- Milyen videókártyát?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Gaming notebook topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő megoldásában, igazából nem tudom függvénnyel megoldható-e, de gyanítom makró is kell hozzá. A legnagyobb gond azt sem tudom, hogy kezdjek neki.
Egy táblázatban két fül van, mindkét fülön az E oszlopban van egy egyedi azonosító szám, a G oszlopban egy mennyiség érték, az első fül A oszlopában van egy műveleti kritériumot jelző szám. Ha ez a szám 380 akkor összeadást kell végezni, ha 390 akkor kivonást. A sorok száma változó, mivel az első fül egy adatbázis lekérdezésből kapja az adatokat. Azt kellene megoldani, hogy az első fülön található kritérium alapján keresse meg a második fül egyedi azonosító szerinti mennyiségi értéket és az első fülön található mennyiségi értékkel módosítsa a kritériumnak megfelelően.
-
mhorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11536 üzenetére
Nem lehet erre egy sima közelítő függvényt írni? Én manuálisan 3. vagy 4. alkalomra eltaláltam mennyi a maximum, hogy 60% legyen a teljes is, erre nincs függvény vagy képlet? Szomorú.
-
ArchElf
addikt
google keresés helyett:
Hogyan lehet lekérdezni, hogy az adott tábla milyen verziójú excelben fut. Elsősorban a nyelv érdekelne, mert olyan problémám van, hogy pivot-hivatkozásonál nem mindegy, hogy a függvénynek (blank)-et (angolul) vagy (üres)-t (magyarul) adok meg argumentumnak...Lehetőleg ne makrós megoldás legyen, mert az csak nehezítené a helyzetet... Ja és Office 2007/2010.
AE
-
perfag
aktív tag
Szerintem cellába nem lehet. Vagy ha lehet is, hát onnan kezdve nem titkos.
Makróban viszont el tudom képzelni, egy maszkolt InputBox-szal. Mások is így csinálják: [Password Character InputBox].
(A Daniel Klann-os forrásra több helyen hivatkoznak, de már nem él a link.)
Két InputBox-szal begyűjtöd a felhasználói nevet és a jelszót, hozzáadod a lekérdező stringhez és jönnek a zadatok.
-
Pá
addikt
Az előzőhöz kapcsolódik, de más jellegű a kérdés, szóval ezt külön hsz-be írom.
Amikor beírják a jelszavukat a passwordos cellába, jó lenne, ha nem mutatná a karaktereket, hanem csak ilyen csillagocskákat jelenítene meg a képernyőn. Ez megoldható valamiféle formátummal, vagy akárhogy?
-
Pá
addikt
Szeretnék csinálni egy dinamikus web query-t.
A sima már megvan, szóval szépen lehozza a webblapról az adatokat, de jelenleg csak az én felhasználó fiókomra működik. Úgy szeretném felturbózni, hogy mondjuk az A1 cellába beírhatnék egy felhasználó ID-t, ez kerül a http://... link végére. Az A2 meg A3 cellákba beírnám a hozzá tartozó felhasználónevet és a jelszót, amivel be tudna lépni a fiókba.
Azért lenne jó, mert a mostani file-t csak én tudom használni, mivel csak az én fiókomhoz fér hozzá. Ha pedig dinamikus lenne, ahogy fent leírtam, akkor oda tudnám adni a többieknek (akik nem értenek annyira excelhez, hogy saját maguknak megcsinálják) és ők csak beírnák a cellákba az ID-jüket meg a login adataikat és már használhatnák is a filet.
-
biker
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11540 üzenetére
igen, rosszul gondolkodtam
-
biker
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11538 üzenetére
köszi!
sajna a 3-4-5-6x ismétlésekre nem jó, ezért 2-3-4 lépésben kell azt hiszem lejátszam, de megoldható -
m.zmrzlina
senior tag
1, Jelöld ki a teljes adattartományt és rendezd arra az oszlopra amiben az azonosítók vannak!
2, Szúrj be egy segédoszlopot az azonosítók oszlopa mellé!
3, A segédoszlop első cellájának a képlete (ha nincs fejléc és első sortól indul az adat és A-ban vannak az azonosítók) =IF(A1=A2;1;0). Ezt lemásolod az utolsó sorodig a segédoszlopban!
4, Jelöld ki a segédoszlopot és nyomj egy Ctrl+c-t!
5, Ctrl+Shift+v vagy Edit>Paste special. Csak a Numbers-t hagyod kipipálva és rámásolod a vágólapot a segédoszlopra (gyakorlatilag a segédoszlop képleteit felülírod saját értékükkel)
6, Rendezd az adattartományt a segédoszlopra!
7, Töröld az összes sort amiben a segédoszlop cellájának az értéke =1!
8, Töröld a segédoszlopot is!
Nem magamtól vagyok ilyen okos
Innen szedtem.
Ja és ki is próbáltam OOo.Calc 3.1.1-ben
-
biker
nagyúr
van egy 65.000 soros cikklistám vonalkódra redezve, tele duplikátumokkal (vagy 6x-ozással)
hogyan lehetne mindenből csak egy sorom? a többi 2-3-4-5-6-7-8 nem kell?!?!OOO-ben, mert csv
-
-
mhorvat
senior tag
Üdv,
olyan - szerintem viszonylag egyszerű - matematikai problémám volna, hogy:
Bal és jobb oldalt is négy részösszeg látható, majd ezek szummázva, a legvégén pedig a teljes végösszeg látható. A részösszegek alatti cellák azt számolják, külön-külön a két részösszeg hány százaléka a teljesnek.
Az egyes részösszegek nem mehetnek a teljes összeg 60%-a fölé, vagyis 40-60%-ig változhatnak (például a mostani 48% bal oldali maximum 60% lehet, ekkor a jobb nyilván 40% lenne és fordítva). Szeretnék egy olyan cellát létrehozni, amely kiírja, hogy még hány forintot írhatok be maximum, hogy ne menjek 60% fölé. Naivan beírtam, hogy teljes összeg*0,6 - jelenlegi részösszeg, de ekkor nem veszi számításba, hogy már a megnövekedett szummának a 60%-a több, mint amit eredetileg számolt. Egyszóval ahogy írogatom be a fenti dőlt betűs képlet által kidobott összeget egyre közelítek a 60%-hoz, mert "görgetem" az egészet.
Egy olyan képletre lenne szükségem tehát, ami egyből megmondja, hogy hány forintot írhatok még hozzá, hogy az az új (megnövekedett) szumma 60%-a legyen összesen maximum.Remélem érthető a probléma és tudtok valami okosságot mondani, köszönöm előre is.
-
Delila_1
veterán
válasz
Pulsar #11529 üzenetére
Az A oszlop formátuma nn. - a B oszlopé nnnn
Feltételes formázással megadhatod az A és B oszlopra, hogy ha a nap azonos a fölötte lévővel, akkor a betű színe legyen azonos a háttér színével. A képlet: =$C3=$C2A C oszlopot el is rejtheted. Ott az első képlet a C4 cellában van, az A és B oszlopokban pedig a 3. sorban. A feltételes formázás A3-tól B sokadikig tart.
-
föccer
nagyúr
válasz
Pulsar #11529 üzenetére
A tól és az ig oszlopokat nem lehet szétszedni külön oszlopba? Azért így sokkal macerásabb megállapítani, hogy mikor van 00:00.
ezt a legegyszerűbben ugye összefűz(bal(B3;2);":";"közép(B3;3;2)) lehet a legegyszerűbben. Értelem szerően ez csak a tól ig időpontot adja meg.
üdv, föccer
-
válasz
Delila_1 #11528 üzenetére
oké, de közbben változott kicsit a feladat
a gond, az, hogy a dátum nem jó helyen van, vagyis amire nekem szükségem lenne, hogy ahol már dátumilag mást írunk, ott más is legyen, ne arra a napra vegye. Tehát a 20. sor még 2011-10-01 de a 21. sor már értelemszerűen már 2011-10-02
Esetleg valamilyen makróval ez megoldható? -
föccer
nagyúr
válasz
Pulsar #11524 üzenetére
A "B" oszlopban sort alkotnak az egymást követő időpontok? Azaz mindig ugyan annyit kell az előzőhöz hozzáadni, hogy megkapjuk a következőt?
Esetleg egy olyan nem lehet jó, hogy
A1-be beírod a kezdő dátumot
A2-be:=HA(B4=0;A3+1;A3)
A oszlop dátum, B oszlop idő formátumban megadva.
üdv, föccer
-
Sziasztok.
Ismét a segitségeteket szeretném kérni.
Van egy táblám aminek A oszlopa üres, csak A1-ben van egy kezdö dárum. Pl 2011-10-01
B oszlopban e mellett lefele idöponrok vannak, pl 8.00, stb
Azt szeretnem makroval, hogy a b oszlopot figyelve mindaddig irja ki ugyan azt a datumot, amit A1-be, ameddig az ora el nem eri a 0.00-t ha elerte, novelje meg egy nappal, es folyassa tovabb. Remelem erthetoen sikerult fogalmaznom :-) -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Melyik függvénnyel tudom megcsinálni, hogy egy oszlopban mennyi nem üres mező van? -
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11519 üzenetére
Én sem jöttem volna rá magamtól, segítséget kértem.
-
MaciLaci68
csendes tag
válasz
Delila_1 #11514 üzenetére
Soha nem jöttem volna rá. Köszi.
Azért kellett mert van egy képletekkel teli táblám és galád módon ha kedvem van néhány képlet helyére értéket írok kézzel, hogy azzal számoljon tovább (nyugi, az eredeti képletet aztán vissza tudom írni makróval ha kell). Amit átírok azt viszont eltárolom, eddig a cellacímet pl A!$B$31 így tároltam. Azonban ha ezt a cellát jó kedvemben kivágom és arrébb illesztem be, akkor a a letárolt cím már nem OK. Ha viszont nevet tárolok, akkor az mindig OK lesz, mert cellaáthelyezésnél a név megy a cellával. -
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11515 üzenetére
-
Mythunderboy
csendes tag
Köszi MaciLaci de mutatom a táblázaton hogy néz ki valójában .A tok és ráma alkatrészeket kellene szűrni mindegyikből csak egy legyen mert néha van egyező értékű közötte. A darabszám nem lényeges azt már megoldottam hogy helyére kerüljön ...a szűrt értéknek egy másik munkalapon (üres) kellene megjelennie ....
-
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11511 üzenetére
Megvan a rövid elérés.
Cells(1) = Range(Selection.Address).Name.Name
-
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11502 üzenetére
A makró az aktuális lap T oszlopába gyűjti az egyéni értékeket, majd átmásolja a Munka2 lap A oszlopába. Másolás után törli az ideiglenes T oszlopot.
Sub EgyeniErtekek()
Columns("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range( _
"T1"), Unique:=True
Columns("T:T").Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
Columns("T:T").ClearContents
End Sub -
MaciLaci68
csendes tag
válasz
Delila_1 #11508 üzenetére
Igen látom a szememmel, de programban akarom kezelni. Köszi a megoldást ami hasonlít az enyémhez.
Az "bosszant", hogy az aktív cellának nagyon sok tulajdonságát egyszerűen meg lehet tudni (pl: címe, szélessége, értéke, védett-e, sor és oszlopazonosító stb..), de nem tudom egyszerű módszerrel a nevét kiszedni. -
MaciLaci68
csendes tag
válasz
-
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11507 üzenetére
Kijelölöd a szöveget, és a Konvertálatlan (vagy valami hasonló nevű) gombot megnyomod.
-
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11503 üzenetére
Miért is van erre szükség? Hiszen ha van az aktív cellának neve, akkor a szerkesztőléc bal oldalán láthatod kiírva.
Ez a makró is végig böngészi a neveket, csak egy kicsit gyorsabban.
Sub CellaNeve()
Dim i As Long
For i = 1 To ActiveWorkbook.Names.Count
On Error GoTo Hiba
If ActiveWorkbook.Names(i).RefersToLocal = Selection.Name Then
Range("A1") = ActiveWorkbook.Names(i).Name
Exit Sub
End If
Next
Hiba:
Cells(1) = "A " & ActiveCell.Address & " cella nincs elnevezve"
End Sub -
MaciLaci68
csendes tag
válasz
MaciLaci68 #11506 üzenetére
Ezek a fejek bekavartak.
A B oszlopnál a a feljhelyett kettőspontB
Tapsolósok helyett kettőspontC
VÉGEREDMÉNY-nél szándékosan raktam fejet.Hogy lehet ezeket kikapcsolni?
-
MaciLaci68
csendes tag
válasz
Szia,
Makró nélkül is megy. Egy munkalapon mutatom.C oszlop: fejléc: EREDETI ADATOK: itt vannak az adataid egymás alatt C2-től lefelé
B oszlop:fejléc: SORSZÁMOZÁS: B2-be: =HA(A2<>"";MAX($B$11)+1;"") és ezt húzd le
A oszlop: fejléc: EZEK KELLENEK: A2-be =HA(HIBÁS(FKERES(C2;$C$11;1;HAMIS));C2;"") és húzd le
E oszlop: VÉGSŐ ADATOK SORSZÁMA: E2-vel kezdődően 1,2,3...... sorszámot lefelé a végtelenig
F oszlop fejléc: VÉGEREDMÉNY: F2-be: =FKERES(E2;B
;2;HAMIS) és lehúzni
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #11504 üzenetére
Hmm, akkor nem tudom.
Amúgy a "barátom" a google volt, én ez alapján csináltam meg. -
MaciLaci68
csendes tag
Szervusztok,
Az alábbi makró szerepe hogy ha az aktív cellának van neve, akkor azt A1 cellába beírja.
Kicsit bonyolult lett, az összes nevet átnézi a program és ha az aktív cella címe egyezik valamelyik név címével akkor megvan a tettes.
Szóval nekem csak az aktív cella neve kellene egy egyszerűbb módszerrel. Kínomban találtam ki ezt a bonyolultat.Sub NEVEKRE_hivatkozás()
aktívcella = ActiveCell.Address
Lap = ActiveSheet.Name
aktívcellacím = "=" & Lap & "!" & aktívcella
névszám = ActiveWorkbook.Names.Count
For i = 1 To névszám
On Error Resume Next
nevekcímei = ActiveWorkbook.Names(i).RefersToLocal
If nevekcímei = aktívcellacím Then
név = ActiveWorkbook.Names(i).Name
Range("A1") = név
Else
End If
Next
End Sub -
Mythunderboy
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni?
Egy munkafüzet munkalapján számítások után értékeket kapok,ezek az értékek között vannak azonosak melyeket szeretnék szűrni úgy,hogy automatikusan mindenféle gombnyomás nélkül egy új munkalapon jelenjenek meg már többszöröződés nélkül!...2007-es excel-t használok......(tudom van szűrés gomb ami ezt megoldja de ezt automatikusan szeretném megjeleníteni mindenféle gombnyomás nélkül...gondolom valami makró segíthetne de ennyire nem értek hozzá...előre is köszönöm a segítséget
Üdv: TBoy -
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #11495 üzenetére
A tools/references-nél hozzá kell adni a solvert, valahogy így és utána már simán működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Yettel topik
- Spórolós topik
- EA Sports WRC '23
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest