Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen NAS-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI kábel TV
- VMware
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
amíg a tv beépitett lejátszójával szenvedtem a Mezzmo-t használtan én is és nekem is ez jvált be a legjobban és mivel a tv lejátszója kicsit beteges volt és idonként pattogot a hang meg mintha kimaradtak volna képek kénytelen voltam a supportjukhoz fordulni és nagyon segítőkészek voltak és többször próbáltak segíteni majd kiderül,hogy tv lejátszójával valami gebasz.
-
Warter
addikt
Igen, azaz SQL-es megoldás van, illetve kell néhány share is a playlist+thumbs miatt. De az adatbázisokat már magától létrehozza, szóval csak kell csinálod sql alá egy felhasználót és annak jogot adni. A többi magától legenerálódik. Nálam most így van, csak bemásolom az xml fájlt az új készülékre és bármit tudok nézni és a filmek folytatása is megoldott.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
Az a baj hogy kicsit fapados Kodi (xbmc) utána. Meg kár hogy ennek nincs server funkciója, így kell egy plusz gép amin fut a server.
OpenELEC + Plex Media Server addon-al -nekem jobban bejött.Tv-n megy a Kodi, tabon meg a Plex amit bárhonan el lehet érni.[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
Egy ilyen kell(het) neked. A képe nem a legjobb, de ez van. Az ára legalább már baráti. Pár éve még 40-50$ volt.
A hangot kolléga leírta.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
MasterMark
titán
A komponens teljesen más. Ehhez egy elektronikás kábel kell ami a szinkronjeleket közösíti a scart számára, az RGB pedig már alapból ott van.
A komponens az nagyon más, olyan kábel alapból nem fog menni.
Hangot pedig bedugod a jack-be, a másik felét pedig a Scart-ba be lesz kötve.
Switch Tax
-
devil-k
nagyúr
Jól látom? 60.000 Ft a Harmony One? Ennyiért én is imádnám ám! Megnézem az általad linkelt oldalt!
(#32120) Mezga Aladár
Ez már azért szimpatikus! Az ára sem vészes! A gyakorlatban mennyire használható? Hogy tudom összehozni a Kodival?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
andrisbandi
őstag
Csak szoftveres problémára tudok gondolni. A te gépedhez hasonló c2d laptopom simán vitte a HD filmeket, sőt még a FHD-k többségét is, egy FHD 23" moncsin.
Ha a Youtube videók is akadnak nagy felbontáson, cseréld le a videókártya driver-t.
- A legkevésbé akadós, fizetős lejátszó;
[Splash PRO EX]- Vagy ingyenesek köszül;
- [MPC-HC]░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Gabesz26
senior tag
A videokártya beállításait hagyd, ne ott állítsd be a 23,xxx Hz-et (a win asztal egyébként sem a legjobb, ha ennyin megy), azt a lejátszóprogramnak kell tudnia átváltani az adott anyaghoz megfelelő Hz-re. Sorozatoknál gyakori az 50Hz, már csak emiatt sem jó, ha beállítod a videokártya segédprogramját mondjuk fix 23 Hz-re.
Nem tudom milyen lejátszóprogramot használsz, de az ajánlottak XBMC, MPC-HC, ezeknél egészen biztosan be lehet állítani, hogy a program a forrásanyaghoz igazítsa a képfrissítési frekvenciát (természetesen, ha a hardver képes rá...)
-
nagyúr
mivel szempont volt nálam a csend és bár tudtam, hogy ha 270-es VGA-t szemeltem ki akkor az nem lesz passzív táppal kompatibilis, de szerencsére lehet hibrid tápokat kapni, ami szintén hangtalan 30% terhelésig, ergo ha filmet nézek semmi sem mozog a HDD-n kívül, játéknál meg bekapcsol de akkor is csak 16 dB "hangzavarral". Amúgy emiatt a CPU cooler miatt kellett váltsak LC16M-ről CW02-re mert abba belefér, még nagyobb is!
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
sb
veterán
Nekem ha nem is hangtalan, de nagyon csendes a HTPC-m, desktop gépem is.
Az én tapasztalatom az, hogy a HDD-n múlik 90%-ban.Legalábbis szellőzéssel, ventikkel nekem az elmúlt 2 évben semmi gondom nem volt, sem a HTPC-ben, sem a desktopban a tuningolt i5-tel. De utóbbiban még a vga-val sem, játék közben hallható, de nem hangos.
Az összes gépemből a 3.5-ös, többnyire Green HDD-ket hallom ki a leginkább.
Szóval nem tudom milyen HDD-d van, de arra kell többet figyelni szvsz, ha a hang probléma. -
sb
veterán
Mindkét előttem szólóval egyetértek. Elvileg egy 800rpm-es jó ventit már nem is nagyon kellene hallani.
De egy jobb házhűtéssel még annyi se kell neki, elég egy 600rpm-es halk venti is.Ill. ha ennyire fontos a csend akkor egy csere is szóba jöhet esetleg. Az E8500 teljesítményét egy G1610/G2020 is simán hozza és azok a procik a TDP-jük ellenére szerintem az E8500 fogyasztásának feléből, de inkább harmadából elvannak.
Emlékeim szerint a régi hasonló C2D-m terhelve azért 100W felett evett. Tehát a procinak is valóban kellett a 65W és a lap+körítés még elvitt 30-40W-ot legalább.
Egy G2020-as rendszer pedig kompletten megáll 40-50W-ból. Paneltáppal, alulfeszeléssel, SSD-vel még 40W sem kell neki. -
mamago1972
tag
Köszönöm, akkor jól gondolkoztam.
Mi a helyzet a zajszinttel? Ha szinte hangtalan komponenseket választok, akkor elvileg nincs hangja a készüléknek, ugye? Mi a helyzet a vinyókkal? Régóta nincs új vinyóm, nem ismerem a mostaniakat, így nehezen tudom elképzelni, hogy hangtalanak.
Do I make myself clear?
-
LógaGéza
veterán
Annyi a baj vele, hogy alapból egy zajosabb Protechnic Electric MGA8012XS-A15 venti van benne, ami a SPCR mérési rendszere szerint is 33dBA@1m. Az Arctic Cooling Freezer 4 is ugyanennyit kapott maxon
Igazából mindegy is, kipróbálom, hátha jobb lesz.
canniball
Végülis ez a legegyszerűbb megoldás Csak simán benne van, hogy nemet mondd, és akkor kell valami másnak is lennie...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Külső csatlakozóra kötötted, vagy a tápon belül mértél egy 5V-ot?
canniball
Azért van tervben, mert asszony gépében a táp és az alaplap bemondta az unalmast, és ennyire futotta ebben a hónapban...Egyébént nem olyan drága, lehet találni ilyet 8-ért 220V-12V konverettel.
Celtis
Ilyen a ház, van egy kisebb is, de mivel az alaplap uATX, ezért nem nyert a miniITX-es ház
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
canniball
nagyúr
Nekem is olyan van mint amit LógaGéza linkelt (csak Logitech Harmonyval használom). Nem tudom PHT-hoz jó-e, de ahogy a hirdetésben is szerepel igénytelen jószág és csillió programmal kompatibilis, nem csak XBMC-hez jó.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
LógaGéza
veterán
Igy néz ki, elvileg lehet programozni, még nem próbáltam annyira, csak rádugtam, és ment.
Ha van valami ami pontosan érdekel, akkor mondd, és letesztelem szivesen."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Én tőle vettem egyet, teljesen jól működik, még az egeret is viszi (Pi-vel is ).
Más:
Van egy FSP300-60GLS tápom, ami hajt egy ASUS E35M1-M PRO alaplapot, és egy 2,5-ös SATA laptopvinyót. Szeretném az egészet passzivra csinálni (anyósomnak túl jó a füle ), ha kikötöm a tápból a ventit, akkor lesz valami gondom belőle? Tervben van a picoPSU, csak addig is kellene valami...
-
Tomacko
őstag
Kicsúsztam a szerkesztésből....
EBAY-s XBMC remote control keresés eredmény lista.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
őstag
Nekem egy ilyen ATI távirányítóm van. HV aprón vettem nemrég és teljesen jól elkezeli az XBMC-t....munkahelyen vagyok így most a pontos típusát nem tudom neked le írni. De így fejből ATI Remote Control RF talán ?!
Egészen pontosan ez az ami nekem van.
Ui: és ugyanehez a távirányítóhoz keresnék valami külső programot, amivel a gombjait tudnám tovább programozni, hogy méginkább kihasználjam, mert a gyárika valamiért ütköznek a driverrel, ha telepítek egyet közülük akkor onnantól nem tudom használni a távirányítót, de programozhatom a gombokat, ha driver van és működik a távirányító, akkor meg nem tudok programozni
Win7 64-bit fut, és nem fogom másra lecserélni.
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
eboostr
aktív tag
-
törölt tag
a wd green-eknel volt gond a fej parkoltatasaval, tulsagosan buzgo volt asszem egy darabig. a red-rol azonban mindenhonnan jokat hallani. nalam megy egy 3T-s gond nelkul fel eve. halk, gyors.
es hasznalok black-eket is, azok is nagyon jok.
blue-val viszont nem volt szerencsem. 2-bol ketto ment tonkre 4 honap utan.jah igen. tera. 1 'r'-rel
-
Tomacko
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest