- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Meg azért valljuk be, igen, tömény pszichológia, függés, káros, hogyne.
Tiltsák.Az, hogy a sajátjukat mikor fogják tiltani, más dolog.
(Tiltsák azt is).De nagyon messze még így is a "back to normal". Egy egész generáció lett "megfertőzve" és debillé téve már most, amiből kijönni nemigen fognak soha.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Wilks
tag
Akkor gondolom nem tudod,hogy nagyon soktizeneves forma gyerek(foleg lanyok) posztolgatnak,"illetik" magukat.Vagy a nagyon cuki ,aranyos anyuka mutogatja kislanyat......vagy a sajat kisgyerekuket megallazak mindenfajta hulyeseg miatt,csak a "15 perc hirnev" miatt......es a sort lehetne folytatni......
-
Victorio
aktív tag
Az ugye mindenkinek megvan, hogy egyáltalán nem a tartalom vagy az eltöltött idő a probléma. Hanem az, hogy a csúnya gonosz Kína a platform tulajdonos. Az Insta meg a Fácse mehet, ott az USA szabályozza a cenzúrát, csakis ideológiailag megfelelő tartalmat kaphat a gyermek és jó helyre megy az adatgyűjtés is róla.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
drkbli
tag
válasz Dark Archon #15 üzenetére
"Abból miért lenne baj, ha korlátozva van a hozzáférése bármihez?"
A cikkből:
"A több mint 150 millió amerikai felhasználóval rendelkező TikTok szerint piacvezető biztonsági funkciókat alkalmaznak a fiatalok érdekében, automatikus 60 perc időkorláttal a 18 év alattiaknak, továbbá szülői felügyeleti funkciókat is."
-
L.Edit
tag
Egyrészt a gyerekek megmenekülnek, másrészt az így felszabaduló rengeteg időt olyan platformon is eltölthetnék, amit a biztonságos hazai cégek üzemeltetnek, és biztonságos hazai tartalommal lesz megtöltve.
Win-Win!
Szerintem kiderült, hogy kína már ezt is jobban csinálja, így eljött az idő rendet rakni a fejekben.
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
Pötyi
őstag
válasz #57018880 #17 üzenetére
Nagyon szépen fogalmaztál meg dolgokat, mindössze annyit tennék hozzá, hogy _szerintem_ kéne lennie egy alapvető, minimum elvárható értelmi, műveltségi szintnek, amit talán nevezhetünk józan paraszti észnek, de sajnos néha még az is hiányzik, vagy nagyon alacsonyan van...
QNX is cool!
-
törölt tag
válasz Dark Archon #8 üzenetére
Tapasztalatlan != hülye;
Tévinformált != hülye;Én azt nem értem, hogy az exploitereket miért ugrik be mindig védeni valaki? Ha nem lenne illegális feldarabolni a szomszédot, akkor is miértne? Ez a legalja mentalitás szerintem, amikor validálják, hogy hááát mert a másik a "hülye, vagy gyenge, miért nem védte meg magát?" -- elképzelhető, hogy nem tudta, ettől még nem lesz oké, hogy kihasználják és röfögve nyerészkednek rajta.
Teljes bizalom erozió lesz a végeredménye a társadalomban, aminek meg lehetne sorolni a további mellékhatásait.
Pont ezzel a réteggel van a legnagyobb gond, a sok disznófejű meg még szurkol is nekik, hogy "ejjhha dejólehúztad a tagot".
Silány emberek, akik szerint az a hülye aki egy szikrányit is bízni akar a másikban. Ami ugye a kollab alapfeltétele lenne, ami bármi jó dolog létrejöttének az alapfeltétele lenne.
-
ddekany
veterán
válasz Dark Archon #15 üzenetére
"De úgy van nevelve eleve, hogy megkérdezze, ehet-e, és (még) megkérdezi."
A valóságban a legtöbb gyerek, ha tudja hogy nem bukik le, lesz*rja hogy mit mondtál neki. (Elég sok még akkor is, ha tudja hogy lebukik, de csak utólag, mert akkor már úgy se tudsz mit tenni.) Az édesség eldugásának (vagy hogy nincs olyan otthon) analógiája TikTok esetén meg kb. az, h adott államban nem működik. (Vagy persze, hogy csak butafont kap, de az is nehéz ügy bizonyos kor felett. Vagy raksz fel fizetős korlátozó/megfigyelő alkalmazást, de akkor rád hárul az utálat is, hogy te korlátozod és megfigyeled őt.)
Te nem csavarogtál el, van aki meg igen. Te tanultál magadtól talán, van aki nem. De van akik meg csinálja ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Senki nem beszélt elzárásról, a lényeg a mértékletesség. Nem felejtettem el a gyerekkoromat, és gyerekem is van.
Abból miért lenne baj, ha korlátozva van a hozzáférése bármihez? Az édességes hasonlatra visszatérve, nyilván nem hagyom, hogy a lányom hülyére zabálja magát csokival, meg süteménnyel. De úgy van nevelve eleve, hogy megkérdezze, ehet-e, és (még) megkérdezi.
Nem igazán emlékszem, hogy időhöz lettem volna kötve középiskolától. Relatíve jól tanultam, jól viselkedtem, közöltem, mikor megyek, és ennyi. De egyébként sem vagyok az a csavargó típus. Manapság meg aztán rohadtul nem nagy szám üzenni vagy telefonálni haza, hogy "késel". Ami egyébként elvárható, hogy legalább nagyjából tudják, mikor esel haza, s ez nem csak a gyerekekre igaz.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
clon
aktív tag
válasz Dark Archon #2 üzenetére
Jah a szülő Látom mindenki elfelejtette a gyerekkorát, mikor nem volt mobil (sem vezetékes telefon) így HA nem mentél haza időre akkor csak amikor hazaértél "felpofoztak" és ebből tanulva legközelebb sem mentél haza időre
Ma nem lehet a gyerekeket elzárni sem a mobiltól, sem az appoktól (facebook, twitter, insta, tiktok stb.) mellesleg HA mégis app zár kerül a telefonra akkor az lesz a baj, hogy gyerek szabadságát korlátozzák a hozzáféréssel stb.
Meg lehet nézni az USA tiktok tiltása mekkora tüntetést generált a "tartalomgyártók" körében mert nem tudják gyártani a seggrázást és ebből megélni - mondjuk a tiktok is megéri a pénzét, mert a saját országában nagyságrendekkel nagyobb az igazi oktatási tartalom "ajánlása" mint bármelyik más országban... -
Pötyi
őstag
válasz Foglalt név #6 üzenetére
Mondjuk nem értem, hogy mitől lenne elnyomás az - aminek egyáltalán nem kötelező a használata?
Emlékeztetlek, volt a világon már alkoholtilalom is, mert az alkohol se jó, az állam "sikeresen" fellépett ellene. De legalább megszedte magát a maffia.QNX is cool!
-
bteebi
veterán
Így van. Ez egy baromság. Amit keresnek, azt úgy hívják, hogy szülői döntés/nevelés. Egyáltalán nem egyszerű, addikcióra pedig a legtöbb ember - és pláne a gyerekek - hajlamosak, de azért nem kellene másra tolni a felelősséget.
Persze ezzel együtt is legyen némi erőteljesebb szabályozás, mert az is kifejezetten képmutató, álszent dolog (lenne) a szolgáltatók részéről, hogy agyba-főbe mindenhol nyomulnak ezerrel, aztán meg felteszik a kezüket, hogy ők ugyan nem felelősek semmiért se.
#9: "A tipikus gyerek bizony olyan, képletesen szólva, hogy felzabálja az összes édességet amihez hozzáfér. Lelkizhetsz vele amennyit akarsz, ez az alaptermészete, ezért inkább nem tömjük tele édességgel a fiókját."
Igaz és jogos, de ezzel együtt (is) van a szülőnek felelőssége. Pl. ha nem tart otthon édességet, vagy csak minimális mennyiségben, akkor nincs mit felzabálni.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
drkbli
tag
Ezt az ügyet hasonlóan kell értelmezni, mint az X kontra EU ügyet:
-
ddekany
veterán
Eggyel kevesebb. Nyilván hogy pont ez, abban benne van a politika is.
Az oldja meg a szülő meg... De tudjuk, hogy a gyakorlatban erre csak korlátosan képes, és a kárt meg midenki viseli. A tipikus gyerek bizony olyan, képletesen szólva, hogy felzabálja az összes édességet amihez hozzáfér. Lelkizhetsz vele amennyit akarsz, ez az alaptermészete, ezért inkább nem tömjük tele édességgel a fiókját. Most akkor jöhetnek a sikerszűlők elő a bokorból, akiknek a gyereke bezzeg, az csak sakkozik stb. mert ő "meg tudta beszélni velük".
-
addikt
válasz Foglalt név #6 üzenetére
Érdekes párhuzam egy videómegosztótól a papokig. Ez inkább olyan, mint a devizahitel. A saját hülyeségüktől kellene megóvni az embereket, de azt úgysem lehet.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Sz.L.
aktív tag
válasz ultrasound #5 üzenetére
Szerintem az már sok helyen folyamatban van.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Foglalt név
addikt
Ezt TikTok-on láttad
Egy normális jogállam védi a polgárait és nem csak fizikai attrocitások ellen. Ahogy büntetik az üzérkedést vagy a zsarolást, nem értem mi a baj, ha végre valaki haladni próbál a korral és az újabb elnyomás formák ellen is fellépnek?
Vagy ha én levélben fenyegetlek, akkor annyit reagálnál rá, hogy nem kell elolvasni, ugye?
De számtalan pap is van, aki gyerekeket erőszakolt, úgyhogy azt is kéne hagyni.. -
Pötyi
őstag
Számtalan olyan dolog van a világon, amit lehet "egészségtelenül hosszú ideig" használni. Még a kerti medencét, meg a játszótéri mászókát is.
- Szivem, a nagyobbik gyerek már három napja a medencében van.
- Ne törődj vele, a kisebbik meg a mászókán alszik egy hete...QNX is cool!
-
addikt
-
Z_A_P
addikt
Pfff, akkor kb a fél internetet / telefonos appokat lehetne perelni.
OK
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest