-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Megkértek, hogy segítsek könnyen kereshetővé tenni egy kis excel adatbázist, de elakadtam egy lépésnél
Office Professional Plus 2013-ban dolgozok
A lényegy annyi, hogy az "A" oszlopban vannak az ügyfelek azonosító számai, és az utána következő oszlopokban az adatok, milyen irat, mikortól érvényes stb.
Egy külön fülön lenne egy keresőfelület, ahová csak beírnak egy dedikált mezőbe egy azonosító számot, és kidobja a vonatkozó sorokat.
Első blikkre eztsimán vlookup-al oldanám meg, de több sora is van sok ügyfélnek, ahol is az azonosító ugyanaz, így több sornyi adat kéne, amire a vlookup nem jó.
Hogy érdemes ezt szerintetek megoldani?üdv & köszi
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Hogyha van egy bar chartom, ami mondjuk valamilyen teljesítmény mutat ügyintézőkre, akik telephelyekre vannak tagolva stb, (tehát több szint van a vízszintes tengelyen) tudom valahogy állítani úgy az oszlopok távolságát, hogy ne általánosan távolítsa őket, hanem a második szinten (telephelyenként) hagyjon nagyobb helyeket?
Nem tudom sikerült -e ezt értelmesen megfogalmaznomHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Ha van egy oszlopban egy adag számom, hogy tudom megoldani, hogy pontokkal legyenek elválasztva hármas csoportonként? Mert ha számformátumba állítom, akkor a szeparátor betesz szóközöket közéjük, addig oké, de nekem nem szóköz kéne oda, hanem pont karakter.
Ráadásul amit a szeparátor csinál, az nem is igazi szóköz, mert a replace all parancsal sem tudom kicserélni őket, szerinte nincs ott semmilyen szóköz. (ebből ered a probléma is, amiért pontot akarnék, mivel körlevélbe kellenének a számok, és ahogy oda behúzza az adatokat, mivel nem igazi szóköz, már egybe teszi az összes számot)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Köszönöm, próbálkozom, bár úgy tűnik ez fixen tesz be annyi karaktert pozíciókra, amennyi be van írva, és persze nekem változó hosszúságú számértékek vannak (százezres,milliós,tízmilliós) így nem mindig ugyanannyi karakterhosszal kell dolgozni, ha ez nem lenne elég
Fferi50: köszi, megnézem azt is
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest