Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz Hasaggymeg #25097 üzenetére

    igen, bár az kissé talán vulgáris ebben a formában. Ellenben az eredeti Shut up formájában már szinte bárhol leírható.
    Egyébként tudtátok, hogy ez a "szóösszetétel" honnan ered? Engem érdekelt, így amikor lehetőségem volt anno, akkor egy londoni nyelvész kutató ismerőstől utána kérdeztem több más között ennek is.
    Állítólag a vadnyugatról származik ebben a formájában (talán még a "fák"-kal kiegészített verzió is bár ezt csak gondolom). Eredetileg úgy szólt, hogy Shut your mouth and put your hands up. Viszont ez így nem volt elég frappáns és gyors (és gondolom kellően amerikai sem) ezért lett belőle a rövidített verzió az első és az utolsó szó megtartásával. Volt egy másik "mouth and hands" formája is de az hamar eltűnt.
    Mindehhez tartozott egy mozdulatsor is, amelyet később az akasztáshoz véltek pedig valójában ezt jelezte. vizszintesen egy mozdulat, ami a száj bezárására utal és utána egy függőleges, ami pedig a feltartandó kezekre.
    Ezt később a mexikóiak variálták át, hogy közel a nyaknál húzták a vizszintest és utána onnan a függőlegest, aminek már az átvágom a torkodat és felkötlek jelentést tulajdonították, bár ennek a kombónak valljuk be, nem sok értelme lenne.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák