMP-on.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
btraven
őstag
Egy iciri-piciri lemezjátszó. [link]
-
fehér_ember
addikt
válasz stellaz #101466 üzenetére
Lan kábeleket nem tudom, de azt igen hogy jó ha van otthon többféle készülékösszekötő és esetleg hálózati kábeled is. És a rendszeredben érdemes többféle kombinációt kipróbálni, hogy megtaláld a számodra elérhető legjobbat.
Szerintem eleget tudnak ahhoz módosítani, hogy esetleg még jobbá tegyék, de persze gyengíthetnek is rajta.
Néha pedig az is megesik, hogy nem a legjobb kábellel kapod a legjobb hangot. Bizonyára mert a rendszerben lévő többi kábel is benne van már, de a készülékeid vagy a fejesed karaktere is.Az is fontos közhely hogy muszáj egy jódarabig használni a rendszered, mert a hang változik, főleg ha új vagy egy ideje már használaton kívüli eszközöket aktivizálsz ismét.
Szóval vannak ilyenek, ha tetszik ha nem, ha hiszed ha nem.
-
Zoliee
senior tag
válasz Ear001 #101468 üzenetére
Egy határozott igen a válaszom.
A belépő szinten (volt jó pár láncom belőlük) én pl egy IC kábel különbségét se nagyon hallottam meg.
Lehet a bot fülem miatt..
Aztán ahogy lépkedtem feljebb, megjöttek ezek a különbségek nekem is, és már tudom miről beszéltek sokan korábban.emiki6: [#101456]
Évekkel ezelőtt én is okosabbnak gondoltam magam mindenkinél is, aztán rá kellett jönnöm nem beszéltek itt hülyeséget a régi fórumozók. De ehhez nekem is be kellett járnom a magam útját.
Kütyüzés kérdése: amióta megtaláltam a "keresett" hangot, nem érdekelnek az eladó cuccok, nem érzem a váltás, vagy csak más cuccok kipróbálásának a szükségességét.RetepNyaraB írta korábban:
"egy tonna elméletnél többet ér egyetlen gramm gyakorlat"
(Szvámi Sivánanda).
Max egyetértek ezzel (főleg itt a hifi világában), azzal a kiegészítéssel, hogy úgy kezdeném a mondatot: gyakran[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Most jól értem, hogy lan kábelek hangjairól írtok?
-
Ear001
addikt
válasz abéla #101464 üzenetére
Kedves-meleg-lendületes: Viablue Ep-7 szereld magad kivitel. (ugye milyen abszurd egy lan kábelre ilyen jelzőket használni, amikor tuti, hogy nem emelnek mélyben, ami a meleg hangzáshoz kell, hiszen semmit sem csinálhatnak, mert egyesek meg nullák futkosnak csak rajtuk, vagy?)
A másik meg egy barátomtól:
Na jó, bedobok én is egy titkos tippet Ez annyira titkos, hogy még senkinek sem árultam el eddig.
Végig próbálva jó pár lan kábelt, (nekem pl. a vention, meg a supra sem volt meggyőző), ami tetszett, baromi drága volt (100 felett) Így elég sok próbálkozás után 2 kábel mégis bejött. Az egyik az itt is említett méterre is kapható Viablue, jó dugókkal, barátságos, melegebb, testesebb karakter, nem túl feszes baszusokkal, de ami a titkos tipp az a Draka egyik kábele (1eft/m) megszabadítva a műanyag köpenytől, teflonszalaggal betekerve. Nem én találtam ki, ismeretségi körből jött egy, és telibe talált, az én rendszeremen kívül még 4 helyen. Bevallom nem próbáltam ki gyári köpenyben, mert ha fel van dugózva , akkor utólag már nem lehet normálisan megcsinálni, nem kockáztattam, jött a teflon. Már csak azért is, mert előtte volt már 2 féle draka próbán, bár nem pont ez, de azok nem jöttek be (precíz, de kemény, hidegebb hangú volt az egyik, a régebbi meg úgy ahogy van pocsék). Szóval ez maradt, kb. 10eft-ban van 1 méteres, és számomra simán pótolja a két 100eft feletti lant. A Viablue meg a konyhai streameren teszi a dolgát.
Beteszem a fotót, ha valakinek van türelme, vadásszon rá, nincs rá garancia, hogy ugyan így beválik, de hátha. "
-
abéla
senior tag
válasz Ear001 #101462 üzenetére
"Nem volt ebben semmi él, csak tapasztalatmegosztás." - elnézést, ha félreértettem
...lehet nekem is melegem vanKicsit kényszermegoldás volt nálam is a Supra-toldó (de jól gondoltam, hogy az alzás alap-drótnál azért "több" is elfér majd), mivel próbának nem akartam kiköhögni vlami "jobb" kábel árát (sem), főleg hogy kb kell vagy 0.5m
(nem mintha lineárisan követné az ár a hosszt ...amíg el nem érünk kb az Ag-ig ).De azért mondj légyszike valami jóféle ár/érték lan-bajnokot, már ha akad a lenti paraméterek szerinti alternatíva/ötlet/tapasztalat!
(0.5m, 20-40e(50) használtan, ahogy láthattad a fentiekben, merre húzok; szóval az ilyen full-spektrum detail-túláradó, lapos cincogóbajnok nemgyerebe -csak hogy adjunk a triggernek is )!Mert kivi lennék ezek után hogys-mint alakulnának a dolgok; egyébként modem/routertől
-MeanWell 12V- egy AQ cinnamon lan fut (amikor vettem, még olcsó volt, ne üssetek ), szóval az asynergia jegyében, ilyen WW platinumkat nehogy linkelj nekem .[ Szerkesztve ]
hootka!
-
stellaz
veterán
Egy input szelektor kapcsoló cseréje mennyibe fájhat egy Denon erősítő esetén?
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz bitrograde #101458 üzenetére
Nekem sincs kialakult véleményem, soha nem próbáltam hálózati eszközt.
-
abéla
senior tag
válasz Ear001 #101459 üzenetére
Nono, hátrébb az agyarakkal! (mivan tényleg ennyire meleg van? )
Épp' hogy gondolatébresztőnek szántam a hsz-t, nem támadási felületnek, nna erre meg jól megopponálsz itt e békés délutánon .
Longot meg nem véletlen nem említettem a gondolat bevezetőjében, mivel -hát hogy is fogalmazzak- mind tartalmi, mind színvonalbéli szempontból is hektikus és időnként zavarbaejtő cikkei/véleménye van a (hifi?)világ viselt dolgairól, emellett úgy vélem, a szélsőértékei sajnos nem állnak messze a patológiás mezsgyétől.
De, hogy haszna/értelme is legyen e hsz-nek,
(már hallom is lelki szemeimmel: -Micsodaaa? Értelmeee!?
Hát meg se mérte paszzeg! Füllel, éérted? Füllel véleményez! Skandallum! )íme hát a saját véleményem:
Netgear GS108E (TMP 12V linárral etetve) - részletes, dinamikus, de talán kicsit szikár; ezért nem jó az occó lan-kábellel(ez tolja a középfelső részletet, de dinamika, alsó(közép), meg zeneiség (vagymi) is csökkent; egyébként fene tudta, hogy ez egy vention-vagymi, meg sem néztem, occsó volt meg cat8, meg 2pénz, alzánál volt rendelési opció (de nem merek már akár egy Suprát sem linkelni, mert elvisz a rézf*szú kábeldémon ), viszont a Supra lan tolta jó irányba a hangképet, lényegi felbontásvesztés nélkül, így ennek az eredője a legjobb(nálam).Mercusys ms105 (-még a régi- iFi iPower 5V): ez bocsánat, de mocsári, persze analógosnak is mondhatnánk, de mióta hallottam normálisnak mondott "analóg" hangot, azt kell mondjam, ez csak elvesz a zenéből, attól tűnik khmm, autentikusnak nna
(és lan- kábelektől függetlenül benga).
Összedugva is csak rosszab lett a végeredmény, mint a Netgear-rel magában, sőt itt a "nyers" lan-nál is.[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Ear001
addikt
válasz abéla #101457 üzenetére
Abszolút működik a dolog. Nem értem miért kell órákig vaktesztelni, ha ezt nem hallod, akkor egy DA cserét se nagyon.
A jó lineáris tápot meghálálják.
Long megint hangosan kiabál, mert talált egy tök középszerű switchet, meg két kapcsolót, amit be lehet állítani a menedzselő programban. Hűha.
Az a Vention drót nem tudom hogy került ide. Se íze, se bűze, lapos hangú valami. Tudom, azt meg Koscsó Feri kezdte tolni, de akkor is érthetetlen az ajnározása.
-
abéla
senior tag
válasz bitrograde #101434 üzenetére
Ha már forrás.
Egy streamer/pc esetén(ahol leginkább megfeleltethető az előbbi kritériumnak egy switch, model/router) ezekhez mit szóltok?Vélemények, meglátások esetleg "szakértői" jelentések/kinyilatkoztatások?
(a sajátom már ki sem merem fejteni )...de annyit mondhatok, ha van felesleges 20-30e (pl a Netgear+ cat8 landrót, nem beszélve a Long által ajánlott MercusysMS105 2-3e-es áráról) és a fentieknek megfelelő konfigban füleltek, egy próbát mindenképp' megér
szerk: naok, egy Meanwell/iFi táp 10-20ezrét még csapjátok hozzá
(MZ/X, Tmp kicsit feljebb játszik, de ha van a háznál, próbaképpen dugjátok a switcbe kicsit hallgatózni; Netgear 12V, Mercusys 5V)[ Szerkesztve ]
hootka!
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #101452 üzenetére
Találkoztál olyan fórumtárssal, aki kompenzálásképp művelte ezt a hobbit és fölényeskedésből vásárolt drága eszközöket, hogy henceghessen vele és elismerést kapjon? Mert én azthiszem még nem.
Escapism-ként, coping-ként lehet persze művelni ezt is, mert a tökéletes hang örökké űzhető jó kifogást biztosít az eszközök állandó cserélgetésére, tesztelésére, ami pótcselekvésként jól működik, az talán gyakoribb, de olyat se láttam itt, aki ezért hifizne.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #101447 üzenetére
Ez addig OK, amíg magadról, a saját tapasztalataidról, saját élményeidről beszélsz egyes szám egyes személyben. Peace
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #101445 üzenetére
Onnantól beteges, amikor kompenzálásként jelenik meg a minél drágább cuccok birtoklása, ergo a másikkal való versengésként tekintünk erre a hobbyra. Kb. mint a testépítés. Nem mindenki ugyanazt keresi, nem mindenkinek ugyanaz a célja. Én mindig úgy vettem fejest / DAC-ot / AMP-ot, hogy "ez érdekel és kb. bukó nélkül el fogom tudni adni, ha mennie kell" - és ez eddig be is jött. (Nem hiszem, hogy mínuszban lennék, ha mindent Ft-ra összeszámolnék.) Nem elvesztegetett idő, hanem az ismerkedés, tapasztalatszerzés útja. Engem pl. az otthoni láncom fejlesztése egyre kevésbé érdekel, mert bőven kielégít, az amit hallok. Egyre inkább csak szórakozás az új kütyük kipróbálása, mint bármiféle hiánypótlás. Inkább foglalkozom a társas kapcsolataimmal, az állataimmal, az autóimmal.
A válasz egyébként kifejezetten Emiki-nek ment, mert név szerint meg lettem szólítva.
-
bkercso
nagyúr
válasz bitrograde #101445 üzenetére
"Szerintem semmi szükség arra, hogy a zenehallgatás örömét és a zene technikai reprodukció színvonalának növelését szembe állítsuk egymással"
A zene élvezete is sokféleképpen megvalósulhat. Egy szerényebb láncon is élvezheted a zene hangulatát vagy az előadók tudásának megnyilvánulását. Azonban egy jobb láncon extraként kaphatsz egy olyan hangminőséget, ami önmagéban is élvezetes; amin már talán olyan zenéket is meghallgatsz, amik a korábbi láncon nem is tetszettek...kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz -NoVa- #101439 üzenetére
SPDIF-re (koax) sokat javít egy ASRC, ami szintén újraóráz, csak másképp csinálja. Én a jó hangú de nem a legújabb SRC4192-t használtam. Az óracserélt XMOS-on viszont már csak rontott (nem volt spdif, hanem egyből I2C és ment a DAC-chipbe). Egy USB-orázóval együtt pláne esélytelen ez az ASRC. Lehet, hogy egy jobb javítana, de nem biztos.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fattyu
veterán
válasz fehér_ember #101399 üzenetére
a sansui ss100nál semmi nem szól jobban ha elé van téve egy lánc amit szeret.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
emiki6
veterán
válasz nLali #101444 üzenetére
Igazad van a kütyüzéssel, szerintem a hifi attól lesz hobbi, hogy kütyüzünk. A zenehallgatás nem "hobbi" szerintem. Aki bütyköl magának egy autót, az hoibbizik, de ha kész az autó és csak vezeti az már nem hobbi. Megtanulni egy nyelvet hobbi, beszélni a megtanult nyelvet már nem hobbi.
Aki elér egy endgame láncot, annak a kütyüzés végetért, a fejhallgatózás, mint hobbi végetért. Nekem úgy, ahogy ez a hobbi véget ért, bár ha hajlandó vagyok és akarok még költeni, akkor tudnám még csinálni, csak már minek? Igen, sajnos érdekel aprón az az 501-es teac (sőt ha látok egyszer egy 503-at, akkor lehet megveszem, mert az már balanced), vagy egy MFA-t is vehetnék, de szükségem nincs rá.Azért vettem egy baszgitárt, mert annak megtanulása, azon játszani már hobbi, amivel ki tudom váltani a kütyüzést. Persze a hangszerekkel, kiegészítőkkel is lehetne kütyüznöm, de nem fogok.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #101443 üzenetére
Ez nem identitásbéli kérdés meg státuszfitogtatás, hanem tapasztalat alapú megállapítás a részemről. Talán majd egyszer te is veszel magasabb kategóriás, elismert eszközöket és megváltozik a véleményed a meghajtás szerepéről. Talán nem. Nem kell amúgy vegyél, kölcsön is kérhetsz, ha van valakinek olyan eszköze, amit tud nélkülözni. Meg fél millát se kell elkölteni a láncra, használtan 300, de nagyon max 400k-ból kihozható egy elég jó rendszer, azért a mai árak mellett az nem annyira luxus. Mennyi egy gépjármű éves fenntartása? Mennyi egy nyaralás?
Elégedettnek lenni meg sokmindennel lehet. A D14-spartan-400i 2020 láncot is kifejezetten szerettem, meg tudtam volna vele elégedni, az is adta a maga módján, de nem bánom, hogy mostanra a teac ud-301 - quad láncnál kötöttem ki, sokkal többször érzem azt, hogy "aztakva hogy szól ez?!?" és ebben a teacnak is akkora szerepe van, mint a quadnak.
És mikor ilyeneket írunk, akkor nem az a célunk, hogy költsetek több pénzt, hanem hogy az élményt amit megéltünk "megosszuk". Bodz is ezt csinálta, akkor még nem értettem, azt hittem nincs tekintettel a keretemre, mikor drága eszközöket ajánlott, persze azt tudtam, hogy jó takar, csak nem értettem a helyzetet."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
lapalapa
senior tag
válasz emiki6 #101438 üzenetére
"És mennyit kell a láncra költeni, hogy elkezdje érdemes legyen a forrásjel minőségével foglalkozni?"
Ezt gondolom mindenkinek magának kell eldöntenie. De az usb szűrőimet és wtfplay-t az asztali cuccomhoz használom (a szűrőket most Nova próbálgatja). Viszont viccből kipróbáltam a kis btr5-ömmel is usb-ről. Mondjuk itt a szűrők eleve drágábbak összesen mint a dac. Viszont szárnyakat kapott a btr5.
"A másik, hogy sokkal kézzelfoghatatlanabb, megfogalmazatlanabb, hogy ott mit kéne csinálni, nem olyan "straightfoward", mint venni egy jó dacot/ampot/fejest. Illetve ha valaki csak és kizárólag windows alól akar zenét hallgatni"
Értem, csak azt próbálom elbábozni, hogy nem biztos, hogy a legjobb megoldás egyre újabb és újabb cuccokat venni a lánc végére és remélni a csodát, amikor az eleje nem korrekt. Persze más lesz, vagy jobb, vagy nem, aztán jön az újabb cucc, de igazán jó csak akkor lehet ha az eleje is rendben van, nekem ez a tapasztalatom.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bitrograde
senior tag
válasz Dorien #101443 üzenetére
Szerintem semmi szükség arra, hogy a zenehallgatás örömét és a zene technikai reprodukció színvonalának növelését szembe állítsuk egymással. Nem is biztos, hogy van összefüggés.
Azt sem hiszem, hogy ez a technikai sport feltétlenül "beteges" lenne, mert kiváltaná a zenei érdeklődést. Sokan ezt éppen ellenkezőleg élik meg. Te másképp gondolod.
Nem akarsz "fejleszteni". Rendben.
Mások pedig tapasztalataik alapján úgy gondolják, hogy az általad birtokolt készülékek technikai és hangminőségi lehetőségeit nem használod ki teljes mértékben. Valószínűleg igazuk is van.
Mi ezzel a probléma? Te boldog vagy, nekik igazuk van. Win-win. -
nLali
őstag
válasz lapalapa #101432 üzenetére
Értem amit írsz és elfogadom. Az a logikus, amit írsz.
Ha hozzáveszem, hogy ez egy olyan hobbi, amit sokan ( tippre a hifisták legalább fele ) olyan hobbiként él meg, ami nem csak magáról a zenehallgatásról, hanem a kütyüzésről, babrálásról, újabb és újabb birtoklási vágyak kielégítéséről szól, akkor viszont fórumtársunk megközelítése is okés szerintem.
Nekem is előbb lettek olyan fejeseim, amikkel kb elégedett vagyok. Nem másikat, hanem még több fejest majd szeretnék. Egyszer, valamikor, ráérős.
Lett számomra nagyon kedvelt DAC-AMP páros ilyen-olyan tápokkal meg szűrőkkel. Utólag belátom, talán ezek kellettek volna hamarabb. Így alakult. Használható fejesere előbb lett pénzem. Ma 7x ezer forintos fejest szépséghiba miatt megvettem 2 ezerét újonnan. DAC és AMP sehol nem volt még. Hallgattam telefonnal, discmennel, kölcsönkért erősítővel, vagy semmivel és vártam.
Az út is fontos, nem csak a cél.Bérelhető reklámfelület
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #101419 üzenetére
Én meg most eladás előtt leteszteltem a Korg DS-DAC-100m-et a D5200-zal és pont, hogy azt gondoltam, hogy csak ezzel a kombóval is tökre elégedett lennék. F****m akar DAC-ot meg AMP-ot fejleszteni...
Elköltesz fél millát vagy egyet vagy kettőt egy láncra és többnek / jobbnak / audiofilebbnek gondolod magad a másiknál. Minek? Aztán lehet fejleszteni a hordozható másodrendszert, meg az autóhifit meg a mittudoménmit, ahelyett, hogy az ember inkább a zenei palettáját bővítené. Beteg irányba viszi az embert ez a technofília SZVSZ.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz nobela #101436 üzenetére
Node-ot lehet tuningolni, például egy ilyennel
a kapcsitápja helyett.
Meg lehet hogy rápróbálnék egy ifi spdif ipurifier2-re is.
Nem hallottam, de van egy érzésem hogy a két cucc eléggé dobna rajta.
(És hogy megelőzzem Remust: nem, egyiket sem forgalmazom, jutalékot nem kapok, nem nyerészkedem.)
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #101433 üzenetére
Azért a DAP vagy streamer + koax vs szűrt órázott USB dolgot még majd összehallgatom, ne csak emlékezetből mondjam, hogy eléggé közel lesz a kettő.
Persze ugyanúgy tervben van a cél PI-met is frissíteni, jobb SPDIF hat-et próbálni értelmes táppal, mint ahogy az iPurifier, de ráérősen, majd szeptemberben.
-
emiki6
veterán
válasz lapalapa #101429 üzenetére
És mennyit kell a láncra költeni, hogy elkezdje érdemes legyen a forrásjel minőségével foglalkozni? 20k-s dacampról hajtott cloud elé aligha fogsz jutterbugot meg hasonlókat pakolni.
A másik, hogy sokkal kézzelfoghatatlanabb, megfogalmazatlanabb, hogy ott mit kéne csinálni, nem olyan "straightfoward", mint venni egy jó dacot/ampot/fejest. Illetve ha valaki csak és kizárólag windows alól akar zenét hallgatni, ahol se streamer, se iOS, se wtfplayer, se asio v wasapi nem jöhet szóba, akkor ki mondja meg, hogy mit tegyél a dac elé? Eddig a legkonkrétabb tanács az volt bkercsotól, hogy végy egy újraórázót és cseréld ki benne az alkatrészeket, ami azért bonyolultabb, mint átdugni egy kábelt.
-
nobela
senior tag
válasz lapalapa #101433 üzenetére
De szerinted mit kellene hogy halljak, miért nem lesz igazán jó, és egyáltalán hova dugjam (és minek) az USB szűrést amikor nincs is a láncban USB??
NODE > jó minőségű koax kábel > DAC
Azért ez bőven nem az a szint mint amikor valaki az asztali PC-t hallgatja USB-n...
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz bitrograde #101434 üzenetére
Ha nincs hiányérzet, akkor ok, ha van, akkor érdemes átgondolni.
(Az analóg ötkörös cuccon wtfplay vagy valami hasonló fut? Ha igen akkor már csak némi újraórázás és szűrés és tadaaaa )Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
bitrograde
senior tag
Amíg ezek nincsenek rendben, addig vehetünk mögé bármit, nem fogjuk hallani, mire képes a dac és a fejes, (füles, hangdoboz) valójában, vagyis szórjuk a pénzt, mert vásárolunk mindent is, mert rájövünk, hogy nem tetszik, meglátásom szerint.
A kiemelt résszel egyetértek, mert sokkal több van a forrásban, mint azt gondolnák, akik még nem hallottak rendesen megépített forrást. De az nem igaz, hogy enélkül nincs élet.
Nekem egy analóg, ötkörös táppal megépített, MZ/X USB-kártyás audio-PC van a hangfalas rendszer elején. De amin ezeket írom, az asztali igásló PC a "kakakupaccal" (Schiit-stack) is alkalmas zenehallgatásra. -
lapalapa
senior tag
válasz nLali #101430 üzenetére
Persze, de megveszi a fejest hallgatja, aztán ha van zsé, megveszi a dacot, ok, de aztán lecseréli a dacot, aztán lecseréli a fejest, aztán lecseréli a dacot...
Valamelyik iterációban érdemes beruházni a forrásba és szűrésbe is, mert akkor talán tecceni is fog a kapott hang és kiléphet a végtelen ciklusból, nem?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
nLali
őstag
Ha esetleg használtan vásárolja meg a lánc végére a fejest, akkor talán bukó nélkül is el tudja adni.
Egy jó fejessel el tud kezdeni zenét hallgatni streamer és dac nélkül is. pl telefonnal átmenetileg. Ezt nem lehet elmondani egy streamerről, vagy dac-ról. Ha ezeket szerzi be először, de elfogy a láncra szánt keret, akkor ülhet csöndben a szobában és dúdolhat magának miközben nézegeti a dacot.[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
lapalapa
senior tag
Tudom, hogy viszonylag egyedül vagyok a véleményemmel itt, már többször leírtam:
A lánc a forrásnál kezdődik, és a kapcsolata a daccal folytatódik (usb szűrés). Amíg ezek nincsenek rendben, addig vehetünk mögé bármit, nem fogjuk hallani, mire képes a dac és a fejes, (füles, hangdoboz) valójában, vagyis szórjuk a pénzt, mert vásárolunk mindent is, mert rájövünk, hogy nem tetszik, meglátásom szerint.
Szóval valami jóhangú streamer és usb szűrés, újraórázás, aztán jöhet a többi, különben mosóbenzinnel járatjuk a Ferrarit...Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz emiki6 #101427 üzenetére
Ott meg már a szinergia dönt. A VE stackról is megoszlanak a vélemények, végtelenül finom, nyugodt hangú cuccokkal áll össze egésszé. Aztán kombinálva Burr Brown DAC-cal elektrosztatikussal mutattam múltkor Lapalapának, elfelejtett levegőt venni egy darabig :)
Ugyanez a túlvégről, az R2R finom alapja egy élesebb, részletezőbb cuccal hatásos.
-
emiki6
veterán
válasz s4tch #101421 üzenetére
Az elég jó és a jó között, az élvezhető és élvezetes közözött azért még mindig lényeges különbség van. Van már sok elég jó, de megéri inkább jót venni szerintem.
-
szaki58
aktív tag
válasz bitrograde #101420 üzenetére
Imádom Hiromit! Az összes elérhető albuma meg lesz, mert most látom, hogy egy kimaradt!
Szerintem az egyik legnagyobb élő zongorista. Jó zenét játszik, technikai tudásban pedig szerintem nincs párja. Azok a piszok gyors egymás utáni hangok egyenletes hangerővel és egyenletes ritmusban szólnak. Az általam ismert, és nagyon kedvelt zongoristák egyike sem tud, tudott ennyire tisztán játszani. (mondom ezt tíz év zongora tanulmány után)
Igen jó ízlésed van! (a zenére értettem, de amúgy is....)Magánvélemény.
Aki szereti a jazzt, és még nem találkozott "élőben" vele, az feltétlenül kutasson a Youtube-on!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz s4tch #101421 üzenetére
Pedig vannak kifejezetten szar DAC-ok és nem is olcsón. Vegyél például 45k-ért Focusrite Scarlett-et és megtudod Én a 3. szar DAC-omat fogyasztottam, mígnem a Topping E50-nel lényeges előrelépést hallottam, pedig olcsó hangfalam van. Szerintem pofon egyszerű rossz DAC-ba belefutni, ha az ember nem tájékozódik és azt hallja, hogy a DAC nem fontos, bármi megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz PuMbA #101417 üzenetére
Az erősítő inkább a lényeges, sőt, a futóművek között is nagy különbségek tudnak lenni, viszont belépő szinten a dac szerepe szerintem sokszor túlértékelt. Kifejezetten szar dacot régen hallottam, mostanában egy közepes usb dongle is megfelelően tiszta jelet tud szolgáltatni ahhoz, hogy élvezhető legyen a zene.
-
bitrograde
senior tag
Péntek van, hallgassatok egy kis Hiromit.
-
emiki6
veterán
válasz Bogyó bá' #101410 üzenetére
Jaja, persze, csak kiegészítésképp írtam.
Kell venni egy dx3pro+ vagy k5 szintű dacampot, aztán keresni egy jó fejest, majd keresni a fejeshez jobb dacot és ampot, ha van rá keret és igény. Legalábbis jelenleg ez tűnik számomra a leglogikusabb útnak. Aztán lehet, hogy már a dx3pro+ / k5 sem elég jó ahhoz, hogy ne hatráltassa a megfelelő fejes megtalálását.
Sokáig nem értékeltem eléggé az amp és főleg a dac szerepét, ami miatt futhattam felesleges köröket.
Musiland monitor 01 us 2012, bkercso féle kisdac, ibasso d14 is mind visszavetettek, bár tény, csak arra volt keret akkor. Hogy a compositeamp is visszavetett e, azt nem tudom, lehet a dacjaim bottleneck-elték.
Szerintem (is) Dorien is éveket pazarolt el azzal, hogy nem vett már régen rendes dacot és ampot."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Ba cy lus
addikt
válasz s4tch #101416 üzenetére
Épp ez az, hogy itt kinek hány évig is tartott, hány fejhallgatót birtokolt, míg fejhallgatóval "célba ért"? Szerintem olyan nemigen volt, aki az elsővel, de még az is ritka, aki a harmadikkal. Illetve olyan is elő-előfordul, hogy valaki később, immár jobb elektronikával előtte visszatér egy fejhallgatóhoz (akár csak egy DT770/DT880/DT990/K612 kategóriájú fejeshez), amit korábban már birtokolt vagy hallott (és akkor nem nyerte el annyira a tetszést, mint más), olyan viszont már kevésbé, hogy egy régebben használt erősítőhöz, dac-hoz, amiről upgradelt, térjen vissza az ember egy másik fejhallgatóval. Arra akarok kilukadni, hogy fejhallgatókkal kevésbé determinisztikus a bejárt út, ezért nem logikus az elején azt kimaxolni. Még ha valaki az elején már tudja is, mit keres, viszont az előtte lévő elektronika tud annyit változtatni az előadásmódon, élvezhetőségen, hogy azzal már másik fejhallgatót szeretne inkább.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz s4tch #101416 üzenetére
Az a baj az olcsó DAC-okkal, hogy nincs dinamikájuk. Hiába vesz valaki először drágább fejest, ha úgy is a DAC betakart, mocsaras és lomha hangzását kell hallgatnia, tehát szerintem is először a DAC a legfontosabb. Amikor meglett a Topping E50-em, akkor egyből hallható volt, hogy sokkal pattogósabb, feszesebb lett minden. A dobra ütés nem egy kis béna dumm maradt, hanem egy határozott odacsapás.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz bkercso #101415 üzenetére
...illetve a fejes upgrade jóval látványosabb ugrás, mintha a pöpec elektronikát venné meg először az ember.
Szerintem jó úton jár a kolléga, és ő is tudja, hogy az elején tart. Én is első körben fejest fejlesztenék. Ha könnyen hajtható fejest választ az ember (pl. Nad HP50), akkor az akár egy jobb alaplapi kártyáról, telefonról, tabletről is megfelelő élmény lehet. Az Ananda nyilván nem ilyen, ezért is fordult hozzánk a kolléga, nem lebaszásért.
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz Bogyó bá' #101410 üzenetére
Nem gondolom, hogy ez jobb út, mintha az elektronika lenne "kimaxolva" az elején. A DAC, erősítő és fejhallgató megítélése közül ugyanis a fejhallgatóé jóval megosztóbb, szubjektívabb, mint a másik kettőé. Univerzálisan jó elektronika inkább létezik (persze ilyen sincs egyértelműen), mint univerzálisan jó fejes.
-
Digitalis
senior tag
válasz bitrograde #101411 üzenetére
Volt is, lesz is, ez itt a praxis, mindenkinek helyzete van.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz emiki6 #101408 üzenetére
Természetesen igazad van (pláne hogy semmilyen HiFiman-t sem hallottam még szólni).
Csak úgy "általánosságban" írtam, hogy sok felesleges DAC /AMP stb. cserét megúszhat, ha eleve jó a lánca legvégén lévő elektroakusztikai átalakító. A cserékkel nem egy - olcsó - fejes "hibáit kell kijavítania - inverz hibákkal", hanem rögtön lehet a szinergiára törekedni. Tehát mondjuk két "egyformán jó" DAC közül megtalálnia azt, amivel meg lesz a szinergia. Lehet rosszul fogalmazok. de biztosan érted mit akarok mondani...#101409bkercso: Sajnos pocsék rossz jellembeli hibám, hogy mindig sarkítok, túlzok. Bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Bogyó bá' #101390 üzenetére
Feltéve, ha az ananda neki való. A fejes fontosabb, hogy szinergiában legyen a felhasználóval, mint a lánccal. És csak azért mert egy fejes 100+k még nem biztos, hogy adott személynek bejön.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ear001 #101404 üzenetére
Nekem front-end szempontjából mindig savanyú volt a szőlő - nem tellett Linn Sondekre. (Olcsó NAD lemezjátszót modifikálgattam, mint anno a fél ország... ...meg is utáltatta velem az analóg hanglemezt, a lehető legkorábban CD-re váltottam) Kispályás vidéki hifista voltam, igen lapos pénztárcával. Ez sajnos azóta sem változott...
Viszont miután az első "rendes" hangszórópárhoz hozzá jutottam (Rogers Ls2a/2 - 2 egész havi fizetésembe került anno ), az meghatározta az egész további HiFI-s jövőmet: néhány korabeli tranyós gyári (NAD 3120, stb), majd néhány ennél sokkal jobban szóló tranzisztoros saját konstrukció építése után a Rogers rávezetett, hogy bármilyen csöves erősítő jobban szól bármilyen (általam megfizethető, akár gyári, akár DIY) félvezetős erősítőnél, így ettől kezdve már csak csövekkel foglalkoztam.
Sajnos mikor egyszobás panel-garzonból végre parasztházba költöztünk, akkor nagyon kellett az ára, így kénytelen voltam megválni tőle.
Mikor - 20 év teljes kihagyás után - tavaly elkezdtem ismét HiFizgetni, és készüléket építeni, így csövesen kívül más számításba sem jöhetett. Lehet hogy teljesen tévúton járok, de piszok jól el vagyok a kacatjaimmal....
[ Szerkesztve ]
-
-
Digitalis
senior tag
válasz bkercso #101398 üzenetére
Lehet benne valami, majd kipróbálom. (Most nem otthon vagyok, kb 1 hónap)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Politika
- Akciókamerák
- Revolut
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest