- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
F74
csendes tag
Sziasztok !
Hogyan lehetséges, hogy a flip telefon 5 Ft mobil irányba ? (Digi 15 Ft , viber out 40Ft) -
viktorhu
veterán
válasz
Apollo_21 #846 üzenetére
De madzagon lassult a letöltés? Mert a huawei wifije csak 2,4 GHz-es, nincs AC, mint a connect boxon, így a wifi főleg társasházban könnyebben bedugul, de madzagon bírnia kell. Ha ezt leteszteled, és madzagon jó, akkor a wifire kell megoldást találni.
A tévécsatornákat ma végigpörgettem két vételi helyen is, nem volt semmilyen hangerőugrálás köztük.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Apollo_21 #846 üzenetére
Ezbteljesen jo idő. Mindegy melyik szolgáltatónál van az ember, ha koppon van a sávszél nem nézhi azt, hogy te játszol és prioritásként dedikált sávot ad a játéknak. Itt szimplán a magasabb sávszel győz. Upload limitet érdemes beállitani, elötte digim volt ott nem kellett, 1000/200 itt szükséges. Igy viszont sosem volt gondom ha játszottam.
-
Apollo_21
addikt
válasz
FreedomHUN #845 üzenetére
Igazából az volt a lényeges megfejtés része hogy upc-vel ellentétben csökkenőben lesz a sávszél több lefele dolog egyszerre történő futtatása között...és a flippel jelentős..de írtam is "végszó"-ként hogy igazából mivel nem 0-24 letöltő gép, és jó ha 1hónapja 2-3dolgot töltök le a nagy net-nek hála max 1-2óra.
Nyugodtan ellehet fogadni ezt az esetleg 100-ból 2x felmerülő gondotPinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=4ms TTL=121
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=4ms TTL=121Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 4ms, Maximum = 4ms, Average = 4ms -
FreedomHUN
senior tag
válasz
Apollo_21 #843 üzenetére
Parancssorba azért futtatnék egy ping -t 8.8.8.8 -at. Hagyd úgy pár percig ne futass semmit még torrentet sem. Ctrl+C-vel leállitod, összegzi a mérést ha átlag 10ms akkor annak jónak kell lenni és a pocket loss 1% alatti.
Másik jó tesztalap yt video, beletekersz ahol nem streamelt le lent a kis vonal lehetőleg fhd felbontást. Ha baj van a kapcsolattal itt gondolkodni fog. Tv-re nincs ötletem.
Most olvasom hogy közben töltesz lefele. Torrent kliensben limitáld az uploadot, nekem 20 van fel elfeleztem 10-re igy semmi gondom vele, pedig egy nasrol van szó 300 torrentel. -
Apollo_21
addikt
Újabb nyüstölés volt...
Wifi-n tv-re áttolt tartalom + nagy letöltés géppel, kb felére dobja le a netet, wifi is csökken de nem drasztikus, ettől még folyamatosan játsza a filmet a tv.
Közbe online játék nem szaggat, mert még van neki elég sáv.
Tehát végülis az eddigi "tapasztalás" a néhol írt negatív dolgok azért tényleg léteznek...De eddig úgynéz ki marad, persze ha a leírtaknál rosszabb nemlesz.
Most úgyse 0-24be megy a letöltés, pont nemfog érdekelni hogy 1óra 2perckor is 140el töltök vagy csak 70el mert játszok -
Apollo_21
addikt
válasz
viktorhu #842 üzenetére
Persze, most nyüstölöm a net témát tegnap óta szinte folyamatos online játékokkal.
Eddig a pro-kontra érvek.Tudom a fele kb bemesélése magamnak hogy miért ne váltsak, de ilyen vagyok
Papírlap nehezék cuccaik vannak a flipnek, a kábelével együtt
Ez kicsit elrettent....
Tv csatorna durva hangerő gondok...
Netes játékok elég laggosak lettek.
Nem minden meccs...vagy futam de elég sok rosszabbul teljesít.Ami mellette szól hogy kompaktabb, sokkal élhetőbb amiatt h szinte észrevehetettlenek a kütyük és a kábel.
Frankó a kép, igazából a másik tv-n még talán kristály tisztább is mint volt.
A wifi elég jó telefonon, nincs ingadozás térerőben, lakáson belül.
A net a gépen kábellel eddig közel azonos sebességgel hozta le az oldalakat, esetleges nagy letöltéseket.
Nyílván mellette szól erősen az is hogy most a tv+net közel 15 upc-nél, itt pedig 1/3...
És netben igazából visszalépés szinte nincs is. -
viktorhu
veterán
válasz
FreedomHUN #835 üzenetére
A 29-es körzetben is lebutítják koaxosra
De optikaként adják el.
-
Apollo_21
addikt
válasz
FreedomHUN #835 üzenetére
A hangerő dologgal vitatkoznék.
KB 15eve van upc-m.
Eleinte a tvm a mostani és régi is hülyén hozta a hangot, majd betanult kb.
Most itt ugyanaz... 40es hangerő kell a discoveryhez míg egy cool-hoz 18.
Amint visszateszem a még aktív upc boxot kábelt stb. Vissza áll a normálisra, és mindenhol egyenletes a hangzás. -
8zabi
őstag
most váltottam Flip 3-ra a weboldalon, 3 perc után aktiválták és jött az új szerződés, +50MBit letöltés nekem megér 300 forintot
-
johnmay
csendes tag
Sziasztok! HG8245H ONT-tal és egy Asus routerrel használom a FLIP-et. Az elmúlt fél évben ez úgy működött, hogy az Asus router hozta létre a PPPOE kapcsolatot, az ONT-on pedig el volt állítva a jelszó (ha már bridge üzemmód nincs). Egy újraindítás után viszont valamiért nem működik többé ez a megoldás, pedig az Asus routeren továbbra is jók a bejelentkezési adatok. Csak úgy sikerült ismét internetet varázsolni, hogy az ONT-on visszaállítottam a helyes bejelentkezési adatokat, így az hozza létre a PPPOE kapcsolatot, és a routernek az ONT oszt IP címet, a routeren a WAN pedig dinamikus IP-re van állítva (így viszont a VPN és más szolgáltatások nem működnek értelemszerűen). Van esetleg valami ötletetek, hogy mi történhetett? Minden változatlan, mégse működik
Köszönöm szépen!
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Apollo_21 #834 üzenetére
Van egy kis fogalomzavar a történetben. Upc nem ad optikán kivétel a 29-es körzet egyes területei, elötte koax jött be a lakásba. Huawei ONT szóval optikával álltak be, az hogy nagyobb lett a ping az nem jellemző, míg egy optikán 1-2ms az átlag, koaxon 8-10.
Ez a hangerős dolog nem világos, nálam nincs különbség számottevően a csatornák hangjai között, az üvőltés tipikusan a reklámblokkokra jelelmző, ahoz viszont egyik kábelszolgáltatónak sincs köze, azt a tartalomszolgáltatónak kell optimalizálnia. -
-
Apollo_21
addikt
Nos, bekötötték...mint laikus kérdezem...
Elvileg tanulnia kellett a tv-nek a hangot anno UPC-nél hogy ne egyenletlenül legyenek az átfedések/csatorna...
tehát ha x csatornához 21es hangerő kell xy-hoz se kelljen több és egyenletes legyen a hangerő.
Ez most így a Flipnek elsőre nemsikerült..egyik csatorna néma, másikon üvölt a tv.Köv. kérdés...
Bár elsőre általába nem szabadna ítélni, de a coax amin eddig a upc jött a lakásba ahhoz képest ezt nemtudom jól jellemezniÉs úgy volt hogy ez is optikai...namost kb itt egy sima telefon vezeték
Ez valami vicc?
-
viktorhu
veterán
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
igen, tutira olyan vagyok aki NEM olvasta el az összefoglalót
És tényleg
Szóval nekünk holnap akarják hozni...több kérdés is felmerült amit kedves "őseim" nem kérdeztek meg.
UPC-s vagyok, ez hullamind1...optikás netem van.
Bármit amit ők holnap idehoznak akármilyen néven is. fizetni kell?
Emberük szerint aki idejött 0forint, bármiről legyen szó.+
Nyílván várnám a flip-et, de honnan lesz kábelük?
Vesznek és földmunkával behozzák x helyről csak hogy nekem legyen ilyen szolgáltatásom?Másik...elég sok helyen csak a x..r folyik h mennyire neméri meg, mennyire kell pl olyantól tartani h 10g letöltés majd belassulás? meg korlátozás? meg nagy latecy, ping stb online dolgoknál?
Tömören ennyi lenne a kérdés
-
yetmanus
tag
válasz
viktorhu #820 üzenetére
Annyi történt csak, hogy mivel a T fogta magát és új netcsomikat vezetett be, így a flipnek is gondolom alkalmazkodnia kellett. Korábban 4000ért indultak el és akkor 120/10 (250/20) és 120/50Mbps (250/75) volt koaxon és optikán, majd tavaly augusztusba jöttek az uj T netcsomagok, és a flip is váltott ezekre 100 és 250es letöltési sebességekre, majd az ár csökkent január 1-es net ÁFA csökkentéssel.
Most ezzel a változással VÉÉÉGRE szétszedték ÁSZF-ben is a koaxot meg az optikát, garantált értékek is változtak, így:
korábbi koax és optika is 100asnál 1/1 és a 250es 15/4-ről
most koaxon 150/5 (15/1) és 300/20 (15/4)
optikán így: 150/50 (60/25) és 300/75 (100/30)Nem mellesleg plusz 300Ft-ot a hülyének is megéri másfélszeresére váltani, optikán mindenképp (márcsak a garantált miatt is), de koaxon csak akkor ha inkább letöltő vagy
Hmmm... Jut eszembe, az ősidőkben nem 100 és 200mega netekkel indultak?
-
soka7999
újonc
Sziasztok,
Nálam egy hg8245h wifi router és modemet telepítettek és megpróbáltam az USB-re rárakni egy külső merevlemezt és nem indult el a WIFI (modem). Miután levettem az USB eszküzt újra működött a minden.
Ugy tudom lehet rá USB merevlemezt tenni, a modem/router beállításoknál is van lehetőség, hogy használjam FTP kliensként vagy szerverként, telepítésnél is azt említették hogy lehet rá USB meghajtót tenni.Lehet hogy még is le van tiltva az USB? Ha igen akkor érdekes, hogy miért írja a használati utasítás az FTP beállítási lehetőséget. 1TB külső USB merevlemezt akarok rá tenni, lehet hogy kevés a tápellátás az USB eszköznek és ezért nem indul a modem?
Vagy csak én csinálok valamit rosszul?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Most írtak vissza a tegnapi levelemre:
Jogszabályi kötelezettségünk miatt, minden olyan változásról, ami a szolgáltatásunkban történik, tájékoztatást kell adjunk meglévő előfizetőink számára. Figyelembe véve ügyfeleink-illetve a piac igényeit, megnöveltük a csomagunkban lévő internet maximális letöltési sebességét 100-ról 150mbti/s sebességűre – gyorsítóval 300mbit/s - , amivel együtt csomagunk neve is változott, Flip 3 csomagra. Az új díjszabás ennek következtében havi bruttó 4000Ft-ra módosult, ami meglévő előfizetőinket viszont nem érint, a csomagváltás lehetősége ugyanakkor biztosított mindenki számára.
Röviden, a régiek maradnak ezek szerint a 3.700 Ft-os csomagban, de lehet nagyobb nettel 4.000-es csomagra váltani. (ha jól értem)
-
nagyj74
senior tag
Láttam az oldalukon a négyezer forintos havidíjat. Tulajdonképpen ezt sem apró betűkkel írták....
-
zsolesz6
aktív tag
Mi ez a Flip3, és mióta kerül az alapcsomag 4000-be? Most néztem és már ennyiért lehet rendelni. A meglévő ügyfeleknek is emelni fogják?
-
FreedomHUN
senior tag
1. Csere, sagemcom v2
2. Most nem elosztó van, hanem mmwo asszimetrikus diplexer. Data ágára a modem, tv ágát lezárjuk, lassan a dvb-c-t is lekapcsolják véglegesen. Ha a meglévő koax megfelelő minőségű, marad, ha nem akkor csere.
- IPTV utp-n megy. Modemből kell utp-t kiépíteni a tvkig, az hogy milyen catos tök mind 1, csak ne a fröccsöntött csatis legyen amiben sodort az érpár. (Flip alapból kiépíti ha nincs).
3. Menni fog.
4. Lehet. -
=Thor=
tag
válasz
FreedomHUN #807 üzenetére
Zsír, akkor megengedsz néhány technikai kérdést, ami érdekel még?
1, A most meglevő cisco hgw-t gondolom cserélik a mostani sagemcomra. A kábelezéssel mi a helyzet?
Régen volt telekomos kábeltv-m (DVB-C) és kábelnetem is. Jelenleg a kintről bejövő kábel megy egy 2-es szűrő/osztóba. Egyik ág megy a CISCO HGW-be és onnan jön a telefon és jött az internet amíg volt, a másik ág egy galvanikus leválasztó meg egy 3-as osztás után ment a 3 tv felé szintén anno.
Ez a rendszer most az IPTV-s rendszeren hogy néz majd ki? Minden marad, vagy minden kuka és közvetlenül a bejövő kábelre megy majd a sagemcom?
2, UTP kábelnek van jelentősége? Pl. CAT 5e-6-7 vagy S/FTP?
3, STB SPDIF kimenet mehet a házimoziba, menni fog hibátlanul?
4, WIFI jelszót, felhasználónevet lehet módosítani?
Köszönöm előre is!
-
=Thor=
tag
válasz
FreedomHUN #805 üzenetére
Igen, időközben én is utánanéztem és valóban ugyanaz.
Elvileg hétfőn már jönnek is bekötni.
(Mondjuk kötni nem kell sokat, csak a HGW-t cserélni és aktiválni az eszközöket.)A többieket olvasva elég gyorsan dolgoznak, hogy 1 hét a netes megrendeléstől számhordozással együtt...
-
viktorhu
veterán
válasz
XboxGamePass #802 üzenetére
Akkor is ki kellene zárni a routeredet - az xboxon kellene beállítani a pppoe felhasználót és jelszót, és a digis madzagot egyenesen abba bedugni.
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
viktorhu #801 üzenetére
Az fantasztikus, meg kell fontolni cserélni akarok-e. Kapok a mostani 2 helyett majd 1 mbitet.
Hmmm közben ez érdekes lehet. Xbox One-on cat6 kábellel mértem sebességet és download speed: 3,74 Mbps. Upload speed 74.24 Mbps. Packet loss: 1%. Latency: 30ms.
Ez alapján már csak be szabad jelenteni. Kellene lennie itt is legalább 200 Mbps-nek letöltésnél..
-
viktorhu
veterán
válasz
XboxGamePass #800 üzenetére
Ez alap, senki nem fog wifis mérés alapján hibabejelentést elfogadni, ezért is javasoltam, hogy kérj kölcsön egy gépet vagy egy adaptert, meg eleve ki kell zárni a saját router hibáját.
Szerk: ha vezetéken is ennyit mérsz a routered nélkül, fel fogják venni a hibajegyet. A flip nem fogja - amikor egyszer így jártam a flipnél, az első újraindítás nem oldotta meg a problémát, így pár nap után felhívtam őket, és azt mondták, hogy mivel a garantált sebesség (1/1) megvan, és hálózati hibát nem látnak, nem vehetnek fel hibajegyet. Aztán a router teljes áramtalanításával szerencsére sikerült megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Futás, futópályák
- Direct One (műholdas és online TV)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest