Új hozzászólás Aktív témák

  • KBaj

    kezdő

    Köszöntök Mindenkit!
    Platform, amit használok: Windows 7, Excel 2010. VBA-t értem és használom, autodidakta módon tanultam, úgy érzem nem vagyok kezdő, de a haladókat még csak messziről „nézem”.
    Az alábbi esetben szeretnék segítséget kérni:
    Nagyon sokat számolok, illetve számoltatok Excellel. Ehhez igénybe veszek Excelen belül, adott munkalapon fotó különböző programokat, bővítményeket. Az alap problémám az, hogy amikor egy számítási eset szélsőértékeit keresem, más-más paraméterekkel nagyon sokszor le kell futtatni egy „külső” programot Excelben. A programot egy billentyűkombinációval (pl. Ctrl+a) kell indítani, egérkattintással kiválasztani a megfelelő eljárást, majd az indító gomb egérkattintásával indítani az eljárást. Ezután saját párbeszéd ablakán keresztül kéri a pár darab bemenő adatait. Futás után az eredményeit Excel megfelelő celláiban közli és kilép. Excel - VBA értékelése után, ha az nem megfelelő, más paraméterekkel újra kell futtatni a „külső” programot.
    A segítséget a „külső” program indítása, eljárásválasztása és indító paraméterek átadása automatizálásában szeretnék kérni.
    Köszönöm szépen a segítséget.
    Tisztelettel:
    KBaj

Új hozzászólás Aktív témák