- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdw_ph
tag
Mivel a topik nagyja VBA-ról szól, érdekelne, hogy mi a véleménye a szakértőknek annak jövőjéről?
Azzal valszeg mindenki egyetért, hogy egyhamar nem fog kihalni, de pl. ha azt nézzük hogy a Power BI dolgok (Power Pivot / Query / View / stb.) talán a legfelkapottabb dolgok manapság és amik már tudtommal abszolút nincsenek VBA-képessé téve én elgondolkodtam rajta, hogy vajon meddig fogja a Microsoft alkalmazni a VBA-t... -
pdw_ph
tag
-
pdw_ph
tag
válasz alfa20 #21600 üzenetére
Szerintem azert mert attacholni egy filet tudsz (ugy altalanossagban) de ez csak egy sheet-re vonatkozik:
.Attachments.Add ActiveWorksheet
ActiveWorkbook-ra tedd at es sztem menni fog.
Persze ha te csak az ActiveWorksheet-et akarod kuldeni akkor azt elobb el kell menteni egy kulon fileba (ez szinten megoldhato a Makroban).
-
pdw_ph
tag
válasz lazlogogola #21529 üzenetére
1. Eredeti listaban a A1:A300-at elnevezed (bal felso sarokban ahol irja h A1 stb. oda beirod pl. hogy "Lista".
2. Masik fileban a Data Validationnel a sourcet ugy adod meg hogy =File1.xls!ListaElvileg mennie kene, de nem probaltam ki.
-
pdw_ph
tag
n00b VBA kerdes:
Van egy ilyenem:
Sub SaveAsPDF()
ThisWorkbook.Sheets(Array("Sheet1","Sheet2","Sheet3")).Select
Selection.ExportAsFixedFormat _
Type:=xlTypePDF
End SubEz szepen lefut, viszont csak feherseget ment le PDF-be, viszont ha a kovetkezot irom:
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat _
Akkor jo minden.
Ebbol nekem az jon le, hogy a .Select kijeloli a Sheeteket, de a Selection. nem azok tartalmara vonatkozik.
Ez igy van? Vagy vmi mast sem ertek? -
pdw_ph
tag
válasz sutyimatyi #21471 üzenetére
Es mi lenne ha csak a tulorat tartanatok nyilvan? Ergo feltetelezed h a 8 orat mindenki dolgozik, mert ugye kell es csak a tulorak szamat irnad be. Amugy mint irtak felteles formazasnal megelehet adni fuggvennyel: IF(tulora>8) akkor pirosozzon.
-
pdw_ph
tag
válasz sutyimatyi #21463 üzenetére
A1=8, A2=A1, Conditional Formattingnal meg beallitod egy keplettel hogy A2<>"" akkor pirosozzon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- Huawei P9-P9 Lite OFF topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest