Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szivacs1987
aktív tag
válasz szotyika77 #52999 üzenetére
Az a gond, hogy a rejtett cellákat is beleszámolja
A325 cellába a dolgozó neve
H325 cellába =SZUMHA(A2:A324;"="&A325;H2:H324)[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szotyika77
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megpróbáltam Fferi50 első tanácsát, az nem vált be sajnos, illetve Mutt összes tanácsát, de azok sem váltak be, mindig 29 értéket hoz, mindegyik képletre, pedig a helyes szám a 10 lenne.
Így néz ki a táblázatom, amiből ki kellene szűrnöm az adatokat:
Most ez egy munkavállaló, akinek szerencsére kevés napja van, de olyan is van aki 90+ nappal rendelkezik, na azt nem buli egyesével összeszámolni. :/
-
Mutt
senior tag
válasz szotyika77 #52995 üzenetére
Szia,
Ezekkel is lehet próbálkozni (A1:A10 tartományban az adatok):
=SZORZATÖSSZEG(--(A1:A10))
=SZORZATÖSSZEG((A1:A10)*1)
=SZUM(--(A1:A10))
=SZUM(SZÁMÉRTÉK(A1:A10))
=REDUCE(0;A1:A10;LAMBDA(c;s;c+s))Az első 2 régi Excelekkel is megy.
A harmadik és negyedik tömbképlet amelyet Excel 2021 előtt Ctrl+Shift+Enter-rel kell bevinni, a negyedik csak Excel 2013-tól műkődik.
Az utolsó MS365-ben műkődik.üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Lappy hozzászólását pontosítanám: szövegként került be a cellákba a letöltött érték, hiába általános a formátuma a celláknak.
Megoldás lehet:
1. kijelölöd az oszlopot, majd adatok - szövegből oszlopok - a harmadik párbeszédpanelre mész - kijelölve hagyod az Általános választójelet és Befejezés az adott oszlopon.
2. egy máshol levő cellába írsz egy db 1 -est. Kijelölöd - utána kijelölöd az adott oszlopot - irányított beillesztés - az alsó panelen bepipálod a szorzást. Az 1-est tartalmazó cellád törlöd.
Üdv. -
lappy
őstag
mert lehet a formátuma nem szám
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy van egy excel táblám, amit a nav ebev portálról töltöttem le. Ebben a táblában az szerepel, hogy melyik foglalkoztatott mikor hány napot volt foglalkoztatva. És most azt szeretném csinálni, hogy excelben összeszámolni, hogy hány napot voltak bejelentve egy adott időszakban. Viszont annak az oszlopnak a végén, ahol a munkanapok száma van SZUM függvénnyel nem számol semmit, csak 0 értéket ad a végén.
Az adatok az oszlopba általános formátumként vannak beírva.Mit módosítsak az oszlopon vagy az értékeken, hogy a SZUM működjön?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Mutt
senior tag
válasz dm1970 #52967 üzenetére
Szia,
Több HA esetén átláthatóbb megoldást add Excel 2019-től a HAELSŐIGAZ (angolul IFS) függvény.
A példaként mutatot képletet így lehet átültetni:
=HAELSŐIGAZ(BAL(A6;1)="k";"kék";JOBB(A6;3)="tét";"betét";NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("zö";A6)>0));"zöld";JOBB(A6;2)="ll";"toll";1;"")
A képlet végén lévő 1;"" rész arra szolgál, hogyha a korábbi feltételek egyike sem teljesült, akkor ez fog és ilyenkor a üres cellát ad eredményül.
üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
válasz bozsozso #52983 üzenetére
Szia,
Ha nem lennének intervallum átfedések, akkor simán SZUMHATÖBB (vagy régebbi Excelben SZORZATÖSSZEG) megadná az eredményt, de mivel lehetnek átfedések így tömb-képlet kell.
Ha nem MS365-öt használsz, akkor Excel 2016-tól használható az ÖSSZESíT függvény. D2 képlete (első 10 ezer sorban keresi az egyezést):
=HAHIBA(INDEX($K$1:$K$10000;ÖSSZESÍT(14;6;SOR($G$2:G$10000)/(($G$2:$G$10000=A2)*($H$2:$H$10000=B2)*($I$2:$I$10000<=C2)*($J$2:$J$10000>=C2));1));"")
Ha MS365-ön vagy akkor használjuk az újabb függvényeket:
=LET(r;SZŰRŐ(K:K;(G:G=A2)*(H:H=B2)*(I:I<=C2)*(J:J>=C2));HAHIBA(INDEX(r;DARAB(r));""))
üdv
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #52986 üzenetére
Szuper, köszönöm ez is működik. Mondjuk a nagy eredeti táblámban jelenleg nem tudom kipróbálni.
-
félisten
D2 képlete:
=HAHIÁNYZIK(INDEX($K$2:$K$5;HOL.VAN(1;(A2=$G$2:$G$5)*(B2=$H$2:$H$5)*(C2>=$I$2:$I$5)*(C2<=$J$2:$J$5);0);0);"")
Régebbi Excel-nél a képlet beírása/bemásolása után CTRL+SHIFT+ENTER, újabbaknál nem kell.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Most egy segédoszlopos javaslatot tudok mutatni - (bár láttam már itt tömbös megoldást is a kereső feltételek összevonására, de most nincs időm visszakeresni ):
L2 cella képlete:=G2&H2&I2
A D2 cella képlete:=HA(INDEX($J$1:$J$5;HOL.VAN(A2&B2&C2;$L$1:$L$5;1);1)>=C2;INDEX($K$1:$K$5;HOL.VAN(A2&B2&C2;$L$1:$L$5;1);1);"Nincs érvényes ár")
Ahhoz, hogy jól működjön, a G:L táblázatot le kell rendezni az L oszlopra növekvően, ezért látod eltérő sorokban a tételeket a mintádhoz képest.
A képlet húzható lefelé, vigyázz a $ jelekre (abszolút címzés az INDEX képletben). A képlet tekintettel van az érvényességi időre is.
Üdv. -
bozsozso
őstag
válasz Delila_1 #52982 üzenetére
Az A-D oszlopok alapján kell a G-K táblában megkeresni a telephelyhez, termékhez tartozó érvényes árat.
Elvileg az érv.kezdete és vége az nincs átfedésben a telephely, termék vonatkozásában, de akár az is előfordulhat. Én már azzal is megelégednék ha az első érvényes árat megtalálja, de ha megoldható akkor a legfrissebb legyen az érvényes.pl.: paks-körte 2024.10.27-et keressük.
a kereső táblában pedig van
paks-körte 2024.10.01-2024.10.31 198
paks-körte 2024.10.26-2024.12.31 155 ezt az árat adja visszaha pedig paks-körte 2024.10.05-öt keressük akkor a 198 legyen
Bár ez lehet már nem megy képlettel.
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #52981 üzenetére
Na ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához szükségeltetik a kérdező által feldobott tábla. Van elképzelésem a két tábla adatairól, de az eredeti kellene. Addig csak hiába dolgozunk a feladaton.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz Delila_1 #52979 üzenetére
Öööö, lehet még korán van, de a HAHIBA hibakezelés nem oldja meg az alap problémát (vagy simán tévedek)...
Szvsz 2 dologra gondolhatott a költő:
1. E oszlopban lehet többször azonos telephely, különböző vagy azonos termékekkel, azonos vagy különböző időszakokkal (ezt tartom valószínűbbnek)ÉS/VAGY
2. A oszlopban is ismétlődhet a telephely, B oszlopban más-más termékekkel
Rég Excel-eztem, lehet tévedek, de első ránézésre a korábban adott megoldásodban szereplő képletek ezt nem tudják lekezelni.
Ha meg mégis, akkor szívből jövő elnézést![ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bozsozso
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #52978 üzenetére
Igaz, sajnos tényleg utólag jutott eszembe, hogy egy telephely, termék több időszakkal is szerepelhet.
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #52978 üzenetére
Valószínű, hogy telephelyenként több termék is van. Ezért fűztem össze a telephelyet és a terméket.
Igazad van, az E2 képlete legyen=HAHIBA(HOL.VAN(D2;$N$1:$N$13;0);""),
az F2 pedig=HAHIBA(HA(C2=MEDIÁN(C2;INDIREKT("K"&E2);INDIREKT("L"&E2));INDIREKT("M"&E2);"");"")
.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz bozsozso #52977 üzenetére
Nem, nem fog működni.
Delila_1 harakirit fog elkövetni (bár ez egy korábbi megoldás, most nem volt vele dolga)Ezért lenne fontos, hogy rakjatok fel képet kamu adatokkal a táblaszerkezetekről, abból -szerencsés esetben- egyből látszódna, hogy mit is szeretnétek és hogyan is kellene nekifutni a megoldásnak...
UI: amúgy pont ez akartam kérdezni, hogy 1 telephelyen lehet-e több termék(többször szerepel a telephely), de gondoltam megvárom mit reagálsz Delila_1 megoldására.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy táblázatom amiben telephely, termék és dátum szerepel külön oszlopokban. Másik táblázatban telephely, termék érvényesség kezdete, vége dátum és egy ár. Az első táblázatba valahogy be tudom kerestetni a dátumhoz tartozó érvényes árat? Makró nélkül valami képlettel lenne jó megoldani. Ha pontosan egyezik a dátum pl. a kezdetel azt cella összevonásokkal és fkeressel meg tudom oldani, de időszakra keresést nem.
Előre is köszönöm ha lenne ötlet.
-
félisten
válasz Fferi50 #52972 üzenetére
Úgyis régen makróztam, kedvem szottyant kicsit nosztalgiázni ezen a késői órán, szabályokat meg úgy értelmeztem, ahogy korábban.
Ha másra nem is lesz jó, páran talán találnak benne hasznosítható dolgokat...Module1-be
Option Explicit
'Fire/SOUL/CD - 2024
Public Function Fire_dm1970_FX(MyCell As Range) As String
'elválasztó karakter (itt szóköz), ezzel vannak elválasztva a szavak a cellá(k)ban
Const MYDELIMITER = " "
'szöveg típusú dinamikus tömb
Dim MyStringArray() As String
'színek deklarálása tömbben (bármennyi lehet)
Dim MyColors() As Variant
MyColors() = Array("FEHÉR", "KÉK", "ZÖLD", "PIROS", "FEKETE", "HUPIKÉK")
'ciklusszámláló
Dim i As Long
'az Ubound fx értékét ebben tároljuk
Dim MyColorIndex As Long
'SPLIT függvény segítségével, a MYDELIMITER paraméterrel tömböt hozunk létre
MyStringArray = Split(MyCell.Value, MYDELIMITER)
'végignézzük a tömb elemeit (szavakat a cellában, ami bármennyi lehet)
For i = 0 To UBound(MyStringArray)
'a tömb 0. eleme (első szó a cellában) egy deklarált szín?
'ha igen, akkor a színt adjuk vissza és kilépünk a függvényből
MyColorIndex = UBound(Filter(MyColors, MyStringArray(0), , vbTextCompare))
If MyColorIndex > -1 Then
Fire_dm1970_FX = UCase(MyStringArray(0))
Exit Function
End If
'a tömb utolsó eleme (utolsó szó a cellában) egy deklarált szín?
'ha igen, akkor a színt adjuk vissza és kilépünk a függvényből
MyColorIndex = UBound(Filter(MyColors, MyStringArray(UBound(MyStringArray)), , vbTextCompare))
Fire_dm1970_FX = UCase(MyStringArray(UBound(MyStringArray)))
Exit Function
End If
'a tömb i-edik eleme egy deklarált szín?
'ha igen, akkor az i+1-dik elemet (cellában első megtalált deklarált színt követő szót) adjuk vissza és kilépünk a függvényből
MyColorIndex = UBound(Filter(MyColors, MyStringArray(i), , vbTextCompare))
Fire_dm1970_FX = UCase(MyStringArray(i + 1))
Exit Function
End If
'ha nem találtunk a cellában deklarált színt, akkor töröljük a cella tartalmát
Fire_dm1970_FX = ""
Next i
End Function
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fferi50 #52972 üzenetére
Korábban írtam, hogy ebből a példából le lehet vonni szabályt és arra lehet makrót írni, ami egyszerű(bb), de ha -ahogy írod is- figyelembe vesszük ezt is:
"Az indító kérdésben még alma, körte, ivólé.... valamint kg és doboz szerepelt..."
na akkor borul minden...Én is inkább megvárom, míg nem látom a konkrét táblát, mert addig gyárthatunk akármilyen megoldást, aztán a konkrét táblában meg semmire nem lesz jó...
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Fire/SOUL/CD #52968 üzenetére
Szia!
Szerintem makróval sem egyszerűbb a megoldás, mert nem adta meg a szabályt. Amit mutatott, abból nem lehet szabályt levonni - legalábbis nekem nem sikerült. Hol szín van, hol tárgy...
Az indító kérdésben még alma, körte, ivólé.... valamint kg és doboz szerepelt...
A konkrét példa bizony nagyon kellene.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz dm1970 #52969 üzenetére
Szia!
"miért nem lép tovább a ha függvény a hamis ágra?"
A hiba miatt nem tud tovább lépni, a hibát ki kell kerülni, erre jó a HIBÁS függvény a HA függvénnyel kombinálva:=HA(BAL(A6;1)="k";"kék";HA(JOBB(A6;3)="tét";"betét";HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("zö";A6));HA(JOBB(A6;2)="ll";"toll";"");"zöld")))
Ezzel a képlettel már nem lesz hibás értéked, valamilyen szót, esetleg üres cellát fogsz kapni eredményként.
Ugyanakkor nem értem, mi a célod ezzel. Arról volt szó, hogy mérési egységet kell meghatározni.... A kulcs szavakat szeretnéd megkapni képlettel ehhez? Vagy valami más a célod?
A kulcs szavak sokkal egyszerűbben meghatározhatók direktben, a képletes meghatározáshoz szabályokat kell felállítani és betartani.
A példádban pl. hol szín jelenik meg, hol tárgy (betét, toll). Ez mire lesz jó?
Következetlenségre nem lehet képletet készíteni.
Mi a gond az általam javasolt megoldással?
Légy szíves mutass legalább egy konkrét példát - mi a kiindulási érték és mi legyen a végeredmény. A közbenső lépések nem kellenek, az majd a megoldásnál kiderül.
Üdv.
Ps. Szerintem a kulcs szavak összegyűjtését nem tudod megspórolni, azok birtokában viszont sokkal egyszerűbb a megoldás. -
félisten
válasz dm1970 #52969 üzenetére
Mint írtam, ez a fajta megközelítésed teljesen rossz...
Mi lenne azzal a +2 szín bevezetésével, amiről írtam?
Megmondom: exponenciálisan nőne meg a képlet hossza (ez még a kisebb gond), de egyúttal a bonyolultsága is, nagyon könnyen lehetne hibázni benne, +egy újabb szó bevezetésével lehetne az egészet újra írni... (betét toll kék esetén sem működik most sem)Szóval ezt a megközelítést -szvsz- engedd el...
VBA makróban írt függvény leegyszerűsítené a dolgot, mert univerzális lenne, azaz mindegy hány színt deklarálsz (persze csak 1-t tartalmazhat 1 adott cella(példádban ez látszódik)), mindegy hány szót tartalmaz az adott cella (szóközzel elválasztva) stb stb, a függvényt nem kell módosítani hozzá.UI: Mondjuk a tényleges táblát jó lenne látni, hátha akkor még van remény...
[ Szerkesztve ]
-
dm1970
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #52968 üzenetére
De miért nem lép tovább a ha függvény a hamis ágra?
Közben rájöttem. Ez is érték hibára fut:=+SZÖVEG.KERES("zö";A6)>0
És így nincs igaz-hamis ág.
Az lenne a megoldás, hogy ha nincs a cellában a keresett szövegrész, akkor lépjen a hamis ágra. -
félisten
válasz dm1970 #52967 üzenetére
Ja, hát így már egész más a dolog...
Makróval egyszerűen megoldható, hogy képlettel is, azon még cizellálni kell...
A példádban a színek határoznak meg mindent, a szabály egyszerű:
Ha az adott cellában az 1. szó az egyik szín (1.-3. sor) vagy a 3. szó (5. sor) az egyik szín, akkor az adott színt kell megjeleníteni.
Ha az adott cellában a 2. szó az egyik szín (4. sor), akkor az azt követő szót kell megjeleníteni. Ez az, ami a 6. sorban nem működik, mert ott tollnak kellene megjelennie.Az a megközelítés, amit használni szeretnél, nem jó (JOBB/BAL függvények), hisz ha bekerülne csak 2+ szín (pl. fekete és fehér), már ezzel is teljes káosz lenne a képlet.
De mint írtam, még cizellálok rajta, hogy képlettel meg lehet-e oldani(nem biztos), de szeretem a fejtörőket.
[ Szerkesztve ]
-
dm1970
aktív tag
válasz Fferi50 #52964 üzenetére
Szia!
Honnan tudja a képlet,
Igen ez a kérdés, de ennél a példánál sem tudom megfejteni, hogy miért áll le:
A képlet:=+HA(BAL(A6;1)="k";"kék";HA(JOBB(A6;3)="tét";"betét";HA(SZÖVEG.KERES("zö";A6)>0;"zöld";HA(JOBB(A6;2)="ll";"toll";""))))
Tehát az elsőknél el tudja dönteni, amint bekerül a "szöveg.keres" már nem megy tovább. Pedig ha jól értelmezem a képletem, ha tartalmaz a cella zö-t, akkor írja be "zöld", ha nem, akkor jönni kellene a következő "ha"-nak. Vagy nem jól gondolom?
Szerintem egyszerű a válasz, de én nem jövök rá.
Ha nem jön megoldás, akkor hétfőn elküldöm a tényleges táblámat.#52963Fire/SOUL/CD
Szerintem a fenti példából jobban látszik, hogy mit szeretnék. A Te megoldásod erre nem jó.KÖSZI
-
föccer
nagyúr
válasz underdark #52965 üzenetére
Matematikailag nem helyes amit mondasz.
Ha abszolult értékkel akarsz számolni, akkor használd az ABS() függvényt.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
underdark
aktív tag
Hello!
Amatőr kérdés
minuszos számot szeretnék hozzáadni egy értékhez, de elakadtam
tehát, hogy 1600 legyen az érték, ne -400Köszi!
"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"
-
Fferi50
Topikgazda
válasz dm1970 #52960 üzenetére
Szia!
Honnan tudja a képlet, amennyiben nem talál almát, keressen körtét, ha azt sem, akkor ivólét és így tovább?
Jó lenne látni a forrásodat, milyen adatok vannak benne (persze ne a titkosat, csak hasonló formátumút).
Az eddigiek alapján a javaslatom:
Egy táblázatba kiszedném az előforduló termékeket és melléjük a mértékegységet. Ezután csinálnék egy segédoszlopot, ahová kiszedném a termék neveket. Utána már gyerekjáték FKERES függvénnyel megtalálni a szükséges értéket.
Az AB oszlopban van a terméklista, C oszlopban a termékek nevei, a D oszlopban van az, amit a segédoszlopban látni kell.
Az E1 cella képlete jól látszik és húzható lefelé.
Még nézek másik lehetséges megoldást - segédoszlop nélkülit... de ezzel szerintem el tudsz indulni.
Üdv. -
félisten
-
dm1970
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #52961 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok, a példa alapján teljesen érthető is a kérdésed, de 5-10 közötti változót használnék.
-
félisten
válasz dm1970 #52960 üzenetére
Ha nagyon sok különböző tételed van (pl. 50 féle gyümölcs, meg 80 féle ivólé, meg még lesz jó pár tétel, amit meg pl. literre mérnek), akkor ez a megközelítés felejtős, mármint, hogy 1 cellába, 1 képlettel megoldható lenne. Bizonyos keretek közt megoldható, csak egy kilométer hosszú képlet lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Ismét egy szösszenet, amire nem találom a megoldást.
Fferi50 publikációja alapján megalkottam ezt:=ha(SZÖVEG.KERES("alma";a1)>0;"kg";"")
Tökéletesen működik, de ha lefelé másoláskor nincs alma szó az a oszlop valamelyik cellájába, akkor #ÉRTÉK hibát ír. A cél, hogy a képletet belevarázsoljak több "HA" függvényt. Vagyis, ha nincs alma a cellában, akkor nézze meg, hogy van-e körte, s ha igen írja be "kg"-t, ha ez sincs akkor van-e ivólé, ha igen akkor írja be hogy "db" stb.
A beírandó nem is lényeg, csak az, hogyha az elsőt nem találja, "keressen" tovább.Köszi dm
-
föccer
nagyúr
válasz Fferi50 #52958 üzenetére
Mivel nulla kizárva, így a pozitív, illetve negatív előjel vizsgálatánál tök mindegy a kerekítés mértéke, tetszőleges kis eltérés a 0-tól már adja az eredményt. előállhat az a faramuci helyzet, hogy kiírva 0,00 van, de mégis pozitív/negatív lesz az eredmény. de én úgy értelmeztem, hogy a kerekített érték sem lehet 0, így a fenti eset nem állhat elő.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"a cellák értéke pozitív szám, legfeljebb 2 tizedesjegy pontossággal megadva"
Azért ebben van egy (nem) kis probléma: hogyan érted a kérdést, amit látsz a cellában vagy ami ténylegesen bele van írva. Ugyanis a számok megjelenítését lehet 2 tizedesre korlátozni a számformátumban, azonban ettől még a cellában ott marad az eredeti, esetleg 4-5 tizedest is tartalmazó érték (ami pl. osztás esetén simán előfordulhat).
Ha pontos érték vizsgálatot szeretnél Föccer képletét ki kell egészíteni ezért:=HA(ÉS(A1>0;KEREKÍTÉS(A1;2)=A1);"POZITÍV OK";HA(A1>0;"POZITÍV NEM OK";"NEGATÍV"))
A cella formátumát a következőképpen ellenőrizheted:=HA(CELLA("forma";A1)="F2";"2 tizedes";"egyéb")
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
=HA(A1>0;"POZITIV";"NEGATÍV")
Egyszerű HA függvény megoldja. B1-be írod, A1-ben a vizsgált szám.
üdv, föccer
-
Tenta
friss újonc
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy miként lehet lellenőrizni, hogy a cellák értéke pozitív szám, legfeljebb 2 tizedesjegy pontossággal megadva (nulla nem lehet) (O365)
Előre is köszönöm! :-) -
BagyiAti
tag
Másik topikból hozom, hátha érdekel valakit:
Power-user - Szombat 22 óráig ingyenesen telepíthető PC-re. -
Delila_1
veterán
válasz PapírVilla #52953 üzenetére
Ctrl+End-del megkapod az alsó sort, ahonnan felfelé töröhetsz. Ez úgy jöhetett létre, hogy valaki írt ebbe a sorba, majd kitörölte.
-
Delila_1
veterán
válasz PapírVilla #52951 üzenetére
Ha nem az eredeti sorok végére, hanem közé tette be, szűrj az üres sorokra, és törölj.
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Ha egy tábkázat nagyon megnő, mert valakinek sikerül egymillió üres sort betennie, akkor azt hogyan lehet gyorsan törölni? Az automata javítás erre nem jó (Excel 2019). -
Delila_1
veterán
válasz Dr. Mózes #52949 üzenetére
Makróval lehet megoldani. A makrót a lapodhoz rendeld (lásd a Téma összefoglalóban).
Úgy írtam meg, hogy a mértékegységek a 2. oszlopban vannak, a mennyiségeket a harmadikba írod. AzIf Target.Column = 3 Then
sorban kell átírnod a 3-at annak az oszlopnak a számára, ahova az értékeket írod.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim szoveg As String
If Target.Column = 3 Then
szoveg = "#,##0" & " """ & Cells(Target.Row, Target.Column - 1).Value & """"
Cells(Target.Row, Target.Column).NumberFormat = szoveg
End If
End Sub
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megoldani, hogy cellaformázásnál a szám mellé mindig a tőle balra található mértékegységet vegye alapul? Pl.: beírom, hogy 2000, akkor automatikusan kidobja, hogy 2000 liter, mivel a tőle balra található oszlopban be van írva, hogy liter.
Minden cellát eddig egyesével formázgattam, viszont nem tudom mi van, de folyamatosan csúsznak el a formázások, és össze vissza keveri a korábban beírt mértékegységeket. -
föccer
nagyúr
Pontosan nem értem az adatfelépítést, de Office 2021-ben vagy O365-ben kifejezetten könnyen, tömbfüggvényekkel.
Ha Legördíthető listák vannak, azt is lehet dinamikusan adatokkal feltölteni.
Konkért segítséget akkor tudok adni, ha látom a táblázat felépítését.
Üdv, föccer
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Újra szeretnék segítséget kérni. Van egy több munkalapos táblázatom. Az egyes munkalapokon partnerek látogatásának ütemterve van, a látogatás céljával együtt. És van egy másik munkalap, ami ezeket átláthatóbb formában összesíti.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e az, hogy ha bekerül egy új látogatás, akkor az automatikusan megjelenjen az összesítő lap táblázatában is?
Köszönöm előre is a segítséget
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
föccer
nagyúr
Időzíthető, hogy naponta hajtsa végre a makrót. A makró futásakor kell futnia az outlooknak, mert az outlookba beállításait fogja használni az email kiküldésénél (smtp szerver cím, ilyenek)
Az nem jó megoldás, hogy ha kisitázza neked a táblázat az aktuális neveket? Ahhoz makró sem kell. Amikor megnyitod a táblázatot, az aktuális munkalapon ott lesz a lista.
Munka1 A és B oszlopában vannak a nevek és a dátumok
Ez a fv kilistázza azokat a neveket, aminél a dátum a mai dátumnál 30 nappal kirábbi
=SZŰRŐ(Munka1!A1:A1000;Munka1!B1:B1000=MA()-30)
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Makróval, ha fut az excel mellett az outlook is. Az excel meg tudja hívni az outlook email küldését.
Lehet egyszerűbb naptárba felvésni a neveket.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy excel táblázat kb 1000 sorral.
A oszlopban nevek vannak.
B oszlopban dátumok vannak pl.: 2026.03.06.
Megoldható-e hogy az excel sorról sorra figyeli a dátumokat és küldjön nekem egy e-mailt az adott sor tartalmával együtt, (név és dátum) 30 nappal korábban.20 éve a Prohardveren
-
gycs02
tag
Sziasztok!
De nagy a csend, mindenki nyaral?
Ennek az elejére valami tipp? [link]
Addig eljutottam, hogy a frissítést kérő és a nem kérő fájlok beállításaiban a védelem részt összehasonlítottam (itt adtam meg a biztonságos könyvtárat), minden egyezik. Merre nézelődjek még?Köszi előre is!
-
dm1970
aktív tag
válasz Fferi50 #52940 üzenetére
Szia!
"Applicaton.CutCopyMode=False"
Beillesztéskor még a szünetet is betette az = elé-után, így nem szúrtam ki.
Csak kimásoltam a hsz-edböl, de nem néztem mit másolok.
Javítottam, s így már tökéletes.
Egy kolléga ötletére viszont kihagytam az időzítést. Betettem egy felugróablakot, s ha végeztem a SAP-ban azt leokézva továbbfut a script.
Ha lenne megoldás a SAP beillesztésre akkor lenne a tökéletes, de egyelőre így is élhető.Köszönöm a segítséget!
-
dm1970
aktív tag
válasz Fferi50 #52933 üzenetére
Szia!
A szüneteltetés tökéletesen megy, de amikor tovább fut, a kijelölés visszavételnél hibára fut. Gondolom az lehet a baj, hogy közben átlépek a SAP felületre, s nyomok egy beillesztést. Próbáltam a várakoztatás után a windows() paranccsal aktiválni a munkafüzetet, s a sheets-l kiválasztani a munkalapot, de ugyan ott így is hibára fut. -
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Egy munkafül adatait szeretném átadni weben keresztül. Ha Excel-el küldöm akkor tanúsítvány hibával a küldésnél meg áll.
Egy GET kéréssel probáljozom alább a kód:Set objHTTP = CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP")
URL = "http://www.myurllink.com"
objHTTP.Open "GET", URL, False
objHTTP.setRequestHeader "Content-type", "application/json"
objHTTP.send
Debug.Print objHTTP.ResponseText
Pythonnal ugyan ezekkel a paraméterekkel sikeres a kapcsolat, viszonta a vállati Shopos nem enged VBA-ból Pyton scriptek futtatni.VBA-nál a .send parancsnál be kellene jönnie a bejelentkező ablaknál, de ez nem jön elő. A web egyszerű hitelesítést kér, sima felhasználó név és jelszó.
Lenne valakinek őtlete, hogy tudnám működésre bírni?
[ Szerkesztve ]
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
Mutt
senior tag
Szia,
Excel 2010-től van Power Pivot, amivel meg lehet csinálni.
A mintámban van 3 oszlop: termék, hét, jelölés (amiben egy X van amikor szükséges).Lépések:
1. Pivot beszúrása ablakban válaszd ki alul hogy adatmodelbe töltse be az adatokat.2. A Pivot tervezőnél jobb klikk a tábla nevén (az én példámban Range) és válaszd ki az új mérték hozzáadaása opciót.
3. A felugró ablakban egy DAX képletet kell megadni. Ez az én példám alapján: =if(ISFILTERED(Range[Termék]);CONCATENATEX(CALCULATETABLE(VALUES(Range[Hetek]);NOT(ISBLANK(Range[Jelölés])));Range[Hetek];", ");"")
Kapcsos zárójelben az oszlopok nevei vannak.
A lényeg belül a CALCULATETABLE, ami egy olyan eredménytáblát állít elő hogy csak azon sorokat tartja meg ahol nem üres a [Jelölés] oszlop. Ha te ezt máshogy jelzed akkor ezen kell módosítani.
A CONCATENATEX összefűzi egymás a jelzett heteket (ha több lenne akkor vesszővel elválasztja őket).
Az egész egy IF-be van téve, hogy a végén a totál soroknál ne legyen felsorolva minden jelölt hét.4. Ezt az új értéket lehet a pivotba húzni. Az eredmény a példámon középen látszik.
A kimutatás rendes Pivotként műkődik, lehet a megszokott dolgokat csinálni. A DAX képlet a memóriában megcsinálja a számításokat minden frissítéskor.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A képletet módosítsd a HAHIBA függvény alkalmazásával:=HAHIBA(INDEX($A$2:$G$2;HOL.VAN("x";INDEX($A$4:$G$9;HOL.VAN($I4;$A$4:$A$9;0);0);0));"")
Ennek eredményeként az adott termék mellett "üres" cella látható, amelyet kiszűrhetsz. A "" helyett saját szöveget is írhatsz, a lényeg, hogy tudd, ezeket a sorokat kell elrejteni a szűrővel.
A kép természetesen azért készült így, hogy a képlet összetevői láthatóak legyenek, a saját elrendezésednek megfelelően ez alapján tudod módosítani.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Fferi50 #52934 üzenetére
Köszönöm szépen, ez pont az, amit kerestem
Még egy kérdésem lenne: előfordul olyan helyzet, hogy pl. a banán sorában nincs semmilyen jelölés. Ekkor a képlet ugye nem értelmezhető. Van-e olyan megoldás, ami ilyen esetben az adott sort "kiszedi", és ha lesz jelölés, akkor újra megjelenik? Ez az átláthatóságot nagymértékben javítaná, tekintve, hogy sok sorom lesz.
Vagy ehhez már makró kellene?És ekkor persze úgy rendezném a táblázatot, hogy a feltöltött képeddel ellentétben ne ütközzön az eredeti, adatokat tartalmazó táblázattal, vagy esetleg egy új munkalapra kerülne.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz dm1970 #52930 üzenetére
Szia!
"az excellben ott marad a kijelölés. Az meg gondolom nem megoldható, hogy késleltessem a makró futását."
A kijelölés "eltüntetésére" írd be ezt a sort: Applicaton.CutCopyMode=False a másolás és várakoztatás után.
A makró futását, várakoztatását pl. az Application.Wait paranccsal tudod megoldani.
[link]
Üdv. -
detroitrw
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #52929 üzenetére
Koszi
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Pivot táblában szeretnék segítséget kérni. Lenne egy ilyen táblázatom:
És a problémám az, hogy ezt szeretném pivot-ban ábrázolni, vagyis kompaktan: Az A oszlopban a termék, és a B oszlopban az, hogy melyik héten van az adott termék jelölve. Akárhogy próbáltam, ez nem nagyon jött össze pivottal úgy, hogy átlátható legyen Tudnátok segíteni, hogy mit kellene módosítanom, akár az eredeti táblázaton?
Köszönöm előre is!
-
dm1970
aktív tag
Szia!
Köszi a gyors infót!
Próbálgattam én is ezzel a V78-l, de ahogy írod nem megy. Majdnem megörültem, mert ez alapján rátaláltam erre: [link] ahol a V93 is beillesztés, de azzal sem megy. A focus a beviteli mezőn, az nem azt jelenti, hogy az a cella, ahová be szeretnék illeszteni az kisárgul és villog a kurzor az elején? Mert ez meg van, s még sem megy.
A vágólap változás, amiatt gond, hogy egy makró összedobál bizonyos adatokat egy mlapra, azt a vlapra másolja, majd az SAP-ban elindít egy tranzakciót és be kellene illeszteni a vlap adatait. Tehát minden futtatáskor más adatokat kellene beilleszteni.
Akkor marad az, hogy a tranzakció megnyitás után én nyomom a CTRL-V.
Így működik. Csak ekkor meg az a baj, hogy az excellben ott marad a kijelölés. Az meg gondolom nem megoldható, hogy késleltessem a makró futását. -
félisten
válasz detroitrw #52927 üzenetére
Van gyári, beépített "követés", simán csak rá kell állni az adott cellára, jobb egér és Szerkesztési előzmények megjelenítése.
Itt egy lapozható infó ablak jön fel, ahol visszamenőleg meg lehet jeleníteni, hogy ki/mikor/mit-mire módosított...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mutt
senior tag
válasz dm1970 #52922 üzenetére
Szia,
Nem fog a copy-paste menni.
Excelben van Application.SendKeys "^V" illetve GUI-ban session.findById("wnd[0]").sendVKey V78.
Mindkettőnek az kell. hogy előtte a focus a beviteli mezőn legyen.
Nekem egyik módszerrel sem jött össze.Az hogy a vágólap vátlozik nem kellene, hogy gond legyen. Ha tudsz több infót/példát adni, akkor megnézem.
üdv
-
detroitrw
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #52926 üzenetére
Koszonom
Holnap csekkolom
Esetleg azt is meg tudna jeleniteni, hogy melyik felhasznalo fiokjaval (pl. email cim) tortent a modositas?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz detroitrw #52923 üzenetére
function onEdit(e){
var range = e.range;
// 8. sorban található cellákat vizsgálja csak, módosítsd, amire Neked szükséges
if (range.getRow() == 8) {
SpreadsheetApp.getActiveSheet().getRange(range.getRow()+1,range.getColumn()).setValue('Utolsó módosítás: ' + Utilities.formatDate(new Date(), "Europe/Budapest", "yy-mm-dd-HH:mm:ss"));
// Az alábbi inaktív sor a 8. sorban modosított cellába kommentként (megjegyzésként) teszi bele a módosítás dátumát
// range.setNote('Utolsó módosítás: ' + Utilities.formatDate(new Date(), "Europe/Budapest", "yy-mm-dd-HH:mm:ss"));
}
}Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Zola007
veterán
válasz föccer #52915 üzenetére
az utolsó nem üres cella értékét
#52916 Fferi50: köszönöm
sajnos másik képlet részeként használnám, de nem tudok tömbképletet másik formulába ágyazni
Ennek van módja?végül ezzel oldottam meg:
KERES(2;1/($B$1:B2<>"");B:B)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Excel 2016 magyar, a következőt szeretném megoldani:
egy Word körlevélhez készített adattáblában kód megadásával szeretnék kiíratni egy szöveget. A szövegnek viszont nem a tartalma, hanem a formázása lenne a lényeg.
A B oszlopban szeretném megjeleníteni (természetesen nem ezzel a képlettel) az A oszlopba írt számok szerint az E oszlop értékeit, de formázással együtt.
Az FKERES képletet kellene kiegészítenem valamivel? Vagy a feltételes formázás lenne a megoldás, csak én nem találom a mikéntjét? A D és E oszlop mehet új munkalapra, az nem probléma.
További kérdés viszont, hogy a Word körlevélben a cella formázása szerint fog megjelenni a szöveg?
Vagy másfelé kellene keresgélnem?Előre is köszönöm a segítséget!
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Google drive tablazatba lenne szuksegem a segitsegetekre.
Egy adott sor cellait kellene tolteni manualisan
Az alatta levo sorba pedig az adott oszlohoz tartozo cella kitoltesenek a datumat kellene megjeleniteni.Ezt a datum kitoltest automatikusan kellene vegezni.
Erre letezik valami keplet?
Gondolok itt pl. olyanra ha a cella nem ures akkor megjeleniti a =most vagy a =ma ertekeket.Vagy letezik a drive tablazathoz naplozasi funkcio, ahol reszletesen meg lehetne tekinteni, hogy ki mit csinalt?
Elore is koszi a helpet
-
dm1970
aktív tag
Szia!
Azért Neked címzem, mert SAP-makró kombóban Te segítettél. Persze ha másnak is van ötlete megköszönöm.
Sokat, sokáig keresgéltem, s arra jutottam, hogy hogy nincs megoldás, de hátha.
Egy excelben kijelölt részt szeretnék beilleszteni az SAP-ba. Ez a CTRL-C, majd a megfelelő részre álva az SAPban CTRL-V-vel tökéletesen működik. Meg lehet-e csinálni ugyan ezt makróval, tehát egy scriptbe be írni, hogy a vágólap tartalmát illessze be az SAP-ba. Felvettem a folyamatot rögzítővel, de nem a billentyűkombinációt veszi fel, hanem egyesével, hogy melyik sorba, oszlopba milyen tartalmat illeszt. Ez azért nem jó, mert a vágólap tartalma folyamatosan változik. Tehát a lényeg a CTRL+V-nek van-e megfelelője az SAP-ban.K dm
-
föccer
nagyúr
válasz SwissAirplan #52918 üzenetére
Nextcludot nem ismerem.
De simán fájl nevén katt, tulajdonságok, korábbi verziók visszaállítását meg lehet próbálni.
B verzió, hogy ha O365 megnyitja, akkor nyersen kimásolni az adatokat és újra építeni a fájlt.
C verzió, hogy másik fájlformátumot, korábbi excel verzióban menteni. Ha a függvények között nincs kompatibilitársi probléma, akkor ez is jó lehet.
üdv, FG
-
föccer
nagyúr
válasz bozsozso #52917 üzenetére
A fájl nevén jobb klikk, tulajdonságok, általános fül. Lent az atributumok mellett van lesz egy olyan, hogy bitonsági tiltások feloldaása, vagy valami ilyesmi. Ezt kell átkattintani, utána indítani a fájlt. Ezt követően az excel felugrójában engedélyezni kell a makrók futtatását és jónak kell lennie.
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék...
Készült egy Excel doksiról egy biztonsági mentés.. (Nextcloud-al)
szerencsére mivel a fájl el lett rontva... gondoltam semmi gond visszaállitom!
Az érdekes dolog, hogy a visszaállított fájlba csak a kezdő munkafözet van meg! (nyolc ból csak 1)
Ha az office 365 online ba nyitom meg ott minden szupi.. látja mind a 8 munkafüzetet.. na gondoltam semmi gond.. letöltöm azt vagy csinálok onnan egy mentés máskéntet....
De láss csodát, amint az asztali excel aplikációval akarom megnyitni, ugy rögtön ugyan az a helyzet, mintha csak egy munkafüzet lenne a fájlba...
Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy tudom "visszaállitani" vagy ujramenteni, vagy akármit csinálni hogy desktopApp-ba is lássa az összes munkafüzetet?
Köszönöm -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Van egy .xlsm munkafüzetem makróval. Egyik napról a másikra a makró tiltásra került és nem tudom sehogy feloldani. Office 365, de asztali excel
A biztonsági beállításokban minden makró engedélyezve van. Hol kellene még ellenőriznem? A makrók megjelenítésére rámentem ott látszódik a makró neve, de nem is szerkeszthető.
Régen emlékszem, hogy volt valami olyasmi is a Windowsban, hogy a fájlra jobb klikk majd tulajdonságok és ott is feloldható volt valami tiltás, de ilyet most nem találok.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Zola007 #52913 üzenetére
Szia!
A1 cella képlete: (ez egy tömbképlet, amit a régebbi verziókban Ctrl + Shift + Enter kombóval kell lezárni és az Excel kapcsos zárójelbe teszi , az újabb verziók "maguktól tudják", hogy tömbképletként kell kezelni.)=INDEX($B$1:$B1;MAX(($B$1:$B1<>"")*SOR($B$1:$B1)))
A képlet húzható lefelé. Mindig az adott celláig nézve a B oszlopot, az utolsó nem üres cella értékét adja vissza a B oszlopból.
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz Zola007 #52913 üzenetére
Pontosan az utolsót, vagy az meghatározott tömbből azt utolsó nem üres cella értékét?
-
Zola007
veterán
Hello
olyan függvényre lenne szükségem, ami egy adott cella melletti oszlopból azonos vagy fentebb lévő sorok alapján visszadja az utolsó beírt értéketpl. A45 cellába a B1-B45 cellából az utolsót vagy
A100 esetén a B1-B100 cellából az utolsótMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
lanszelot
addikt
válasz Delila_1 #52906 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Ugyanúgy dátummá alakítja.Azt már próbáltam.
És úgy se egyformák az emoji képek.Elég gáz, hogy saját magával nem kompatibilis
Google sheet -ben nincs ilyen gond. Annyi, hogy az netes, így a képeket nem támogatja, így az üresen marad.
De a számok számok maradnak.
Ezek szerint MSO365 -höz mindig kell egy harmadik fél alkalmazása, hogy használható is legyen?Ahogy megoldottam: CTRL+C world -ben
CTRL+V Google Sheet-ben
Excel -ben minden cellát oldal irányban túl húzok, hogy bármilyen hosszú szöveg bele férjen, magasságát beállítom a kívánt betűméret magasságához
CTRL+V Excel -ben /így minden kifér egy sorba, és nem torzulnak a képek/
Google Sheet-ben átírom a vesszőket pontra /mert jobban csinálja mint O365/
Kimásolom a számokat tartalmazó oszlopokat CTRL+C -vel
Excelben kijelölöm a számokat tartalmazó oszlopokat és felül iratom.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
MSO365 Word táblázatot szeretnék MSO365 Excel -be átmásolni
word alap: [kép]
excel rossz: [kép]
Több gondom is akad vele
- képeket különböző mérettel rakja be
- számokat dátumnak rakja be
- az alap táblázat rosszul lett megírva, tizedes pont helyett - hol vessző, hol pontot használtak
Hogyan tudom rendesen áttenni? -
tylerddd
veterán
Üdv! Tegyük fel, hogy adott egy táblázat, ahol nevek mellett számértékek vannak több oszlopban. Ezek a számértékek 1-10 között terjednek. Szeretném, ha ugyanazokat a számokat minden embernél ugyanazzal a színnel jelölje vagy töltse ki a hátterüket. Tehát az is jó, ha adott értéket kijelöli a táblázatban és azután én állítom a színt manuálisan. Köszönöm! [kép]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Mutt
senior tag
válasz lanszelot #52900 üzenetére
Szia,
Ahhoz, hogy mondjuk az első 3 sort rögzítsd ne jelöld ki a sorokat hanem állj a negyedik sorba és használd az ablaktábla rögzítést. Ha nem az első oszlopban vagy akkor a balra lévő oszlopok is rögzülnek.
Más szóval: Rögzítéshez állj egy cellába es attól balra és felfele rögzülnek a sorok és oszlopok.
Azért makacs a videón az Excel, mert a kijelölés legfelső sora és oszlopa mindig az A1 cella, amitől nincs semmi balra/ felfele ami rögzíthető. Ilyenkor a látható sorok felére teszi a rögzítést az Excel.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest