Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz nofi #2029 üzenetére

    Fél szemmel követtem ezt a ram-os sztorit, de az kimaradt, hogy venni is fogsz, pedig lehet írtam volna, hogy gondold ezt át. Tudni kell azt, hogy itt ph!-n vannak felhasználók, akik szerint "a 450-es táp az kevés mindenre", "az i5-ös proci kevés mert CPU limited lesz", "és 64gb ram a minimum manapság már játékokhoz"...ja és azok akik gépén semmi soha nem megy 120fps alá mert ők értenek hozzá. Ezért én már ezekből próbálok kimaradni.

    Na de térjünk vissza a ram témához. Én régebben a fizetésem egy igen nagy részét elköltöttem hyperszuper mega ramokra. Mert azok annyira jók lesznek! (Akkoriban a fizum se volt sok, meg a ram is drága volt. :) ) Tudni kell, hogy akkor még rendszeresen teszteltem a gépemet 3d mark-kal és hasonló programokkal. Szóval megvettem baromi drágán egy ram kitet. Már akkor mondta az ismerősöm aki ért is hozzá, hogy hát ez nem volt túl jó ötlet. Áh dehogy! Gondoltam. Most majd minden jobb lesz. Rákészültem, ram csere előtt lefuttattam a tesztprogramokat, felírtam az eredményeket. Majd megjött a ram, betettem, nekiugrottam a teszteknek. Csillogó szemekkel vártam az eredményt... Így. Aztán tudod mi történt. Az első 3Dmark futtatása alkalmával kaptam 1 kibsztt ponttal többet! Eggyel!! Ami semmi, mert még a hibahatáron kívül sincs! Azt hittem agyvérzést kapok!

    Azóta én a ramokkal úgy vagyok, hogy hallgatok az eszemre, és a hozzáértők tapasztalatára. Most mikor vettem a gépet is "csak" 8gb-ot vettem. És elég. Mindenre.

    Azt elismerem, hogy vannak esetek mikor sok-sok óra után esetleg lehetnek gondok ha megtelnek. De én még ilyennel nem találkoztam. Igaz nekem a VGA is 8Gb Vram-os. Viszont mikor nem ez a VGA-m volt akkor se sokszor jött ez a "korlát" elő. Jelenleg pedig Battlefield 1 (Ultrán, 150% render scale mellett), Deus Ex MD, COD:IW, The Division, GTA V stb stb játékoknál se volt kevés egyszer sem a 8Gb. De még egyszer mondom mielőtt valaki nekem ugrana, hogy lehet a VRam miatt.

    Viszont! A Forzánál nem a ram a baj. Mindegy, hogy nézitek a memóriahasználatot. Én ezt a városban droppolós dolgot elég jól körbejártam. Bármit csináltam akkor is előjön. Ez ilyen. Kiszámíthatatlan. Nem tudom mitől lehet. De csak ott jelentkezik. Ahol sok ház van. És ha jól vettem észre csak nappal. Árnyékokra gyanakszom, levettem Ultra-ról Medium-ra, akkor is beesik az fps. Szóval passz. Sajnos nagyon az elején járunk még ezeknek az UWP+DX12 játékoknak, és eddig a GOW4 kivételével mindegyikkel volt baj (A GOW4 portolása, optimalizálása az csillagos 5-ös, csak a game gyenge picit) . A Forzának ez a betegsége.

    Ennyit tudtam segíteni. Mint írtam korábban, minden patch után az első utam a városba vezet, megnézni, hogy javították e már ezt. De eleddig nem. :(
    (Medium alá egyszer sem mentem még beállításokban. Akkor is csak az árnyékokat vettem le, szóval nem tudom, hogy Medium-on is akad e. Nem veszem le a grafikát, elvből. :D)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák